PDA

View Full Version : Спортни амортисьори за 166

koolio
23-07-2013, 20:41
Дайте идеи. Няма да я правя за писта или за рали, искам само да преодолея ефекта на кораба в завоите.
Има ли Кони за този модел? Не намерих по сайтовете.

ФЕРАРИСТ
23-07-2013, 23:29
Няма да стане само с амортисьори......трябват и пружини и стабилки, амортисьора не влияе особенно на накланянето на колата........

thecleaner
23-07-2013, 23:54
Дайте идеи. Няма да я правя за писта или за рали, искам само да преодолея ефекта на кораба в завоите.

Ти смени ли преди това 10 годишните, та да минаваш на спортни.

Доко
23-07-2013, 23:58

Мдаа, ефекта с едно обикновено ново Монро е поразителен. ;-)

миро
24-07-2013, 00:24

Алллооооооууууу, ти амортисьори с TÜV виждал ли си, че говориш така...
За пръв път някой не е доволен от поведението на 66, един куп заварчици знам, дето раздават всичката газ, па не са се оплакали...
www.koni.com/finder/‎
Вадиш си номер, проверяваш в Руди96, ако няма в сайта звъниш и питаш колко ще струват с доставка....

Linkestis
24-07-2013, 00:45

:shocked: :doctor::doctor::doctor::roll2::roll2::roll2::roll 2::roll2::roll2::roll2::brickwall::brickwall::bric kwall::brickwall::brickwall::brickwall::brickwall:

За пръв път някой не е доволен от поведението на 66, един куп заварчици знам, дето раздават всичката газ, па не са се оплакали...
..........
Е ти го утепа бре Миро
:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley ::bouncing_smiley:

:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

koolio
24-07-2013, 10:49
Някой нещо по същество ще каже ли все пак.
П.С. Амортисьорите са минавали тест и са ОК. Искам да сложа спортни и темата е за това.
Ако някой много държи на темата за TUV-a, има раздел Общи приказки.

---------- Post added at 07:49 ---------- Previous post was at 07:49 ----------

www.koni.com/finder/‎
Вадиш си номер, проверяваш в Руди96, ако няма в сайта звъниш и питаш колко ще струват с доставка....

Е тва добре, ама все пак някой слагал ли е, какви са отзивите, какви алтернативи има?

code
24-07-2013, 11:21

Такъв "ефект" при 166 няма, не ти е в ред колата. Със спортно окачване ще ти изпадат пломбите и след няколко месеца ще са в раздел продава. Омекнали пружини също оказват влияние.

Доко
24-07-2013, 11:39
Някой нещо по същество ще каже ли все пак.
П.С. Амортисьорите са минавали тест и са ОК. Искам да сложа спортни и темата е за това.
Ако някой много държи на темата за TUV-a, има раздел Общи приказки.

---------- Post added at 07:49 ---------- Previous post was at 07:49 ----------

Е тва добре, ама все пак някой слагал ли е, какви са отзивите, какви алтернативи има?

Коле тези тестове ги зарежи, 70%, 50%, ала-бала. С времето амортисьора получава износване само в малък работен диапазон, или така наречен мъртъв ход, който теста не го хваща, от там ти е люлеенето и поклащането. Пак ти казвам, едни чисто нови амортисьори вършат чудеса, няма да си познаеш колата. Моята като я купих беше със спортно окачване и с уж здрави амортисьори, но със същия проблем като твоя, полюляваше се като гумена лодка, подмених амортисьорите като оставих ниските пружини, защото по-ми харесваше визията на колата, е, всичко си дойде на място. А и на code 166 е с нови амортисьори, не мърда по никакъв повод, стабиларка яко. Вече ако си фен на твърдо возене е друг въпрос, но както Ицо (code) каза, не след дълго ще се появи тема в "продава"... ;-)

CHEFO666
24-07-2013, 13:04

Eто ти амортисьори
http://www.lkperformance.co.uk/shock-absorbers/koni/koni-fsd-shock-absorbers/233241/587?carId=118632
http://www.lkperformance.co.uk/shock-absorbers/kyb/kyb-rear-shock-absorber-excel-g/268131/587?carId=205882
http://www.lkperformance.co.uk/shock-absorbers/kyb/kyb-front-shock-absorber-excel-g/268304/587?carId=205882
Ето ти и пружини..
http://www.lkperformance.co.uk/suspension/lowering-springs/587/322/0
Ето ти и пълен комплект
http://www.lkperformance.co.uk/suspension/coilover-kits/587/318/0

koolio
24-07-2013, 13:59
Благодаря, ще разгледам подробно линковете по-късно, но цените са малко различни, от тези, които бях гледал преди ...

