PDA

View Full Version : Индикациа за мигачи помощ

seepo
24-05-2013, 15:02
Колеги прецака ми се индикациата на мигачите като пусна мигач ляв или децен не ми очита че са ми пуснати на таблото а иначе си работата правилно и явно дилемата се задалбочи защото лато пусна десен мигач светва и копчето за авариките в купето не ги писка но почва да мига седно са пуснати а светлинките за мигачи неработат ,от какво може да е това и как се оправя?Вметнаха ми ,че може да е от така наречената "клюкарка"но ако е от неч може ли да се презапоива или ниакое транзисторче да се смени ?

ecotronic
24-05-2013, 15:14
Проблемът не е от клюкарката а най-вероятно от теч на антифриз от радиаторчето на парното върху трите модула, които са зад ICS-а. Става въпрос за зеления.
За решение има 2 варианта:

1 - Сваля се зелената кутийка, отваря се и се възстановяват прекъснали разядени пътечки под клемореда (Клемореда трябва да се разпои за да се извърши това)

2 - Слагат се 2 мостчета на буксата на зеления модул а той просто се маха.

Обяснено е как точно се прави тук. (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1160376&postcount=1)

seepo
24-05-2013, 15:21
Някои друг с мнение и да пробвам :) като сабера 2-3 поне

Linkestis
24-05-2013, 17:16
Някои друг с мнение и да пробвам :) като сабера 2-3 поне

Щом горното не те задоволява:
Второто е да я закараш в Надин.
Не стига че пускаш абсолютно безсмислена тема която я има писана 100 пъти пък и не му стигало мнението!

seepo
25-05-2013, 06:57
А що не закараш твоята отворко и да се ваздаржиш от тъпи коментари ,а и ако се зачетеш а ,недами говориш наизус ще видиш ,че не е същото, Комплексар !!!

lordliness
25-05-2013, 07:10
Сори, че се намесвам, но Linkestis просто ти казва, че ecotronic е най- добрия в тази област. А и доколкото мога да съдя за него едва ли е комплексар.

Doomguy
25-05-2013, 10:18
Не ходи в Надин, по-добре иди на училище, че си по-неграмотен от братовчедка ми в трети клас...

ecotronic
25-05-2013, 11:34
Колеги, дайте да не се караме за дреболии.
Благодаря Ви за доверието, което имате относно моите писания, но всеки може да греши.

Тъй, че не виждам нищо лошо в това колегата да иска събере повече становища по въпроса с индикациите.

А и има едно хубаво житейско правило, което гласи:

"Съмнявай се във всичко, но не и в себе си" :)

:cheers:

seepo
25-05-2013, 12:03
ecotronic мерси колега. Просто невиждам смисла в това 2 мата господа незнам на колко са да се намесват с глупави мнения,ако няма кво да кажат да си траят, а това как пиша в 5 сутринта от телефона си мисла ,че е нормално .Моля хора които не изказват мнение по вапроста по добре да не пишат а не да се озлагат с глупави постове !!А lordliness не съм и казал ,че ecotronic е комплексар коворех за недекватните постове на колегите по горе дори незнам колко са и колеги всъщност.

---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:59 ----------

Но благодарско на единствения които зе мнение НАИСТИНА ПО ТЕМАТА ecotronic мерси колега

lordliness
25-05-2013, 17:17
Знам, че не става дума за него. Но едва ли друг ще ти даде по компетентно мнение от него.

CHEFO666
25-05-2013, 23:39
Стига лейте нгативизъм.....лейте бира ;-) .Аз днес направих тая шитня с мигачите....и вече си имам зелени мигащи стрелкчки на таблото....Любо,ти си човека....

trop4i
25-05-2013, 23:51
Просто ECOTRONIC ти е дал най-лесното и просто решение на проблема.

seepo
26-05-2013, 02:55
Ми мисла ,че е от това реле днес го разглобих и част от проблема се оправи ,а само да вметна за 2 мата колеги дето имат желание за спор ако сте толко навитаци да се карате с мен незнаино защо пишете ми на лс ще ви дам тел. да се разбереме :) нямате грижа хахах А утре ще пиша от какво идват ядовете защото не са само от там.

ecotronic
26-05-2013, 13:27
Ми мисла ,че е от това реле днес го разглобих и част от проблема се оправи ,а само да вметна за 2 мата колеги дето имат желание за спор ако сте толко навитаци да се карате с мен незнаино защо пишете ми на лс ще ви дам тел. да се разбереме :) нямате грижа хахах А утре ще пиша от какво идват ядовете защото не са само от там.

