PDA

View Full Version : Градина-благинки и зеленина за окото

Pages : 1 [2]

dimitar_vd62
17-10-2014, 00:02
Абе дискутираше се някъде това присаждане, може и назад в тая тема да е, Мордохито май знае.Гледал съм ама тогава други калеми ми бяа у главата, та имахме един дядо комшия дето присаждаше на баща ми разни сортове.Та съм виждал как цепи мястото на присадката после заостря присадката като клин и я втъква в цепнатото.Или ги зарязва и двете под ъгъл и ги намества.И в двата случая после ги овързва здраво с някакво лико, може би върбова кора или де да знам ама естествено беше и отгоре замазваше с някакъв клей - "да не влиза дъждовна вода и да не изтичат соковете".Ма къв е тоз клей не знам, на мен ми викаше че било женска мъзга с плюнка.Може би смола дето тече от черешите кат има наранено.Нещо такова ще е.Ма не помня кога го правеше и оглеждаше и си избираше мястото.

starata alfa
17-10-2014, 00:34
в нета има даже клипчета как се присажда,даже всички методи на присаждане,има и каква замазка да се ползва,даже и как да си я направиш,но има и тънкости какви овошки/семкови или костилкови/как се присаждат,а пък за кестена специално нямам никакво инфо и затова питам ако знае някой да сподели

dimitar_vd62
17-10-2014, 00:58
Е нещо дет може да ти е полезно.Някъде мернах нещо за кестен и орех.http://blago83.blog.bg/drugi/2011/06/16/razmnojavane-na-ovoshtni-rasteniia.766383

starata alfa
14-04-2016, 00:35
ей,не садихте ли нищо лани?тая година ще садите ли?аз мисля да садя това

dimitar_vd62
14-04-2016, 21:17
А тва що е, за салата става ли, нещо ражда ли.

starata alfa
15-04-2016, 10:58
това е магнолия,само цъфти ,но е много красиво,чакам доставката

RUNNING WILD
17-04-2016, 20:35
привет,аз миналата събота орах виках трактор а в неделя виках фреза да ми фрезова,не съм ходил тия дни да видя кво става че бех у Копривщица,иначе съм на расад само боба съм посадил,звънях ти февруари за смокиня да взема къде говорихме ама жена ти каза че си у чужбина,та ако си тука и има смокиня за присаждане да клъвнем,магнолията е яка на Богоропв беха изкарали дръвчета бяла и розова,иначе аз засадих една маслина дръвче и една бяла череша.

Bobo Markov
18-04-2016, 22:21
разполагам с изключително качествен разсад на лют пипер (мой човек докара разстението от Доминикана) чушката се превръща в многогодишно дървенце, самоопрашваща се и е толкова люта че свят ще ви се завие :) не се продава :)

mordohy
18-04-2016, 22:27
разполагам с изключително качествен разсад на лют пипер (мой човек докара разстението от Доминикана) чушката се превръща в многогодишно дървенце, самоопрашваща се и е толкова люта че свят ще ви се завие :) не се продава :)
Ей! Аз искам. От много време търся такова нещо

Bobo Markov
18-04-2016, 22:43
Ей! Аз искам. От много време търся такова нещо

нямаш грижи :) скоро очаквай разсад!

nhg
18-04-2016, 22:45

Ся ако кажеш и кой точно сорт е... или поне колко SHU му е лютивината..
Като изкараш реколта и ги изсушиш щи ги изкупя всичките :cheers:

Bobo Markov
19-04-2016, 00:38
Ся ако кажеш и кой точно сорт е... или поне колко SHU му е лютивината..
Като изкараш реколта и ги изсушиш щи ги изкупя всичките :cheers:

Ники аз съм тотален лаик в градинарството, миналата година се пробвах и изкарах реколта, която раздадох... запазих си 12-13 за разсад и те сега поникнаха добре имам си още 5-6 запас ако нещо се провали но чушката е чук! много добра и почти не се нуждае от грижи (все пак даде реколта при мен :):)) та тази година мисля да засадя някъде към дузина корена и другите да ги раздам :)

old alfist
19-04-2016, 00:56
Не се занимавайте с глупости и направете парчето земя което владеете в нещо такова :

Bobo Markov
19-04-2016, 01:04
Не се занимавайте с глупости и направете парчето земя което владеете в нещо такова :

владея балкон в квартал Крива Река (София Център) с квадратура 1.5 метра (квадратни) някакви предложения? хм?

old alfist
19-04-2016, 01:09
аз лично владея стотици декари но съм ги засял с нещо далеч по-печелившо но скоро разбрах, че е незаконно :(

Не мога да се сравнявам с ТКЗС-ри - за мен парчето земя е за удоволствие :

Bobo Markov
19-04-2016, 01:14
Не мога да се сравнявам с ТКЗС-ри - за мен парчето земя е за удоволствие :

ей да му се не знае ти си направил бетер Кайлъка бре а имаш ли от ония цигари HB дет ги пушеше моя баща га бехме в Плевен през 1982-рата година на миналия век нм?

old alfist
19-04-2016, 01:22
ей да му се не знае ти си направил бетер Кайлъка бре а имаш ли от ония цигари HB дет ги пушеше моя баща га бехме в Плевен през 1982-рата година на миналия век нм?
Пуша си цигари с български бандерол, а когато пикая в барата минаваша през мястото ми - всичко отива в каскадата на Центъра в Плевен.

Bobo Markov
19-04-2016, 01:26
Пуша си цигари с български бандерол, а когато пикая в барата минаваша през мястото ми - всичко отива в каскадата на Центъра в Плевен.

замлъквам от респект и уважение защото аз никога няма да стигна дотам...

dimitar_vd62
19-04-2016, 20:43

Хапсолютно одобрявам в какво трябва да се превърне едно място, липсва му само езерце в което да си пущам корабите.Бих отделил мааалко място дето да засея некой друг зеленчук колкото да се насладя на собствено производство.Винаги съм се чудел що като идат на вила/лозе или както там го наричат се връщат убити от копане, а уж отиват да починат.

п.п.Споко и аз кат пия бира на плажа пикам в морето нищо че после сички идвате се къпете.