View Full Version : чип тунинг??
netsurfer
03-02-2007, 15:04
Я каже къде да се направя на Либрата, ама на нормална цена, повече от 200 -300 лева недавам за такова нещо ;)
Я каже къде да се направя на Либрата, ама на нормална цена, повече от 200 -300 лева недавам за такова нещо ;)
Пиши на Brezel в : http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... &start=330 (http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&start=330)
В Германия е и се занимава с чип тунинг. Изпраща чиповете, но трябва да му дадеш точен номер на компа, че с нашите италианки не е много в час.
за 200 лева в германия неможеш да си напълниш и резервоаа...
Има едно място за чип тунинг...
netsurfer
04-02-2007, 12:44
... и то е?
... и то е?
Знаеш го но мисля че той неможе да ти помогне :lol:
netsurfer
04-02-2007, 13:06
... и то е?
Знаеш го но мисля че той неможе да ти помогне :lol:
ааа ;) Бат Бобо ;)
Брей че досетливо момче де! Нека обаче мерим преди и след....
Дай малко инфо за тая либра ... година версия на еку-то ? ако може номер на стикера на еку-то. И ако си късметлия може да се уредиш с някое чипче :)
netsurfer
05-02-2007, 14:00
Дай малко инфо за тая либра ... година версия на еку-то ? ако може номер на стикера на еку-то. И ако си късметлия може да се уредиш с някое чипче :)
година 00'
2000 кубика VIS 154 коня ...
номера на ЕКУ-то е 0 261 206 172
Проверено е 100 лв. Праща ти програмиран чип пробваш и , ако всичко е наред тогава плащаш.
Къде го тоз пич с тея чипове да прати един и на мене.
Някакви координати?
netsurfer
06-02-2007, 22:31
Къде го тоз пич с тея чипове да прати един и на мене.
Някакви координати?
:arrow:
Пиши на Brezel в : http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... &start=330 (http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&start=330)
В Германия е и се занимава с чип тунинг. Изпраща чиповете, но трябва да му дадеш точен номер на компа, че с нашите италианки не е много в час.
ALFA CORSE
06-02-2007, 23:56
Проверено е 100 лв. Праща ти програмиран чип пробваш и , ако всичко е наред тогава плащаш.
А по принцип има ли за нашите TS-и? Видях, че си го питал в темата...
Да питал съм го но ми иска номер на компа. аз изнамерих 2 номера , но той ми иска какъв е при мен точно ном ера. Но сега няма време.
А и на 155 цата и трябва някой друг кон още . Много е слаба не ще да премине летвата на 225 км/ч. :(
На тоя пич чиповете имат ли тоя ефект:
http://www.homdrum.net/alfa/styling.html
Ако да, направо да му поръчваме два кашона.
Да питал съм го но ми иска номер на компа. аз изнамерих 2 номера , но той ми иска какъв е при мен точно ном ера. Но сега няма време.
А и на 155 цата и трябва някой друг кон още . Много е слаба не ще да премине летвата на 225 км/ч. :(
преминава 220 трудно (1.8 цата) - тествано:>>>
чувал сам че 2 ката го праи...
има валчета в един англииски сите - наского гледах... но с евразва 1000 ка в левове :(
Furious 155
11-02-2007, 02:46
За толкова пари NOS ще сложиш :boost: :go:
(
2,0l TS 8V залепя 225км/ч -тествано е неведнъж, но повече не вдига, може би и трябва повече дълъг участък , но все се пречка някой.
220км/ч не са никакъв проблем за "Спаска"
ALFA CORSE
13-02-2007, 22:06
има валчета в един англииски сите - наского гледах... но с евразва 1000 ка в левове :(
На моята кво й има че не стига 220 :shock:
@turbi писал съм ти на мейла
Възможно ли е наличието на чип - да скъсява живота на скоростната кутия, принципно да, но говоря за бързи промени в рамките на 10-20 хкм?
Възможно ли е наличието на чип - да скъсява живота на скоростната кутия, принципно да, но говоря за бързи промени в рамките на 10-20 хкм?
Това което скъсява много живота на скоростната кутия е въртящия момент...при вас атмосферните бензино този проблем с огромен въртящ момент липсва 8)
пс: Внимавайте какви "чипове" слагате...особено от разни дето са от "немски" фирми, сваляни от нета и т.н.
Това което скъсява много живота на скоростната кутия е въртящия момент...при вас атмосферните бензино този проблем с огромен въртящ момент липсва 8)
пс: Внимавайте какви "чипове" слагате...особено от разни дето са от "немски" фирми, сваляни от нета и т.н.
И да им говориш и да не им говориш се такива слагат нали ги гледам - тука при мене кат дойдат и почват да кършат ръце и да викат ма той пробван ма тя върви и незнам си кво и накрая са само вътре :wink:
И да им говориш и да не им говориш се такива слагат нали ги гледам - тука при мене кат дойдат и почват да кършат ръце и да викат ма той пробван ма тя върви и незнам си кво и накрая са само вътре :wink:
Нали сме ги предупредили, всеки си има глава на раменете, може да си я счупи както реши :lol:
... всеки си има глава на раменете, може да си я счупи както реши :lol:
Тва мноо ма изкефи :lol:
netsurfer
15-02-2007, 21:15
и в крайна сметка нема за мене чипче :frown:
има е и ти много добре знаеш..... даже и цена си има.... и ддс мое платиш...
netsurfer
15-02-2007, 22:02
има е и ти много добре знаеш..... даже и цена си има.... и ддс мое платиш...
къде го ве??
toni esprit
20-02-2007, 20:26
а бе що говорите глупости эа чиповете с едно ремапване на компа и чип и си ти които го може които не само каэва чупи мотора я пак энам и то много добре эа чипа та да не праи магари а пак много интересно ниякои от вас карат с чип ама не каэват эа човека кои го слагал
Ivo Skoklev
20-02-2007, 21:02
а бе що говорите глупости эа чиповете с едно ремапване на компа и чип и си ти които го може които не само каэва чупи мотора я пак энам и то много добре эа чипа та да не праи магари а пак много интересно ниякои от вас карат с чип ама не каэват эа човека кои го слагал
Батка,не се обиждай ама 2 пъти прочетох това изр-ние,и нищо не разбрах от написаното.
И аз обмислям въпроса за чип и се двуомя между евтиното и скъпото но с гаранция. :roll:
@toni esprit
не ти се разбира нищо
иначе в тоя форум са писани много послания относно избора на ЧИП - изводите са едни - чипа да е "марков" и с гаранция.
Добре де ами ако има тука хора дето му разбират и не ги мързи да пишат @Bobo, KGB .... нека обеснят колко голяма е разликата между чип за 200лв (без гаранция правен или копиран от някой хакер дето може да събира 2 и 2) и такъв, който струва 800 от представител на Евро фирма?
Ако на ДТ чипа ми вдига примерно 13-14коня, а някакъв неизвестен примерно 9 коня, що да съм сигурен кой по-бързо ще ми скапе мотора??? :roll: Или има някаква друга тънкост, която не сме схванали?
Гаранция дават за какво - за да ми обеснят после, че съм се гаврил с колата си и затова тя е родила ли? Или наистина тая гаранция покрива някакви евентуални проблеми впоследствие?
Моля, дайте някакви по-конкретни отговори за да спрем да пишем глупости тука :!:
netsurfer
21-02-2007, 01:39
утре ще ви пусна едно клипче с 200 по околовръстното :oops:
@toni esprit
не ти се разбира нищо
иначе в тоя форум са писани много послания относно избора на ЧИП - изводите са едни - чипа да е "марков" и с гаранция.
Добре де ами ако има тука хора дето му разбират и не ги мързи да пишат @Bobo, KGB .... нека обеснят колко голяма е разликата между чип за 200лв (без гаранция правен или копиран от някой хакер дето може да събира 2 и 2) и такъв, който струва 800 от представител на Евро фирма?
Ако на ДТ чипа ми вдига примерно 13-14коня, а някакъв неизвестен примерно 9 коня, що да съм сигурен кой по-бързо ще ми скапе мотора??? :roll: Или има някаква друга тънкост, която не сме схванали?
Гаранция дават за какво - за да ми обеснят после, че съм се гаврил с колата си и затова тя е родила ли? Или наистина тая гаранция покрива някакви евентуални проблеми впоследствие?
Моля, дайте някакви по-конкретни отговори за да спрем да пишем глупости тука :!:
Писал съм 1000 пъти по темата но ето пак :idea: Разлика определено има м/у различните чипове който го интересувт подробности да ми се обади ще му обесня, (не ми се пикше 1000 пъти, едно и също).
