PDA

View Full Version : Хубавите плажове в близка Гърция :)

Kuku
13-08-2013, 23:28
Понеже много пъти сме коментирали из форума каменистите плажове на южната ни съседка, реших да попитам любителите на ситния пясък в Гърция, къде аджеба се намира той от близката ѝ страна?
Интересува ме района около Аспровалта? Някой май беше споменавал Ставрос?

BLUE1
13-08-2013, 23:37
Като тръгнеш от Александрополис до Кавала има твърде много плажове и повечето са пясъчни. Последно ходихме на Фанари, плажовете и там са пясъчни. Всъщност това е най-близкият плаж до Пловдив освен него са и тези на Лефкипос, къмпинг Натура, Порто Лагос......ако търсиш чисто каменист плаж ще ти е трудно. Ставрос ти е далече от където и да идваш, Аспровалата е по-близко, но най-добре е Керамоти. Обаче там си като в България, основно наша реч, иначе плажа е невероятен.

PEPI-2ALFA
14-08-2013, 00:24
Около Аспровалта на мен най-много ми харесва плажа на Ставрос. Преди Ставрос е Неа Врасна, ама там съм бил на най-ужасния плаж - стръмен и каменист и пренаселен. Приятели са доволни от Врасна, явно в другия край на селото не е толкова лош. Предполагам, че излизаш на морето при устието на Струма. В противоположната посока на Аспровалта - към Кавала също съм бил на хубав плаж - Неа Перамос, но почти до Кавала.

sasho_n2
14-08-2013, 09:42
Керамоти - близо 5 км. страхотна плажна ивица. Недостатъка е, че в последните години става все по-масово посещаван от сънародници, които не пазят особено чисто около себе си.Шазлонг +чадър+безплатен паркинг, срещу консумация от заведението
Неа Перамос - на около 25 км. от Кавала - точно след селцето, при къмпинга - страхотни плажове с бийч барове ( нищо общо с нашето черноморие). Пясъка е много фин и приятен. Шазлонг +чадър+безплатен покрит паркинг, срещу консумация от заведението
Неа Ираклица ( от другата страна на залива, посока Кавала) - хубав пясъчен плаж
Ставрос - там има както хубав пясъчен плаж

На остров Тасос :
Голдън бийч - на източната част на острова, близо 5 км плажна ивица с огромни пространства за собствени чадъри. Най-хубавата част на плажа е пред къмпинга.
Парадайз бийч - на източната част на острова, много красиво място с фин пясък.
Мраморният плаж - на североизточната част на острова, в близост до столицата. Плажа е страхотен, но обикновено препълнен...Пътя до него е около 3 км черен път. Водата е мраморна, много чиста и дълбока.
На острова има множество малки и приятни плажчета, които са спокойни и чисти. Оскъпява се обаче пътуването с ферибота за колата - около 40 евро в двете посоки.

Кайо
14-08-2013, 09:44
След Ставрос,Хриси Акти или Олимпиада.....

RUNNING WILD
14-08-2013, 13:22
някой може ли да каже около Солун евтини хотели на плажа или бунгала,май Солун е най близо морето?чудиме се септември да се ходи за няколко дена някъде ама не знам къде,там може и да помятам в морето за риба въпреки че преди ходих и не хванах,ако някой е ходил да опише подробно,ще сме 4 човека,много им е скъпа храната и ще си нося русенско варено и лютеница и сухари.

PEPI-2ALFA
14-08-2013, 14:04
Солун е на брега, но там плаж няма. Най-близо е Епаноми, но е на 15-20км. след града в посока Халкидики. Малко село с не голям плаж. В другата посока е Катерини, но не е близо и се ходи по платена магистрала, така че не ти трябва. Гледай първите мнения.

AR147
14-08-2013, 14:10
Точно след Олимпиада има 2 плажа които са кристално чисти.
Единия е на около километър на юг а другия е на 3 до 5 км.Има разни знаменца или табелки обозначаващи тези плажове но не помня точните им имена.

Градските плажове на Олимпиада и Ставрос са доста по-кофти от тези , че и от нашите българските(лично мнение)

RUNNING WILD
14-08-2013, 18:07
[QUOTE=PEPI-2ALFA;1237258]Солун е на брега, но там плаж няма. Най-близо е Епаноми, но е на 15-20км. след града в посока Халкидики. Малко село с не голям плаж. В другата посока е Катерини, но не е близо и се ходи по платена магистрала, така че не ти трябва. Гледай първите мнения.[/QUOTE

става ли за риболов?мене ме интересува да има риба другите ги интересува да се наснимат за фейсбука за престиж и да не им се смеят колегите че са пропуснали морето тая година,има ли къде да се спи там какво е положението?като километри ми е по-близо от Ахтопол и река Велека като време път е същтото като се замисля.

PEPI-2ALFA
14-08-2013, 18:45
става ли за риболов?мене ме интересува да има риба другите ги интересува да се наснимат за фейсбука за престиж и да не им се смеят колегите че са пропуснали морето тая година,има ли къде да се спи там какво е положението?като километри ми е по-близо от Ахтопол и река Велека като време път е същтото като се замисля.
Аз от риболов разбирам... колкото да изям рибите :) Въдичари съм виждал почти навсякъде, ама ... За риба тукашните ходят като се почне от Бутковския Гьол (веднага след границата, местните му викат Керкини), на устието на Струма и морето. Оня ден един колега пусна снимки с някакви заргани ( не знам дали можеш да видиш това: https://www.facebook.com/rumen.tsekov/media_set?set=a.631252670240514.1073741825.1000006 73609359&type=1 ) на морето ловени. За спане навсякъде се намира, малки хотели, къщи..

П.П. Я като съм почнал, виж това. Вчера ми се наложи да търся конкретна вила за приятел, та виж обща информация ра района на Аспровалта:
http://www.greek-hotels.ltd.bg/03-Thessaloniki.htm
http://www.feelgreece.com/bg/nea-vrasna/accommodations/hotels
Хубавото е, че повечето предлагат кухня, а на място може да се спазарят по-добри цени (така си мисля)

RUNNING WILD
14-08-2013, 19:12
видях снимките на зарганите,не са едри лови ги с бомбарда с морски червей вероятно,оф не знам и аз кво искам хем да се угоди на всеки да си има занимание,абе да има риба другите да се оправят ако ще да се прехласват ако ще на чирузи да станат под слънцето,ако па чуя къде е излезнала рибка по нашето черноморие ще им кажа че немам зелена карта за Гърция или червен паспорт за колата или не пускат с стари алфи вече,не знам и аз ще пиша резултата накрая.

dimitar_vd62
14-08-2013, 19:58
някой може ли да каже около Солун евтини хотели на плажа или бунгала,май Солун е най близо морето?чудиме се септември да се ходи за няколко дена някъде ама не знам къде,там може и да помятам в морето за риба въпреки че преди ходих и не хванах,ако някой е ходил да опише подробно,ще сме 4 човека,много им е скъпа храната и ще си нося русенско варено и лютеница и сухари.

Там кълве на зелена маслинка с бадемче и мастика.

Бобби
14-08-2013, 21:51
Византиецо, забрави Никити........:kicking:

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

...няма начин да не се хвана:)))

Кайо
15-08-2013, 08:50
Византиецо, забрави Никити........:kicking:

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

...няма начин да не се хвана:)))

Никити не е близо до Аспровалта.;)
....иначе по Ситония е пълно с хубави плажчета но човека пита за Аспровалта.:drunk:

---------- Post added at 08:47 ---------- Previous post was at 08:43 ----------

Точно след Олимпиада има 2 плажа които са кристално чисти.
Единия е на около километър на юг а другия е на 3 до 5 км.Има разни знаменца или табелки обозначаващи тези плажове но не помня точните им имена.

Градските плажове на Олимпиада и Ставрос са доста по-кофти от тези , че и от нашите българските(лично мнение)

Там по "градските" плажове е бъкано от българи и макета та за това е смрад.
Точно втория плаж след Олимпиада в поскоа Йерисос е екстра.;)

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

...може и без бадемче.:drunk:

ivan dimitrov
15-08-2013, 13:11
---

RUNNING WILD
15-08-2013, 13:28
нося си термометър ще видя колко е,я кажи на Ахтопол от 6 септември какво мога да очаквам в морето какво може да излезе?най много ми се ще лефер или чернокоп ама дали?

ivan dimitrov
15-08-2013, 16:02
---

RUNNING WILD
16-08-2013, 01:20
ценно е благодарско,така и ще стане живот и здраве,ако се сетиш нещо до тогава пиши в "Риболова" че наплюхме темата.

Mind_Control
16-08-2013, 12:08
Не е най- близкото до Аспровалта, но е с най- ситния пясък, който съм виждал по принцип някъде. Пясъкът е като прах- супер фин. Плажът се казва Кариди и се намира във Vourvourou, което е на полуостров Ситония.

DiStefano
16-08-2013, 13:38
Не е най- близкото до Аспровалта, но е с най- ситния пясък, който съм виждал по принцип някъде. Пясъкът е като прах- супер фин. Плажът се казва Кариди и се намира във Vourvourou, което е на полуостров Ситония.

Ндам .. на около 100-на километра е и е уникален, но за съжаление е пълен вече и той. Последно бях преди 2 месеца там и беше неква кочина ..

Kuku
18-08-2013, 20:14
Момчета, благодаря ви за помощта.
Отидох, видях и се разочаровах....
Не ми се сърдете, но повече едва ли бих посетил гръцки плаж :?
Все пак, отново благодаря!

dimitar_vd62
18-08-2013, 20:23
Що бе гъркините ли са грозни .

Sunny
18-08-2013, 20:25
Заеби ги гръцките плажове .. тествай някой път тия в Черна Гора - Будва , Улчин и околните .

dimitar_vd62
18-08-2013, 20:29
Абе промотирай му наште си варненските да му вземем парите.

Sunny
18-08-2013, 20:33
Абе промотирай му наште си варненските да му вземем парите.

Тъй са дават те софиянци да им гепим кинтити ... ;)
Кое да му промотирам ? Евтиния менте алкохол , манго с царевицата или троловете с кошниците с домати ?
Той ги знае

Kuku
18-08-2013, 20:40
В Ставрос сламените чадъри са миниатюрни, пясъка не е хубав и водата не се изчисти за три дни! На толкова спокойно море в залив водата трябва да е кристална, а тя си е като на приморско, даже имаше и човешко ако по брега.
Тоалетните са първобитни, миришещи и мръсни. Душовете не работят или изобщо ги няма.
От кремвиршите на хотдога едно момиче повърна.
В Олимпиада е по-добре, но изобщо не си струва разкарването.

rusiq86
18-08-2013, 20:49
Тъкмо се върнах от Китен..мн ми хареса южния плаж..чист, спокоен, кристална вода, поддържа се...няма грам боклук...чадърите големи...и само 6лв...има паркинг...очарован съм..

Все съм искал да отида в Гърция...а ти така ме отчайваш..следваща дестинация ще ми е Майорка, Испания.

Кайо
18-08-2013, 23:00
http://www.sani-resort.com/en_GB/our-hotels
Следващия път оди там за да ти хареса.;)

Kuku
18-08-2013, 23:48
Кайо, четири пъти съм ходил в 'Океания (http://clubalfaromeo.com/forum/www.oceaniaclub.gr)' и да ти кажа честно, освен скъпарския хотел, другото пак не ми хареса, т.е. плажа си беше кофти.... да не говорим, че и хотела не е съвсем 5 звезди, ама карай :hmm:

Sunny
18-08-2013, 23:50
Оди на о-в Миконос тогава .

Kuku
18-08-2013, 23:58
Писна ми да опитвам!
По-скоро съм пас - ще пробвам в Турция догодина....

Sunny
19-08-2013, 00:18
:bravo:
Писна ми да опитвам!
По-скоро съм пас - ще пробвам в Турция догодина....

:clap2::clap2::clap2:

Кайо
19-08-2013, 08:09
Кайо, четири пъти съм ходил в 'Океания (http://clubalfaromeo.com/forum/www.oceaniaclub.gr)' и да ти кажа честно, освен скъпарския хотел, другото пак не ми хареса, т.е. плажа си беше кофти.... да не говорим, че и хотела не е съвсем 5 звезди, ама карай :hmm:

Кики Океания е на един километър от Неа Муданя,това не е Халкидики а входа на Халкидики,залива Термаикос на който се намира хотела се нарича също и Солунския залив.....много гадно и мръсно е морето там.

---------- Post added at 08:09 ---------- Previous post was at 08:06 ----------

Оди на о-в Миконос тогава .

.....там одат мноуу съмнителни бре.:gay[1]::gay[1]::gay[1]:

didod
19-08-2013, 11:11
Аз от тасоските плажове нямам оплакване и тази година... От посетителите - донякъде. Но съм си виновен, че отидох от 1-ви август.