PDA

View Full Version : Проблем с датчика за налягане на маслото.

mikahack
11-06-2013, 13:18
Здравейте колеги,

Втори датчик слагам и стрелката не показва:(
Ще помоля ако има някой работещ датчик и е от София, да се видим да го сложа, за да съм съгурен че не е от дачика проблема, а еветуално от манометъра на таблото.

Благодаря предварително.

mimouzunov
11-06-2013, 14:20
Здравейте колеги,

Втори датчик слагам и стрелката не показва:(
Ще помоля ако има някой работещ датчик и е от София, да се видим да го сложа, за да съм съгурен че не е от дачика проблема, а еветуално от манометъра на таблото.

Благодаря предварително.

Малко глупавичък въпрос ама да си го задам все пак! Нали сменяш правилния датчик!?
Как изглежда това което сменяш ти!? Като първото или второто е?
(Уреда на таблото може да тестваш като откачиш кабела от датчика и въпросната жица опреш на корпус/маса, тогава стрелката вътре на таблото трябва да "бие" на максимум)

mikahack
11-06-2013, 17:05
Малко глупавичък въпрос ама да си го задам все пак! Нали сменяш правилния датчик!?
(Уреда на таблото може да тестваш като откачиш кабела от датчика и въпросната жица опреш на корпус/маса, тогава стрелката вътре на таблото трябва да "бие" на максимум)

Датчика за налягане на маслото е на втората снимка.
Проверката я направих и стрелката отиде на максимум. Но не е ясно дали самият манометър функционира правиилно. Затова ми е нужен работещ датчик да пробвам.

mimouzunov
11-06-2013, 23:15
Датчика за налягане на маслото е на втората снимка.
Проверката я направих и стрелката отиде на максимум. Но не е ясно дали самият манометър функционира правиилно. Затова ми е нужен работещ датчик да пробвам.

Трудно ще намериш такъв датчик оригинален и работещ...
Аз лично съм с Ладов... (преправя се резбата или се прави преходник)

mikahack
14-06-2013, 11:33
Трудно ще намериш такъв датчик оригинален и работещ...
Аз лично съм с Ладов... (преправя се резбата или се прави преходник)

Здравейте отново,

Както (mimouzunov) препоръча, взех си ладов датчик, направиха ми преходник и сега всичко е ок.
Имам само един въпрос, колко бара показват вашите уреди? Като я запаля моята стои на 5-6 бара, при подаване на газ отива до 8-цата!

don_pepone
15-06-2013, 11:43
Според мен нее ОК така,можко ми се вижда това налягане освен ако не караш с масло 20W50

BillyBoy`
15-06-2013, 12:34
То тоя уред на таблото на алфата не е направен да работи със ладов датчик,така че си прави сметката дали ще отчита вярно.

kendo
15-06-2013, 13:51
Аз съм с ладов датчик и маслото ми е 10/40.Стрелката си стои на 4 бара със съвсем леки отклонения при промяна на оборотите.

reloading
15-06-2013, 15:27
При мен на студен двигател държи около 4бара , на загрял 3,5...

mimouzunov
15-06-2013, 20:31
При мен с Ладовия, Студена почва от около 4 и като загрее пропада до колкото си иска :balloon:

Tonimir
15-06-2013, 20:45
При мен с Ладовия, Студена почва от около 4 и като загрее пропада до колкото си иска :balloon:
+1 (с масло 10/60)

Аз пък при мен направих друго :) имаше на времето преходник за двата датчика (от Лада) за налягането и за лампичката! Та от вторични преди да разкостят една лада 2103 , грабнах тази част. А кабела го удалжих да стига до масления филтър. Махаш датчика за лампата, слагаш този преходник (същата резба си е) слагаш двата датчика (единия идва под ъгъл 45) И си готов. :)

кат се прецака нещо, много лесно става подмяната. Не знам как е при 8V , но при 16V моторите си е болка! Голямо гърчене докато извадиш този датчик :-/ тъй като е заврян зад блока!

За жалост този преходник за който ви говоря, няма го по магазините като част за Лада (или поне аз не намерих), та от лада се намира , като не знам на Лада 7ца или Нива дали има подобно чудо.

