View Full Version : Мъка! Двигателят си замина :(
mikahack
03-07-2013, 10:20
Здравейте колеги,
Както може да се прочете от заглавието, ме настигна лош късмет.
Проблем 1: Колата беше запалена от 5 минути, движех се с около 90км/ч, и изведнъж от мотора достра стряскашти звуци, след което загуба на мощност. Погледнах лампите на таблото да видя за нещо притеснително, но всичко беше ОК. След това бърз поглед в огледалата за обратно виждане - облак , ама огромен бял облак. Колата спря.
Опитах да запаля. Чу се само виул виул и мотора затегна!
Проблем 2: Колата се намира на около 20 км от Асеновград.
Ето и въпросите:
Мислите ли, че трябва да се занимавам да отварям въобще мотора (и какво ще ми струва горе-доло)? Дали мога да намеря читав мотор (и какво ще ми струва горе-доло с монтажа)? Струва ли си да търся репатрак да я връщам в София или някой може да помогне в този регион? И в крайна сметка, дали си струва или просто да я крам за надин или да я продавам на части :(
Благодаря предварително на всички които могат да помогнат.
Поздрави.
Furious 155
03-07-2013, 10:30
Здрасти,
Като гледам подписа, двигателят трябва да е 8 клапанов...
Такъв мотор цял се намира доста изгодно, стига да не искаш да правиш твоя си.
Ако колата не е пред разпад и всичко друго си е наред, можеш да си я оправиш с неголеми разходи. ;)
Време е да си вземеш по-нова. Ако си затруднен я вземи на изплащане. ;) Освен ако не мислиш вечно да караш 155 :super:
Alfa User
03-07-2013, 10:49
Ако наистина искаш да си караш колата, то я прави. Новите не са с нищо по-добри от 155 откъм здравина и надеждност, колкото и сектантски да звучи това твърдение.
Писах ти на лично, колега. Ще се радвам да съм ти от полза.
mikahack
03-07-2013, 11:09
Здрасти,
Ако колата не е пред разпад и всичко друго си е наред, можеш да си я оправиш с неголеми разходи. ;)
@Furious 155
За колко мислиш че ще намеря двигател? И еветуално за смяната? М/у другото 8 клапанов е.
reloading
03-07-2013, 11:36
За ремонт сигурно цената ще варира от порядъка на 250-350лв. +тръд. в зависимост от това какво се е случило. имай в предвит че скоро правих гарнитура и цената на гарнитурите + шлайф ми беше около 150лв. сметни и другите повредени работи.
п.с. Все си мисля ,че ако се направи за теб ще е по добре защотот 1во, това е двигателя на тази кола, 2ро ще имаш "чисто" нов вдигател , на който ще имаш доверие.
endeavour
03-07-2013, 13:48
В такъв момент първо не вземай решения под влияние на емоции. После се огледай за майстор, на когото имаш доверие . И трето - след като се отвори мотора и стане ясно за какво става въпрос, чак тогава решавай дали ще правиш твоя или ще купуваш друг мотор. Успех!
mimouzunov
03-07-2013, 14:44
В такъв момент първо не вземай решения под влияние на емоции. После се огледай за майстор, на когото имаш доверие . И трето - след като се отвори мотора и стане ясно за какво става въпрос, чак тогава решавай дали ще правиш твоя или ще купуваш друг мотор. Успех!
Аз пък се чудя какво трябва да направи човек за да унищожи 8 клапанов!?
С какво масло е бил тоя двигател, на колко километра е колата и тн може ли да сподели собственика!?
mikahack
03-07-2013, 15:52
Здрасти,
Аз пък се чудя какво трябва да направи човек за да унищожи 8 клапанов!?
С какво масло е бил тоя двигател, на колко километра е колата и тн може ли да сподели собственика!?
Ами честно казано, колата беше на майстор преди около месец. Тъй като имаше леко чукане от ляво (от към 1-ви цилиндър), го помолих да погледне какво е. Оказа се (поне така каза ), че бил повдигача на един от клапаните. По някаква причина се бил откачил ??? Но наистина като си взех колата, работеше доста по-тихо. Тогава ми смени маслото с минерално 15В40л, както и масления филтър. и ето 1000 км. след това, къде съм :(
Колата е на 202 000 км. (Но със сигурност е връщана поне 100 000).
@endeavour - Нали написах че колата е близо до асеновград, така че очаквам от вас да ме насочите към майстор. Иначе трябва да я качвам на репатрак до София
Много кофти, колега, съжалявам, че така се е получило. Обаче-първо сигурен ли си, че е затегнал двигателят? Второ, ако допуснем, че наистина двигателят е леш, както ти казаха по-горе, прецени останалото в колата как е. Ако не е и то леш, намери си един хубав мотор 2.0 със скорости и всичко, мятай го на колата и за няколко дни ще си пак на пътя. А относно разходите-сигурно за 400-500 лева ще имаш двигател+труда по прехвърлянето. Сега за репатрака до София, не знам, той ще дръпне много, но ти така или иначе трябва да я затикаш донякъде тая кола, така или иначе ще дадеш пари за репатрак. Късмет ти желая и дано дефектът да се превърне в ефект и в крайна сметка да имаш една още по-добра Алфа!
invinceble
03-07-2013, 18:43
Щом така или иначе е до Асеновград, защо не я закара до тия момчета дето много ги хвалят до Моста на на Асеновградско шосе. Тъкмо ще му сложат двигателя кадърни хора ;)
ФЕРАРИСТ
03-07-2013, 20:17
Лъхнал си гарнитурата вероятно......не е болка за умиране, свалете главата преди за взимаш по нататъшни решения......
