Log in

View Full Version : Странна Алфа 146 1.6 TS

Wolfy
08-02-2007, 20:23
Здравейте, маниаци ! :D
То като се замисля и аз съм започнал здраво да се вманиачавам, явно тука витае някакъв странен вирус в тая част на киберпространството :wink:
Сега по темата... Насочил съм се към 146 (TS) и от известно време насам чета здраво (като по време на сесия ;) ) за приключенията, които ме очакват с нея... Преглеждам и обявите и днес попаднах на една със съмнително ниска цена... Оказва се, че колата има "проблем със запалването" НО не е уточнено какъв е точно този мистериозен проблем, заради който цената на возилото е смъкната доста сериозно...
Въпроса ми е: "На какво може да се дължи такъв проблем и каква сума трябва да си приготви човек за отстраняването му?"
Ето и инфто от mobile.bg:

2800 ЛВ.

Данни:
Дата на производство - октомври 1998 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 120 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 135000 км
Цвят - Син

Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Бордови компютър
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Имобилайзер
Климатик
Лизинг
Нов внос
Серво управление
Халогенни фарове
Центр. заключване

Допълнителна информация:
проблем сьс запалването

Продавач:
Регион: София
тел.: 0888754914
www.maverik.mobile.bg (http://www.maverik.mobile.bg)

valjo
08-02-2007, 20:25
сигурно и е прецакан имобилайзера
тва се оправя лесно сравнително...

Wolfy
08-02-2007, 20:51
Хмм, ако е така дали ще смъкнат цената толкова... Това ми напомня за Слави и Ферарито...
Добре, ако приемем, че е това как мога да го разбера? И колко би ми излезло финансово (с почерпката разбира се :lol: )

valjo
08-02-2007, 20:52
Хмм, ако е така дали ще смъкнат цената толкова... Това ми напомня за Слави и Ферарито...
Добре, ако приемем, че е това как мога да го разбера? И колко би ми излезло финансово (с почерпката разбира се :lol: )
ами отиваш на место и питаш ....
ако не и гасне лампата с ключа на таблото , ясна работа

след тва се обаждаш на Бобо и там за 200лв ли е колко е, имаш ок

а да , и може да го заведеш при продавача него самия :shock: :shock: той ше им обесни хиляди работи и накрая може и пари да ти дадат да я земеш:)))

Wolfy
09-02-2007, 01:18
ами отиваш на место и питаш ....
ако не и гасне лампата с ключа на таблото , ясна работа

след тва се обаждаш на Бобо и там за 200лв ли е колко е, имаш ок

а да , и може да го заведеш при продавача него самия :shock: :shock: той ше им обесни хиляди работи и накрая може и пари да ти дадат да я земеш:)))

Да... Ще се отбия да видя на място какво е положението, най-вероятно събота сутринта, ако не са я продали дотогава... Ако всичко изглежда наред (според моето неопитно око) ще потърся някакъв вид съвет или съдействие от ваша страна... Пък живот и здраве след време се надявам и аз да си имам от онези червените картички :P

DiStefano
09-02-2007, 17:53
и да почерпиш после ей ...

koolio
09-02-2007, 19:11
Тази кола е струвала не повече от 500-600 евро в Италия или откъдето там е вкарана, щом е с проблем. Така че според мен цената дори подлежи на коментар :wink: .

Wolfy
12-02-2007, 12:11
Здравейте отново!
Както бях решил, отидох в събота да видя колата и положението беше трагично (поне според мен) - първото, което ми се наби на очи беше пукнато предно стъкло - около 40-50см :shock: Колата беше чукната отзад под десния стоп и ламарината беше сгъната навътре :( Лошото дойде като отворих капака - изскубани кабели, липсващи свещи, ужас :evil: Джамбазина каза, че имало проблем с електрониката, но не бил наясно още с него :cry: Абе, въобще положението беше страшно...

В неделя пък пробвах една 155 '92 2.0 8v - останах много впечатлен от мощността, която доставя това "двигателче" :twisted: На външен вид колата беше много добре, имаше прилични лети джанти с гуми "Fulda"... Двигателя обаче трака като дизел особено при 1200-1300 оборота... Маслото имаше интересен цвят и не миришеше много на масло - мисля, че беше смесено с бензин... Отзад от ауспуха след 2000 оборота излизаше доста бял дим :frown: И въпреки всичко колата върви адски много...

От тук имам и един въпрос - според вас дали ще се мине само с ваиатор и термостат (за около 5 мин каране 2 от които колата беше форсирана на място едва успя да стигне 60 градуса) или ще трябва да се бръкне по-надълбоко?

П.С. Бях се навил на 146, но 155 ми доказа, че не е за подценяване - има ли някакъв шанс да ми помогнете в избора или сам трябва да си преценявам?
Вариантите които оглеждам са 155 2.0 TS 8V и 146 1.8 TS 16V...

и да почерпиш после ей ...

...ще почерпя, само да си взема колица :lol:

Lucky
12-02-2007, 12:20
Ми колега за тех. състоямие ще се изкажат по компетентните инак,155 е страхотна кола този мотор е по евтин от 16 клапановият който е и в 146.върви доста но все пак това е кола 92 год. Ти си решаваш,не че ако е читава ще ти е лошо просто е вече доста стара спец.тази.но пък е един клас по нагоре от 146.
Абе имаш една сума преценяваш,аз лично съм на мнение че е по добре по стара морално и на години но в добро състояние отколко по нова гробница :idea: :roll: :D

JORDANGT
13-02-2007, 20:51
Тая на Горубляне и аз я гледах и е "бате по добре недей".Лъки е прав,но защо не се замислиш за внос :roll:

Wolfy
14-02-2007, 13:07
Тая на Горубляне и аз я гледах и е "бате по добре недей".Лъки е прав,но защо не се замислиш за внос :roll:

Ами в момента съм пуснал "мухата" на едни роднини в Италия и най-вероятно оттам ще е... В крайна сметка им казах да търсят 155 2.0 8V, обаче се намирали по-трудно от 1.7 примерно... Така, че най- вероятно ще си почакам, надявам се само да случа на бройка :wink:

Mind_Control
15-02-2007, 18:38

Ами в момента съм пуснал "мухата" на едни роднини в Италия и най-вероятно оттам ще е... В крайна сметка им казах да търсят 155 2.0 8V, обаче се намирали по-трудно от 1.7 примерно... Така, че най- вероятно ще си почакам, надявам се само да случа на бройка :wink:

А кое върви повече- 2.0 8В или 33 1.7 боксер 16 В??

Mury
16-02-2007, 14:04

А кое върви повече- 2.0 8В или 33 1.7 боксер 16 В??

Ako 33-ката е читава е далеч напред :lol: