View Full Version : Дюза на първи цилиндър
Знаете ли откъде мога да намеря дюзата с датчика на първи цилиндър за 155 2.5TD и колко ще ми струва?
Понеже дългото обикаляне по сервизи и диагностики не доведе до 100% отговор за проблема на колата - дали може да се намери отнякъде здрава дюза само, за да проверя дали е наистина в това проблема.
За по-любопитните (макар че минах през доста версии вече :) ) - колата няма мощност, свети лампичката на дюзата, при замерване показва "правилното" съпротивление.
Благодаря :)
Утро идваш в Орландовци и слагаме една да пробваш!Ако е от нея, имам ама ще си помисля за цената. 0888 223088 Милен
Малко ме е срам да си призная, а на "майсторите" какво би трябвало да им е... не знам.
Преди година и няколко месеца започна одисеята с обикаляне на сервизи, събиране на мнения, компютърни диагностики и т.н.
Проблемът се оказа: грешно закачена букса.
Би могло да е първото нещо, което се забелязва, като се отвори капакът на колата. Стига човек да знае.
Благодарности на Милен (millko) и поздрави на официални и неофициални сервизи, компютърни специалисти, майстори и т.н.
:lol:
virusalfa
10-02-2007, 13:27
Ако куплунга на въпросната дюза е закачена там,където й е мястото,на този модел има система за самодиагностика,изразяващо се в мигане на идикатора на подгревните свещи в определен брой мигания.Писал съм неведнъж по форумите как става,потърси в раздел 155,ако не откриеш-иди в 164,ача се съмнявам да е там,тъй като на такава кола още не съм успял да направя самдиагностика :idea: А за да не те бавя-даваш контакт,след гаснене на реотанчето(индикатора),натискаш педала за газ 5 пъти до края. Ако има проблем,индикатора мигва веднъж,след кратък интервал започва да мига,броиш колко пъти ще мигне и ми пишеш. Ще ти кажа какъв е проблема :idea:
Явно не съм се изразил правилно. Проблемът ми е решен благодарение на millko. Поне засега нито диагностики, нито самодиагностики ми трябват :)
Иначе си ми обяснявал и на мен как действа самодиагностиката ;)
Благодаря - може би сега става ясно защо тогава не се получи...