View Full Version : Помощ !! Проблем с километража на алфа 166
Bogdanov
29-06-2013, 16:51
Алфата е 99-та 2.4 ЖТД .. Проблема е че километража не работи ... оборотомер и другите уреди работят ... но километража и конзолата за разход на гориво и т.н .. Никакви ги няма ... От време на време се включва за малко..
А и да спомена не работи и АБС-а ако имат общо защото дочувам нещо такова !!
ecotronic
29-06-2013, 18:43
Алфата е 99-та 2.4 ЖТД .. Проблема е че километража не работи ... оборотомер и другите уреди работят ... но километража и конзолата за разход на гориво и т.н .. Никакви ги няма ... От време на време се включва за малко..
А и да спомена не работи и АБС-а ако имат общо защото дочувам нещо такова !!
Много е вероятно да има лош контакт на някоя от клемите отзад на арматурното табло. Свали таблото, размърдай трите клеми, евентуално напръскай пиновете с нещо за почистване на контакти.
Свалянето на таблото е лесно. Тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=951495&postcount=51) е обяснено, как се прави.
Bogdanov
29-06-2013, 18:46
Много е вероятно да има лош контакт на някоя от клемите отзад на арматурното табло. Свали таблото, размърдай трите клеми, евентуално напръскай пиновете с нещо за почистване на контакти.
ахам , ще погледна колега .... а трудно ли се сваля таблото ?
ecotronic
29-06-2013, 18:48
ахам , ще погледна колега .... а трудно ли се сваля таблото ?
Току що си допълних поста по въпроса за свалянето. Ако има нещо неясно, питай. Сваля се за 3 минути.
Bogdanov
29-06-2013, 18:59
отивам да видя какво ще стане ... мс
Linkestis
29-06-2013, 20:49
Купи си нова цетрала за ABS...
ecotronic
29-06-2013, 20:59
Това за неработещия ABS не съм го прочел.
Действително ABS централата може да е причината за проблема с километража.
Bogdanov
29-06-2013, 22:39
qsno shte pot1rsqq :) edna centrala :)
Bogdanov
02-07-2013, 19:35
колеги извинявам се за глупавия въпрос но .. къде се намира АБС централата ?
lordliness
02-07-2013, 19:39
май беше вдясно под пластмасовата кора, когато стоиш срещу колата, ще я познаеш по тръбичките.
Bogdanov
02-07-2013, 19:45
А чудя се целия АБС ли да сменям ... самоо комп. управлението ли ? или то е заедно с централата ?
lordliness
02-07-2013, 19:49
имаше някъде тема за абс със снимки
Linkestis
02-07-2013, 21:47
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63848&highlight=ABS+%E8%EB%E8
lordliness
02-07-2013, 22:29
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63848&highlight=ABS+%E8%EB%E8
Еко май трябва да я сложи при важните, ако не е вече
И при мен не работеха въпросните неща и се оказа студена спойка. За централа ми искаха 300 лв. само че аз ремонтирах моята за 50 лв. и всичко е ОК вече 2 години. Просто намери човек който знае какво прави и да я оправи. Централата трябва да отговаря по номера.
Поздрави
Bogdanov
31-07-2013, 20:14
мерси колега .... :)
имам и други въпроси два но се чудя дали да не е в нова тема ...
става въпрос за този клапан за налягането къде се намира ?
и понякога май турбото не се включва смсл натискам .. и като натисна втори път тогава почва да надува
Колеги при мен се появи проблема че почти не работи електронния километраж, дава някакви цифри обаче наполовина се губят, супер дразнещо е. Оставих го на фирма която се занимава с дисплеи, казаха ми и даже видях как на лсд дисплея си дава всички цифри, провериха и платката не е там проблема. Някой да е намерил решение - без да сменям цялото табло.
Колеги при мен се появи проблема че почти не работи електронния километраж, дава някакви цифри обаче наполовина се губят, супер дразнещо е. Оставих го на фирма която се занимава с дисплеи, казаха ми и даже видях как на лсд дисплея си дава всички цифри, провериха и платката не е там проблема. Някой да е намерил решение - без да сменям цялото табло.
Аз сменях само дисплея. Взех го от колега от форума!