PDA

View Full Version : Смяна на мигач и халоген - КАК?

georgyg
27-01-2007, 15:44
Колеги как се сменя мигача (левия), че моя го счупиха и днес взех нов и като гледам май е на някакви щипки, ама не съм много наясно.

А халогена ми е на сол и е влезнал на вътре в бронята. Предполагам че е вкаран с удър, а и декоративната лайсна липсва. Предполагам че не е нещо особено, ама все пак.

Като се сметне, че не съм от най добрият в ремонтите, дали ще мога сам да се справя или да ходя при майстор :?:

rosku
27-01-2007, 17:42
с мигача е по лесно.
отваряш капака на двигателя,поглеждаш зад мигача и ще видиш една халка от тел/прилича като тези на гранатите :shoot: ако си ходил в казармата/
дърпаш навътре халката и мигача излиза напред,след това му изваждаш буксата и готово

за халогена ще трябва да свалиш бронята

wasp
27-01-2007, 18:14
дърпаш навътре халката

да не гръмне :D

trustworthy
27-01-2007, 19:42
Ако мигачът не е оригинален, трудно ще пасне от първия път. На моя му трябваше бая пилене и шкурене, докато си влезе на място. Халогенът от тези при фейслифта ли е или то по-старите?

georgyg
27-01-2007, 19:58
Мигача е оригиналени и утре мисля да го сменям (или поне да се пробвам), халогена е от старите преди фийслифта. Свалянето на бронята направо ме стресира. Предполагам, че при смяната ще ми вземат повече пари от колкот струва самия халоген.
Абе утре ще се занимавам с оглеждане и т.н.

Много тъпо, ама пък красавицата си заслужава грижите :lol:

trustworthy
27-01-2007, 20:07
Мигача е оригиналени и утре мисля да го сменям (или поне да се пробвам), халогена е от старите преди фийслифта. Свалянето на бронята направо ме стресира. Предполагам, че при смяната ще ми вземат повече пари от колкот струва самия халоген.
Абе утре ще се занимавам с оглеждане и т.н.

Много тъпо, ама пък красавицата си заслужава грижите :lol:

Смяната на мигача е елементарна. Не би трябвало да имаш проблем. БТВ за колко го купи тоя мигач и откъде?

Не знам как е при не-фейслифтнатите, но при мен халогенът се сменя без да се сваля маската. То зависи колко навътре ти е влязъл тоя халоген, де.

Иначе за това, че красавицата ти си заслужава грижите, на мен поне ми стана ясно, че е така 8)

georgyg
28-01-2007, 09:17
Мигача беше 15 лв. от Италянеца, нов е 25 китайски и предпочетох да взема втора ръка.
За халогена ще го гледам днес по някое време, ама май няма да се занимавам с него. Инече смятам че с крак е изритан защото просто няма как да влезе на вътре, а и е на "сол". Абе само се нервя, че за 2 глупости няма да ми направят отстъпка за каското, ама ще го преживея. А същевременно утре ще сменям дискове и накладки, което трябваше да го направя още преди нова година :(

TRILL-KILLER
29-01-2007, 13:42
халогена се сваля без да махаш бронята!махаш пластмасата и под нея ще видищ 2 шестограмни болта,развиваш ги и халогена излиза напред!успех

ne0
29-01-2007, 17:25
халогена се сваля без да махаш бронята!махаш пластмасата и под нея ще видищ 2 шестограмни болта,развиваш ги и халогена излиза напред!успех

Болтовете са шестограмни 4-ки ако са оригинални, ако не - кръстат болт. Те тва е. Има и болт за регулиране... Внимавай с пластмасата отпред :wink:

Mury
29-01-2007, 19:22
Внимавай с пластмасата отпред

Която после се слага много трудно :idea: :wink:

georgyg
29-01-2007, 22:52
Пластмасата отпред беше на сол, така че и такова ще купувам, ама евентуално утре, че днес колата вече си има нови дискове и накладки, масло и филтри. Надявам се тази седмица да сменя и халогена и мигача и да взема и лети джанти и направо става кукла :lol:

Аз разгледах как става, май ще се справя сам, даже и инструмент имам :twisted:

10Q на всички :wink:

georgyg
03-02-2007, 14:58
Смених си мигача - елементарно е дори за човек който си няма представа как се сменя, а и си свалих халогена. Сега ще търся нов, но май първо в понеделник при застрахователите.

Мисля, че ще успея да си го монтирам и сам, ама засега не съм сигурен. :oops:

ramore
16-02-2007, 15:06
Момчета, да ви питам едно куче ми изкочи на пътя скоро и ми счупи десен халоген на алфа 145 96г. и го смених, ама немога да си намеря никъде по автоморгите декоративната рамка за него. Ако някои може да ми даде адрес на магазин или някоя автоморга в София,където да го намеря със сигурност, ще съм ви благодарен.

Безаварийно каране от мен :)

georgyg
18-02-2007, 11:11
До колкото разбрах лайсната около халагена е 12лв нова и мисля я имат в ТИН (май там се обаждах) :oops:
Втора ръка не си струва.

А аз пък продължавам да си търся халоген от следващата седмица :evil:

ramore
18-02-2007, 16:04
Момчета, в събота ходих до "Италианеца" дето му викат в неговата автоморга и си намерих лайсната същия цвят дори :) и съм very happy, щото бях обиколил доста автоморгии нямаше, питах и за халоген и ми казаха,че за 145/146 е към 30лв, така че провери там за халоген,трябва да има, няма начин :) Успех

georgyg
18-02-2007, 16:25
Момчета, в събота ходих до "Италианеца" дето му викат в неговата автоморга и си намерих лайсната същия цвят дори :) и съм very happy, щото бях обиколил доста автоморгии нямаше, питах и за халоген и ми казаха,че за 145/146 е към 30лв, така че провери там за халоген,трябва да има, няма начин :) Успех

Ходих преди две седмици, ама нямаше халоген. Сега вече трябва да имат, ама едва ли ще имам време другата седмица, че нещо ми е доста натоварено. А и ще питам за капачето около халогена.

georgyg
24-02-2007, 13:56
Купих и халогена - 25 лв. :shock: нямаше обаче пластмата отстрани, но пък излезе евтино. Сега май ще търся и десен, че моя е със спукан стъкло и за 35 лв си е направо без пари.
Меслех да го слагам ама днес е голям студ и нещо не ми се занимава.

Темата май е за катинар :oops: