Log in

View Full Version : Тотална разпродажба – последна фаза от унищожението на България!

spe4elist
13-08-2013, 13:19
"... Тази земя, която всеки метър, всяка педя е напоена с кръвта на дедите ни, на Ботев и Левски…. сега се разпродава на безценица. ..."

Потресен съм е слабо казано! "Приятно" четене!

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/11/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D 0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82/

pavlin
13-08-2013, 17:24
А кой направи тази промяна в закона и под чий натиск.

myato
13-08-2013, 18:29
А здрасти.

Susscrofa
13-08-2013, 18:59
"... Тази земя, която всеки метър, всяка педя е напоена с кръвта на дедите ни, на Ботев и Левски…. сега се разпродава на безценица. ..."

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/11/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D 0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82/

На теб пък какво ти стана?:tequilla:

spe4elist
13-08-2013, 19:32
На теб пък какво ти стана?:tequilla:

Нищо ми нямаше, нали?!?

fred
13-08-2013, 20:24
Я да каже Павлин в САЩ може ли чужденци да купуват земя например и защо ?
Лично аз не се плаша от това, но по скоро смятам, че и българи не трябва да притежават повече от 800 дка.
Подобна мярка е била заложена преди 1944 г., в малко по други граници.Идеята повече хора да притежавт земята, за да има конкуренция и да не се предоставят огромни масиви на един човек.
А тоя сайт според мен е пълен въздух и бълва глупости, но в спорове няма да влизам-едни вярват в Господ, други във Ванга, а трети в Русия например :)

dimitar_vd62
13-08-2013, 20:46
Казвам ви, има извънземни.:metal:

ivan dimitrov
15-08-2013, 19:35
Казвам ви, има извънземни.:metal:

Знам бе! Аз сьм Марсиянец.

nikolaaaay
17-08-2013, 00:23
Ако аз си купя парцел в Германия или Гърция, това по никакъв начин не означава, че мога да правя на този парцел нещо, което не е по законите на съответната държава. Не мога да го изнеса зад граница, не мога и да го оградя без съответната администрация да ми разреши. Задължен съм за сметка на това да плащам данъци, които съответната държава може да смени от днес за утре както си реши.
Доста е наивна тази "заплаха". Това, че някой притежава земя е същото като да притежава апартамент. Значи е лошо, че руснаците са изкупили маса апартаментчета и къщи по морето?! Не мисля. Ако чужденци искат да си харчат парите в България, то България има само ползи от това.
П.С. Има българска фирма, която обработва 1 млн. декара в България. Сори за малките производители, но земеделието се прави по този начин - с техника, агрономи, наука. С мотиката, каручката и надеждата, че Господ ще прати дъжд е трудно да се състезаваш с тях.

Susscrofa
17-08-2013, 13:51
Ако аз си купя парцел в Германия или Гърция, това по никакъв начин не означава, че мога да правя на този парцел нещо, което не е по законите на съответната държава. Не мога да го изнеса зад граница, не мога и да го оградя без съответната администрация да ми разреши. Задължен съм за сметка на това да плащам данъци, които съответната държава може да смени от днес за утре както си реши.
Доста е наивна тази "заплаха". Това, че някой притежава земя е същото като да притежава апартамент. Значи е лошо, че руснаците са изкупили маса апартаментчета и къщи по морето?! Не мисля. Ако чужденци искат да си харчат парите в България, то България има само ползи от това.
П.С. Има българска фирма, която обработва 1 млн. декара в България. Сори за малките производители, но земеделието се прави по този начин - с техника, агрономи, наука. С мотиката, каручката и надеждата, че Господ ще прати дъжд е трудно да се състезаваш с тях.

Пиленце, в Германия хората са богати и там и да задника да си сцепиш, неможеш да купиш големи площи земя.
Проблемът е факт в бедните страни.
Знам, че не си много умен и че си напикаваш обущетата, но не ни пробутвай тъпотиите си.:bath:

nikolaaaay
17-08-2013, 14:56
Пиленце, в Германия хората са богати и там и да задника да си сцепиш, неможеш да купиш големи площи земя.
Проблемът е факт в бедните страни.
Знам, че не си много умен и че си напикаваш обущетата, но не ни пробутвай тъпотиите си.:bath:
Сузи, бедните страни затова са бедни - щото са много умни.

Furious 155
17-08-2013, 16:36

http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/08/11/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D 0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82/ама то отдавна е така. Досега земя се закупуваше от чужди фирми, с представителство у нас. Това не е ново. Просто се вече и физически лица ще могат да закупуват земя. Досега множество турски,руски и кой знае още фирми са се облагодетелствали... Даже китайци имат интереси у нас... Естествено заради условията и цената.

fred
17-08-2013, 18:24
Да не говорим пък за червените капиталсти от БСП, зърнената мафия :puke:

spe4elist
17-08-2013, 19:52
ама то отдавна е така. Досега земя се закупуваше от чужди фирми, с представителство у нас. Това не е ново. Просто се вече и физически лица ще могат да закупуват земя. Досега множество турски,руски и кой знае още фирми са се облагодетелствали... Даже китайци имат интереси у нас... Естествено заради условията и цената.

И кой ще принуди иноземеца като произведе жито да го продава в Бг?!? Никой! Във варненския залив има опашка от зърновози и всеки ден изнасят десетки хиляди тонове жито. И ако тази тенденция се запази, няма да е далеч бъдещето, когато зърнения ни баланс ще е отрицателен и ще ядем само вносен хляб.

С това не съм съгласен.

fred
17-08-2013, 23:00
Никой не може да принуди някой, къде да продава продукцията си, не случайно по Виденово, тия, които визирах горе, продадоха цялата продукция навън и се породи зърнената криза.Тогава ситуацията беше друга-у нас имаше добра реколта, на други пък места нямаше, тоест имаше повишено търсене.
Но само по себе си, няма нищо страшно в това да се изнася - България и Украйна се били едни от най големите износители на жито в ЕВропа още преди 1944 г.Проблемът не е в износа, а в много други неща-и данъчно облагане и политика на държавата с държавни поръчки и въобща политика за селсктото стопанство (за резерва например) и какво ли не.
Отедлно, както казах и в началото на темата преди 1944 е имало закон за притежаване на определен брой дка, не повече-тоест не е имало монополисти в земеделието.Политиката в земеделието трябва да бъде част от регулативната (регулация, насърчаване, презапределение, но не и планиране в стила на соца) изобщо на икономиката.
Да имаме стратегия за развите на икономиката и т.н-всичко това сме го имали, сега трябва да го съградим отначало.
С две думи-разпродажбата на земя не е нещо страшно, не се бойте, това не значи, че се отделят парчета от територията на България, а се развина определена икономическа дейност.

bager
19-08-2013, 10:52
Тоя процес върви в Европа от доста време насам. Има проучвания, резултатите от които даже скандализираха западноевропейските общества.
Оказва се, че 50 процента от обработваемата земя в Европа е собственост на 3 процента от селскостопанските фирми!!! Масово изкупуване и уедряване! И съответно все по-забогатаващи от субсидиите, които им се отпускат.
Ето тук (http://www.dnes.bg/world/2013/04/24/koi-vladee-zemiata-ni.186440) има кратка статийка по въпроса.

Mind_Control
19-08-2013, 11:28
След 10-15 години когато тези 3% притежават 90% от земята, ще ядеме голямото дърво, защото цените на земеделската продукция ще скочат до небето. Май лека полека си отиваме към 3-та световна и то тя ще е заради това, че няма да имаме храна, а не заради това, че няма да имаме петрол.

nikolaaaay
19-08-2013, 17:29
Това няма как да се случи, защото в света ще остане достатъчно обратобтваема земя. Ако цените на храните в Европа скочат драстично заради този предполагаем монопол, тогава останалият свят ще изнася храни за Европа и цените пак ще се балансират.

fred
19-08-2013, 19:53
След 10-15 години когато тези 3% притежават 90% от земята, ще ядеме голямото дърво, защото цените на земеделската продукция ще скочат до небето. Май лека полека си отиваме към 3-та световна и то тя ще е заради това, че няма да имаме храна, а не заради това, че няма да имаме петрол.

Е преувеличено.Вярно е, че земята е ограничена, предвид ресурсите и състоянето и.Още дядо Маркс доказава, как печалабтата там е винаги (то това е относително в кратък период от човешкото битие) доказана, предвид състоянието и и т.н.
Но пак казавам-собственикът е едно, държвата и нейната роля са решаващи в случая.
А относно недостига на храни-тук има много фактори, като генно модифицираните храни (те могат да се отглеждат там, където обикновени не могат), ресурсите на окена, почти неизползвани към момента и унищожавани безогледно (тези които се използват-рибата например), даже и космоса в бъдеще.

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

Това няма как да се случи, защото в света ще остане достатъчно обратобтваема земя. Ако цените на храните в Европа скочат драстично заради този предполагаем монопол, тогава останалият свят ще изнася храни за Европа и цените пак ще се балансират.

И този момент го има донякъде

Mind_Control
20-08-2013, 14:01

Дано си прав..

dimitar_vd62
20-08-2013, 19:42
Отде тая обработваема земя като пищят за изсичането горите по Амазонка примерно.Не да се греят, а да има къде да сеят кльопачка.Пък и населението не е статична величина, ние ако си губим времето по форумите и бирариите, некои други правят яко секс и се множат.Демек населението на земята расте но не и обработваемата земя.И тя нараства за момента но не безкрайно.А секса не спира.....

fred
20-08-2013, 19:51
То затова казавам от всяка обработваема земя може да се изкарат пари.Но всяко нещо може да произвежда и едно и друго-зависи от подхода, техниката, сортовете, културите, а и пак казвам-освен земята храна може да се отглежда и в океана, който заема около 70% от повърхността на Земята и прочее тама:pimp:

dimitar_vd62
20-08-2013, 19:55
Бе то има и проекти за оранжерии в Космоса, ама нека се ограничим в обозримото бъдеще.

fred
20-08-2013, 20:23
Ама генномодифицираните храни спасяват милиони в райони, където други култури не биха се развивали, а от друга страна пък никой не иска да яде генномодифицирано-визирам, тия дето ядем и дебелеем.
А иначе - в света винаги е имало недостиг на нещо.Най големия е всъщност на вода, годна и сладка, не морска.

dimitar_vd62
20-08-2013, 20:25
Ми тя се обезсолява, мисля в Дубай, или някъде там има такава инсталация.

fred
20-08-2013, 22:34
Да, така е, ама аз имам предвид океана, като ресурс за производство на храни, а технологиите на Дубай, относно пречистването на водата, са достъпни за тия, дето имат (или са имали) петролни залежи и са отишли в "комунизма", както се казва, но без комунистите :)

dimitar_vd62
21-08-2013, 21:39
Какво сте се разтревожили, е китайците направо пазарят целия остров- http://dom.dir.bg/news.php?id=14765100

Orm
22-08-2013, 13:28
Никой не може да принуди някой, къде да продава продукцията си, не случайно по Виденово, тия, които визирах горе, продадоха цялата продукция навън и се породи зърнената криза.Тогава ситуацията беше друга-у нас имаше добра реколта, на други пък места нямаше, тоест имаше повишено търсене.
Но само по себе си, няма нищо страшно в това да се изнася - България и Украйна се били едни от най големите износители на жито в ЕВропа още преди 1944 г.Проблемът не е в износа, а в много други неща-и данъчно облагане и политика на държавата с държавни поръчки и въобща политика за селсктото стопанство (за резерва например) и какво ли не.
Отедлно, както казах и в началото на темата преди 1944 е имало закон за притежаване на определен брой дка, не повече-тоест не е имало монополисти в земеделието.Политиката в земеделието трябва да бъде част от регулативната (регулация, насърчаване, презапределение, но не и планиране в стила на соца) изобщо на икономиката.
Да имаме стратегия за развите на икономиката и т.н-всичко това сме го имали, сега трябва да го съградим отначало.
С две думи-разпродажбата на земя не е нещо страшно, не се бойте, това не значи, че се отделят парчета от територията на България, а се развина определена икономическа дейност.

