View Full Version : Престраших се да се представя :)
AttilaSL
03-06-2013, 20:59
Здравейте,най-накрая реших и аз да се представя.Колата на едни е позната на други не.Купих я от колегата Влади sof_bg през април 2012.Въпреки че колата беше в перфектно състояние вложих още доста средства труд и време за да я направя по мой вкус
Накратко ще ви представя какво е правено по колата и какво предстои да бъде направено.
Силовият тунинг е правен изцяло от бившият собственик,доколкото съм запознат е правен ремап,при Bobo,нова генерация от турбото до края на 63мм(гласът е страхотен),усилен съединител Valeo,турбото е преправяно монтирана е по голяма топла част,
K&N спортен филтър реплейсмънт,основен ремонт по двигателя,от мен 6-ст степенна скоростна кутия от 166-ца монтирана при Иво Pinafarina.Остана да добавя предна разпънка,челен кулер,ъпгрейд на спирачките от :http://www.mtecbrakes.co.uk/ .
Външния вид е почти изцяло моя идея:монтирани са предна и задна добавка,задно крило Novitec,лупи на фаровете с помоща на Mirchozo,ксенон Luxima Premium на фаровете и халогените 5000К,затъмнени всички прозорци освен предният с 3М фолио както и задните стопове,джанти 17-ки напълно реставрирани и боядисани.
прагове,бели странични мигачи и цялостно боядисване със Daytona blue на Dupont.Остана да се добави предна решетка(сърце)от Cadamuro,малък гумен lip спойлер на предната броня че вече е доста надрана отдолу,смяна на задните пружини че така е малко вирната задницата.
По инериора също съм направил някои изменения:кожен салон,по таблото съм премахнал всички сиви елементи.Облепих с карбоново фолио цялата конзола пепелник и около скоростния лост,няколко майстори ми отказаха да го направят така че се наложи сам да се опитам,като за първи път мисля че се получи добре.
Добавих полирани алуминиеви рингове около приборите,алуминиеви подложки на педалите Sparco,претапецирана топка на скоростите.Остана да сменя маншоните около скоростният лост и ръчната.Ще претапецирам и волана но първо имам малък проект по него,искам да го преработя като му срежа долната част и я изравня,в смисъл да не е заоблен както е стандартно а изравнен.Добре че имам резервен ако евентуално не стане :).
Със сигурност съм забравил нещо,ако има интерес ще ъпдейтвам темата.
Поздрави!
reloading
03-06-2013, 21:02
МАЙКО...:bad_evil:
Просто.. незнам какво да кажа... уникат.. :)
п.с. на снимка номер 6 кошчето изглежда като въздуховод на тавана и за малко да ти се скарам :))
Всичко е 6-ца просто,визията е страхотна......нямам думи.
Мен само ринговете на уредите не ми допадат,но това не е от значение:)
Чудесна работа ,колега-поздравления:headbang:
Да живеят печките! Невероятна е. :notworthy::notworthy::notworthy:
b_angelov
04-06-2013, 00:15
Уникална е Тянка! Поздравления брато! ;)
Евала Стояне,
Добре се грижиш за нея:thumbup:
Поздрави
Супер е! Тая кола е късметлиика - попада все в добри ръце.
Jivko7777
04-06-2013, 11:39
Супер е браво!
PEPI-2ALFA
05-06-2013, 15:24
Много добре изглежда, браво за ентусиазма.
Красота ! :) Надявам се да я видим на някоя среща :)
radostin_ivanov
05-06-2013, 23:39
Страшна е,а цвета кърти.
Лелеееееее страхотна е, а цвета наистина е брутален !
Страшна е и цветът и пасва идеално.:-D
badmadafaka
06-06-2013, 16:45
От снимките виждам, че си уникален детайлист и маниак (в добрия смисъл на думата), както и, че си я правил с много мерак и желание, за което получаваш огромен :respect:.
По принцип плюя по пипаните алфи, НО твоята е направена с много вкус и изглежда наистина страхотно, особено с този цвят. Поздравления за чудесната работа!
AttilaSL
10-06-2013, 09:41
Благодаря на всички за позитивните мнения,това ми показва че съм на на прав път и ме мотивира да продължавам напред.
Поздрави!
Страхотна е визията на колата, само педалите не ми харесват как са сложени, а и трябва фуутрест задължително за да се завърши видът им.
AttilaSL
13-06-2013, 21:08
Те педалите и на мен много не ми харесват,голяма мъка беше да се сложат и ги изкривих малко но това се поправя.А фуут рест нямаше в комплектано ще измисля и за него нещо.Прав си,без него стой някак си незавършено.
AttilaSL
29-09-2013, 11:27
Малко смяна на консумативи,смяна на всички тампони по двигателя,ъпдгрейд на задните спирачни дискове и накладки Mintex,
И най-голямата радост,вчера ми пристигна решетката на CADAMURA.:dance:
Съвсем различен вид има колата в тази маска...
браво колега, невероятна е : )
http://s24.postimg.org/ez1ps52ht/1024_156_best.jpg (http://postimg.org/image/ez1ps52ht/)
dalgia123
15-02-2015, 10:19
много е красива колега продължавай все така
mirchozo
15-02-2015, 19:43
Браво, уникално изглежда, бях забравил че съм ти правил фаровете.
AttilaSL
20-01-2016, 11:41
Отдавна не бях писал тук и днес реших да понапиша какво още съм понаправил по колата:
Кадамуро маската е сложена отдавна,само да вметна че не ми хареса как стоеше с въздуховодите и затова ги отрязах и поставих оригиналните,според мен така е доста по добре и смея да твърдя единствена по рода си :)
Сменени пружини с Eibach pro kit -30mm,фланци на 12мм Sparco и 18" джанти Team dynamics Monza.
