Log in

View Full Version : Избор на метална/блиндирана входна врата

Walker
22-08-2013, 16:26
Здравейте,

имам желание да поставя метелна/блиндирава врата на апартамента.
Иска ми се да е нещо до 600лв, но ако си заслужава бих стигнал и до 750лв.
Китайските врати ги изключвам.
Към момента май съм се насочил към врата на щок каса (монтаж в/у текущата каса, която така или иначе е метална), но не съм решил коя фирма да я направи.
Ако има някой с такъв тип врата, с колко см се е стеснил отвора на вратата?

Ако някой знае читава фирма или има препоръки - нега ги даде :)

stelt
22-08-2013, 16:48
Преди 5-6-7 години, не помня вече колко, правих някакви сравнение и огледи и си купих врата от фирма СОЛИД. Доволен съм, струваше около 500 лв. мисля, с този вариант, който ти искаш - монтира се рамка върху твоята метална каса. Издири им сайта и ги разгледай.

Susscrofa
22-08-2013, 16:50
Ще ти се смали отвора с около 5-6 см.
Проблем е, ако касата е много крива.
Особено кофти са кривини по Z оста:)

За солид съм чувал само добри отзиви.

RUNNING WILD
22-08-2013, 19:40
имам доста надежден познат майстор,на мене ми е слагал и правил метална врата и кутийки за касовите ключове,правил ми е и други врати и тн,измери я за секунди и пасна толкова точно че и мишле не е влязло там,човека е на 60 години и си разбира от занаята ,не взима скъпо,викал съм го няколко пъти и съм доволен,ако ти трябва такова нещо ще те свържа с него.

kolev
22-08-2013, 20:17
тунадор?

Susscrofa
22-08-2013, 21:03
тунадор?

Питаш ли, или предлагаш нещо?

RUNNING WILD
23-08-2013, 14:10
какво е тунадор?не знам какво е?

Walker
23-08-2013, 16:53
Ще ти се смали отвора с около 5-6 см.
Проблем е, ако касата е много крива.
Особено кофти са кривини по Z оста:)

За солид съм чувал само добри отзиви.

см или мм ? :)
5см си е доста...

Поразтърсих се за тунадор и като цяло хората не им се кефят :)

Бобби
23-08-2013, 17:07
Е на тези може да разчиташ....работил съм там....правят каквото ти хрумне.....http://www.metalnivrati-iasenko.com/

Susscrofa
23-08-2013, 17:13
см или мм ? :)
5см си е доста...

Поразтърсих се за тунадор и като цяло хората не им се кефят :)

См, разбира се.

Винаги при монтаж без махане на касата има смаляване.
Може 3 см да са, но ще го има. Говоря за общо смаляване на светлия отвор и от двете страни.

dimitar_vd62
23-08-2013, 20:26
Светлия отвор може да се смали и само с 5 мм, зависи как е направина касата.8 години бях производител на метални врати.Това при положение че е правена по мярка за съответната каса.Блиндирана звучи респектиращо.Една врата е толкова сигжурна колкото е сигурен отключващия механизъм.Може и с ...найсе странно заключване с шипове като показалец на докер да е ако патрона е податлив на интервенции значи имаш хубава входна врата и нищо повече.Най добре е да има допълнителна и ли основна брава ссъс сейфов ключ.Те са най-трудни за апашите, но не невъзможни разбира се.Моята врата аз си я правих и съм предвидил допълнителен механизъм за заключване който не е видим от вън, не се задейства с кодове , дистанционни и тем подобни а с проста батериика от 9 в, която нося в джоба си.Как се отваря - тайна майна.

Susscrofa
23-08-2013, 21:33
Светлия отвор може да се смали и само с 5 мм, зависи как е направина касата.8 години бях производител на метални врати.Това при положение че е правена по мярка за съответната каса.Блиндирана звучи респектиращо.Една врата е толкова сигжурна колкото е сигурен отключващия механизъм.Може и с ...найсе странно заключване с шипове като показалец на докер да е ако патрона е податлив на интервенции значи имаш хубава входна врата и нищо повече.Най добре е да има допълнителна и ли основна брава ссъс сейфов ключ.Те са най-трудни за апашите, но не невъзможни разбира се.Моята врата аз си я правих и съм предвидил допълнителен механизъм за заключване който не е видим от вън, не се задейства с кодове , дистанционни и тем подобни а с проста батериика от 9 в, която нося в джоба си.Как се отваря - тайна майна.