Гаранцията е САМО за носителя - демек за самия чип който ти слагат, демек няма никаква гаранция за нищо - ако думне мотора се оправяш сам :wink:
[quote="Bobo Писал съм 1000 пъти по темата ... [/quote]
Благодаря, за съжаление тази не е единствената тема, която се дъвчи за 1000ен път, защото проблемите са все едни и същи, но както се казва пълно щастие няма. :D
toni esprit
03-03-2007, 13:02
има решени е колега то е в един варненеч тони или наречен килиша тои и още еди са боговете на чипа тунинга и рпререботка на екуто
trustworthy
03-03-2007, 13:48
има решени е колега то е в един варненеч тони или наречен килиша тои и още еди са боговете на чипа тунинга и рпререботка на екуто
Келеша му е прозвището, а също и ника в туниг.бг. Чувал съм за него, за цени от порядъка на 200 лв някъде :roll:
Също така бях чел и една тема в тунинг.бг за опел омега с такъв чип, дето после са наляли 3-4к лв за основен ремонт :wink:
Чувал съм разни истории за богата смес, за преохлаждане на челото на буталото, за отмиване на маслото по стените на цилиндъра и от там за едни неприятни последствия.... Всичко това след препрограмиране на ЕКУ за по-евтино от *големи* майстори. Аз не разбирам и може да съм чул погрешно, но това ми стига да изключа секви хипотетични чипове без потекло... Да са живи и здрави майсторите, ама аз смятам да не им се доверявам :?
toni esprit
04-03-2007, 19:46
о такива като вас сме на эад в спорта
о такива като вас сме на эад в спортаТи в кой спорт си, бате :lol: :lol: :lol:
toni esprit
05-03-2007, 20:47
точно в тоия с колите нияма коия да не мога да турбинирам или да направия элобна атмосверка
Келеша му е прозвището, а също и ника в туниг.бг. Чувал съм за него, за цени от порядъка на 200 лв някъде :roll:
Също така бях чел и една тема в тунинг.бг за опел омега с такъв чип, дето после са наляли 3-4к лв за основен ремонт :wink:
И аз съм чувал нещо за тоя от един приятел. Ако го напиша тука какво каза за него ще получа доживотен бан от форума. След тунинг при тоя мушморок пасат 1.8Т 2000г. мина на ремонт за 1000 - 1200 лв, голф 3 1.6 автоматик на жена му с една идея по евтино!!! Добре че момчето се върна бързо към Канада след ремонтите щото беше запланувал да му прави чип тунинг на гъза :!:
точно в тоия с колите нияма коия да не мога да турбинирам или да направия элобна атмосверкаС чипове ли :?: :D :lol:
toni esprit
06-03-2007, 20:35
не само
точно в тоия с колите нияма коия да не мога да турбинирам или да направия элобна атмосверка
Я кажи сега коя злобна атмосверка си направил и кво си турбинирал :?:
toni esprit
12-03-2007, 20:12
ще се разбере скоро
ще се разбере скороШе се взривява ли :lol: :lol: :lol:
ще се разбере скоро
Кво има да разбираме написал си че турбинираш наред и че правиш бързи атмосверки па скоро щяло да се разбере :roll:
А чип за Алфа 145,1.6 боксер има ли?
toni esprit
15-03-2007, 21:19
ще излезе скоро от бокса и щи видиш бобо да ако имам пари ще правия каквото ми сака сърце с моита кола и на клиенти също да има чип колега
ще излезе скоро от бокса и щи видиш бобо да ако имам пари ще правия каквото ми сака сърце с моита кола и на клиенти също да има чип колега
....еййййй, колега?!
Това изречение ми звучи като загадка - "познай къде са препинателните знаци!".
Абе, ний едно време в училище учихме за точки и запетайки...
Клега - нищо лично. Ама твоите мнения са като гимнастика за мозъка. Аз СУДОКУ по-лесно решавам ;)
Brezel ше идва на почивка през лятото и ще намине към Варна .Мога да ви свържа с него.
Ефекта е най -голям при дигателите с турбо. При малки по кубатура двигатели ползата от чип е нищожна.
Мой познат си чипоса Г3 ТДИ и скоро ще стане година. Проблеми няма досега.
Brezel работи в немска фирма за чип тунинг ,така, че изказвания от рода за свалени от нета програми и прочее не са меродавни.