"Никой не може да принуди някой, къде да продава продукцията си" - голям оптимист си ти :)
Цената на продукцията се вдига много лесно , същите тези кораби се товарят, излизат в открито море и се връщат със двойно по скъпа цена (като за цената не съм сигурен дали е двойно по скъпа или малко по малко)

fred
22-08-2013, 20:17
"Никой не може да принуди някой, къде да продава продукцията си" - голям оптимист си ти :)
Цената на продукцията се вдига много лесно , същите тези кораби се товарят, излизат в открито море и се връщат със двойно по скъпа цена (като за цената не съм сигурен дали е двойно по скъпа или малко по малко)

А кой купува тогава?Защото има борса, у нас, по света и т.н?С други думи-ако им изнася на купувачите - да купуват, ако не, да се купува от другаде, не е проблем да се търгува с всяка една стока в наши дни.
Ето какво е състоянието в момента:
http://profit.bg/news/ZHitoto-veche-pod-300-lvt,-svali-tsenata-na-zemyata/nid-110558.html

http://www.zarnoborsa.com/

fred
24-08-2013, 15:07
Та в подкрепа на това, искам да ви покажа една интересна стаия по този въпрос, която илюстрира явно една тематака, която е в основата на спорът ни (не толкова в тая тема, а изобщо в политикаТА и т.н.):
В България и Румъния е по зле
http://www.mediapool.bg/v-bulgaria-i-rumaniya-e-po-zle-news210415.html
Да, по зле е, основната причина е визирана от автора в статията и това са фактите.Българите, на които им пука може да изберат какво и как да направят, така че в бъдеще това да бъде променено.Както е било преди 1944 г, когато руския ботуш тъпчеше единствено собственият си народ!

nikolaaaay
24-08-2013, 18:01
Доста точно го е видял човека.

В България съотношението между приходи и разходи е още по-лошо. В София вече от месеци млади и добре образовани българи протестират срещу корумпираното правителство. Но в германските новини за тези протести почти не се чува. Вместо това се обсъжда как да бъдат привлечени повече добре квалифицирани чуждестранни специалисти в Германия. Не е ли просто скандална тази икономическа и финансова политика, която ни кара да се гордеем с факта, че лишаваме тези държави от бъдеще, вместо да подкрепим онези сили, които се опитват да изградят наново своите страни?

ЕС трябва да ни дава повече пари, за да намери начини да задържи младите хора в България. Това е единственият шанс. За целта обаче нашите правителства трябва да са прозрачни и некорумпирани, иначе и да дават пари и да не дават, все тая. Без надеждна система за контрол, всичко ще потъне като вода в пясък. Сега очаквам да спрат всякакви пари докато на власт е БСП. Дано не е за дълго.

fred
24-08-2013, 19:16
Да, погледът е на външен човек, реалист.
Едни нови избори няма да решат всичко, но са стъпка напред.При нас е така, малко по малко.., вир става :)

Orm
25-08-2013, 16:30
Та в подкрепа на това, искам да ви покажа една интересна стаия по този въпрос, която илюстрира явно една тематака, която е в основата на спорът ни (не толкова в тая тема, а изобщо в политикаТА и т.н.):
Да, по зле е, основната причина е визирана от автора в статията и това са фактите.Българите, на които им пука може да изберат какво и как да направят, така че в бъдеще това да бъде променено.Както е било преди 1944 г, когато руския ботуш тъпчеше единствено собственият си народ!

Ама май захвърлените фабрики и заводи са захвърлени след комунягите..........по тяхно време мизерстваштите сега хора от същите села са работили в тези фабрики.....
Айде сега да кажем че не е така :)

dimitar_vd62
25-08-2013, 16:51
Основната причина както винаги е комунизма.А какво направиха господа "демократите " след 89-та?Икакво ноправихме ние за да си осигурим по-добро бъдеще?Едните го удариха на див комунистически капитализъм, другите се възползваха от него да се дуят колкото може по скоро със западна кола.И никой не помисли за бъдещето.По точно едните си осигуриха бъдещето, другите наивно им вярваха и чакаха да дойде доброто бъдеще.

pavlin
25-08-2013, 17:36

Ето кой определя новините в mediapool:
http://www.eurotopics.net/en/home/medienindex/media_articles/?frommedia=17140

fred
25-08-2013, 18:11
Ами умни и точни хора, то е ясно.Не разбирам това каква връзка има с написаното обаче, понеже не са го писали те, или може би е долна евро-масоно-капиталистическа дезинформация..:tooth:

pavlin
25-08-2013, 20:06
Тенденциозни статии с манипулативна насоченост.

fred
25-08-2013, 20:28
Даа, само лъжат, капиталисти долни, а какъв хубав е соца....Жалко че само в Куба и Северна Корея май остана...

pa4ito
26-08-2013, 00:28
Даа, само лъжат, капиталисти долни, а какъв хубав е соца....Жалко че само в Куба и Северна Корея май остана...

Ааа, забрави Виетнам ;)

Susscrofa
26-08-2013, 08:42
А всички вие забравихте Китай, където имаме "планов капитализъм":)
Където преходът от планов комунистически пазар към т.н. пазарна икономика стана БЕЗ планове писани от западни експерти и защитници на хорската свобода.:)
Но ви разбирам, просто не ви е удобно.:bath:

Няма фалит.......имаше начин на преход, но вместо ние да си го направим, ни го спуснаха услужливо отгоре, и то как само ни го спуснаха.:rotfl:

myato
26-08-2013, 13:16
И тая тема се е изродила на поредното "мерене" "комунисти" - "капиталисти".
Нещата са много прости. Земята е била и си остава основно средство за производство, ерго на богатство. Който я притежава, притежава основният "капитал". Който си я продаде ще е "аргатин".
Притежаването на земя, както и правото за притежаване на оръжие е основа на свободата. Не случайно се опитват да лишат хората и от двете.
Колкото до производителността и прехраната, двете нямат нищо общо, защото дори в момента "гладна" Сомалия има свръхпроизводство на селскостопанска продукция, но гладните това не ги храни.

nikolaaaay
26-08-2013, 18:09
А всички вие забравихте Китай, където имаме "планов капитализъм":)
Където преходът от планов комунистически пазар към т.н. пазарна икономика стана БЕЗ планове писани от западни експерти и защитници на хорската свобода.:)
Но ви разбирам, просто не ви е удобно.:bath:

Няма фалит.......имаше начин на преход, но вместо ние да си го направим, ни го спуснаха услужливо отгоре, и то как само ни го спуснаха.:rotfl:

В какво точно се изразява този "планов капитализъм", бе Сузи? За първи път чувам за такова понятие. Даже си мисля, че сега си си го измислил.

България избра по-различен път в сравнение с останалите държави от бившия СИВ. Знаеш, че другите направиха шокова терапия, т.е. незабавен преход към пазарна икономика. Там нямаше мутри и безвремие. Там немалка част от соц. заводите оцеляха и сега си работят. Защото ги приватизираха моментално. Шоковата терапия се оказа най-сполучливия избор, защото БВП на глава от населението в Чехия е 21 000 долара, а в Полша, Унгария и Словакия е над 2 пъти по-висок от България. Западните експерти, соросоидите и разните там империалисти ни препоръчваха и на нас точно това. Ние обаче избрахме БСП да управлява чак до 1997г., а те бяха за "плавен преход към пазарна икономика". Това е факт! БСП даже бяха против членството ни в НАТО и ЕС чак до около 2000 г., докато СДС не направи процесите необратими.

---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

Притежаването на земя, както и правото за притежаване на оръжие е основа на свободата. Не случайно се опитват да лишат хората и от двете.
Колкото до производителността и прехраната, двете нямат нищо общо, защото дори в момента "гладна" Сомалия има свръхпроизводство на селскостопанска продукция, но гладните това не ги храни.
Не съм наясно със селскостопанското производство на Сомалия, но проблемът с глада идва от бедността, а не от недостига на с.с. продукция. Съгласен съм с теб. Бедността пък идва от ниска производителност и стари технологии. Това е пределно ясно.

myato
26-08-2013, 19:31
В какво точно се изразява този "планов капитализъм", бе Сузи? За първи път чувам за такова понятие. Даже си мисля, че сега си си го измислил.

България избра по-различен път в сравнение с останалите държави от бившия СИВ. Знаеш, че другите направиха шокова терапия, т.е. незабавен преход към пазарна икономика. Там нямаше мутри и безвремие. Там немалка част от соц. заводите оцеляха и сега си работят. Защото ги приватизираха моментално. Шоковата терапия се оказа най-сполучливия избор, защото БВП на глава от населението в Чехия е 21 000 долара, а в Полша, Унгария и Словакия е над 2 пъти по-висок от България. Западните експерти, соросоидите и разните там империалисти ни препоръчваха и на нас точно това. Ние обаче избрахме БСП да управлява чак до 1997г., а те бяха за "плавен преход към пазарна икономика". Това е факт! БСП даже бяха против членството ни в НАТО и ЕС чак до около 2000 г., докато СДС не направи процесите необратими.

---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

Не съм наясно със селскостопанското производство на Сомалия, но проблемът с глада идва от бедността, а не от недостига на с.с. продукция. Съгласен съм с теб. Бедността пък идва от ниска производителност и стари технологии. Това е пределно ясно.

На даните за Сомалия попаднах случайно и също бях много озадачен. А бедността се дължи на диспропорцията в отношението площ земеделска земя към броя на изхранваните от нея хора. В селското стопанство интензификацията води до изтощаване на почвите и в дългосрочен план до намаляване на добивите.
От друга страна на големите земеделски производители не им трябват високи добиви, защото това значи ниски борсови цени. За тях е изгоден дефицитът. Като иконимист си наясно с този факт.

nikolaaaay
26-08-2013, 22:21
От друга страна на големите земеделски производители не им трябват високи добиви, защото това значи ниски борсови цени. За тях е изгоден дефицитът. Като иконимист си наясно с този факт.
По принцип дефицитът вдига цената, но пазарът е отворена система и затова един производител не може да предизвика дефицит. Поне не и ако е участник на свободния пазар. Ако приемем, че производителят не може да влияе върху световните цени на съответната култура, то той винаги ще се стреми да има по-високи добиви и в практиката обикновено така се получава. Ако един производител стане монополист... лошо. Както всеки монопол. Но в селското стопанство това е доста трудно да се случи, за разлика от технологичните отрасли.

Susscrofa
26-08-2013, 22:24
По принцип дефицитът вдига цената, но пазарът е отворена система и затова един производител не може да предизвика дефицит. Поне не и ако е участник на свободния пазар. Ако приемем, че производителят не може да влияе върху световните цени на съответната култура, то той винаги ще се стреми да има по-високи добиви и в практиката обикновено така се получава. Ако един производител стане монополист... лошо. Както всеки монопол. Но в селското стопанство това е доста трудно да се случи, за разлика от технологичните отрасли.

Хахахаха, много тъпо.
Точно в СС стопанство това е най-лесно да се случи.

nikolaaaay
26-08-2013, 22:40
Хахахаха, много тъпо.
Точно в СС стопанство това е най-лесно да се случи.
Е много лесно, колко да е лесно, след като има стотици хиляди малки, средни, големи и още по-големи производители, пръснати по цял свят. Аз не разбирам много, но при производството на операционни системи за персонални компютри като че ли има малко по-малко конкуренция. Също и при производството на големи пътнически самолети, например. Там са 2 фирми за целия свят.

Susscrofa
26-08-2013, 22:50
Е много лесно, колко да е лесно, след като има стотици хиляди малки, средни, големи и още по-големи производители, пръснати по цял свят. Аз не разбирам много, но при производството на операционни системи за персонални компютри като че ли има малко по-малко конкуренция. Също и при производството на големи пътнически самолети, например. Там са 2 фирми за целия свят.

Не разбрах, че става дума за конкуренция на "планетарно" ниво.:)
Мислех, че говорите за БГ.

nikolaaaay
26-08-2013, 22:53
Аз не знам да е забранен вноса и износа на с.с. продукция. Виж, новото правителство може и това да направи.

Susscrofa
26-08-2013, 23:01
Аз не знам да е забранен вноса и износа на с.с. продукция. Виж, новото правителство може и това да направи.

Нашият проблем не е вносът, а нелегалният внос.

BLUE1
26-08-2013, 23:13
Нашият проблем не е вносът, а нелегалният внос.

В момента, проблема е гроздето от Гърция. И проблема не е нелегалният внос, щото такъв няма от страна членка на ЕС, а е в огромната разлика на дотации които получават гръцките стопани и нашите. И тук е момента да попитам, кой затвори глава селско стопанство при тези условия когато се договаряхме за членство в ЕС?

myato
26-08-2013, 23:21
В момента, проблема е гроздето от Гърция. И проблема не е нелегалният внос, щото такъв няма от страна членка на ЕС, а е в огромната разлика на дотации които получават гръцките стопани и нашите. И тук е момента да попитам, кой затвори глава селско стопанство при тези условия когато се договаряхме за членство в ЕС?

