View Full Version : Твърдо возене.
Може ли да я направя да вози по-меко, защото много ама много твърдо вози. Дори и най-малката цепнатинка на асфалта и я осещам. Какво тръбва да сменя със какво за да вози по-меко. Би трябвало да има начин. Казаха ми че не е със спортно окачване.
Kostadin
30-01-2007, 21:48
Купи си пежо
или по-добре файтон с хамортисьори :lol:
netsurfer
30-01-2007, 21:53
Купи си пежо
и това не е решение, мойто вози много твърдо, ама пък е доста стабилно ...
Купи си ланча ;)
Либрата ми вози като кораб, много меко ;)
Явно сте решили да ми давате съвети какво да си купя. Благодаря ви ще го имам в напредвид.
Crusader
31-01-2007, 08:30
Ако твойто окачване беше "спортно" можеше да направим размяна, ма то явно е като мойто, иначе не бих отказам малко по твърдичко окачване...и то ако може без пари :lol:
за твърдото возене най лесното е да си сваляш налягането на гумите като караш в града . като излезеш на извънградско пак ги помпиш и така ..
nikola_n
31-01-2007, 09:53
за твърдото возене най лесното е да си сваляш налягането на гумите като караш в града . като излезеш на извънградско пак ги помпиш и така ..
хъммммм.....
А има ли вариант пружините да са смачкани вече или тампоните да са си отичле затова да вози и да тропа като каруца.
А има ли вариант пружините да са смачкани вече или тампоните да са си отичле затова да вози и да тропа като каруца.
И аз за това си помислих. Ама кат не разбирам толкоз :?
Иначе ако тропа нещо не е наред - ако вози твърдо супер, ама тропането :?:
Малко е невъзможно да са ти смачкани пружините на тия години на колата.освен ако не е товарена зверски :evil:
може да вози като каруца,но не трябва нищо да тропа :wink:
по-скоро трябва да вози стегнато,но не и твърдо......
провери си тампоните на носачите,ако не си ги сменял....най-често тропането е от там или от шарнирите :wink:
Не е зле да си смениш и биалетките и тампоните на стабилизиращата щанга ако са скапани
Да знаеш че ако колата ти е от Германия болтовете по окачването нямат развиване.........аз от 10 болта скъсах 8 :roll:
А за налягането на гумите-гумаджиите обичат да го правят на 2.5 предни 2.8 задни.........както дойде и от това вози като каруца,но пък ти пази гумите и джантите
Ако си с 14ки дават по книжка 2.2 2.0 (предни-задни)
Ако си с 15ки около 2.3 2.1
От Италия е не е от Германия
Май бая гуми трябва да сменя. Аз също мисля че трябва да вози стегнато ама ми се струва че вози разхлопано и разхлабено :)
пробвай с налягането на гумите , направи 1.9-2.0 отпред / 1.7-1.8 отзад
пробвай с налягането на гумите , направи 1.9-2.0 отпред / 1.7-1.8 отзад
2.2 са отпред и 2.0 са отзад. Неискам да ги правя по-малко че много дупки пък и може да почнат гумите да се износват неправилно.
Аз за моята що четох 2.3 / 2.1 :roll: дали съм ги напомпил много? 14-ки са
Аз за моята що четох 2.3 / 2.1 :roll: дали съм ги напомпил много? 14-ки са
Добре си ги напомпил стига да са 175/65/14
п.с.