Не искам да полизвам вода на някой. Момчето си е много точно - дава чип пробва се , ако се хареса тогава се плаща. Предваритело пари не взема .
Здравейте,
случайно попаднах на тази тема и гледам че колегата ме е споменал. Понеже е нормално да има критично настроени съфорумци ще помоля само да не се изпускаме в разни негативни определения :wink:
Това всичко противоречи на отношенията на КАРБ с Диджитал Тунинг и моля съответните лица да се погрижат. Много поздрави на Берлин!
Това всичко противоречи на отношенията на КАРБ с Диджитал Тунинг и моля съответните лица да се погрижат. Много поздрави на Берлин!
Живи и здрави....има как да ме намерите ако има мераклий. Ма незнам са ебаваш ли се или верно има некви оферти между алфа клуба и дигиталните щото не съм на ясно. Ако има нещо ША МА ИЗВИНЯВАТЕ :oops:
Може поне тхническата част да остайте :?
Обясняват се някои неща , не са оставени телефони, не се посочват имена на лица и фирми - няма реклама - значи не виждам на какво противоречи.
Диджитал си имат реноме и им имаме доверие - какво бърка ако друг продава подобен продукт.
Като ползваме отстъпки от Пирели (ака Пламен) само с такива гуми ли трябва да караме и не може ли да се обясняват качествата на другите и принципа на работа.
Поста си е съвсем в коректен стил и тон :!:
аз също не виждам проблем :lol:
santo_traficante
29-03-2007, 09:10
Brezel е коректен :roll: имам познат с чип от него с нова кола :roll: ще видиме как се държи :D
Според мен, в поста има доста полезна и сравнително пълна информация.На мен специално ми беше много интересно да я прочета!
Аз имам въпрос тия чипове на коя фирма са или кой ги е разработил :?: Защото е много лесно клиента да е доволен когато не разбира :idea: И е много вероятно от скапан чип от 3 коли само една да се счупи бързо :?: Така че искам отговор на кой са чиповете :?: Ако има нещо неудобно приемам и на ЛС :wink:
Аз имам въпрос тия чипове на коя фирма са или кой ги е разработил :?: Защото е много лесно клиента да е доволен когато не разбира :idea: И е много вероятно от скапан чип от 3 коли само една да се счупи бързо :?: Така че искам отговор на кой са чиповете :?: Ако има нещо неудобно приемам и на ЛС :wink:
имаш ЛС.
Неудобно има разбира се.
Първо ако почна да пиша фирми и хвабли и да обяснявам колко са добри ще си стане чиста реклама а аз нямам това намерение
santo_traficante
29-03-2007, 17:48
последно :D да слагаме или да си траеме :lol: :lol:
Nasko_77
29-03-2007, 19:12
Хммм. Много добре обяснено. Браво пич! :bravo:
той Бобо ся ще ни каже на заинтересованите към такива неща да слагаме или не. Може и на ЛС ;-)
han solo
30-03-2007, 14:52
да. аз също съм заинтересован от чипване, ма тия цени дето ги обявяват по дигитал и проспийд, нещо ми се струва че са чипове за летячи чинии... та хубаво е да се знае евтиния аналог, дали върши работа.
Трайте сега да се доразберем с момчето и ша ви кажа кво праиме :wink:
айде бе .. колко требе ви чакаме да се пазарите ...?
trustworthy
11-04-2007, 13:11
Ейй, жадно за повер това момче, бе :lol:
бе слагай го тоя чип бе владу ко го мислиш
най-мноо да сте строши колътъ :wink:
никоя фирма не дава гаранции :wink:
е слагам де слагам - дреемикуро(една дума) за колата тя така или иначе ше се строши, алфа е туй за бога.
ма нали ги чакаме да се разберат с бат бобо кой ша ремапва ...
е слагам де слагам - дреемикуро(една дума) за колата тя така или иначе ше се строши, алфа е туй за бога.
ма нали ги чакаме да се разберат с бат бобо кой ша ремапва ...