Поглед право в "реформаторския блок".
С такива политици ядрен взрив не ти трябва. Имат тератонна разрушителност.

BLUE1
26-08-2013, 23:35
Поглед право в "реформаторския блок".
С такива политици ядрен взрив не ти трябва. Имат тератонна разрушителност.

4 юни 2004 година- реформаторски блок ????????????

nikolaaaay
26-08-2013, 23:35
Кунева - враг №1 на Тутраканската селищна система.

myato
26-08-2013, 23:54

Кунева - враг №1 на Тутраканската селищна система.

Айде сега ми кажете, че "горката женица" е невинна и че със стари к××ви се прави нов бардак.
Ако е така, какъв смисъл намирате в протестите?

fred
27-08-2013, 00:22
Ааа, забрави Виетнам ;)

Там се е изпортило :tank:

Susscrofa
27-08-2013, 11:44

Ауууу, колко си бос:)

Да, точно в реформаторския блок.:BBQ:

BLUE1
27-08-2013, 15:20
Ауууу, колко си бос:)

Да, точно в реформаторския блок.:BBQ:

Е гати как позна! Наистина съм бос :big_heat:

fred
28-08-2013, 19:52
Тука попаднах на една интересна статия, която описва началото на унищожението на България - "Аз видях как руснаците завладяха България", писана е от американски кореспонеднт на National Broadcasting Company през 1945 г.Има доста интересни факти, например за общото положение на хората и т.н.-за тия, които не го знаят, имам предвид....
http://www.glasove.com/az-vidyah-kak-rusnatsite-zavladyaha-bulgariya-20678

Orm
30-08-2013, 17:36
Тука попаднах на една интересна статия, която описва началото на унищожението на България - "Аз видях как руснаците завладяха България", писана е от американски кореспонеднт на National Broadcasting Company през 1945 г.Има доста интересни факти, например за общото положение на хората и т.н.-за тия, които не го знаят, имам предвид....

А някоя статия от нашия век не си ли намерил????? Например - "Аз видях как американците завладяха половин свят" или "Как България се самоунищожи"????:flirt:

nikolaaaay
30-08-2013, 18:30
А някоя статия от нашия век не си ли намерил????? Например - "Аз видях как американците завладяха половин свят" или "Как България се самоунищожи"????:flirt:
България я унищожи социализма.

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

Това има общо с днешните събития. Явно комунистите не са сменили тактиката.

Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове...

pavlin
30-08-2013, 18:31

България я унищожиха такива умници като теб където все чакат някой да я оправи и където повтарят като папагали неща видели някъде или чули от някого.

fred
30-08-2013, 19:11
България я унищожиха такива умници като теб където все чакат някой да я оправи и където повтарят като папагали неща видели някъде или чули от някого.
България бе унищожена от коМУНИЗЪМЪ и социалиЗЪМъ.

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Сигурно в Работническо дело или както му е там името има доста такива :) Но това не значи, че е истина просто.
Чето обичам да казвам-защо целия соц лагер е много под нивото на най бедните страни в ЕС?И защо ГДР още не може да навкаса изоставането си, след като ГФР наля милиарди за 20 години...Това са фактите, а всеки може да ги тълкува както си иска.

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

Това има общо с днешните събития. Явно комунистите не са сменили тактиката.

Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове...

То ако бяха я сменили, нямаше да са комунисти я :)

pavlin
30-08-2013, 19:11
България бе унищожена от коМУНИЗЪМЪ и социалиЗЪМъ.

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Сигурно в Работническо дело или както му е там името има доста такива глупости :rotfl:

В изкукуригалите статии на Дачков ги няма. Затова и няма как да разбереш някои работи.

nikolaaaay
30-08-2013, 19:25
Чул съм неща по опашките за дрехи и храна по времето на соц-а. Тогава се чакаше с часове пред магазините да пуснат нещо за продажба. Понякога се правеха списъци. Сигурен съм, че си спомняш.
Иначе България не чакам никой да я оправи. Тя сама ще се оправи когато мафията около БСП се махне от властта. Въпросите са два. Как ще се случи това и дали ще се случи преди да е твърде късно, т.е. преди да са останали само цигани и пенсионери в държавата.

fred
30-08-2013, 20:10
В изкукуригалите статии на Дачков ги няма. Затова и няма как да разбереш някои работи.
Ма Дачков служи сега на вашия човек, Трактора, преподавателя Ал. Петров. А като гледам, ти какво си разбрал...явно и Дачков даже не можеш да проумееш......Всъщност може и да си разбрал нещо, щом си отишъл в САЩ, има надежда :rotfl:

Orm
30-08-2013, 20:53
Ма Дачков служи сега на вашия човек, Трактора, преподавателя Ал. Петров. А като гледам, ти какво си разбрал...явно и Дачков даже не можеш да проумееш......Всъщност може и да си разбрал нещо, щом си отишъл в САЩ, има надежда :rotfl:

Жалко че тогава руснаците бяха по мощните и изгониха братята хамериканци. Само да ни бяха окупирали те , са щяха да сме Швейцариата на балканите нали?!?!? Ехххх....
Без да искам да те обиждам тебе или когото и да е било, мисля че точно такова мислене като твоето (и на едно голямо мнозинство на нашите съграждани) не ни дава да излезем от блатото.....това постоянно обвиняване на някой и постоянната отворена уста с просълзени очи към някой ....преди към СССР сега на запад. Добре че не се връщаме към историята на Рим . Просто е по лесно да кажеш че ти си гений а злите руснаци не са ти дали да се развиеш.... вместо да вземем и да поработим 10-ина години в наш интерес а не на някой друг

nikolaaaay
30-08-2013, 22:18
Жалко че тогава руснаците бяха по мощните и изгониха братята хамериканци. Само да ни бяха окупирали те , са щяха да сме Швейцариата на балканите нали?!?!? Ехххх....
Без да искам да те обиждам тебе или когото и да е било, мисля че точно такова мислене като твоето (и на едно голямо мнозинство на нашите съграждани) не ни дава да излезем от блатото.....това постоянно обвиняване на някой и постоянната отворена уста с просълзени очи към някой ....преди към СССР сега на запад. Добре че не се връщаме към историята на Рим . Просто е по лесно да кажеш че ти си гений а злите руснаци не са ти дали да се развиеш.... вместо да вземем и да поработим 10-ина години в наш интерес а не на някой друг
Руснаците са велик народ и е много хубаво, че има нация, доминирана от славяни, която е световна сила. Но само за да сме обективни, те никога не са били "по-мощни" от САЩ. Поне не и от началото на 20-и век насам. След ВСВ света и Европа биват разделени според съотношението на силите и за Запада остава чувствително по-голяма част. ФРГ също е доста по-голяма от ГДР, СИВ е по-малката част от Европа и т.н.
По-важното е, че Фреди не се оплаква от собственото си развитие, а от това на България като цяло. Руснаците не са виновни за това, че някой не може да се реализира, нито пък американците, Сорос или който и да било. Единственият проблем е, че страната се управлява от мафия, която се интересува само от това да краде, купува медии, харчи милиони да манипулира хората и докато тази мафия е на власт, нищо добро няма как да се случи за България.

fred
30-08-2013, 23:28
Ок, не знам кой къде е изгонил, просто така се е разделила Европа тогава.Ние за зла участ попаднахме при по-загубените.Тия дето комунистите оградиха с тел и разстрелваха, ако сакън искаш да напуснеш тоя "рай".
А за да излезем от блатото ОРм трябва чисто и просто да скъсаме с миналото и да осъзнаем грешките, нещо което ти, Павлин и много други не само, че не правят, а и не искат да разберат.
Какъв интерес общ може да имаме, след като тия, които управляваха в по-голямата част от прехода, продължват да правят едно и също /тоест нищо, освен да крадат/, а даже имат и подкрепа на една част от народонаселенито?!
Аз не казвам че съм гений и не се оплаквам, за разлика от 3/4 от българите, които или гласуват за БСП и АТАКА или не гласуват, просто ти казвам, че живееш в постсъветска България и ядеш плодовете на управлението на червените.
Аз съм се развил достътъчно, само че чистач във Австиря взима повече от професор у нас /при соца взимаше колкото трима професори, сега нещата малко се пооправиха/.Това е.какво да говорим повече?Книжки нада читат - и аз не искам да обиждам никой, просто цитат.И пак те питам-защо аджеба ГДР още не може да навакса и да стигне ГФР?Един народ, една държва, най голямата и силна в ЕС?И другите-всички сме на опашката, двойкаджиите и тия дето правиха простотиите, сега гоним тъпите гърци, испанци и поргуталци?Ами айде това да направим.
Който не е разбрал миналото е обречен да го повтори, това правим ние у нас.Наздраве :)

pavlin
31-08-2013, 03:05
Руснаците са велик народ и е много хубаво, че има нация, доминирана от славяни, която е световна сила. Но само за да сме обективни, те никога не са били "по-мощни" от САЩ. Поне не и от началото на 20-и век насам. След ВСВ света и Европа биват разделени според съотношението на силите и за Запада остава чувствително по-голяма част. ФРГ също е доста по-голяма от ГДР, СИВ е по-малката част от Европа и т.н.
По-важното е, че Фреди не се оплаква от собственото си развитие, а от това на България като цяло. Руснаците не са виновни за това, че някой не може да се реализира, нито пък американците, Сорос или който и да било. Единственият проблем е, че страната се управлява от мафия, която се интересува само от това да краде, купува медии, харчи милиони да манипулира хората и докато тази мафия е на власт, нищо добро няма как да се случи за България.

Да същото е и в Латинска Америка, ама там не е имало руснаци и не е имало комунисти.

nikolaaaay
31-08-2013, 10:24
Да същото е и в Латинска Америка, ама там не е имало руснаци и не е имало комунисти.
И какво от това?

mordohy
31-08-2013, 10:40
[QUOTE=nikolaaaay;1242574] Въпросите са два. Как ще се случи това и дали ще се случи преди да е твърде късно,

Тъкмо тука е разковничето!!!
До като чакаме да се "случи", то никога няма да стане!
До като не осъзнаем , че пишейки и говорейки на апашки , тоест булеварден жаргон, никой сериозно няма да ни погледне.
Темата е дълга

nikolaaaay
31-08-2013, 11:06
[QUOTE=nikolaaaay;1242574] Въпросите са два. Как ще се случи това и дали ще се случи преди да е твърде късно,

Тъкмо тука е разковничето!!!
До като чакаме да се "случи", то никога няма да стане!
До като не осъзнаем , че пишейки и говорейки на апашки , тоест булеварден жаргон, никой сериозно няма да ни погледне.
Темата е дълга
Ние не правим само това, но както и да е. Ти какво предлагаш?

mordohy
31-08-2013, 11:49
[QUOTE=mordohy;1242787]
Ние не правим само това, но както и да е. Ти какво предлагаш?

Ето това е делови въпрос!

На първо време, като караме по пътищата да спазваме правилата за движение и да не си хвърляме боклука през прозореца.
После, като отидем в градския Съвет, Полицията, Болницата, Съда и другите обществени институции да сме непримирими към бюрокрацията и дебелоочието на чиновниците. Тоест да ги накараме да работят.
Как става това?!
Това става не само като си знаем правата и задълженията, но и когато сме непримирими към идиотските разпоредби и осъзнаем , че ние сме Суверена, а не чиновника.
Пример:
Отивам да си сменя книжката, осемнадесет дена преди да изтече.
Мазната тетка се усмихва зловещо и ми заявява:
-Ще дойдете след двадесет и пет дена!
Ха сега де!
_Добре. Дайте ми уверение, че съм подал документите и всичко е наред.
- А не! Нищо не може да ви замени книжката.
-Как така не може. Да не би тя да кара?-подхващам аз, защото много добре знам практиката в цяла Европа.
Но не! Тя продължава да се хили садистично и аз я подхванах, вече сериозно.
-Искам информация за това, колко заявления за книжки на ден се подават за последната година и колко е капацитета на машината, която ги изработва?
Цялата зала замлъкна и всички зачакаха отговора. той не закъсня. Било тайна! Веднага се намериха просветени люде, които уясниха що е то държавна тайна и целият КАТ заклокочи.
Резултата беше, че на следващата седмица книжката ми беше готова.