Какво имаш впредвид, като казваш, че проблемът се е оправил частично?
Като махнеш модулчето от цокъла и сложиш двете мостчета, ако стрелките на таблото заработят, означава 100%, че проблемът е в модулчето.

seepo
27-05-2013, 14:53
Ми колега като свалих релето спря да ми мига дачика за авариките поне :) ,а сега ще отида да сложа жичките да вида какво става .Но имам вапрос колко дебели да са жичките колко квадрата и дали да са многожични ? Да не стане някои фал , дали си имаш наидея ecotronic.Мерси за отговора предварително .

ecotronic
27-05-2013, 15:16
Ми колега като свалих релето спря да ми мига дачика за авариките поне :) ,а сега ще отида да сложа жичките да вида какво става .Но имам вапрос колко дебели да са жичките колко квадрата и дали да са многожични ? Да не стане някои фал , дали си имаш наидея ecotronic.Мерси за отговора предварително .

Токът, който протича през мостчетата е малък (под 1 А. ). Тъй че дебелината на проводниците не е от значение. Ползвай каквито намериш. Не е необходимо да са повече от 1,5 кв. mm. Едножични или многожични също е без значение. Гледай да правят добър контакт в клемите на цокъла.

Linkestis
28-05-2013, 19:03
Добре де..обясни тогава за такива като мен комплексари,ако проблема не е бил от там,от къде е и как си го решил.

qpwo
29-05-2013, 17:23
Колеги , и аз сложих прословутите мостчета на мястото на зеленото реле и стрелките ми заработиха... Но при мен има един феномен:-)Има ли го и при вас?
Когато дам мигач в едната посока си мига нормално едната стрелка. Когато дам в другата посока мигат и двете стрелки... Интересното е, че когато вкл аварийните и после ги изключа, в която посока дръпна тъчката в нея посока светят двете стрелки, а в другата посока само едната стрелка. Т.е. мога да си избера на ляв или десен мигач да ми сверят двете стрелки, взависимост кой първи включа след като съм спрял аварийните...
Междудругото върху мостчетата пак нанизах зеленото реле... Това правилно ли е?

ecotronic
29-05-2013, 17:27
Колеги , и аз сложих прословутите мостчета на мястото на зеленото реле и стрелките ми заработиха... Но при мен има един феномен:-)Има ли го и при вас?
Когато дам мигач в едната посока си мига нормално едната стрелка. Когато дам в другата посока мигат и двете стрелки... Интересното е, че когато вкл аварийните и после ги изключа, в която посока дръпна тъчката в нея посока светят двете стрелки, а в другата посока само едната стрелка. Т.е. мога да си избера на ляв или десен мигач да ми сверят двете стрелки, взависимост кой първи включа след като съм спрял аварийните...
Междудругото върху мостчетата пак нанизах зеленото реле... Това правилно ли е?

Не е правилно. Или с релето или с мостчетата.

qpwo
29-05-2013, 17:40
Не е правилно. Или с релето или с мостчетата.
Благодаря за бързия отговор...Утре ще го махна...Нали няма проблем да пренощува така колата, в смисъл - да стане някое късо... ...

ecotronic
29-05-2013, 17:46
Благодаря за бързия отговор...Утре ще го махна...Нали няма проблем да пренощува така колата, в смисъл - да стане някое късо... ...

Нищо няма да стане. Просто причината за "цветомузиката" е това, че си сложил едновременно и мостчетата и модулчето.

qpwo
30-05-2013, 16:42
Нищо няма да стане. Просто причината за "цветомузиката" е това, че си сложил едновременно и мостчетата и модулчето.
Вече съм с нормални стрелки:grin:

seepo
17-06-2013, 15:52
Ми това е релето дето се прецака ,но примен явно беше засегнало и авариките ,е смених го и сичко е ок.

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:51 ----------

Мерси на отзовалитесе колеги