PDA

View Full Version : 145-ца вие като трамвай отзад

maksi
05-06-2013, 06:37
Здравейте.
От известно време насам JTD-то почна да вози като трамвай-не твърдо,а шумно.Виенето се чуваше(и все още се чува)от дясната задна страна.Вчера смених лагер-главината,но проблема си остана и виенето се чува отново от дясно.Може би има и лек шум от левия лагер,но не мога да го установя със сигурност,защото другия вие прекалено силно.
Имам надеждата,че проблема ще изчезне като сменя днес по-късно гумите.Ще сложа патерицата от дясно да видя какво ще се получи.Преди 4 години имах същия проблем с Нисан Примера.Също имаше виене от лагер-главината,но не я смених поради причината,че цената беше 130 лева.Когато монтирах летните гуми обаче колата заспа...Това ми дава някаква надежда,че и моето решение на проблема се крие там...

ivo_red
05-06-2013, 17:48
Главината колега, на 90%. Едва ли е от гумите

maksi
05-06-2013, 21:34
Дясната главина е сменена вчера.След смяната звука не се промени изобщо.Шума идва от дясно със сигурност.Качих се днес в багажника и приятелката ми подкара колата и шума отдясно е нетърпим.Сменявах и гумите днес,но без резултат...

trustworthy
05-06-2013, 21:36
МОжеш да вдигнеш колата на крик и да завъртиш колелото на ръка. Ако има шум - честито

Bobi_33
05-06-2013, 22:10
А сменената главина с нова ли я смени или 2-ра ръка? Ако е нова каква марка главина си купи? Попадал съм на трагични китайчета, които и нови си вият.

ivo_red
06-06-2013, 00:34
Колега, провери и другите колела just in case, да не се окаже, че си излекувал здравия крак...

maksi
06-06-2013, 14:08
МОжеш да вдигнеш колата на крик и да завъртиш колелото на ръка. Ако има шум - честито
Никакъв шум няма като въртя гумата.
Главината е нова-Federal Mogul(MOOG).Виенето се чува ясно и отчетливо отдясно.Утре ще сложа свалената главина от ляво да видя дали ще има разлика в шума.
Най-странното в случая е,че след като смених главината нямаше абсолютно никаква разлика-нито към по-добро,нито към по-лошо...това ме навява на мисълта,както колегата по-доре каза,че съм излекувал здравия крак...

146_JTD
08-06-2013, 14:15
Точно това си направил! Преди месец имах същия проблем. Бях сигурен, че виенето идва от левия лагер, но уви - смених десния. Обясниха ми, че се дължи на предаване на вибрацията към лявото колело и за това съм се заблудил.

Majed_146
10-06-2013, 09:12
Главини и лагери ги сменям и от двете страни.. ял съм я тази попара на 2 пъти. :) взимай две нови и не се занимавай... било от ляво било от дясно.... отзад ли е и двете. отпред ли е.... и двата лагера..... успех колега:thumbup:

bobi_kz
12-06-2013, 00:27
и при мен беше същата работа смених едната а после и другата...