Дадох прост пример, но това може да се разпростре срещу всяко едно нещо.
Друг пример е, когато , според нашите уникални закони нямаме ясни правила, а някой чиновник ще дава указания. Така е с Пожарна, ХЕИ , Горско и др.
Искаме им сертификат за образование и става цирк.

Ако някой си мисли , че се отплесвам, жестоко се лъже.
Точно с такава конкретика трябва да се започне.
Ето за това и аз съм по принцип противник на протестите в тоя им вид.

Питат Апостола, кой ще сложат за цар след Освобождението, а той : "Ако ще да слагаме цар, то и сега си имаме султан".

Дали ги е казал той или някой друг, няма значение.
Важен е смисъла.
дали ще е това правителство или друго е все тая, ако не се измени начина на управление, а това започва със смяната на средния управленски апарат по съвети и управления.
Останалото е бош лаф!
Ето отговора на въпроса: "А какво да се прави?!"

nikolaaaay
31-08-2013, 13:26
[QUOTE=nikolaaaay;1242793]
Останалото е бош лаф!
Ето отговора на въпроса: "А какво да се прави?!"
Ти си напълно прав за това, че трябва да си търсим правата и да натискаме администрацията от ниските нива да си върши работата, а не да си бърка в носа. Твоят случай е показателен за това, че нещо може да се направи и не трябва да се примиряваме. Даже не нещо дребно, а направо са ти свършили работата, както трябва. Дано и Митко от Варна да го прочете и да се убеди, че не трябва да си казваме "карай да върви, тука в България е така".

За протестите обаче не съм съгласен с теб, понеже това са две съвсем различни неща. Протестите НЕ са срещу манталитета на тетките от администрацията, а срещу организираната престъпна банда, която е превзела някои от политическите партии. Срещу корупцията на висшите слоеве управляващи и основно срещу БСП и ДПС. Тези бандитски прослойки винаги са държали част от властта, но се стремят да обсебят цялата власт в държавата, дори и медиите. Ефектът от тяхното управление ще е пагубен за страната, още повече и от предния път 2005-2009г. когато управляваха във време на световен икономически подем, а оставиха държавата с рекордно висок бюджетен дефицит и усвоиха милиарди покрай абсолютно ненужни държавни инвестиционни проекти. Не може когато има толкова много хора, които ровят в кофите за боклук и умират по 1 000 човека годишно по пътищата, ти да строиш язовири и водни огледала и да правиш уж ремонти на детски градини за по 1 млн. лева в села с 10 деца. Ти за 1 млн. ще построиш детска градина на зелено за 100 деца... Срещу такива неща протестираме. И срещу това, че отявлени престъпници и уволнявани за корупция сега се назначават на висши ръководни постове.

mordohy
31-08-2013, 13:59
[QUOTE=mordohy;1242803]
Ти си напълно прав за това, че трябва да си търсим правата и да натискаме администрацията от ниските нива да си върши работата, а не да си бърка в носа. Твоят случай е показателен за това, че нещо може да се направи и не трябва да се примиряваме. Даже не нещо дребно, а направо са ти свършили работата, както трябва. Дано и Митко от Варна да го прочете и да се убеди, че не трябва да си казваме "карай да върви, тука в България е така".

За протестите обаче не съм съгласен с теб, понеже това са две съвсем различни неща. Протестите НЕ са срещу манталитета на тетките от администрацията, а срещу организираната престъпна банда, която е превзела някои от политическите партии. Срещу корупцията на висшите слоеве управляващи и основно срещу БСП и ДПС. Тези бандитски прослойки винаги са държали част от властта, но се стремят да обсебят цялата власт в държавата, дори и медиите. Ефектът от тяхното управление ще е пагубен за страната, още повече и от предния път 2005-2009г. когато управляваха във време на световен икономически подем, а оставиха държавата с рекордно висок бюджетен дефицит и усвоиха милиарди покрай абсолютно ненужни държавни инвестиционни проекти. Не може когато има толкова много хора, които ровят в кофите за боклук и умират по 1 000 човека годишно по пътищата, ти да строиш язовири и водни огледала и да правиш уж ремонти на детски градини за по 1 млн. лева в села с 10 деца. Ти за 1 млн. ще построиш детска градина на зелено за 100 деца... Срещу такива неща протестираме. И срещу това, че отявлени престъпници и уволнявани за корупция сега се назначават на висши ръководни постове.
Ники, проблема е , че се казва: шайка , престъпници, ония и пр.
А трябва да се казват конкретни лица. Тия с изсичането на горите, с плажните ивици, със заменките, сивата икономика, подкупните шефове в КАТ, Полиция, Съвети, Прокурори...
Списъка е дълъг.
Който ги знае да ги казва.

nikolaaaay
31-08-2013, 15:16
1. Лютви Ахмед Местан
2. Сергей Дмитриевич Станишев
Двамата се опитаха да прокарат задкулисни, вероятно чужди, интереси, които да ръководят ДАНС чрез Делян Пеевски. За целта излъгаха брутално президента и прокараха закон за ДАНС, специално заради Пеевски. Това добро начало на списъка ли е?

fred
31-08-2013, 20:01
И двамата сте прави, по принцип трябва да се борим и срещу националната безотговорност, както и с дребните неща в бита, така е.
И двете са еднакво трудни

Orm
31-08-2013, 22:24
Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителите от запада.
Вие постоянно се връщате към социализма , който го няма от 25 години (горе-долу), което според мен не е правилно. Също така не беше правилно да се спират хилядите туристи. Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад . В същото време Русия (според мен най богатата държава в света, като нямам предвид населението а възможностите и ресурсите, всичко останало като това дали Путин е олигарх, диктатор и.т.н не би трябвало да ни интересува) и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента. Надявам се това което написах да ви изясни защо съм против всякакви съюзи европеиски , азиатски и.т.н. Просто е ,всеки един съюз ти натрапва своите правила и ти трябва да ги следваш независимо дали са в твоя полза тези правила или не . В момента в ЕС те са в полза на по богатите, преди в СССР естествено в полза на Русия.
С две думи , според мене в момента ЕС ни връзва ръцете с правила , които са годни за Германия , Франция но абсолютно непосилни при нас, ние живеем и зависим само от това колко пари ще решат да ни подхвърлят тази година , и абсолютно нищо не зависи от нас.
Това нещо ме дразни и това нещо е основната спънка за нашето развитие.
Не натрапвам на никой моето мнение - то си е мое :)

И последно , ето ви пример ка все още някои са по равни от останалите абсолютно същото като при комунистите .

Барак Обама -Реших, че Съединените щати трябва да се намесят в Сирия, но ще поискам разрешение от Конгреса за употреба на сила и с ограничен размах, заяви президентът на САЩ Барак Обама в изявление от Белия дом, излъчено директно от Си Ен Ен. В изявлението си от Белия дом Обама посочи, че удар може да бъде нанесен във всеки един момент, когато САЩ решат.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-v-siriia/obama-reshih-da-ima-voenna-namesa-sreshtu-siriia-5992775 - цялата статия

rossenvn
31-08-2013, 22:31
Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителите от запада.
Вие постоянно се връщате към социализма , който го няма от 25 години (горе-долу), което според мен не е правилно. Също така не беше правилно да се спират хилядите туристи. Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад . В същото време Русия (според мен най богатата държава в света, като нямам предвид населението а възможностите и ресурсите, всичко останало като това дали Путин е олигарх, диктатор и.т.н не би трябвало да ни интересува) и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента. Надявам се това което написах да ви изясни защо съм против всякакви съюзи европеиски , азиатски и.т.н. Просто е ,всеки един съюз ти натрапва своите правила и ти трябва да ги следваш независимо дали са в твоя полза тези правила или не . В момента в ЕС те са в полза на по богатите, преди в СССР естествено в полза на Русия.
С две думи , според мене в момента ЕС ни връзва ръцете с правила , които са годни за Германия , Франция но абсолютно непосилни при нас, ние живеем и зависим само от това колко пари ще решат да ни подхвърлят тази година , и абсолютно нищо не зависи от нас.
Това нещо ме дразни и това нещо е основната спънка за нашето развитие.
Не натрапвам на никой моето мнение - то си е мое :)

Нещо си се объркал кои са ни господарите в момента. На хартия са тия, които ти си мислиш, но на практика са Руснаците. Особено външната политика. Иначе ако говориш за краставици и домати съм сколонен да се съглася. Ама там ни клецат защото ние не сме си защитили интересите и сега субсидията за нашите стоки е в пъти по-малка от тяхната.

nikolaaaay
31-08-2013, 23:16
Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад .
Кой ти казва, че българската продукция не се продава в ЕС? Това изобщо не е вярно. Също не е вярно, че производството се е свило. В сравнение с 1996г. се е увеличило около 3 пъти. Не е страхотно, но не е и малко увеличение. По износ/БВП България е по-голям износител от Китай и дори от Германия, която е с традиционно експортно-ориентирана икономика. Износът за ЕС не е проблем. Проблемът е, че правим основно евтини компоненти и малко цели завършени изделия. Едно БМВ струва колкото няколко ТИР-а с домати. Един Еърбъс струва повече от цялото годишно производство на зеленчуци в България.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

В същото време Русия и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента.
В България русофилството е силно разпространено и това е вследствие на руската пропаганда, която не е спирала никога след 1989г, а в последните години се засили чувствително.
По темата. Няма никакви "европейски мита", които да пречат на търговията с Русия. Просто преди ние бяхме най-южната страна в СИВ и затова тук се произвеждаха доматите. Сега Русия си купува домати от Турция най-вероятно. То и самите ние си купуваме турски домати по някакви причини, а се чудим защо руснаците са спрели да купуват нашите.
Най-важното е, че руснаците ще купуват нашите продукти ако са конкурентни. Никой няма да купува български неща само от добри чувства. Навсякъде по света е така. В България има толкова много русофили, но никой от тях не си купува Лада. Вие не искате да се прежалите за руска машина, а искате те да купуват българските стоки заради "добри отношения". Това не е основа за развитие.
Пък и аз не мисля, че отношенията ни с Русия са лоши. Станишев като беше премиер чака Путин 2 часа за среща. Това се вика яко гъзолизане. Какво повече да направим.
На морето е пълно с руски туристи. Щом като им харесва тук - нека идват да си харчат парите.

Susscrofa
01-09-2013, 09:21

Сам ли си отговаряш вече?
Мислех, че само с теменужките разговаряш.

Orm
01-09-2013, 09:32
Кой ти казва, че българската продукция не се продава в ЕС? Това изобщо не е вярно. Също не е вярно, че производството се е свило. В сравнение с 1996г. се е увеличило около 3 пъти. Не е страхотно, но не е и малко увеличение. По износ/БВП България е по-голям износител от Китай и дори от Германия, която е с традиционно експортно-ориентирана икономика. Износът за ЕС не е проблем. Проблемът е, че правим основно евтини компоненти и малко цели завършени изделия. Едно БМВ струва колкото няколко ТИР-а с домати. Един Еърбъс струва повече от цялото годишно производство на зеленчуци в България.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

В България русофилството е силно разпространено и това е вследствие на руската пропаганда, която не е спирала никога след 1989г, а в последните години се засили чувствително.
По темата. Няма никакви "европейски мита", които да пречат на търговията с Русия. Просто преди ние бяхме най-южната страна в СИВ и затова тук се произвеждаха доматите. Сега Русия си купува домати от Турция най-вероятно. То и самите ние си купуваме турски домати по някакви причини, а се чудим защо руснаците са спрели да купуват нашите.
Най-важното е, че руснаците ще купуват нашите продукти ако са конкурентни. Никой няма да купува български неща само от добри чувства. Навсякъде по света е така. В България има толкова много русофили, но никой от тях не си купува Лада. Вие не искате да се прежалите за руска машина, а искате те да купуват българските стоки заради "добри отношения". Това не е основа за развитие.
Пък и аз не мисля, че отношенията ни с Русия са лоши. Станишев като беше премиер чака Путин 2 часа за среща. Това се вика яко гъзолизане. Какво повече да направим.
На морето е пълно с руски туристи. Щом като им харесва тук - нека идват да си харчат парите.

Е че според теб излиза че всичко ни е наред и няма смисъл от протести ....Българското село е цъфнало и всички чакат нас да им продадем наши стоки..... Ето ти една спънка която намерих за 15 сек търсене http://www.cross.bg/index/article/articleid/1259898#axzz2dcRYLcRR
Сигурен съм че ако се порастърся ще намеря още хиляди малки спънкил. Това че има износ за там така е , но можеше да е в пъти по голям и по някаква причина си мисля че и ти много добре го разбираш .... тези твои термини бвп/износ и други подобни.... политиците ги използват в техните речи да пускат прах в очите. Това което ти казваш го изнасяме не ние а западните фирми, а нашия селянин получава кило картофи за земята си.