За натоварен автомобил дават 2.4 и 2.2 за 1.4ТЦ и 1.6ТС, а за боксера 2.5 и 2.3
добре пробвай да намалиш налягането с 0.2 както ти казах и ще останеш учуден от ефекта. от 3 години така карам в града ,проблеми с гуми или джанти не съм имал . Няма друг на4ин да накараш тая каруца да вози по меко ... По дървено возене от 145/146 аз лично не съм срещал .. може би трабант :roll:
Ебати олигофренската тема тя колата тропа и има нещо разбито вие и спадате гумите :shock:
Ебати олигофренската тема тя колата тропа и има нещо разбито вие и спадате гумите :shock:
:rotfl:
Аз все отлагам ама ще идвам скоро при теб да си реша веднъж завинаги проблемите. Мисля да взема ракия и луканка ( домашни ). :lol: :lol:
Ебати олигофренската тема тя колата тропа и има нещо разбито вие и спадате гумите :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :torch: :torch: :torch:
Аз все отлагам ама ще идвам скоро при теб да си реша веднъж завинаги проблемите. Мисля да взема ракия и луканка ( домашни ). :lol: :lol:
Агънце....
Луканка и баба знае в тая топла зима....
Деба развалиха ми се луканките....
добре пробвай да намалиш налягането с 0.2 както ти казах и ще останеш учуден от ефекта. от 3 години така карам в града ,проблеми с гуми или джанти не съм имал . Няма друг на4ин да накараш тая каруца да вози по меко ... По дървено возене от 145/146 аз лично не съм срещал .. може би трабант :roll:
Файда много от изпускане на гумите няма. Усеща се но не много. Това вече го минах. Първоначално като я взех имах чувството че ще ми изпадат пломбите. Гледах да не са нещо амортесьорите, изпусках и помпих гумите. Резултата беше изкривена джанта заради по меки гуми.
Още не мога да свикна /на ден минавам 30-40 км/, но и това ще стане. Това е причината на бащата да не взема 146 а пежо, че каквита са пътищата при тях :angry1:
Имам чувсството че заради твърдото окачване по бързо ще се разбие всичко от кола с по меко такова или греша?
А не може ли да се сменят пружините с някакви по-меки или то не може така да се сменят пружини :?:
Най-лесно е първо да си смениш тампоните-колата ще ти хареса със сигурност,защото съм убеден на 100 % че от това вози така !
Между другото какви са ти амортисьорите,газови двойнодействащи или маслени?
Ако са газови можеш да сложиш маслени,колата ти ще вози по-меко с тях,но не си заслужава,защото ще изгубиш много от стабилността,пък и не е най-евтиния вариянт :wink:
имаш по 2 тампона на носач(4),биалетките на стабилизиращата щанга(2) и тампоните на щангата(2) и евентуално тампоните на макферсона(горе на бомбетата)(2)
Градски, как ще е твърдо окачването бе?Аз имам чувството че е много меко мойто и искам да го втвърдя. Пък тея луканки ако ти останат са обади! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Градски, как ще е твърдо окачването бе?Аз имам чувството че е много меко мойто и искам да го втвърдя. Пък тея луканки ако ти останат са обади! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ами ако искаш дай да се срещнем да видим коя как вози какво ще кажеш?
Аз мисля че има разлика във возията на 145 и 146 пробвал съм ги двете и ми се струва че 146 си вози малко по-меко и стегнато като лимузина а 145 повечко като каручка особено боксера.Сега разбрах че има разлика във окачването като возия между Боксер и Т.С. :wink:
В събота ще я закарам до един сервиз да видим дали няма нещо разхлопано. Няма смисъл да сменям тампони или каквото и да било на поразия ако няма нужда от смяна. Ако се окаже че всичко е наред ще отида до градския да видя неговата алфичка как вози и ще си направя изводите. :roll:
Аз мисля че има разлика във возията на 145 и 146 пробвал съм ги двете и ми се струва че 146 си вози малко по-меко и стегнато като лимузина а 145 повечко като каручка особено боксера.Сега разбрах че има разлика във окачването като возия между Боксер и Т.С. :wink:
А каква е разликата във возията между боксера и т.с ?
имам възможност да се возя в 1.7 боксер и моята ТI..............боксера е по-стабилен в завои,но пък вози по-лошо от TS
боксера е с ниско разположен двигател, т.е. има нисък център на тежестта, заради това би трябвало да е по-стабилен. Ако бъркам, някой да ме поправи.