---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

Коле тези тестове ги зарежи, 70%, 50%, ала-бала. С времето амортисьора получава износване само в малък работен диапазон, или така наречен мъртъв ход, който теста не го хваща, от там ти е люлеенето и поклащането. Пак ти казвам, едни чисто нови амортисьори вършат чудеса, няма да си познаеш колата. Моята като я купих беше със спортно окачване и с уж здрави амортисьори, но със същия проблем като твоя, полюляваше се като гумена лодка, подмених амортисьорите като оставих ниските пружини, защото по-ми харесваше визията на колата, е, всичко си дойде на място. А и на code 166 е с нови амортисьори, не мърда по никакъв повод, стабиларка яко. Вече ако си фен на твърдо возене е друг въпрос, но както Ицо (code) каза, не след дълго ще се появи тема в "продава"... ;-)
Абе на мен ми е ясно, че не са като нови, но в сравнение със 155 го няма поведението на картинг. :)

thecleaner
24-07-2013, 14:07
Благодаря, ще разгледам подробно линковете по-късно, но цените са малко различни, от тези, които бях гледал преди ...

---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

Абе на мен ми е ясно, че не са като нови, но в сравнение със 155 го няма поведението на картинг. :)

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-166/Fahrwerk:::1_32_60.html?language=en Ето ти спортни Хамортесьори. Вальо и Стишо по спомен беха с B6 цата.

Доко
24-07-2013, 14:12

Има-няма едни 200кг са в повече.
Ако искаш да вози като картинг, погледни и тук. ;-)
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-166/Fahrwerk:::1_32_60.html

п.с. Клинера ме е изпреварил. ;-)

koolio
24-07-2013, 16:49
Има-няма едни 200кг са в повече.

п.с. Клинера ме е изпреварил. ;-)

Именно де. А не че амортисьорите са фалирали.

iveli
24-07-2013, 20:49
Нашите амортисьори предполагам са маслени или бъркам ако са газови

code
24-07-2013, 21:26

?! :crazy:

ecotronic
24-07-2013, 21:33

А защо такова недоумение? Не е ли нормално топ-модела на марката да бъде с газови?

CHEFO666
24-07-2013, 21:37

Кво не разбра :rotfl:

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

А защо такова недоумение? Не е ли нормално топ-модела на марката да бъде с газови?

Не бе,той може би се е пошегувал с това че въпроса е зададен малко тра ла ла,за това ....:crazy:

code
24-07-2013, 21:43
Газови са. Подсетихте ме, че щях да се образовам по темата :) Напоследък ми се задават едни въпроси, на които се затруднявам да отговоря :)
http://kosser.net/Polezno/Amortisior.php
http://nitiresori.bg/index.php?spage=amort
http://www.technopart.bg/sites/default/files/Bilstein.pdf
http://www.kanex.bg/bg/decarbon
http://www.autoreview.bg/advice/technical_information/read/190/amortisiorite-prednaznachenie-ustroistvo-i-povredi/

Martini_Racing
30-07-2013, 07:14
газови двойно действащи са :) колега моята е с абсолютно стоково окачване и има невероятно поведение в завоите

Flame
03-08-2013, 22:47
Тая 166ца дет я карам сега е с Монро рефлекс(поне такива лепенки има на амортисьорите) и вози стегнато и дори твърдо с летните 17-ки.

gigi
05-08-2013, 00:55
И аз преди време сложих Монро Рефлекс и разлика спрямо тая на Валъо във возията и поведението не виждам. А иначе оригиналните са фира още на 100к. км. като стане колата.