Задно гърне от не помня коя марка но англичаните я хвалят ;)
По инериора:вътре всичко е претапицирано в черно включително волана и топката на скоростния лост.
Музика Duble din Pioneer и монтиран втори бас говорител BOSE.И двата бас говорителя са вързани към един усилвател но ще ги разделя всеки да бъде захранван по отделно.Нов турбо бууст 60mm уред на Depo Japan
По двигателя:монтиран мап сенсор на два бара и и донастройване на ремапа.Тъкмо бях решил че съм приключил и Румен(Rubig) Тихичко ми прошепна"знаеш ли как ще тръгне тая кола с едно турбо 2260 и един мап сенсор на 2.5 бара"Та вече си търся такова турбо :)
В краткосрочен план ще се монтират лупи на дългите и шорт шифтър на скорстната кутия.
Преди 3-4 месеца е видях при Румен... не можах да и се на кефя... много красива!
Сега с GTA style фаровете още по-красива муцуна има... само цвета на джантите не е по вкуса ми :)
digitalundgrd
20-01-2016, 12:08
18" джанти Team dynamics Monza
Здрасти :) И на мен много ми харесва как се случват нещата с твоята 156-ца ;) Все хубави мод-ове и правиш 8)
Използвам случая да те питам какво направи със 17ките и летните гуми на тях :) имам интерес да ги закупя, че и аз си взех 156-ца хахаахха
Jivko7777
20-01-2016, 19:23
Мдааа все по хубава, бравоо :thumbup:
mirchozo
21-01-2016, 09:37
Това с карбона по средната конзола добре се е получило и изглежда интересно. Може ли малко подробности, лакира ли се след това, какво е фолиото ? Имах мерак да слагам няколко уреда под 3-те ама на фотошопа малко изглежда като табло на камьон и незнам си колко уреди по него...., но ще има някакви доработки де, ако не скоча на някоя 159-ка.
zombiran
21-01-2016, 21:58
Честито, много е хубава. Един съвет, ако нямаш каско. Паркирвай където няма много коли или гледай да има поне една врата разстояние, че язък за боята и труда :).
давай смело колата става супер и мисли за по големи спирачки с новото турбо :punk:
Отдавна не бях писал тук и днес реших да понапиша какво още съм понаправил по колата:
Кадамуро маската е сложена отдавна,само да вметна че не ми хареса как стоеше с въздуховодите и затова ги отрязах и поставих оригиналните,според мен така е доста по добре и смея да твърдя единствена по рода си :)
Сменени пружини с Eibach pro kit -30mm,фланци на 12мм Sparco и 18" джанти Team dynamics Monza.
Задно гърне от не помня коя марка но англичаните я хвалят ;)
По инериора:вътре всичко е претапицирано в черно включително волана и топката на скоростния лост.
Музика Duble din Pioneer и монтиран втори бас говорител BOSE.И двата бас говорителя са вързани към един усилвател но ще ги разделя всеки да бъде захранван по отделно.Нов турбо бууст 60mm уред на Depo Japan
По двигателя:монтиран мап сенсор на два бара и и донастройване на ремапа.Тъкмо бях решил че съм приключил и Румен(Rubig) Тихичко ми прошепна"знаеш ли как ще тръгне тая кола с едно турбо 2260 и един мап сенсор на 2.5 бара"Та вече си търся такова турбо :)
В краткосрочен план ще се монтират лупи на дългите и шорт шифтър на скорстната кутия.
Жестока кола евала да те радва много !...Но не се увличай много понеже от началото на 2018 година колите дизел с евро 3 се забраняват !
AttilaSL
23-01-2016, 20:59
Преди 3-4 месеца е видях при Румен... не можах да и се на кефя... много красива!
Сега с GTA style фаровете още по-красива муцуна има... само цвета на джантите не е по вкуса ми :)
По принцип идеята ми беше да са бели.но засега тоова е вариант докато не намеря това което ми трябва :)
Здрасти :) И на мен много ми харесва как се случват нещата с твоята 156-ца ;) Все хубави мод-ове и правиш 8)
Използвам случая да те питам какво направи със 17ките и летните гуми на тях :) имам интерес да ги закупя, че и аз си взех 156-ца хахаахха
Продадох ги Светльо,що не писа обява нещо.сега се ядосвам защото и гумите и джантите си заслужаваха.
Това с карбона по средната конзола добре се е получило и изглежда интересно. Може ли малко подробности, лакира ли се след това, какво е фолиото ? Имах мерак да слагам няколко уреда под 3-те ама на фотошопа малко изглежда като табло на камьон и незнам си колко уреди по него...., но ще има някакви доработки де, ако не скоча на някоя 159-ка.
Фолиото е обикновено с две ръце лак,но е само за проба,иначе има едно по дебело и с него ще стане още по добре!
Честито, много е хубава. Един съвет, ако нямаш каско. Паркирвай където няма много коли или гледай да има поне една врата разстояние, че язък за боята и труда :).
хах,това се старя да правя,че англетата са много зле :)
давай смело колата става супер и мисли за по големи спирачки с новото турбо :punk:
Вече си търся :)
Jivko7777
24-01-2016, 18:45
Жестока кола евала да те радва много !...Но не се увличай много понеже от началото на 2018 година колите дизел с евро 3 се забраняват !
Къде се забраняват ? :spam:
Къде се забраняват ? :spam:
Навсякъде !Но не ми стана ясно дали само няма да могат да се регистрират коли с евро 3 (регистрираните са в заварено положение) или въобще се забраняват за движение по пътната мрежа !!!
P.S
Става въпрос само за дизеловите с евро 3 и по ниско
invinceble
24-01-2016, 19:37
Не могат да забранят старите регистрирани коли...
По скоро няма да може да се регистрират нови такива.