---------- Post added at 06:32 ---------- Previous post was at 06:30 ----------

Нещо си се объркал кои са ни господарите в момента. На хартия са тия, които ти си мислиш, но на практика са Руснаците. Особено външната политика. Иначе ако говориш за краставици и домати съм сколонен да се съглася. Ама там ни клецат защото ние не сме си защитили интересите и сега субсидията за нашите стоки е в пъти по-малка от тяхната.

Ако наистина са руснаците то тогава сме най идиотската нация.....в което наистина не ми се иска да вярвам

fred
01-09-2013, 09:40
Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителa-voenna-namesa-sreshtu-siriia-5992775[/url] - цялата статия
Соца го няма, ама социалистите са пак тук и са същите.Всичо в държавата ни е ръководено от тези хора, бъди сигурен.Кои са съдии, прокурори, ръководители на служби, полицаи, преса, издатели, бизнесмени-основно хора свързани с БСП и не със случайни хора от нея.Какви са БСП и ДПС, колко години от тия 25 те бяха във властта, а когато не бяха, хората им си бяха навсякъде, като махнеш само малко от върха.
Всичко друго е бля, бля-какъв прзар, по добър можеш да имаш и от позиция на ЕС?
Иначе така наречения от теб 200 милионен пазар е само средство за извиване на ръце-искаш АЕЦ-продаваш пилци, не искаш руски аец, не продваш, ще пуснеш тръба към еди къде си с газ, ако не искаш..., утре ще се обявиш против еди какво си, защото иначе пък ще ти спрем преработването на ядрено гориво или резервните части и т.н.Като искаме и сега може да имаме пазар, но нормален и догооврен-само че пазара на СИВ умря, тоест няма къде да пласираме онова, което никъде другаде не се купуваше, а ние пък купувахме техните боклукци.Сега предполагам не си купуваш руска кола, ТВ и т.н..
ПРосто българина трябва да преодолее насадения от комунизъма мързел, безинициативност, да се научи да мисли, да опзав свободата и интересите си, да произвежда и ще се оправи, както е било преди 0944 г.

rossenvn
01-09-2013, 10:41
Ако наистина са руснаците то тогава сме най идиотската нация.....в което наистина не ми се иска да вярвам

На последно място сме в Европа...изводите сам можеш да си ги направш...

п.п. Сега погледнах и линка за спънките в търговията с Русия. Нямам представа защо са тези разрешителни - бях чел нешо, но съм забравил. Но си спомням как постоянно се гаврят с вноса от България - на месо напрмер. А ако погледнеш съотношението на техния износ за нас и нашия за тях, лошо ще ти стане. С НИКОЯ друга държава нямаме толкова лошо салдо. За тях не сме партньори, а само пазар.

fred
01-09-2013, 12:09
Подобна търгашеска политика в Русия е практика още от времето на СССР, сега в наши се прилага срещу много други държави, помните газовата война с Украйна, такива номера се правят даже и на Германия:
http://e-vestnik.bg/18364
Та какво остава на една малка България, в която преди 40 години националните предатели, българските комунисти, даже предложиха да станем 16 република сама да си договаря пазари.....

А тука има хубава статия за това за което всъщност спорим в подобните теми:

http://www.decommunization.org/Articles/Tzvetkov.htm

Ето една извадка за нашето близко минало, за които още се ронят сълзи:
."......Една от най-отблъскващите черти на тоталитаризма е разгърнатата система на доносничество, с чиято помощ властта осъществяваше своя контрол върху личността. Страхът да не би някой да издаде на властите недотам доброжелателните ти мисли за тях се оказа изключително мощен фактор за дресировка.
........
......Така твърде голяма част от една икономика, която е вече пазарна, попада в ръцете на доскорошните комунистически големци и най-вече в ръцете на доскорошните кадри на репресивните органи, а комунистическите партии се пребоядисват на бърза ръка на "социалистически", за да се запазят като основна политическа сила в съответните страни.........................."

nikolaaaay
01-09-2013, 14:11
Е че според теб излиза че всичко ни е наред и няма смисъл от протести ....Българското село е цъфнало и всички чакат нас да им продадем наши стоки..... Ето ти една спънка която намерих за 15 сек търсене http://www.cross.bg/index/article/articleid/1259898#axzz2dcRYLcRR
Сигурен съм че ако се порастърся ще намеря още хиляди малки спънкил. Това че има износ за там така е , но можеше да е в пъти по голям и по някаква причина си мисля че и ти много добре го разбираш .... тези твои термини бвп/износ и други подобни.... политиците ги използват в техните речи да пускат прах в очите.[COLOR="Silver"]

Ако руснаците не искат да отворят пазара си за нас, ние какво да направим. Ти казваш да им лижем гъзовете, но аз ти казвам, че и това няма да помогне.
Както ти не си купуваш Лада заради симпатиите си към Русия, така и те няма да си купят бг стоки защото им викаме братушки. Защо да се заробваме доброволно?!
Вярно, руският пазар не е малък, но е 2 пъти по-малък от този на Германия и много пъти по-малък от този на ЕС.

Orm
01-09-2013, 15:31
Ако руснаците не искат да отворят пазара си за нас, ние какво да направим. Ти казваш да им лижем гъзовете, но аз ти казвам, че и това няма да помогне.
Както ти не си купуваш Лада заради симпатиите си към Русия, така и те няма да си купят бг стоки защото им викаме братушки. Защо да се заробваме доброволно?!
Вярно, руският пазар не е малък, но е 2 пъти по-малък от този на Германия и много пъти по-малък от този на ЕС.

Те руснаците си имат къде да продават ладите , нема ги мислиме тях сега ..... Имаше един виц дето специалистите от мерцедес отиват в Толяти да оправят руския автопром , мъдрят, правят, струват и накрая от конвеера излиза пак лада. И единия от руснаците им вика - Нали ви казаха че е от мястото , прокълнато е :)
Та , по темата , в никъкъв случай не казвам да лижем задници, явно не мога да ви обясня идеята си , а тя е да действаме според нашия и само нашия интерес, не зависимо с кой ще сме партньори , ние слава богу за сега нямаме врагове и нищо ( освен ограниченията на ЕС ) не ни пречи да работим с други държави извън ЕС. Освен русия по света има много държави които са по зле от нас и наща продукция (според мен) би вървяла!

fred
01-09-2013, 16:00
Прав си, ама най добре е първом да си оправим бакиите-тоест да имаме държава, която народът контролира, като общество, цели и т.н.
Тоест да "дорастем" до това положение на обществото, а после всичко ще е по различно, отколкото сега.

Orm
01-09-2013, 16:17
Прав си, ама най добре е първом да си оправим бакиите-тоест да имаме държава, която народът контролира, като общество, цели и т.н.
Тоест да "дорастем" до това положение на обществото, а после всичко ще е по различно, отколкото сега.

Да за мръсните отрепки в парламента сым с двете ръце да се изгонят след околовръсното или на самото окловръсно , където е мястото за проститутки били те и политически. Тия хора не трябва да припарват близо до парламента. А когато малко се поохлаби примката около врата на народа , вече ще има и време да се мисли и за други работи и изобщо да се мисли за нещо по различно от това как да оцелеем....
Аз съм един от малкото хора които са имали късмета да се изучат и да се уредят на нормална работа , не се оплаквам от положението си. Но направо ми призлява като минавам през селата и ги виждам хората на какво дередже са ...не е правилно това , тези селяни (в най чистия смисъл на думата) са дарени с едни от най плодовитите земи ...Как по дяволите може да се докарат те до такава мизерия ...направо ужас.......

fred
01-09-2013, 16:47
Отрепките ги избира българския народ или ги търпи с поведението.
Аз не се оплаквам от положението си-просто не ми е кръвта.Когато ти си не бил роден, аз спорех с мои приятели, които плюоеха соца.Не ми е в кръвта мрънкането!
Станах антисоциалист, като студент, а по късно и антикомунист.Мразя овчедушието и простотията!
В наши дни много повече хора се образват и изучават.Не знам ти за какво щастие говорииш, след като сега дни света е хилядократно по-отворен от този на соца, когато ти, ОРМ не си бил и пеленак. И България е хилядократно отворена за днешния българин, но той мрънка и си навира главата в задника.Плаче за мижавата си заплата в смотаното заводче и с това се изчерпва мирогледа му.
Оплаквам се от положението в България, заради манталитета на милионите български индивиди, а не заради теб, аз или който и да е друг.

dimitar_vd62
01-09-2013, 16:49
То въпроса не само до насткоящите отрепки, а за всички дето се изредиха през тези 24 години.И аз миналата година щъках из Еленския край и се чудех от какво живеят тези хора, спрях да си купя цигари и сладолед за домочадието в нещо подобно на кръчма-бакалия в някакво забутано селце,то дет нямаше сладолед и взех минерална вода, та продавачката нямаше ми върне лев и нещо си та и ги оставих бакшиш и тя ми се извинява и обяснява че продава само на версия и затва няма пари в касата.То не че имаше какво да продава в магазинчето де.А природа хубава и къщи хубави някога сега запустели пред разпад, само 3-4-ма смучеха ракия на версия явно, пред магазинчето и то хора на около 40-45 години и някоя друга бабичка видях.Тотален упадък.Бяхме взели една диня, та търсех сирене и хляб, да спрем на някое хубаво място да хапнем и жената каза че може да ми услужи с домашно сирене и домашен хляб и ми донесе една буца и половин домашна погача и след сума ти врънкане да и ги платя ми вика дай 3-4 лв, аз и дадох 15 лв оная откачи не ще да ги взема и и разправям че от магазина купувам сиренето 8-9 лв и не се знае от мляко ли е от какво е и затова и давам толкова пари за качествена храна.Това само балкански хора могат да направят за непознати.

pavlin
01-09-2013, 17:45

Никалай стига си говорил глупости. Ето тук има две таблички които обясняват нещата:

http://www.novazora.net/2010/issue13/story_12.html

fred
01-09-2013, 20:54
То въпроса не само до насткоящите отрепки, а за всички дето се изредиха през тези 24 години.И аз миналата година щъках из Еленския край и се чудех от какво живеят тези хора, спрях да си купя цигари и сладолед за домочадието в нещо подобно на кръчма-бакалия в някакво забутано селце,то дет нямаше сладолед и взех минерална вода, та продавачката нямаше ми върне лев и нещо си та и ги оставих бакшиш и тя ми се извинява и обяснява че продава само на версия и затва няма пари в касата.То не че имаше какво да продава в магазинчето де.А природа хубава и къщи хубави някога сега запустели пред разпад, само 3-4-ма смучеха ракия на версия явно, пред магазинчето и то хора на около 40-45 години и някоя друга бабичка видях.Тотален упадък.Бяхме взели една диня, та търсех сирене и хляб, да спрем на някое хубаво място да хапнем и жената каза че може да ми услужи с домашно сирене и домашен хляб и ми донесе една буца и половин домашна погача и след сума ти врънкане да и ги платя ми вика дай 3-4 лв, аз и дадох 15 лв оная откачи не ще да ги взема и и разправям че от магазина купувам сиренето 8-9 лв и не се знае от мляко ли е от какво е и затова и давам толкова пари за качествена храна.Това само балкански хора могат да направят за непознати.

Мда, само да уточня, че тия пред 24 също за нищо на ставаха.
И упадъка се породи, защото преди 69 години или малко след това, ги натириха от земите, закриха им собствения бизнес, затвориха им цеховете и т.н и ги натиката да рабоят в едни заводи, които правеха нещо си там. Та децата на тези, сега не знаят какво да правят, това е положението.Ще се научат, ама явно трябва да уврят бая глави дотогова.

---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

Никалай стига си говорил глупости. Ето тук има две таблички които обясняват нещата:

Тоя сайт бълва демагогия и лъжи.
Я дай две таблички за Германия, Франция, Норвегия, Англия, Белгия и тн.н преди Втората световна война и сега и ги обясни .
А тоя пасквил, откъдето цитираш да обясни как станаха милионери червените другари.
Па ето ти един сайт, достоен на твоя, дето го цириташ:

http://neverojatno.wordpress.com/2013/05/06/stanishef-3/

pavlin
01-09-2013, 22:15
Там се сравнява производството преди и сега .

Днес картината е плачевна. За по-малко от 20 години индустриалното производство падна на 40% от производството през 1989 г.! Ето данни за производството на няколко изделия:
Таблица 2.
Изделие Мярка 1989 г. 2000 г. спад
Електро и мотокари бр. 84 400 1300 65 пъти
Електротелфери бр. 138 000 4600 3,7 пъти
Металорежещи машини бр. 17 100 4600 3,7 пъти
Елекродвигатели бр. 1 900 000 500 000 3,8 пъти
Кораби над 400 т. т. 250 000 25 000 10 пъти
Домашни хладилници бр. 101 000 17 600 5,7 пъти
Ел. перални машини бр. 177 000 4900 36 пъти
Стоманени тръби 6,6 пъти
Цимент 2,3 пъти
Памучни платове 8,8 пъти
Гуми автомобилни 19,6 пъти
Сирене 9,1 пъти
Тютюневи изделия 3,2 пъти

dimitar_vd62
01-09-2013, 22:19
Ей сега ще ти обяснят че всичко соц е било неконкурентоспособно и трябвало да се срине, вместо да се преоборудва или разработи по подходящ начин.Някъде спорех за завода за дизелови двигатели, завода още в зората на демокрацията беше преоборудван в голямата си част със автоматизирани западно германски линии можещи да произвеждат не само Перкинс.Обаче го продадоха събориха и сега имаме голо поле.Абе безнадеждна работа,събаряйте и продавайте.

Абе какъв е смисъла от този дебат не мога да разбера.Никой никого не може да убеди в нещо, сайтовете на опонента са платени ит.н.Пълна аналогия с парламента.Съсипана ли е държавата или не.Правилно ли се действаше досега или не.Какво трябва да се направи за да дръпнем напрад.Другото е като оня празник в Испания дето всеки срещу всеки замеря с домати от един камион без победител и накрая цялата улеца е в пюре.

pavlin
01-09-2013, 23:29
Да в Стара Загора имаше завод за промишлени роботи който много бързо го разпарчосаха, имаше и Хранмаш( машини за леката промишленост), Светлина( осветителни тела) и т. н.
Наскоро говорих с приятел в България и ми каза че купили за рожденият ден на дъщеря си шапки свирки с надписи Happy Birthday. Като че ли и асортименти с надпис ЧРД не могат да се направят в България. Колко смешно ми става като слушам разни експерти да казват че нещата били резонни, че били коректни че откривали поредния лот според последната директива.

Stoyan Georgiev
03-09-2013, 11:44
кой ебал ебал, от тук нататък да тъгувате по това какво е било е безсмислено - вие поне сте имало щастието да видите как се случва нещо, аз и моето поколение сме родени, израснали и отгледани в мизерия, измами и престъпления - занулени сме, сега трябва да се гради наново - по-малко негативизъм - по-добре

Orm
03-09-2013, 13:39
кой ебал ебал, от тук нататък да тъгувате по това какво е било е безсмислено - вие поне сте имало щастието да видите как се случва нещо, аз и моето поколение сме родени, израснали и отгледани в мизерия, измами и престъпления - занулени сме, сега трябва да се гради наново - по-малко негативизъм - по-добре

+100

Mind_Control
03-09-2013, 16:13
Сигурно в България в момента има 100 човека способни да сметнат скоростна кутия. За какво производство на машини говориме :)

ecotronic
03-09-2013, 16:25
Сигурно в България в момента има 100 човека способни да сметнат скоростна кутия. За какво производство на машини говориме :)

Съвременните технологии в условията на конкуренция се развиват с дни и часове. А ние по една или друга причина проспахме десетилетия.
Не че съм песимист, но след толкова много "изпуснати влакове" освен отсега нататък да бъдем нечии добри работници, май много друго не ни остава.

nikolaaaay
03-09-2013, 17:47

Пацо, ти си мега зле, човече. Кои са тия Нова Зора според теб. Виж какво пише на постнатия от теб линк.
ПП “Нова Зора” е отговорен и лоялен член на “Коалиция за България” и поддържа твърдо и непоколебимо предложените от правителството и одобрени от парламентарната група “Стабилизационни и неотложни мерки”... Особено мерките с назаначаването на уволнявани и съдени за корупция явно са най-добре приети от Нова Зора, щото на тия хора се разчита да откраднат здраво в името на Партията и нейните лидери.
Вземи чети и други източници най-после. Не си виждал Сорос и на картинка, ама опищя света колко е лош. Ти си кон с капаци от най-заблудените. БСП на тия разчита най-много.

pavlin
03-09-2013, 18:46
Няма значение кои са Нова Зора, важни са фактите че производството и индустрията ни са тотално затрити. България се връща към равнището си преди 1944г. Приоритет селско стопанство, туризъм, малък брой супер богати и голям брой супер бедни, тук таме някоя фабрика чужда собственост.

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

Да ама пенсионерите където построиха всичко това сега мизерстват с 200 лв. пенсийка защото някой си тарикат нарязал за старо желязо завод даващ храна на хиляди работници.

morfius
03-09-2013, 18:51
Няма значение кои са Нова Зора, важни са фактите че производството и индустрията ни са тотално затрити. България се връща към равнището си преди 1944г. Приоритет селско стопанство, туризъм, малък брой супер богати и голям брой супер бедни, тук таме някоя фабрика чужда собственост.

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

Да ама пенсионерите където построиха всичко това сега мизерстват с 200 лв. пенсийка защото някой си тарикат нарязал за старо желязо завод даващ храна на хиляди работници.

И като се има предвид кой реално го направи, как да не те нарече човек комуноиден демагог.
БКП/БСП и ДПС са най-дълго управлявалите партии след 10 ти.
Резултата от БКП 45 години и БСП+ДПС още 20 го виждаме всички, лошото е, че още има заблудени да ви се връзват на лъжите.

pavlin
03-09-2013, 19:40
Да бе да, виж кои са архитектите на прехода. Те унищожиха индустрията и продължават да се пенявят по либерални стратегии и т.н. Някой беше пуснал информация че Виденов се опитал да спре тези които разграбиха банките и затова му спретнаха преврата. Няма да се очуди ако е вярно.

morfius
03-09-2013, 20:59
Да бе да, виж кои са архитектите на прехода. Те унищожиха индустрията и продължават да се пенявят по либерални стратегии и т.н. Някой беше пуснал информация че Виденов се опитал да спре тези които разграбиха банките и затова му спретнаха преврата. Няма да се очуди ако е вярно.

Лилов, Луканов, Доган... и сие.
Единственото вярно е, че унищожиха всичко, но останалото са червени глупости.
Комундетата си осребриха властта, а такива като теб ги защитават.

Susscrofa
03-09-2013, 21:20
Лилов, Луканов, Доган... и сие.
Единственото вярно е, че унищожиха всичко, но останалото са червени глупости.
Комундетата си осребриха властта, а такива като теб ги защитават.

Оооо, а знаеш ли кога най-добре се облажиха.
По време на "голямата" приватизация.

Но българският преход бе сбъркан изначално.

Orm
04-09-2013, 09:53
Момци пак бъркате ....въпроса вече не е кой разграби , а кой ще възражда. Това според мене е главното сега. Ясно е че няма да са тези плужаци които са сега......Въпроса е кой......аз поне не виждам на хоризонта никой ....
Има един филм за Сена (все пак сме автомобилен форум, който го е гледал ще ме разбере за какво говоря), та там един от интервюираните казва - " Като застанех до Сена и ми настръхваха космите на ръцете" - ето такава личност ни трябва.....да се сещате за някой ?!?!?!!?

Stoyan Georgiev
04-09-2013, 10:44
...промит мозък :mf_Flush:

Doomguy
04-09-2013, 11:02
Сталин свиква съвещание и пита най-учените хора в страната:
- Защо изоставаме толкова?
- Ами, другарю Сталин… 90% от населението са мързеливци и мърлячи.
- А ако ги разстреляме, ще се оправи ли положението?
- И да ги разстреляме, все тая… пропорцията ще се запази.

Orm
04-09-2013, 11:32
Сталин свиква съвещание и пита най-учените хора в страната:
- Защо изоставаме толкова?
- Ами, другарю Сталин… 90% от населението са мързеливци и мърлячи.
- А ако ги разстреляме, ще се оправи ли положението?
- И да ги разстреляме, все тая… пропорцията ще се запази.

:) Баш при Сталин са работили без да спират че иначе растрел :)

nikolaaaay
04-09-2013, 21:39
Момци пак бъркате ....въпроса вече не е кой разграби , а кой ще възражда. Това според мене е главното сега.
Въпросът "Кой заграби" е важен дотолкова, доколкото трябва да ни се изясни, че който досега е разграбвал, няма как отсега нататък да възражда. Тези, дето ги изгониха от една партия за корупция и връзки с мафията, сега са в управляващата партия и са на ръководни постове. Данчо Ментата, Орешарски, Бисеров и т.н. няма как да станат възродители. Освен ако не вярваме като Пацо в катарзиси. След 25-те години крадене.
Сена нямаме, Фетел и Алонсо май също. Значи някои средна работа на нивото на Маса или Уебър ще трябва да си изберем. Хубави-лоши, които и да дойдат - пак ще е 100 пъти по-добре от това да ни управлява мафията.

dimitar_vd62
04-09-2013, 21:48
За мен нещата стоят така - който е грабил да връща и в пандиза, да не кажа бесило.Ама надали.

spe4elist
04-09-2013, 22:14
Ето Ви още една разпродажба! (http://pressadaily.bg/publication/22234-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D 1%82-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BC%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4-%E2%80%9E%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BA%D1%8 0%D0%B0%E2%80%9C)

ТРЯБВА ДА СИ ПЪЛЕН ИДИОТ, за да допуснеш такова нещо! Тези, в Министерството на транспорта, с Конкурс за Простотия ли са ги отсявали?!?

!!!ОСТАВКА!!!

Orm
05-09-2013, 10:38
Въпросът "Кой заграби" е важен дотолкова, доколкото трябва да ни се изясни, че който досега е разграбвал, няма как отсега нататък да възражда. Тези, дето ги изгониха от една партия за корупция и връзки с мафията, сега са в управляващата партия и са на ръководни постове. Данчо Ментата, Орешарски, Бисеров и т.н. няма как да станат възродители. Освен ако не вярваме като Пацо в катарзиси. След 25-те години крадене.
Сена нямаме, Фетел и Алонсо май също. Значи някои средна работа на нивото на Маса или Уебър ще трябва да си изберем. Хубави-лоши, които и да дойдат - пак ще е 100 пъти по-добре от това да ни управлява мафията.

О........ , за тези които са в момента е ясна работата...... Но не съм съгласен за това че който и да дойде ще е по добре..... Тука трябва да сме по внимателни с това , кой ще дойде.....

---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:35 ----------

За мен нещата стоят така - който е грабил да връща и в пандиза, да не кажа бесило.Ама надали.

Трябва да си обесим всичките политици от 25 години на
сам , барабар с съдиите и прокурорите.....Въпроса е кой ще съди съдиите ?!?!?!!? :)

myato
05-09-2013, 21:08
О........ , за тези които са в момента е ясна работата...... Но не съм съгласен за това че който и да дойде ще е по добре..... Тука трябва да сме по внимателни с това , кой ще дойде.....

---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:35 ----------

Трябва да си обесим всичките политици от 25 години на
сам , барабар с съдиите и прокурорите.....Въпроса е кой ще съди съдиите ?!?!?!!? :)

"Народният съд".:yes:

fred
10-09-2013, 19:24
Момци пак бъркате ....въпроса вече не е кой разграби , а кой ще възражда. Това според мене е главното сега. Ясно е че няма да са тези плужаци които са сега......Въпроса е кой......аз поне не виждам на хоризонта никой ....
Има един филм за Сена (все пак сме автомобилен форум, който го е гледал ще ме разбере за какво говоря), та там един от интервюираните казва - " Като застанех до Сена и ми настръхваха космите на ръцете" - ето такава личност ни трябва.....да се сещате за някой ?!?!?!!?

Ами ако има такава, то тя ще бъде разпъната на кръст, поради обстоятелството, че 70% ще са против нея по ред причини :flirt:
А това с избиването и бесенето у нас е често явление-тия които обвиняваха, че са ги убивали преди 1944 г. убиваха още по жестоко:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1712879

http://www.trud.cc/files/attach/att10495.pdf

dimitar_vd62
10-09-2013, 20:17
.....

Ми....старшината от казармата, ма той трябва да умрел вече.

Георги Живков
10-09-2013, 20:41
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1750927

nikolaaaay
10-09-2013, 21:03
Ами ако има такава, то тя ще бъде разпъната на кръст, поради обстоятелството, че 70% ще са против нея по ред причини :flirt:
А това с избиването и бесенето у нас е често явление-тия които обвиняваха, че са ги убивали преди 1944 г. убиваха още по жестоко:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1712879

http://www.trud.cc/files/attach/att10495.pdf
Ама Фреди, то това е било преди катарзиса. Комунистите са вече ангели, мислещи за хората, всеотдайни. :saint:

---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1750927
Това, че има и други убийци по никакъв начин не оправдава убийците. Сред 1989г. да е имало масови разстрели и лагери за комунистическите престъпници?! Нямаше.
Нещата не се променят. Същата е логиката на днешните комунисти. Ние крадем, ама и Бойко краде. Значи всичко е ОК?!
Ама за не искам крадци, бре. Какво ме интересуват другите. Ние протестираме срещу теб, щото ти си престъпник и си на власт.

dimitar_vd62
10-09-2013, 21:11
Ама Фреди, то това е било преди катарзиса. Комунистите са вече ангели, мислещи за хората, всеотдайни. :saint:

---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

Това, че има и други убийци по никакъв начин не оправдава убийците. Сред 1989г. да е имало масови разстрели и лагери за комунистическите престъпници?! Нямаше.
Нещата не се променят. Същата е логиката на днешните комунисти. Ние крадем, ама и Бойко краде. Значи всичко е ОК?!
Ама за не искам крадци, бре. Какво ме интересуват другите. Ние протестираме срещу теб, щото ти си престъпник и си на власт.

Нямаше и там беше грешката.

nikolaaaay
10-09-2013, 21:21
Нямаше и там беше грешката.
Съд да, но за разстрели и лагери се шегуваш.
В ЦИЕ страните също нямаше гонка срещу комунистите и сега са доста по-добре от нас. Чехите вече гонят Португалия и Гърция по БВП на глава от населението. Разликата е, че те направиха приватизацията веднага след 1989г., а ние гласувахме за БКП, те създадоха мутрите и всичко се омаза. Щом още не можем да разберем колко важно беше да направим приватизацията, тогава си заслужаваме положението.

dimitar_vd62
10-09-2013, 21:29
За лагерите да, щото за какво да ги храним, ама за бесилото не се шегувам.Са нямаше да има Станишев, Доган и сие и прочие.Пък еи няма какво да се сравняваме с други ние сме уникални и неповторими

nikolaaaay
10-09-2013, 21:40
На линка се вижда ясно разликата между "шоковата терапия" и нашия "плавен" преход, който наложи БКП. Виж посоката на растежа на БВП от 1990 до 1997г. на страните, които минаха към пазарна икономика бързо и на България. А в началото през 1989 реално тръгваме от едно ниво. Били сме преди Полша и Словакия.

https://www.google.bg/publicdata (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:CZE:SVK:HUN:POL&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false)

dimitar_vd62
10-09-2013, 21:46
Ми щото ония са правеха на комунисти до 89-та, па ний си бяхме.

fred
11-09-2013, 19:43
Ама Фреди, то това е било преди катарзиса. Комунистите са вече ангели, мислещи за хората, всеотдайни. :saint:[COLOR="Silver"]

.
Па и страх вече няма, мдааа..раят настъпи

Orm
14-09-2013, 10:07
Лошото е че според наще коментари положението е безнадежно:sad:

fred
14-09-2013, 12:51
Безнадеждно е било под турско, но много хора и тогава са се борили, а сега е смешно да кажем-няма надежда.Има и е в ръцете на българския народ.Трябва да се оправи - като общество.
Докато не си оправим съдебната система, прокуратурата и полицията нищо няма да се оправи.За да има ред в държвата трябва - трябва да има нормални закони, да се спазват и да се прилагат-ако това не проумеем нищо няма да се промени у нас.Това са крайъгълните камъни от които трябва да се надстрои образование, култура, здравеопазване и каквото се сетитите още.Ред и законност - предпоставки към развитието ни.
Но казвам - нормални закони, не говорим и за полицейщини или диктатури.

Orm
14-09-2013, 14:38
Безнадеждно е било под турско, но много хора и тогава са се борили, а сега е смешно да кажем-няма надежда.Има и е в ръцете на българския народ.Трябва да се оправи - като общество.
Докато не си оправим съдебната система, прокуратурата и полицията нищо няма да се оправи.За да има ред в държвата трябва - трябва да има нормални закони, да се спазват и да се прилагат-ако това не проумеем нищо няма да се промени у нас.Това са крайъгълните камъни от които трябва да се надстрои образование, култура, здравеопазване и каквото се сетитите още.Ред и законност - предпоставки към развитието ни.
Но казвам - нормални закони, не говорим и за полицейщини или диктатури.

Да де , добро пожелание ....но няма действие . Всички го знаят това дето си написал, и всеки здравомислещ човек би се съгласил с теб. Но безнадежното е чe няма кой да го направи това .....в това число влизам и аз (за да нe помислиш че е лична нападка и те държа отговорен за сегашното положение :) ) Дори да имаме желание - нямаме подходящите умения и знания !!! А без тези знания и умения лично аз (за разлика от Бойко например) не бих се ангажирал да отговарям за съдбите на няколко милиона.
А тези които би трябвало да го направят сам виждаш що за стока са .........Човек да не може да се сети за един що годе почтен политик в парламента.......хм....най малкото е странно!!!

Та за това казах че е безнадежно положението!

fred
14-09-2013, 15:30
Но тия които трябва да го направят, след като не го правят, значи само трябва да ги принудим, това е факта.Е остана ние да ги принудим.Чакахме да го направи тоя, оня и еди кой си, не става.То и ние няма да го направим от раз, де, ама поне да почнем в тая насока.Ако не го правят-шут и следващите, докато се научат че трябва да се прави.Затова и подкрепям протестите сега.
Но доколко обществото иска ред, да, всички са съгласни, но само дакато не им опре до собствените "придобивки" - малък пример за ред-тия които могат да крадат или да се снабдяват с крадени горива и да се спасяват от наказания го правят, ако някой посегне на това им "право" реваат.Не им харесва, искат да са "по-така". От друга стра недоволстват, че "отгоре крадели" и т.н и .н.
В еднта статия на Рахнев, пишев в 168 часа ми хареса една идея -от сорта, че и малките и големите тарикати са едни и същи, просто зависи докъде ще стигнат, защото в главите им е едно и също.Тарикатщината е мерило за успех за мнозина за българи-на простака затова му харесва простотията, защото може да си прави простащините, а в уредения свят това е невъзможно или по трудно да речем.

Orm
14-09-2013, 22:44
Но тия които трябва да го направят, след като не го правят, значи само трябва да ги принудим, това е факта.Е остана ние да ги принудим.Чакахме да го направи тоя, оня и еди кой си, не става.То и ние няма да го направим от раз, де, ама поне да почнем в тая насока.Ако не го правят-шут и следващите, докато се научат че трябва да се прави.Затова и подкрепям протестите сега.
Но доколко обществото иска ред, да, всички са съгласни, но само дакато не им опре до собствените "придобивки" - малък пример за ред-тия които могат да крадат или да се снабдяват с крадени горива и да се спасяват от наказания го правят, ако някой посегне на това им "право" реваат.Не им харесва, искат да са "по-така". От друга стра недоволстват, че "отгоре крадели" и т.н и .н.
В еднта статия на Рахнев, пишев в 168 часа ми хареса една идея -от сорта, че и малките и големите тарикати са едни и същи, просто зависи докъде ще стигнат, защото в главите им е едно и също.Тарикатщината е мерило за успех за мнозина за българи-на простака затова му харесва простотията, защото може да си прави простащините, а в уредения свят това е невъзможно или по трудно да речем.

Да 100% съм съгласен но това е малко като омагьосан кръг.... в смисъл нямаше да има тарикатчета , ако имаше нормални условия за живот и обратното щеше да има нормални условия ако не крадяха ........ Сега ми идва да изпсувам , че кат говорим за крадене , днеска установих че са ми откраднали 3 от капачките на вентилите на сааба , много тичаха на джантите и ме е яд че не мога тука да намеря такива (колата беше дошла с тях) а и тоя олигофрен поне да беше взел 4-те да знам че някой ще ги ползва поне ......абе малоумна работа ......здраве да е!!!!!

fred
17-09-2013, 20:26
Е това - докато не узреем, като общество, това ще е :)

etrovskii
26-09-2013, 16:24
Е това - докато не узреем, като общество, това ще е :)
След 100 години,като станете автономна република на Турция:big_whoops::goodnight:

ecotronic
26-09-2013, 17:21
Етрополски, да не са те баннали и във форума за шизофреници, та пак пърхаш тук?

etrovskii
27-09-2013, 16:43
Етрополски, да не са те баннали и във форума за шизофреници, та пак пърхаш тук?
тва пърхаш от дека го зе ,от турския речник ли?Явно голем отпечатък ви е сложил османския владетел:-D

ecotronic
27-09-2013, 17:05
тва пърхаш от дека го зе ,от турския речник ли?Явно голем отпечатък ви е сложил османския владетел:-D

Глагол от българския език.

Понимаешь?

nikolaaaay
27-09-2013, 18:18
Глупак! Ние по този показател сме ви сложили много по-голям отпечатък, понеже сме ви дали азбуката, на която пишете и сме ви пратили учители да ви ограмотяват безпросветния народ. Доколкото това е възможно.
Като съдя за твоята грамотност и разсъждения, явно не е стигнало четмото и писмото до всички краища на Русия. Нали голяма страна... не е лесно.

Orm
27-09-2013, 18:21

Понимаешь?

Много си добър с руския :). Аз нямаше да се сетя да сложа "ь"
в тази думичка :bowdown:

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:19 ----------

Я кажи две думи за вашия татарски владетел.......

ecotronic
27-09-2013, 18:24
Много си добър с руския :). ......

Чать - пать :)

etrovskii
28-09-2013, 16:29

Понимаешь?
Че ти българин ли си?:roll2:

---------- Post added at 16:26 ---------- Previous post was at 16:24 ----------

Глупак! Ние по този показател сме ви сложили много по-голям отпечатък, понеже сме ви дали азбуката, на която пишете и сме ви пратили учители да ви ограмотяват безпросветния народ. Доколкото това е възможно.
Като съдя за твоята грамотност и разсъждения, явно не е стигнало четмото и писмото до всички краища на Русия. Нали голяма страна... не е лесно.
Аиде АИДЕ почна да мажеш,ти ко си създал бе мелез:crazy::roll2:

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:26 ----------

Много си добър с руския :). Аз нямаше да се сетя да сложа "ь"
в тази думичка :bowdown:

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:19 ----------

Я кажи две думи за вашия татарски владетел.......
Той моя татарски владетел дето му викаш ви е създал,ама вече сте премешени с мангалска кръв:roll2:

---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

Тука май само зависници и неудачници сте се събрали:dyrvo_v_kenefa:

Георги Живков
28-09-2013, 22:44

Та викаш "безпросветния народ". А нашата просвета каква ли е била по това време? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D 1%8A%D1%80_%D0%9F%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8%D0%BD

fred
28-09-2013, 22:47
Ами ето каква е била, горе долу по това време

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D 0%BD%D0%B5
А ето един поет
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE_%D0%91%D0%BE% D1%82%D0%B5%D0%B2

А тука един малък урок за руската българофобия

http://www.youtube.com/watch?v=Bpp7psPF8eY

Георги Живков
28-09-2013, 23:35
Моите уважения към Ботев , ама май не върви да го сравняваме Пушкин.
А когато при тях е имало аристокрация , ние сме били под "турско присъствие"

ecotronic
28-09-2013, 23:50

А какво точно се опитваме да докажем с тези сравнения?

Преди повече от 5000 години египетсктата цивилизация е била нещо внушително за времето си.

Какво е днешен Египет?

mordohy
28-09-2013, 23:59
Дума да няма!
Ако не го беше застрелял педераст, в сговор с жена му, която пък е лесбийка, едва ли щеше да се шуми толкова около него.
Всъщност на това се дължи успеха на повечето "титани" на руската литература.
До колкото се сещам, само Гогол и Чехов са наистина гении, без база за сравнение.
Вече има-няма четиридесет години чета на руски.
Да сравняваш Ботев с Пушкин е като да сравняваш индиански жребец с парков паун!
Нищо общо.

nikolaaaay
29-09-2013, 00:58
Тук не ставаше дума за 19-ти век, а за едни 1 000 години по-рано. Пушкин, Гогол и Чехов на каква азбука са писали?

