View Full Version : Здравейте може би бъдещи колеги моля за съвет
kotlenskiq
07-07-2013, 00:39
Та тук съм да ми дадете някакви съвети нещо по специфично за Алфа Ромео 155 1994г, 1,8 ... в момента карам сеат ибиза но искам и някаква по големичка кола и не ми е притрябвала някаква скъпа кола а да се придвижа от точка А до точка Б .. намерих една кола в интернет разбрахме се с човека да я видим но ще ми кажете ли какво по точно да гледам къде са слабите места на тези модели .. какви са им предимствата и недостатъците...на кое да обърна повече внимание....ето линк на обявата http://prodavalnik.com/alfa155-1-8-i21966509 .... и аз видам че колата е мръсна но това не означава нищо.. моля колеги които са компетентни по темата да ми помогнат все пак колеги сме дори и още да нямам Алфа.. благодаря ви предварително !
don_pepone
07-07-2013, 09:36
Ами за тея пари не очаквай да е много ОК като цяло. Отзад ми се вижда нещо виснала задницата,което е от омекнали пружини или тотално свършили амортисьори. Доста занемърена е , което предполага ,че и технически нее поддържана много много,а вероятно е карано само.
Като я гледаш виж отзад как е дали са и отворени задните гуми(дали е разкрачена),покарай я и гледай за луфтове в волана придружени с тракана или дрънчене и странни вибрации, виж как пали, дали работи гладко дали пропушва и тн. Като цело тоя мотор си е сравнително гъвкав още от ниски обороти и би трябвало ако е наред да ти е доста приятна за каране. 155 е един от модели които са доста здрави и безпроблемни особенно с тея верижни мотори. Ако технически ти се стори ОК провери всичко по Ел дали работи, фарове климтроници подгреви разни и тн и най вече си виж Ел стъклата дали се движат и как.
kotlenskiq
07-07-2013, 10:49
много ти благодаря всичко което ми каза ще е от полза
Alfa User
07-07-2013, 10:54
Виж и откъде хвърля масло по капака на мотора - вероятно е гарнитура, или от клапана на вариатора.
Като цяло не изглежда крайно зле колата. Точно това, което казва don_pepone ми прави впечатление и на мене-сякаш не е правено много по нея, а е карана само, но това е по-скоро предимство, ако е поддържана с добри масла и консумативи. За клекналата задница-те от първото поколение май са си така с малко клекнала задница. Покарай я и ако няма някакви плашещи звуци откъм мотор и скорости...другото е периферия и се прави
Ако купето е читаво,вземай я.Всичко останало се прави.Трябва да си готов за изненади от ел.инсталацията,ел.стъклата понякога отказват,плафоните в купето светят когато си поискат.Дребни на вид ,но дразнещи неща.С няколко думи:Седни в колата,поразходи я.Смачкай педала на газта веднъж-дваж и ще разбереш дали това е твоята кола.Успех!
kotlenskiq
07-07-2013, 14:48
благодарря ви много !!!а ще ми кажете ли колко горе долу горят градско извънградско за бензин говоря :) също така колекторите пластмасови ли са или не заради АГУ питам