alfa156jtd
05-08-2013, 13:17
Колега,ако някъде намериш спортни амортисиори,обади се ,трябват ми предни,B6.Аз търся вече 2 месеца и ги няма никъде.0898784861

156
06-08-2013, 17:16
Коле, дай да си разменим 66ците (за кръгче само), че моята пък ми се струва прекалено картингова и искам да я направя да вози по-мекичко и даже да се поклаща като корабче :) Иначе вариант е и Билщайн Б6 или Б8 (не помня точно кой беше за 166)

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:11 ----------

Газови са, Гледал съм няколко каталога, за 166 предлагат само газови. За разни пежа, етц в същите каталози имаше и маслени.

koolio
06-08-2013, 18:21
Нямаш грижи, даже сега съм с нея. ;)

Bobiuzunov
07-08-2013, 22:44
При мен на V6-та са Билщайн(жълти) и наистина е по твърда от JTD-то,а като се има впредвид че на печката са сменяни и мекото возене не е от изпуснали амортесьори.

koolio
12-02-2014, 13:53
Въпросът решен - четири броя нови Монро Рефлекс. Още не съм я пробвал както трябва, но на първо впечатление ми се струва по-стегната.

Fr0sT
12-02-2014, 16:30
Колеги, а с амортисьорите препоръчително ли е да се сменят и пружините ?
Чета разни изказвания че уморена пружина може да такова мамата на нов амортисьор та се чудя ...
Моята хем се накланя и ляга в завой хем при по-дълбока и плавна неравност с по-висока скорост подскача нагоре надолу и предполагам са ми за смяна и пружини и амортисьори ?

koolio
13-02-2014, 13:24
Аз не смених пружините, но никой не е алармирал, че са за смяна.

code
13-02-2014, 16:21
Въпросът решен - четири броя нови Монро Рефлекс. Още не съм я пробвал както трябва, но на първо впечатление ми се струва по-стегната.

Хубаво си направил, тия са и с голямата гаранция!

Колеги, а с амортисьорите препоръчително ли е да се сменят и пружините ?
Чета разни изказвания че уморена пружина може да такова мамата на нов амортисьор та се чудя ...
Моята хем се накланя и ляга в завой хем при по-дълбока и плавна неравност с по-висока скорост подскача нагоре надолу и предполагам са ми за смяна и пружини и амортисьори ?
Пружините си личат само като погледнеш колата отстрани, изобщо не ти трябва да я палиш дори.

Fr0sT
13-02-2014, 16:39
Това предполагам ако някоя съвсем е грохнала и колата стои видимо наклонена на някоя страна ?
Как стои въпроса ако примерно са еднакво изморени от старост, натоварване и т.н. и има ли нещо в поведението на колата, по което може да се разбере че пружините са за смяна ?

iveli
13-02-2014, 20:31
Аз смених задни пружини защото като седнеше един човек отзад и калника стигаше на нивото на гумата На малко товар клякаше бързо С новите кляка по трудно За височината на купето почти нямаше промяна при смяната на пружините но аз си сложих фланци и сега съм доволен и от височината на купето и от клякането при товар

koolio
13-02-2014, 20:36
Хубаво си направил, тия са и с голямата гаранция!

Пружините си личат само като погледнеш колата отстрани, изобщо не ти трябва да я палиш дори.

И аз така знам, моята кола определено не беше клекнала. Дори се наложи да я попретоваря през есента - и с 16-ките, и със 17-ките не е имала проблеми. Т.е. на пружините не им е дошъл редът.
Ако съм се оправил през почивните дни може да тествам новите "екстри" до Боровец. ;)

Linkestis
14-02-2014, 21:18
Аз не смених пружините, но никой не е алармирал, че са за смяна.

Смени майстора :)

Fr0sT
24-04-2014, 10:24
Така, смених аз предните амортисьори и пружини със Sachs и возията вече е една идея по стегната, но не и твърда. Вече при преминаването през плавни неравности подскачането нагоре надолу е доста по-малко, накланянето в завой също е доста по-малко и вече не толкова дразнещо. С две думи вече позаприлича на кораб а не на лашкашка и подскачаща насам натам лодка.
Ако ме слуша през лятото на есен може да направя същото упражнение и със задницата :strong: