PDA

View Full Version : Проблем при запалване Алфа 145

Lomskiq
14-06-2013, 17:40
Здравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !

endeavour
14-06-2013, 19:09
Ако беше написал и какъв е мотора на алфата...

Lomskiq
14-06-2013, 19:24
извинявам се за пропуска 1.4 т.спарк 2000г

RUSEV-BGR
14-06-2013, 19:45
Здравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !

Няма как да е ок щом свети лампата!Диагностика и после напиши кодовете от грешките!?

Lomskiq
14-06-2013, 19:52
как да я направя тази диагностика като аз изобщо не мога да я мръдна че да я закарам да я закачат,аз ако я запаля направо на майстор ще я закарам !

myato
14-06-2013, 22:10
как да я направя тази диагностика като аз изобщо не мога да я мръдна че да я закарам да я закачат,аз ако я запаля направо на майстор ще я закарам !

Колега, ако беше написал и от къде си, може и да се случи чудо, планината да отиде при Мохамед:-D
Иначе на сляпо - датчик на коляновият вал.

Lomskiq
14-06-2013, 22:28
от София съм колега !

Strato
14-06-2013, 23:27
Възможни причини според аутодата :
1.Имобилайзер
2.Инжектори
3.Електрически връзки на двигателя и/или акумулатора
4.Горивна помпа/Реле на горивна помпа
5. Кабели,свещи,бобини
6.Датчик на хол (датчик колянов вал)
7. Въздушен/горивен филтър
8.Вскумателна система /вакумите
9.Бензинов реголатор
10.MAP/MAF/VAF Сензори
11. ЕКУ-то
12.Датчик за позицията на разпределителен вал
---------------------------------
С една дума трябва си диагностика възможности много дано съм бил полезен !

P.S. Провери свещите да не са плувнали в масло и замери датчика на коляновия вал , това са най-често срещаните проблеми.

Lomskiq
15-06-2013, 01:03
Ок , благодаря ще видя този датчик на коленовия вал защото всичко друго е добре,бензиновата помпа си работи,релета всичко стартер върти но явно не стига гориво,търсих горивния филтер защото и аз си помислих да не е от него но се оказа че след 98г нямали горивен филтер а някаква цедка на самата помпа,ще търся начин да ми направят диагностика! Странното е че снощи нищо и нямаше и сутринта като ми се наложи да излизам ме изложи !

Strato
15-06-2013, 01:43
Грешка ....

Lomskiq
18-06-2013, 15:12
Лошото е че не е този датчик и нито едно от тези изброените по горе изведнъж запали колата но нещо прекъсва, на диагностиката не успяха да установят проблема

Strato
18-06-2013, 22:11
Ще излезнем на другата ми идея която не споделих понеже щяха да ме усфиркат колегите я провери стъпковото моторче как е:]

ivan dimitrov
18-06-2013, 22:48
---

BillyBoy`
19-06-2013, 06:41
Лошото е че не е този датчик и нито едно от тези изброените по горе изведнъж запали колата но нещо прекъсва, на диагностиката не успяха да установят проблемаЗначи имаш проблем пък не могат да установят от какво е.Според мен смени диагностика.Другото което е не е задължително тоя датчик на коляновия вал да записва грешка,огледаи въздуховоди да не смуче от някъде свещи кабели,хлабава връзка някъде да има,ако си мил двигателя да няма вода при свещите,или пък наличие на масло от протекла гарнитура,разни такива дреболии дето може и ти да си ги провериш.

ivo_red
19-06-2013, 12:26
Щом прекъсва, аз бих се насочил към свещи, кабели, бобини...и след това евентуално инжектори и прочее по горивната с-ма

ivailo rachev
19-06-2013, 17:02
Щом прекъсва, аз бих се насочил към свещи, кабели, бобини...и след това евентуално инжектори и прочее по горивната с-ма

И аз съм на това мнение.Щом прекъсва и според мен е нещо по токовете.

Strato
19-06-2013, 22:07
След като не те усвиркаха за идеята с лампата - може да спиш спокойно - няма заинтересовани явно.
НЕ ЗАКАЧАЙТЕ пробни лампи кьм вериги, бькани с полупроводници.

Извинявам се това с лампата е за датчика за позицията на разпределителният вал :] нещо съм се бил замислим в грешна посока когато съм писал :shutup:
http://prikachi.com/images/915/6240915w.png

ivan dimitrov
19-06-2013, 22:46
---

Strato
20-06-2013, 11:25
Прав си бях го написал много подвеждащо :spam_laser: