View Full Version : Проблем с ролки пистов ремък
Росен Желев
09-06-2013, 13:26
Значи проблема е следния цъвка. Когато е студена колата не цъвка а след две три минути като загрее чува се цъв цъв цъв.Сменени са трите ролки и задния лагер на динамото и пак цъвка и то яко.Ремъка е на 5 месеца без видими дефекти по него. Та въпроса е възможно ли е от хидравликата да цъвка или е преден лагер на динамото?
lordliness
09-06-2013, 14:03
аз не мога да си представя звука, ремъка изпънат ли е както трябва, лагера на компресора по скоро вие, ако е помпата не знам, може би при навит до край волан звука ще се променя, но според мен оста на обтягащата ролка е суха, моята фабрично не беше смазана.
Gear Men
09-06-2013, 14:42
Това ,че ремъка няма видими следи от износване нищо не значи.Със старите ролки се износва по един начин а сега с новите стои по друг начин.Смени ремъка и ако пак издава звуци прегледай всички шайби и ролки за съостност.
Росен Желев
09-06-2013, 15:00
Не е ремъка поливам го с вода и продължава да цъвка.Ако е ремък от водата спира.Като се наведа от страни повече се чува откъм динамото отколкото отпред.
ecotronic
09-06-2013, 15:23
Както го описваш звука цъв - цъв............е характерен като от ремък на който има износен участък и когато въпросният участък мине през някоя ролка се получава въпросния звук. Но щом си установил, че не е от пистовия ремък би могло да е от ангренажния.
Пробата, която можеш да направиш е да свалиш пистовия ремък и да запалиш двигателя за малко без него за да чуеш.
Колкото и смешно да е след автомивка точно след смяната на ролките бяха се набили около десетина малки камъчета по ремъка в каналите. Счупих си нервите. Сваляне почистване и всичко утихна.
Поздрави
Росен Желев
09-06-2013, 20:36
Колеги от ремъка е отзад леко замята и като свалих корите и полях отзад с вода утихва утре ще го сменя.
Защо ти е да го сменяш, като може просто да отидеш да ти го натегнат кадърно?
Росен Желев
10-06-2013, 06:59
Защо ти е да го сменяш, като може просто да отидеш да ти го натегнат кадърно?
Kолега 8 пъти съм го натягал в различни положения пак цъвка.
lordliness
10-06-2013, 07:33
Kолега 8 пъти съм го натягал в различни положения пак цъвка.
Правилното положение е само едно.
Росен Желев
10-06-2013, 15:13
Обтягащия механизъм се е изметнал леко и за това става така.Купих ремък Гейтс но сега няма да го слагам измих стария ремък с вода и веро и за сега ще кара така докато купя обтягащ механизъм.
pininfarina
10-06-2013, 16:21
Оправи си обтяжния механизъм и си смени фрай-лайфа на динамото ако е блокирал.
Ruger_SP101
12-06-2013, 08:59
Какво представлява точно "фрай-лайфа" на динамото. Имам същия проблем като колегата след сменена (голямата) ролка и нов ремък Dayco. Продължава да цвърчи, докато не загрее - 20 мин. След това спира и се чува съвсем леко.
ecotronic
12-06-2013, 09:08
Какво представлява точно "фрай-лайфа" на динамото. Имам същия проблем като колегата след сменена (голямата) ролка и нов ремък Dayco. Продължава да цвърчи, докато не загрее - 20 мин. След това спира и се чува съвсем леко.
Този механизъм позволява да се задвижва ротора на алтернатора само когато ремъчната му шайба се върти по посоката си на въртене. Подобно на задвижването на велосипеда от педалите. Това е направено с цел при преход от по-високи към по-ниски обороти на двигателя инерционните сили на ротора да не натоварват ремъка и да не се губи излишно енергия.
Ruger_SP101
12-06-2013, 10:22
Благодаря за подробното обяснение. Ако споделите какви са и проблемите със свободното движение ще е супер.
Linkestis
12-06-2013, 16:34
Има много изчерпателна тема в раздел 156.
Търсачката ще те заведе там
Значи проблема е следния цъвка. Когато е студена колата не цъвка а след две три минути като загрее чува се цъв цъв цъв.Сменени са трите ролки и задния лагер на динамото и пак цъвка и то яко.Ремъка е на 5 месеца без видими дефекти по него. Та въпроса е възможно ли е от хидравликата да цъвка или е преден лагер на динамото?
Същия го ядох преди няколко месеца. С времето цъвкането се усилва, зачестява. Отидох на сервиз и ми казаха, че обтяжния механизъм е заминал и е опасно да се кара така, щото литне ли ремъка в движение едно, че оставаш без волан и спирачки, второ- ако заметне към ангренажа ще и изтекат водите мигновено.
Това е моя опит, смених обтяжния механизъм и заспа. Надявам се да съм помогнал
Ruger_SP101
12-06-2013, 16:50
Проблема е решен - нов ремък, стария нов Dayco е бил менте - много твърд. Нова малка ролка (втора употреба) и вече не цвърчи. Май на 136 к.с. няма фрай-лайф на динамото ... имало на по-новите, така ли е?
ecotronic
12-06-2013, 16:57
Същия го ядох преди няколко месеца. С времето цъвкането се усилва, зачестява. Отидох на сервиз и ми казаха, че обтяжния механизъм е заминал и е опасно да се кара така, щото литне ли ремъка в движение едно, че оставаш без волан и спирачки, второ- ако заметне към ангренажа ще и изтекат водите мигновено.
Това е моя опит, смених обтяжния механизъм и заспа. Надявам се да съм помогнал
Без спирачки не би трябвало да останеш, ако се скъса ремъка.
Проблема е решен - нов ремък, стария нов Dayco е бил менте - много твърд. Нова малка ролка (втора употреба) и вече не цвърчи. Май на 136 к.с. няма фрай-лайф на динамото ... имало на по-новите, така ли е?
Aми по принцип няма но аз си монтирах принудително. :)
При мен пък след поливане с антифриз ремъка започна да свири нон-стоп, не да цъвка... Много дразнещо. Глася се да го сменя тез дни.
И аз така смених ремъка и не можа да изкара една година а за генератора мисля че и при мен е така.
Linkestis
12-06-2013, 21:21
Не!
Aми по принцип няма но аз си монтирах принудително. :)
Няма такъв принцип.
Не!
Няма такъв принцип.
В заблуда си повярвай.
Linkestis
12-06-2013, 21:59
Напротив,ти си в заблуда.Ако искаш може да се преместим в темата в 156 и пак да поспорим :)
Нееее чакай ,предавам се щом разбираш повече и твърдиш че нямат съединител...няма да споря :)
Мир да има.
Слагайте си обикновени..щом са били от завода така
gatev_88
13-06-2013, 20:16
колеги при мен е обратното когато колата е студена се чува едно свирене на моменти,и след 3-4 мин.когато малко загрее колата спира,преди 10хил.км. смених ролките и ремъка.Някакви мнения да дадете?
lordliness
13-06-2013, 20:40
колеги при мен е обратното когато колата е студена се чува едно свирене на моменти,и след 3-4 мин.когато малко загрее колата спира,преди 10хил.км. смених ролките и ремъка.Някакви мнения да дадете?
Свиренето се получава от износен или отпуснат ремък.