PDA

View Full Version : Проблем! (1.6 16V T.S. 98 -146-) Надявам се да не е голям!(Видео)

Kesh
10-05-2013, 18:41
Здравейте колеги!
Днес стана нещо неочаквано или поне неочаквано от мен :mrgreen: . Карах за един ама нещо ми се стори че кара доста бавно и реших да включа от 3-та, 2-ра но така доста с рязко и една метафора "скоростния лост ми остана в ръцете" :mrgreen:. Та.. относно това, включва си скоростите, но само 3-та и 4-та и лоста буквално почти се вади. Аз мисля, че е от пластмасите ,които държат скоростния лост ,но нека някой по-компетентен да потвърди. И въпроса ми е може ли да се смени това и горе долу какви пари излиза, че работата е сериозна! Работата ми е далече и ми е нужна колата ...

Едит: Видеото е в последния ми пост.

nikkysix
11-05-2013, 08:04
Споко! Имах абсолютно същата случка- счупена щанга м/у лоста и скоростната кутия. Не помня колко ми излезе ремонта, но не беше нещо страшно.

ivo_red
11-05-2013, 11:14
Трябва да си на лостова система и се преебават лостовете отдолу. Ще трябва да си търсиш нещо 2ра ръка - около 100тина кинта

tonov
11-05-2013, 13:11
Не е на лостова система, с жила е. Вероятно се е счупила пластмасовата основа на лоста. Вдигни маншона и огледай, то се вижда ако е от това.

thecleaner
11-05-2013, 13:33
Не е на лостова система, с жила е. Вероятно се е счупила пластмасовата основа на лоста. Вдигни маншона и огледай, то се вижда ако е от това.

:bowdown:

ivo_red
11-05-2013, 16:17

Моята е на лостове. Знам, че има и на жила. Ама не знам на коя модификация кое се слага и защо. Можеш ли да дадеш повече инфо плс?

Kesh
11-05-2013, 17:05
http://youtu.be/foAU6eFZx_s - Ето направих едно видео и наистина ще е от тази пластмасова основа струва 35лв. Но май ще има усложнения с махането на това което съм показал в клипа :( Дали ще мога сам да се справя или ще трябва сервизна намеса и къде в Бургас мога да намеря компетентни майстори , че не на всеки давам да я прави :D

Edit: Оказа се ,че наистина е от пластмасовия корпус :)

tonov
14-05-2013, 01:16
Моята е на лостове. Знам, че има и на жила. Ама не знам на коя модификация кое се слага и защо. Можеш ли да дадеш повече инфо плс?

Доколкото знам лостови системи се слагат само на първите QV/ti преди фейслифта. Това е по-старата система (като на типо/темпра и 155). Новите ТС-и са с жила.

Majed_146
14-05-2013, 21:02
Доколкото знам лостови системи се слагат само на първите QV/ti преди фейслифта. Това е по-старата система (като на типо/темпра и 155). Новите ТС-и са с жила.

Потвърждавам, наложи се да сменям вилката и механизма на скоростната кутия, когато првих модификацията от 1,6-2,0. кутията от 155 и TI i QV е с лостова система трябваше да се модифицира::big_flowers:

Da_Fuse
15-05-2013, 10:20
За да махнеш конзолата между седалките, отхлабваш гайката която обтяга жилото на ръчната и я опъваш максимално нагоре(ръчната де), След което излиза назад докато опре в ръчната и излязат ръбовете, които влизат под таблото, напред и нагоре докато мина таблото и излезе ръчната. :) Иначе по повод проблема, възможно е и да е от отхлабени болтове на въпросната пластмаса, а не от счупването и. :)

as__roma
24-05-2013, 00:19
Имах същия проблем-лоста се разхождаше като Майкъл Джексън на дансинга ,баща ми го беше разбил -търси задна скорост като на Голф на три ракии !
Вземи си втора употреба направо с пластмасовата конзола .И маЙ с доста сила ги намираш ..... за да го строшиш !