Log in

View Full Version : Теч от скоростната кутия на 2.4 ЖТД

ashkin
30-06-2013, 12:15
Има теч на масло от дупката която се намира между кожуха скоростната кутия и двигателя (не знам точно как се нарича но е нещо като отдушник .. ) от там има лек теч на масло но имам чувството че се събира някъде там маслото и се тече по време на движение маслото е чисто мирише на чесън не е двигателно ! Та търсих в мрежата как да си смъкна скоростната кутия но не намерих някой ако може да ми каже как се смъква ? От къде се долива масло че да му долея малко , и да проверя нивото пробки нещо къде има ?

endeavour
30-06-2013, 12:57
Ако е 136 коня, има щека за проверка на маслото отгоре на кутията. С повечко чупки в кръста се достига и отгоре при отворен капак:smile:

П.П. А съм виждал 136-ца и с липсваща щека, хили се само дупката отгоре... Да не би на това да казваш отдушник?

lordliness
30-06-2013, 13:22
И може да долеше масло през дупката на щеката.

ashkin
30-06-2013, 13:33
Благодаря за информацията ! А и за свалянето ако може да ми опише някой как става ще е перфектно !

Linkestis
30-06-2013, 19:44
Ако тече отзад и нямаш щека е от нея,ако тече отдолу между двг и скорости си за семеринг.
endeavour,всички печки имат щека за маслото :)

endeavour
01-07-2013, 07:06
Ако тече отзад и нямаш щека е от нея,ако тече отдолу между двг и скорости си за семеринг.
endeavour,всички печки имат щека за маслото :)
Предпочитам да пиша само неща, в които съм убеден :-) За другите мотори просто нямам толкова болезнено преки наблюдения :biggrin::biggrin::biggrin:

old alfist
01-07-2013, 12:39
И TS имат щека.
Някак си от самосебе си ми е чудно да започне ей така да изхвърля масло - може би си сменял маслото и някой велик майстор е гаврътнал повече масло в кутията.

doktor87
22-08-2013, 20:54
Покрай щеката също хвърля почти винаги, добре е да се отреже парченце маркуч или нещо друго с такъв диаметър и да се сложи на щеката.