View Full Version : 146 1.4TS 97г или 146 1.6 Boxer 96г
AttilaSL
05-02-2007, 22:50
Здравейте,от 2 месеца чакам да ми докарат Алфа 146 от Италия.Днес ми се обадиха и ми предложиха 146 1.4TS 97г или 146 1.6 Boxer 96г,всеки ден преглеждам форума,научавам много нови неща за бъдещата си кола,но за тези модели не мога да намеря сравнение.Ще помогнете ли?Нямам друга информация за тях,само моделите.Но ще ми я кара сигурен човек,така че не вярвам да ме излъже.
коя е по-мощна?
разход?
някой да напише, че и на мен ми стана интересно...
на първо четене аз бих избрал по-новата, ама момчето на място май ще преценява. каква е разликата в парите?
1.4ТС-а ще е с новото табло и авто клима систем.....
Тази която е в по добро състояние :idea: :roll: мощността им е еднаква поне на к.с.,за разход едва ли се огромни разликите.
97-ма май трябва да си е със старото табло. Аз бих избрал боксера, но мен не ме слушай, аз съм пристрастен ;-)
Иначе най-разумното решение е да се вземе по-запазената.
ПП Ако искаш, ела на среща на клуба - примерно тази неделя. Най-вероятно ще има и от двата чешита и ще можеш да видиш директно сравнение между тях.
97ма със старото табло нема.... Туин Спаркта бих избрал аз :lol:
Boxer Power! 1.4 e много малък мотор за кола било то и Алфа.
ае и тука сите рацери
тва мотор под 3 литра става само за сенокосачка нал тъй :P
А колега - земи тази дето те кефи повече - виж ги и двете (дори и само на снимка) и си прецени
и двата мотора имат и плюсове и минуси та е въпрос на вкус
AttilaSL
06-02-2007, 11:53
Преди малко прегледах техничeските х-ки и на двата модела,и се оказаха почти еднакви,с много малки разлики.Май ще трябва да избирам по това коя в какво състояние е.
по принцип по -запазената естествено. иначе нищо ниможе да се сравни с удоволствието да се качиш на боксера и да настъпиш педала :D
А карал ли си такъв ....? Било то и Алфов????
ти да не го прие лично?
както писах по-горе - сичко под 3 литра е мотор за сенокосачка :P
ма сите са рацери и после що ми харчи 20/100 :lol:
ти да не го прие лично?
както писах по-горе - сичко под 3 литра е мотор за сенокосачка :P
ма сите са рацери и после що ми харчи 20/100 :lol:
Не, в никъв случай!!!
Просто ми е много интересно как изказваш мнение за коли които характеристиките са едно към едно, пък и едното в по ново като концепция.
Наистина литража е малък ама ако я караш всеки ден с по 4ма човека минимум и пълен багажник при тва на градско щото със същото натоварване на дълъг път си е екстра.
Абе някой дават да си закарш колата на диагностика и ако тия са такива вземи я закарай да ти я погледнат,че боксьорите по не им разбират "майсторите" и, ако има проблеми ще ти стане тъжничко! Иначе и двете са си 10 годишни коли и най-много зависи тия дето са ги карали как са ги карали и къде. За италианците говорят всякакви лоши неща , ама аз досега не съм чул някой да се оплаче от предишния собственик италианец. Има го и момента,че 1,4 е малко слабичък двигател за кола дето тежи 1200кг.
Обслужването на боксера откъм консумативи е по евтино от това на туин спарка. Това е така, защото боксера е по елементарен и не чак толкова сложен двигател.
Обслужването на боксера откъм консумативи е по евтино от това на туин спарка. Това е така, защото боксера е по елементарен и не чак толкова сложен двигател.
Подкрепям 100% ма ще кажат че сме пристрастни :D
Която и да вземе ще му хареса виж ги на снимки ако неможеш по-добре и която ти хареса взимай я тва е ако си говорим може да си говорим до догодина :idea: всеки ще намира предимства и кусури :idea: .Двете коли са сходни като характеристики и разход така че която и да е тя е :lol: :wink:
AttilaSL
06-02-2007, 20:07
Прав си Mury,ще взема тази която е в по-добро състояние,надявам се в скоро време да ви се похваля,но тогава ще искам още много съвети.
Ама само глупости слушам :roll: Боксера бил по лесен за обслужване - глупости много по-труден е :!: Боксера бил елементарен :screwy: И кое му е по елементарното от на ТС-а :?: Аре стига тъпизми - и двата мотора са си ок всичко зависи единственно и само от състоянието им :wink:
Ама само глупости слушам :roll: Боксера бил по лесен за обслужване - глупости много по-труден е :!: Боксера бил елементарен :screwy: И кое му е по елементарното от на ТС-а :?: Аре стига тъпизми - и двата мотора са си ок всичко зависи единственно и само от състоянието им :wink:
тука и аз съм съгласен
Хайде сега аз малко да те оборя. Говорех не за лесно обслужване, а за по евтино. А под по елементарен за боксера имам в предвид по малкото неща които могат да се счупят-примерно липсва вариатора.Горивните уредби са обикновено без скъпоструващ дебитомер, свещите струват има няма 20 лв. Това се сещам на първо време. :)
Crusader
07-02-2007, 19:38
Все си мисля за оня Голф, дето е 1.4 пък е 170 к.с., дали ще е слабичък кат е 1.4 :roll:
Аз лично предпочитам винаги по-новият като концепция ДВГ, ма е истина че от към поддръжка boxer-а а по-ефтин.
Бе истината е че всичко ще зависи от конкретното състояние на колата
Съгласен съм за новите концепции, но да са от магазина,а в темата май се говореше за закупуването на 10 годишен кош.
Съгласен съм за новите концепции, но да са от магазина,а в темата май се говореше за закупуването на 10 годишен кош.
Ужасно си прав :D
количките от Била не са добър пример за нова концепция :rotfl:
Хайде сега аз малко да те оборя. Говорех не за лесно обслужване, а за по евтино. А под по елементарен за боксера имам в предвид по малкото неща които могат да се счупят-примерно липсва вариатора.Горивните уредби са обикновено без скъпоструващ дебитомер, свещите струват има няма 20 лв. Това се сещам на първо време. :)
Изобщо не е по ефтино обслужването :wink: Да липсва вариятор за смвтка на това повдгачите на боксера не спират да чукат докато не ги смениш с нови :wink: Обикновенно дебитомера не е проблем при босерите коато го няма да ма има там едно моторче за празен ход съизмеримо с деитомера + често скапващ се ТПС :wink: Свещите са 20 лв ма кабелите ? които при ТС ги няма :lol: А да не говориме че бубините на боксера дефектират за разлика от ТС бубините :wink: Не мисля че ще обориш точно мен :lol:
А за свещите стига приказва че само смяната на боксера (1.7) е по сложна от целия ТС за обслужване :lol:
ЕИЙЙЙ,все да убиеш на човек ентусиазма :lol: ,ама нищо,то който се смее последен :lol: :lol:
ЕИЙЙЙ,все да убиеш на човек ентусиазма :lol: ,ама нищо,то който се смее последен :lol: :lol:
Загрява бавно :D :D :D