Разбрахме се обади ми се да ти разкажа една приказка, че тряба да пратя на човека едно номерче :wink:
:th_up: Номерцата му кажи. Мотора нема да счупиш споко (освен ако това не ти е целта)
обаждам се веднага ... :lol: :lol:
и са какво требе да правиме, та да се чипосаме?!? на кого и какво требе да кажеме - дайте яснота...
trustworthy
16-04-2007, 14:01
обаждам се веднага ... :lol: :lol:
Eййй, ухили са най-после, бе :)
и са какво требе да правиме, та да се чипосаме?!? на кого и какво требе да кажеме - дайте яснота...
За справка питаш Бобо той е човека
Ами то 7% на 150 коня кола са си 10 магаренца отгоре :D
колега,
Малко офф-топик, но имаш ли предсава чипнато ЖТД 1.9 на колко трябва да надува???
Мерси предварително
зависи кой точно мотор и в какво състояние е турбото но във всеки случай 0,1 - 0,2 бара повече налягане са нормални. То по принцип е добре налягането да се вдигне доста за да се намали пушенето и температурата ама ще се счупи турбото та затова винаги се търси компромис в който налягането се вдига малко (за да е безопасно за турбото) почва в определени режими на работа да припушва повече (мощност за сметка на екологичност ) и маалко се вдига работната температура (в следствие на по богата смес в някои режими на работа ) В сравнение с това един Powerbox вдига много температурата пуши повече и при някои има неконтролируемо повишение на налягането (в следствие на повече изгорели газове и някое резисторче на Drucksensor-а :lol: )
:wink:
зависи кой точно мотор и в какво състояние е турбото но във всеки случай 0,1 - 0,2 бара повече налягане са нормални. То по принцип е добре налягането да се вдигне доста за да се намали пушенето и температурата ама ще се счупи турбото та затова винаги се търси компромис в който налягането се вдига малко (за да е безопасно за турбото) почва в определени режими на работа да припушва повече (мощност за сметка на екологичност ) и маалко се вдига работната температура (в следствие на по богата смес в някои режими на работа ) В сравнение с това един Powerbox вдига много температурата пуши повече и при някои има неконтролируемо повишение на налягането (в следствие на повече изгорели газове и някое резисторче на Drucksensor-а :lol: )
:wink:
Мерси за отговора...пращам ти л.с.
не е много ,но е от сърце 8)
http://freenet-homepage.de/pro-auto/CH-Alfa.htm
не го препоръчвам или разбирам от тези работи ,но попаднах на линка.
:lol: :lol: :lol: тия имат страшна страница. Да не говорим че като се натисне на Импрессум и се появява проблем тоест не са си оставили никви данни за адрес и контактно лице (да не ги гонат даначните или да не ги посети някой клиент)
Също така е и в free-net некакав поддомайн. То оставаше да направят Глок в дир.бг :lol: Повечето фирми в БГ са 100 пъти по реално от тези от линка :wink:
Ти пък сега да не се засегна, не съм казал че твоите продукти не стават. Колега конкуренцията движи пазара. Само те стимулирам да се докажеш. 8) и ви желая успех в начинанието. Някой слънчев ден като се откажа от веберите ще ви потърся и аз :) .
Ако някой модератор почисти и стикне темата, няма да е зле.
Ти пък сега да не се засегна, не съм казал че твоите продукти не стават. Колега конкуренцията движи пазара. Само те стимулирам да се докажеш. 8) и ви желая успех в начинанието. Някой слънчев ден като се откажа от веберите ще ви потърся и аз :) .
Бате каква ти конкуренция, чудя се просто защо при толкова много тунинг фирми избра точна тая от сайта :lol: А що се отнася за доказването вече е направено , просто понякога нещата стават индиректно. Айде верно стига съм спамил че ше ме изгоните :lol: Ако некой искам нещо да пита съм достъпен на лични :D
Бате каква ти конкуренция, чудя се просто защо при толкова много тунинг фирми избра точна тая от сайта :lol: А що се отнася за доказването вече е направено , просто понякога нещата стават индиректно. Айде верно стига съм спамил че ше ме изгоните :lol: Ако некой искам нещо да пита съм достъпен на лични :D
Кой ше те гони бре аааа... човека е сериозен нема го барате :lol: На който му требва чипче да ми се обажда с Брезел ша се постараеме :wink:
WhitePower
02-05-2007, 10:51
Кой ше те гони бре аааа... човека е сериозен нема го барате :lol: На който му требва чипче да ми се обажда с Брезел ша се постараеме :wink:
обади оферта за мене за чипче ако треба и е прома ще си донеса ))
пиши на ЛС