Furious 155
15-06-2013, 21:12
При 8 калапановия е достъпен, като цяло - отзад на блока е, НО и моя днес взе да предава богу дух... по обяд на жегата и по светофарите към Божурище започна да покава 0-ла на празен ход. :) Ще трябва явно и аз да го играя това с ладов датчик, може би, че този ми е 4-ти на този мотор... Кофти с ладовия, че не отговаря на скалата на таблото и е доста по-лагав, от оригиналния, който като пдадеш газ, мърда преди оборотомера. ;)

nicola 59
16-06-2013, 01:27
При 8 калапановия е достъпен, като цяло - отзад на блока е, НО и моя днес взе да предава богу дух... по обяд на жегата и по светофарите към Божурище започна да покава 0-ла на празен ход. :) Ще трябва явно и аз да го играя това с ладов датчик, може би, че този ми е 4-ти на този мотор... Кофти с ладовия, че не отговаря на скалата на таблото и е доста по-лагав, от оригиналния, който като пдадеш газ, мърда преди оборотомера. ;)

Колега ако е избягал калъфа добре,да не е избягала сабята.

Furious 155
16-06-2013, 20:58
Колега ако е избягал калъфа добре,да не е избягала сабята.
Сабята си е там - малко е затъпена, но направи 3 старта на божура. :)

don_pepone
17-06-2013, 15:08
Я да питам аз, нали имаше шанс като е по смотан масленият филтър и да държи по-ниско налягане. Преди 2 дни смених маслото,за 3-ти път сипвам едно и също репсолче и съм мноо доволен,като запаля на студена си е супер, като позагрее малко дъри 4 бара малко след 2к оборота,но на яко сгряло масло (85-100 градуса) стрелката ми сочи 0.5 бара на празен ход. То верно че от известно време наблщдаван някви такива аномалии на тая стрелка иси мисля че ме ебава тоя датчик ма да си питам аз.

Da_Fuse
19-06-2013, 15:23
Аз имах едни подобни проблеми с на баща ми каляската. 150 към Пловдив около 30 мин на жегатаи като се отклоних към града и я пуснах на празен ход и светна лампата даже... След 5 минути почивка я запалих и повече не светна.

lamborghini miura sv
30-12-2015, 23:03
на мен ми продадоха нещо което прилича като това на първата снимка, за датчик за налягане на маслото... За какво е всъщност тази гадинка в такъв случай?

pesho ot vraca
31-12-2015, 10:44
Поръчай си оригинален от Александър ауто струва 70лв. и нямаш грижи. Ладовия не показва реално винаги е повече и ще протече от пласмаската на буксата просто е вапрос на време.

Alfa User
31-12-2015, 15:55
Здравейте отново,

Както (mimouzunov) препоръча, взех си ладов датчик, направиха ми преходник и сега всичко е ок.
Имам само един въпрос, колко бара показват вашите уреди? Като я запаля моята стои на 5-6 бара, при подаване на газ отива до 8-цата!

Аз също съм с датчик от Лада (хаха... защо ли...) и показанията са :
- на студен мотор - на празен ход около 4атм, с подаване на газ - до 6 макс
- на загрял мотор - на празен ход около 2 - 2.5 атм, с подаване на газ до 3.5 - 4 ...
Зарадва ме това, че като смених датчика, показанията взеха да реагират моментално на подаването на газ, докато с оригинала нямаше мърдане тая стрелка :D

Scrapera
02-01-2016, 00:39
Никога не си купувайте FAE. Жесток боклук, показва 2 бара повече! На празен ход след студен старт вместо 5 - 7бара, като загрее, вместо 1 - 3бара. И това срещу скромната сума от 60-70лв в ТиН. Направо ми вади очите стрелката от както сложих тоя ментак. Оригиналния датчик показваше точно до последно, но изведнъж се повреди и показваше макс 1бар.
Успех!

ivopifeca
02-01-2016, 13:29
Моя показва ,кога си иска и така я карам от 2 години,що се пускате у филми?

Бобби
03-01-2016, 21:25
Важно е като отвъртиш капачката за наливане на масло....горе да има масло, иначе ебем ви.. у показанията на който и да е датчик....:crazy:

aRm
04-01-2016, 17:53
Аз също съм с датчик от Лада (хаха... защо ли...) и показанията са :
- на студен мотор - на празен ход около 4атм, с подаване на газ - до 6 макс
- на загрял мотор - на празен ход около 2 - 2.5 атм, с подаване на газ до 3.5 - 4 ...
Зарадва ме това, че като смених датчика, показанията взеха да реагират моментално на подаването на газ, докато с оригинала нямаше мърдане тая стрелка :D

Показанията при мен са абсолютно същите :D Явно съм с ладов датчик...