Venci_0012
03-07-2013, 21:23
Много лошо колега.Моята Алфа 147 2.0 туин спарк взе да харчи масло някои знае колко горе долу е ремонта да се направи.Благодаря предварително
mikahack
04-07-2013, 14:26
Щом така или иначе е до Асеновград, защо не я закара до тия момчета дето много ги хвалят до Моста на на Асеновградско шосе. Тъкмо ще му сложат двигателя кадърни хора ;)
@invinceble
Имаш ли някакви контакти на тези момчета в Асеновград?
endeavour
04-07-2013, 17:14
@invinceble
Имаш ли някакви контакти на тези момчета в Асеновград?
Тия момчета не са в Асеновград, а са в Пловдив, на изхода за Асеновград, на територията на бившия завод "Устрем". А това са телефоните им: Боби и Хари - 0885/061418 0878/234741 0889/609034. Дано ти свършат работа.
renegat74
04-07-2013, 21:09
Колега,ако решиш да я прекараш в София можеш да ползваш услугите на Ангел Василев 0897961073 - иама репатрак и взема много умерено като пари(пазариш се предварително.Друг вариант е да те буксира някой приятел по стария път Пловдив - София.Правилсъм го и излиза по-евтино.Успех.
Scrapera
07-07-2013, 15:55
Двигател 1.8 8v продава колега от форума за 250лв, намира се в Пловдив: тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=79199)
mikahack
07-07-2013, 22:20
Двигател 1.8 8v продава колега от форума за 250лв, намира се в Пловдив: тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=79199)
Мерси @Tempras, свързах се с него.
Furious 155
09-07-2013, 22:12
Мерси @Tempras, свързах се с него.
Какво стана с мотора/колата?
Лъхнал си гарнитурата вероятно......не е болка за умиране, свалете главата преди за взимаш по нататъшни решения......
Ммм...да.....добре познато....мотора не е затегнал по всяка вероятност, а цилиндрите са пълни с охладителна течност.......
Нищо страшно....сваляте главата, шлайфане, една гарнитура.....сега е момента да смениш и гумичките на клапаните.....едно напасване на клапаните няма да е зле....и си ти....задължителна смяна на маслото....и още толкова километри на колкото е сега може да даваш газ.
п.п. ето го и моят случай преди години....нищо страшно
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24298
Gena7a_Turb0
27-07-2013, 21:26
Верно к'во стана Алфичката?
Аз като бях счупил мотора и като го отворихме гарнитурата беше много зле...ако не беше се случило това може би малко още щях да покарам :hmm:
Не се притеснявай не ми се вярва ремонта да излезе скъпо. ;-)
Надявам се по скоро да смениш заглавието на темата :-)
Верно к'во стана Алфичката?
Е освен да стои под някой навес, какво друго да стане.
Scrapera
01-11-2013, 13:53
http://prodavalnik.com/alfa-romeo-155-twin-spark-1-8-i30224749
След като човека е решил да се раздели с тази красавица за такава дребна сума, не му мислете много. Двигател за нея - няколко поста по-нагоре. А защо не и някой 2.0 8V...
pe6kata212
18-11-2013, 21:15
Ето последствията от откопчания клапан, който майстора просто е закопчал без да смени контрите.Колата я взех аз и стана донор, ако някой търси нещо да свирка.
Scrapera
18-11-2013, 23:55
Той този донор изглежда много по-добре от повечето 155, които се карат. Жалко за колата. А майстора кой е????
pe6kata212
19-11-2013, 00:14
От долу колата не беше толкова добре от колкото от горе. Доста неща съм запазил, но и доста неща бяха зле, например цялата дясна страница е била забърсвана и боядисана без да е изправена, боята от тавана беше паднала, от зад коша беше прогнил на няколко места, задните спирачки почти не функционираха, двигателя видно от снимката е Тотал, но пък имаше една здрава ЖЕЛЯЗНА лява дръжка, здрави огледала, предна броня с халогени, нови дискове и носачи, и разни неща от салона.
Бе важното е, че ще продължи да живее в други коли.
Scrapera
19-11-2013, 00:22
E, значи няма да е голяма загуба. Просто на снимките изглеждаше супер свежа кола, но те винаги лъжат. :th_up:
Ето последствията от откопчания клапан, който майстора просто е закопчал без да смени контрите.Колата я взех аз и стана донор, ако някой търси нещо да свирка.
Човече за пръв път виждам буквално разпукана риза?!?!?!? :pain: