Log in

View Full Version : Неприятен проблем: вода в купето!

bobi_kz
01-07-2013, 22:06
Колеги не вярвах че се случи, но след тези дъждове колата ми прокапа и не мога да установя от къде днес сутринта се качвам и гледам в краката на пасажерската седалка локва вода... първо помислих че е от прозореца но беше затворен апък и седалката си беше суха.. та откъде може да съм се наводнил... :(

niko.lidsi
01-07-2013, 22:48
колега виж си външното уплътнение на стъклото дали прилепва добре към стъклото защото на мен от там ми влиза вода в купето надявам се да съм ти бил полезен

ivailo rachev
01-07-2013, 23:47
Колега,провери и предното стъкло дали не пропуска от там.

bobi_kz
01-07-2013, 23:56
почивните дни ще го проверя, а относно това как да стане да махна корите под чистачките ли?

tonov
02-07-2013, 00:11
А като махнеш корите, провери да не са се запушили дренажните отвори и отпред да се пълни с вода, която да ти прелива през филтъра за купето.

Majed_146
02-07-2013, 01:32
а парното :) вода или антифриз:) че баш там са тръбите на радиатора в краката на Пасаджера:(

bobi_kz
02-07-2013, 19:34
антифриз ама тва си беше водица определено... ся почивните дни ще я огледам ;) първоначално и аз си помислих че може някъде от филтъра да е влязла вода.. ще огледам и въпросните дренажи а те кво представляват някакви отвори и къде са точно?

tonov
02-07-2013, 22:08
Дренажите са в най-ниската част на отделението под чистачките. Представлява отвор, в който е напъхан един сплескан маркуч. Въпросният маркуч лесно се затлачва с кал, пухчета от дървета и всякакви подобни, та под чистачките става язовир.

chico
03-07-2013, 16:04
И още едно предположение - провери си уплътненията на антената на тавана (ако имаш такава де). Случвало ми се е да капе от пластмасата, под която е захващането на основата на антената и след разглабяне и затягане теча спря...