България е първата “варварска” държава, която създава условия за трайното използване на писменост на говоримия от народа й език. Цар Симеон (893-927) продължава делото на великия си баща и го завършва със създаването на една книжнина, която няма нито един от новите народи на тогавашна Европа. Симеоновата епоха е наречена “Златен век на българската книжнина”. През управлението на цар Симеон наред с Климент Охридски творят творци като Константин Преславски, Йоан Екзарх, Черноризец Хръбър и др.

Създадената през “Златния век” книжнина далеч надхвърля границите на България и се разпространява в целия славянски свят. От България със създадената през Симеоновата епоха книжнина кирилицата е пренесена в Русия и Сърбия и днес тя се използва от посочените две страни, както и в Украйна и Беларус. България опосредствява богатата византийска култура за славянския свят и така се ражда славяно-византийския модел в европейската цивилизация. Затова изтъкнатия славист – Дмитрий Лихачов, нарича българската средновековна култура “култура-посредник”. Един от най-видните слависти – италианецът Рикардо Пикио, нарича България “духовен водач на православното славянство”.

etrovskii
29-09-2013, 07:26
Тук не ставаше дума за 19-ти век, а за едни 1 000 години по-рано. Пушкин, Гогол и Чехов на каква азбука са писали?

България е първата “варварска” държава, която създава условия за трайното използване на писменост на говоримия от народа й език. Цар Симеон (893-927) продължава делото на великия си баща и го завършва със създаването на една книжнина, която няма нито един от новите народи на тогавашна Европа. Симеоновата епоха е наречена “Златен век на българската книжнина”. През управлението на цар Симеон наред с Климент Охридски творят творци като Константин Преславски, Йоан Екзарх, Черноризец Хръбър и др.

Създадената през “Златния век” книжнина далеч надхвърля границите на България и се разпространява в целия славянски свят. От България със създадената през Симеоновата епоха книжнина кирилицата е пренесена в Русия и Сърбия и днес тя се използва от посочените две страни, както и в Украйна и Беларус. България опосредствява богатата византийска култура за славянския свят и така се ражда славяно-византийския модел в европейската цивилизация. Затова изтъкнатия славист – Дмитрий Лихачов, нарича българската средновековна култура “култура-посредник”. Един от най-видните слависти – италианецът Рикардо Пикио, нарича България “духовен водач на православното славянство”.
И кво от това ,а каде ви са пра българите, кой ги изтрепа,как станахте християни,я драсни да прочетем ако знаеш:clapping:на Ботев кой му дади кинти за революция?Левски кой го предаде?Благодарение на наемни варварски племена като хуни печенеги,и пр.сте имали тези успехи.А сега кво имате?Всичко си идва на мястото скоро време и държава няма да имате както сте я почнали да е продавате:crybaby:

---------- Post added at 07:14 ---------- Previous post was at 07:11 ----------

Където е крадено веднъж ще се краде пак. Манталитет, Омраза и лична облага - това са трите думи, които няма лесно да се променят. Трябвало нови партии - е не може само да искате, а трябва някой да го направи. Тия протести вече не ги ебават:bouncing_smiley:

---------- Post added at 07:24 ---------- Previous post was at 07:14 ----------

ъде изчезнаха прабългарите по времето на Симеон, Петър и Византийската власт? Как така цяла народност изгуби своя език и се превърна в славяни? Дали е правдоподобна версията за избиване на населението на Сев.България от нахлуващи печенези, кумани и маджари след 1100 година? Изобщо някой знеали какво по етнически характер и ЕЗИК население е живяло в Сев.България по времето на Асеновци?
:bouncing_smiley:

---------- Post added at 07:26 ---------- Previous post was at 07:24 ----------

И все пак остава въпроса за езика.
Как така изчезна езика на прабългарите, дори да приемеме, че са останали над 1000 думи. Мисля, че отговора на въпроса се крие именно в този период.Давай вие сте наред.:clapping:

Linkestis
29-09-2013, 09:41

До сега ти харесвах коментарите,ма такава тотална олигофрения да напишеш.
Ти четеш ли въобще каква тъпотия си написал?
Какви учители си ни пратил?Какво писмо и четмо си ни дал?
Значи,едно е да даваш исторически факти друго е да обиждаш цял народ!
Виждам че ти е дар слово да ни плюеш ама...давай го по-спокойно

Orm
29-09-2013, 10:57
До сега ти харесвах коментарите,ма такава тотална олигофрения да напишеш.
Ти четеш ли въобще каква тъпотия си написал?
Какви учители си ни пратил?Какво писмо и четмо си ни дал?
Значи,едно е да даваш исторически факти друго е да обиждаш цял народ!
Виждам че ти е дар слово да ни плюеш ама...давай го по-спокойно

Колега, с nikolaaaay сме спорили почти във всички теми. Но никога не имало лични нападки или обиди. Според мен е съвсем нормално да реагира по подобен начин когато един гост, живеещ в държавата му го нарече мелез и оплюе държавата му. Още повече че колегата - гост наистина пише неграмотно. И наистина сме им дали писменост. Той говори колко сме зле ние а в същото време не споменава че в Русия до сега има села в които не са виждали асфалт и електричество. Цялата руска военна мощ се дължи на работата на 15 държави и всички по значими успехи са от времето на СССР. В момента произвеждат само "лада гранта" (или дачия логан). Та те дори нефта който добиват изкарват на вънка да рафинират и след това внасят готовия продукт. А и като е такъв рай в Русия в момента , не виждам защо този младеж живее тука а не там.

Linkestis
29-09-2013, 11:46
Хммм...явно не знаеш че и аз съм "гост" в държавата ви :)
Хубаво споменаваш това че има села без асфалт и ток,що тука няма ли???
Това сравнение не е подходящо,щото България е има няма 500км от край до край,Русия колко е?
Безспорен е факта че видимата военна мощ на руснаците е била съвкупност от работата на останалите държави.Това с какво разполагат в момента са догадки.
За това защо той живее тук а не там,питай него.Аз дойдох по принуда ....

П.П. не произвеждат само Лада :)

Аз лично от коментара че ми е дал писменост и учители съм засегнат.
Ако напиша че ако не са били моите роднини сега щяхте да опъвате килимчето в 12 на обед и да сте обрязани,няма ли да се засегнете.
Аз не познавам един рус,които да говори с ненавист към българите,както вие говорите за нас.Факт!

Orm
29-09-2013, 12:02
Това сравнение не е подходящо,щото България е има няма 500км от край до край,Русия колко е?
Безспорен е факта че видимата военна мощ на руснаците е била съвкупност от работата на останалите държави.Това с какво разполагат в момента са догадки.

Ако напиша че ако не са били моите роднини сега щяхте да опъвате килимчето в 12 на обед и да сте обрязани,няма ли да се засегнете.
Аз не познавам един рус,които да говори с ненавист към българите,както вие говорите за нас.Факт!

Ами той etrovskii точно в този стил пише , и получава подобни отговори.......
P.S Не съм виждал в Бг такива села .
За писмеността .... ами преди няколко години още , московския университет прие , че не е имало старославянски език а старобългарски.....

etrovskii
29-09-2013, 12:19

Те и така пак го опъват:dance:И кумунисти като бяха пак им бяхте в устата

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:06 ----------

Ами той etrovskii точно в този стил пише , и получава подобни отговори.......
P.S Не съм виждал в Бг такива села .
За писмеността .... ами преди няколко години още , московския университет прие , че не е имало старославянски език а старобългарски.....
Виш сега стила е такъв че да има някой като човека с руско име николауууууу да се фаща а аз се кефя че се фаща,само феролино се усети и спря да драска,но господина капиталис с руско име ако ги мрази братята тряа вече се прикръсти на Мюмюн или Фезола.За тебе ко да драсна?Половин че и цяла странжа лятото са без ток и вода защо ли?Сигурно са виновни пак руския народ дето лятото идват като туристи и ви крадът водата,че и отгоре натова ги плюете,дано са разбрали що за селски народ сте:dance::clapping:

stu
29-09-2013, 12:32
А какво знаеш за Татарстан?

etrovskii
29-09-2013, 12:39
А какво знаеш за Татарстан?
Че скоро може да има там държава с името Бугаристан8-)

stu
29-09-2013, 12:41
А знаеш ли това на аватара ти, с което явно много се гордееш, по какъв начин е свързано с тази измислена държава?

etrovskii
29-09-2013, 12:47
А знаеш ли това на аватара ти, с което явно много се гордееш, по какъв начин е свързано с тази измислена държава?
:dance:Знам,това е за дразнителите ,да гие яд8-) все пак и кумунистите са създали нещо нали може и да е лошо но са създали,а тези ко са създали анархията наверно

stu
29-09-2013, 12:59
Що ми се струва ,че сега се информира.Иван грозни се обявява за цар на Българи и Руси , а изведнъж няколко века по късно се оказва , че там Българи не съществуват.Явно гледате по всякакъв начин да смачкате Българите , то не беше Татарстан, то не беше Македония.Явно много ви е страх от това да признаете ,че един малък народ може да е е дал нещо на великата ви империя.Дори и гербът на въоръжените ви сили е свързан с волжските Българи, които сега лъжете ,че са татари.

Orm
29-09-2013, 13:18
За руския народ никой нещо не е казвал , тук говорим за политика . А ето ти и за "руското" име Николай http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9 колко е руско на родния ти език за да ти е по ясно.
Местност СтраНЖА в България не съществува. А освен руснаци на БГ черноморието почиват и много други.

stu
29-09-2013, 13:31
Точно за политика си говоря, на Русия спрямо всичко Българско!

pavlin
29-09-2013, 15:20
Безмислено е да се връзвате на простотиите на Никалай и някои други драскачи. Българският и руският народ имат много сходни качества и всякакво противопоставяне на националистическа основа е излишно. Тяхната култура има своите световни заслуги, така както и нашата.

etrovskii
29-09-2013, 15:28
За руския народ никой нещо не е казвал , тук говорим за политика . А ето ти и за "руското" име Николай http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9 колко е руско на родния ти език за да ти е по ясно.
Местност СтраНЖА в България не съществува. А освен руснаци на БГ черноморието почиват и много други.
ти май на бялото черно каза толку що:cheers: и стани премиер браво . И все едно всичките сте един дол дренки за нищо не ставате

ecotronic
29-09-2013, 15:50
ти май на бялото черно каза толку що:cheers: и стани премиер браво . И все едно всичките сте един дол дренки за нищо не ставате

Не знам, чий точно го крепиш тук, но знам, че преднамерено и неоснователно се опитваш да генерираш междунационална омраза.

Или казано по-накратко:

Вече си узрял за поредния бан.

etrovskii
29-09-2013, 15:59
:cheers:
Що ми се струва ,че сега се информира.Иван грозни се обявява за цар на Българи и Руси , а изведнъж няколко века по късно се оказва , че там Българи не съществуват.Явно гледате по всякакъв начин да смачкате Българите , то не беше Татарстан, то не беше Македония.Явно много ви е страх от това да признаете ,че един малък народ може да е е дал нещо на великата ви империя.Дори и гербът на въоръжените ви сили е свързан с волжските Българи, които сега лъжете ,че са татари.
БРАВО един да ме разбере,аз съм от тях,другаде съм го псъл,те и затова се заяждат с мене

---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:58 ----------

Не знам, чий точно го крепиш тук, но знам, че преднамерено и неоснователно се опитваш да генерираш междунационална омраза.

Или казано по-накратко:

Вече си узрял за поредния бан.
Радвам се че съм ти бръкнал някъде:cheers:голям кеф ми прави

ecotronic
29-09-2013, 17:29
:cheers:
БРАВО един да ме разбере,аз съм от тях,другаде съм го псъл,те и затова се заяждат с мене

---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:58 ----------

И аз се радвам, че по един или друг начин си се почувствал по-добре.
Това ще се отрази положително на терапията.
Може би все още не всичко е загубено.

ivan dimitrov
29-09-2013, 17:45
:

Не се сещам за по злобно постче никьде из форума.
Ти да не си бивш партиен секретар?

etrovskii
29-09-2013, 18:19
Не се сещам за по злобно постче никьде из форума.
Ти да не си бивш партиен секретар?
:hump:Не по голем съм.