Поизхвърли се доста с тези 5 мм, но не ми се спори.:)
Скоро се занимавах с това.
5мм само ако сложат декоративни первази и ти направят вратата по твоята стоманена каса.
Но както и да е.
Най-добрите заключвалки са самоделните.
Най-сигурно е да заключиш основния си заключващ механизъм с друг такъв.:)

Walker
23-08-2013, 21:48
5мм само ако сложат декоративни первази и ти направят вратата по твоята стоманена каса.
Но както и да е.

При положение, че рамката която заваряват е с дебелина от 2мм , тези 5мм ми се виждат възможни :)

Susscrofa
23-08-2013, 22:01
При положение, че рамката която заваряват е с дебелина от 2мм , тези 5мм ми се виждат възможни :)

Добре, нека бъдете прави.:)

Само искам да вметна, че тези панелни каси са безумно криви. Повече не ми се обяснява.

При мен смениха всички вътрешни и външната без махане на касите.
Стесниха се с около 3-4-5 см зависи от доста неща.
Дано при теб успеят с 4 мм да го направят.:big_beer:
Може фирмата, която си избрал да е по-добра, наистина.

При мен монтираха каса върху каса.

dimitar_vd62
23-08-2013, 23:05
Но както и да е.

Нали туй разправям че се прави по съществуващата метална каса.Касата се прави от 2 мм ламарина и като е взет точно размера, се нанизва върху съществуващата.2+2 е 4мм сложи ги 5.Външния размер на новата каса е с 2 мм по малък от светлия отвор за да може да влезе свободно, т.е. мазно.Айде 6 мм да са.Играчка си е но като се стараеш става.Ся не ме карай да ти качвам снимки, не съм правил 1 или 2, поне 400-500 врати съм направил.Още сера прах от ъглошлайфа.

Susscrofa
23-08-2013, 23:10
Нали туй разправям че се прави по съществуващата метална каса.Касата се прави от 2 мм ламарина и като е взет точно размера, се нанизва върху съществуващата.2+2 е 4мм сложи ги 5.Външния размер на новата каса е с 2 мм по малък от светлия отвор за да може да влезе свободно, т.е. мазно.Айде 6 мм да са.Играчка си е но като се стараеш става.Ся не ме карай да ти качвам снимки, не съм правил 1 или 2, поне 400-500 врати съм направил.Още сера прах от ъглошлайфа.

Пешеходецът не говори за това.
Той говори за монтаж на каса върху каса.
Провери сайтовете и ще видиш 4-5 см общо стесняване!
А този твоя вариант на тази крива каса е адски труден и никога не пасва напълно плътно вратата.:big_beer:
Говоря тези неща от опит.

dimitar_vd62
23-08-2013, 23:29
Ами виж сега не знам какъв ти е опита, преди седмица направих това което прави всеки бял човек.Сложих така наречените блиндирана врата на апартамента на майка ми.Турска с основна, допълнителна брава и допълнително заключващо устройство само отвътре като на вратите на кенефите.Платих 630 лв, с монтажа.Поръчах, дойдоха изкъртиха металната каса, сложиха новата уплътниха я и ми връчиха ключовете.Дадох им още 30 лв да изхвърлят старата врата и отпадъците от къртенето.И точка.Така и ми се увеличи светлия отвор на 900мм, което е добре при местене на мебели.Няма нещо на пазара което да те защити на 100%, ако ще и 2000лв да струва.Като избира врата да гледа дали патроните или другите заключващи устройства се намират на пазара като резервна част, щото има едни китайски патрони дето не са никакъв стандарт.

Walker
24-08-2013, 00:19
Пешеходецът не говори за това.
Той говори за монтаж на каса върху каса.
Провери сайтовете и ще видиш 4-5 см общо стесняване!
А този твоя вариант на тази крива каса е адски труден и никога не пасва напълно плътно вратата.:big_beer:
Говоря тези неща от опит.

В същност точно за това говоря :-p
Монтажа ще е или на тъй наречената щом каса със запазване на текущата врата, или с махане на металната каса.

kolev
24-08-2013, 07:56
има и една друга фирма - галиарди , но преди да избереш задължително се разходи в офисите на всички и огледай какво представляват вратите.
това че касата ти е метална не трябва да те притеснява. не е проблем да ти я махнат. да му мислят монтажниците. въпроса е че тя е излята с панела и е много здраво хваната.
най-функционално е входната ти врата да е с широчина 90см или светло около 85.при панелките мисля 80 бяха, но по-тясна не е добре.

Walker
24-08-2013, 15:50
Избрах си врата от "Каракашев и Син" с монтаж на щок каса (според човека, който взе размерите, стеснението не би трябвало да е повече от 1см) с уж добро заключване, тъй като цената им ми се стори най-приемлива.
Даже в понеделник трябва да я сложат :)

Благодаря за коментарите! :)

Susscrofa
24-08-2013, 16:17
Избрах си врата от "Каракашев и Син" с монтаж на щок каса (според човека, който взе размерите, стеснението не би трябвало да е повече от 1см) с уж добро заключване, тъй като цената им ми се стори най-приемлива.

Това е различно от това, за което аз говоря.
Избираш кофти вариант.
От трите варианта избираш най-шибания.
Най-добрия е с изрязване на касата!

Дано касата ти е права и изработката добра.
Дано майсторът вземащ размерите е прецизен, че иначе ще свириш при ветрово време.

old alfist
24-08-2013, 20:20
Не съм касоразбивач, но моето мнение е да се демонтира старата и да се монтира оригиналната каса вървяща комплект с крилото.
Дори на обикновени врати не е препоръчително да се монтира нова крило на стара каса, а камо ли на този тип врати, където най-малките луфтове и липса на съосие дава отражение на свободното движение на механизмите.

Бобби
24-08-2013, 20:48

:)))...и тях ги знам, научили са занаята от фирмата която ти препоръчах....нищо лошо и двамата са ми съседи....избрал си по ниско качество за сметка на цената....дано се получи добре....стеснението ще е много повече.....
п.п. в темата четох голями глупости...тези дето закачват врата над 40кг....на каса от ламарина 2мм.....какво става с пантите......след два дена провиснала....
Най евтиният вариант с що годе добро заключване и прахово боядисване тръгва от 350лв. нагоре......ако искаш да е форнирована с обличане на каса и т.н......тръгваш от 750лв......ако искаш заключването да е последна мода и до някъде сигурно.....то струва колкото вратата...в някой случай повече.....
Аз например с имал възможност да си сложа много надеждна врата....но съм се спрял на евтин вариант + застраховка на апартамента.....защото няма неотворена врата от бандюгите.......ако зазидаш входа...те ще влезнат през балкона или съседите..спасение няма....поне застраховката ти покрива доста неща....

dimitar_vd62
24-08-2013, 21:06
Не провисват, де си видял на пазара врати с каса над 2мм, да не говорим че е 1-1,2 мм в най добрия случай.

Бобби
24-08-2013, 21:22
Не провисват, де си видял на пазара врати с каса над 2мм, да не говорим че е 1-1,2 мм в най добрия случай.
Митак, мой човек си няма да споря....тук иде реч за направа на врата по нестандартен размер....тая шир потреба на пазара я остави.....говорим за нещо изпипано....а не някоя китайка дето се отваря с отварачка за консерви.....предпочитам касата да ми е от винкел или профил.....а не от ламарина....лично мнение..:))
п.п.....забележи за какви килограми говоря, от което идва и здравината.....а не някакъв вестник да ми се вее....колкото е по тежка вратата.....по се напасва...по малко проблеми създава и т.н...стига да е закачена като хорота....

Walker
24-08-2013, 21:34
:)))...и тях ги знам, научили са занаята от фирмата която ти препоръчах....нищо лошо и двамата са ми съседи....избрал си по ниско качество за сметка на цената....дано се получи добре....стеснението ще е много повече.....
п.п. в темата четох голями глупости...тези дето закачват врата над 40кг....на каса от ламарина 2мм.....какво става с пантите......след два дена провиснала....
Най евтиният вариант с що годе добро заключване и прахово боядисване тръгва от 350лв. нагоре......ако искаш да е форнирована с обличане на каса и т.н......тръгваш от 750лв......ако искаш заключването да е последна мода и до някъде сигурно.....то струва колкото вратата...в някой случай повече.....
Аз например с имал възможност да си сложа много надеждна врата....но съм се спрял на евтин вариант + застраховка на апартамента.....защото няма неотворена врата от бандюгите.......ако зазидаш входа...те ще влезнат през балкона или съседите..спасение няма....поне застраховката ти покрива доста неща....

Еми карай. Прочетох доста добри коментари за тях в нета.
Моята каса се оказа, че е издута в средата, но това ще се компенсира с касата, която те си заваряват.

Да допълня, че вратата не се монтира директно в/у моята каса (нищо, че е желязна), ами върху касата се заварява винкел с дебелина 2мм, който освен, че е здрав, изравнява касата.
Нямах желание да плащам за сваляне на старата каса. Всички мрънкаха, че било много трудно и се доплащало по 60лв.
Така (с две врати) поне ще имам и по-добра шумо и топло изолация.

Ще пусна отзиви след монтажа.

Бобби
24-08-2013, 21:42
Моята каса се оказа, че е издута в средата, но това ще се компенсира с касата, която те си заваряват.
Да допълня, че вратата не се монтира директно в/у моята каса (нищо, че е желязна), ами върху касата се заварява винкел с дебелина 2мм, който освен, че е здрав, изравнява касата.
Нямах желание да плащам за сваляне на старата каса. Всички мрънкаха, че било много трудно и се доплащало по 60лв.

Няма начин да се закъчи директно....все едно слагаш врата на барака..
Пито, платено....няма да се косиш, надявам се всичко да е ОК.....незнам на какъв модел врата си се спрял....но това си е твой избор...

Susscrofa
24-08-2013, 21:45

По -добрият вариант е с монтаж на каса върху каса със стеснение 5 -6 см:)

Бобииии, и ти ли се домъкна бе?
Тук си личи, че си компетентен.:):pancake:
Че на мен не ми вярват нещо напоследък.:)

old alfist
24-08-2013, 22:26
Не ми се иска да ставам досаден, но входна врата не се сменя често и всички волни съчетания с разни изравняващи винкели, могат да те доведат до състояние винаги да псувате при всяко отваряне и затваряние на вратата, а заключването да стане едно досадно преживяване.
Тежеста на вратата е правопропоционална на прецизността при изпълнението.
На такава врата трябва да се гледа повече като на машинен елемент, отколкото на строителен.

dimitar_vd62
24-08-2013, 22:49
Митак, мой човек си няма да споря....тук иде реч за направа на врата по нестандартен размер....тая шир потреба на пазара я остави.....говорим за нещо изпипано....а не някоя китайка дето се отваря с отварачка за консерви.....предпочитам касата да ми е от винкел или профил.....а не от ламарина....лично мнение..:))
п.п.....забележи за какви килограми говоря, от което идва и здравината.....а не някакъв вестник да ми се вее....колкото е по тежка вратата.....по се напасва...по малко проблеми създава и т.н...стига да е закачена като хорота....

На моя апартамента аз я правих, то това беше и последната врата която направих.От 2мм. ламарина отвън отвътре 1.2 със вата.Самата врата е от кух профил 40/20/2 мм.Оребрена е с два вертикални и три хоризонтални профила/освен самата рамка/.Врата от винкел не съм пранвил, много е грубо и бая млатене иска докато го изправиш.Всъщност първата врата която направих беше от винкел и беше и последната с тоз материал.Винаги слагах допълнителна касова брава, пантите ги правех или скрити или подсилени.Даже на последните врати слагах и панти със сачма, затваряха се даже от кихане.Един лист горещо валцована ламарина 2 мм е 33 кг, плюс 17-20 кг за втория лист плюс профила и оребрението....абе идваше някъде къде 80 -90 кг.Това дето ми го сложиха оня ден на апартамента на мама респектира с външен вид, иначе е гола вода.

Бобби
24-08-2013, 23:00
На моя апартамента аз я правих, то това беше и последната врата която направих.От 2мм. ламарина отвън отвътре 1.2 със вата.Самата врата е от кух профил 40/20/2 мм.Оребрена е с два вертикални и три хоризонтални профила/освен самата рамка/.Врата от винкел не съм пранвил, много е грубо и бая млатене иска докато го изправиш.Всъщност първата врата която направих беше от винкел и беше и последната с тоз материал.Винаги слагах допълнителна касова брава, пантите ги правех или скрити или подсилени.Даже на последните врати слагах и панти със сачма, затваряха се даже от кихане.Един лист горещо валцована ламарина 2 мм е 33 кг, плюс 17-20 кг за втория лист плюс профила и оребрението....абе идваше някъде къде 80 -90 кг.Това дето ми го сложиха оня ден на апартамента на мама респектира с външен вид, иначе е гола вода.
Митак...говорех за каса, а не за врата от винкел....много ясно, че ако сътвориш врата от винкел....при заварките ще изметне и няма оправяне....дай ми ламарина и на абканта ще ти сътворя врата за чудо и приказ....даже и ребрата от вътре...ама това е друга тема.....

Kuku
25-08-2013, 19:10
Аз след дъжд качулка ще вметна, че вместо в скъпа/модерна/красива врата, много по-добре е да се инвестира в хубаво заключване И/ИЛИ в застраховка!

П.П.
Забравих да кажа, че Суската е много тъп.... :crazy:

fred
25-08-2013, 20:02
Аз след дъжд качулка ще вметна, че вместо в скъпа/модерна/красива врата, много по-добре е да се инвестира в хубаво заключване И/ИЛИ в застраховка!

П.П.
:biggrin1:Прав си

Susscrofa
25-08-2013, 21:03

П.П.

Аз не слагам хубава врата, за да не ме крадат бе, Шуши.:rotfl:

Тя шумо и топлоизолира основно.
Ако някой иска да те обере ще го направи.
Дано никога не ти се налага да се занимаваш със засрахователи.
Ааааааа, аз забравих, че си тотализирал 20 коли :rotfl:

Kuku
25-08-2013, 21:39
П.П.....

old alfist
25-08-2013, 22:07
Истината е някъде там.
Хубавата блиндирана врата привлича крадците, застрахователите са измамници, сигнално-охранителните системи и кучетата се обезвреждат много лесно, остават банките, но и те са големи лъжци.

fred
25-08-2013, 23:17
Врата служи да спре тия които се чудят, къде да влязат за да видят какво има-а ако някой реши да влиза-проблеми няма, факт е, че скъпата врата е сигнал към крадеца-да провери, защо има такава врата.А ако се работи по предварителна информация......:holiday2:

Mind_Control
26-08-2013, 14:25
Не ми казвайте че държите повече от 200 лева кеш в 21-ви век у вас... Никой няма да тръгне да си изнася 50 инчовата плазма..

Susscrofa
26-08-2013, 14:30
Не ми казвайте че държите повече от 200 лева кеш в 21-ви век у вас... Никой няма да тръгне да си изнася 50 инчовата плазма..

Търсят бижута, злато и скъпа дребна техника.

bager
26-08-2013, 15:07
Използвам инерцията набрана в темата за да потърся съвет и аз.
След седмица - две ще трябва да сменям входна врата на апартамент, та тая тема колкото ме улесни, толкова ме и замисли.
При мен не е панел и ще се маха старата врата заедно с касата, за да се сложи новата, но... каква да бъде новата се чудя.
Китайска "хартиена" няма да е, като също така не ми се иска и някаква "лъскава" да е :) .
Искам здрава, добре направена и ненабиваща се на очи метална врата и възможно най-сигурно заключване(с касов ключ).
Бюджета ми е около 1000 лв, като не е фиксиран твърдо.
Хем да е здрава, хем да не се набива в очи и хем да не е грозна :) . Има ли такова нещо?

Susscrofa
26-08-2013, 15:12
След седмица - две ще трябва да сменям входна врата на апартамент, та тая тема колкото ме улесни, толкова ме и замисли.
При мен не е панел и ще се маха старата врата заедно с касата, за да се сложи новата, но... каква да бъде новата се чудя.
Китайска "хартиена" няма да е, като също така не ми се иска и някаква "лъскава" да е :) .
Искам здрава, добре направена и ненабиваща се на очи метална врата и възможно най-сигурно заключване(с касов ключ).
Хем да е здрава, хем да не се набива в очи и хем да не е грозна :) . Има ли такова нещо?

Ееееееее, ти врата чудо ще лепнеш за тази сума.

Защо си мислите, че касовият ключ вече е сигурен?
Пуснат един симетричен дълъг ключ с огледални перчатки и вече, аууууууу колко е надежден......дрън дрън.
Касовото заключване е добро, когато е едностранно, то за това се казва касов ключ.
Сега има толкова добри секретни патрони. Просто вземи най-новото, все още не е разучено.
Има страхотни врати, яки, с матово фолио и добър пълнеж, които грам не изглеждат лъскави.
Просто не си слагай шпионка с лъвска глава и чукче.:)

bager
26-08-2013, 16:36
Ееееееее, ти врата чудо ще лепнеш за тази сума.

Защо си мислите, че касовият ключ вече е сигурен?
Пуснат един симетричен дълъг ключ с огледални перчатки и вече, аууууууу колко е надежден......дрън дрън.
Касовото заключване е добро, когато е едностранно, то за това се казва касов ключ.
Сега има толкова добри секретни патрони. Просто вземи най-новото, все още не е разучено.
Има страхотни врати, яки, с матово фолио и добър пълнеж, които грам не изглеждат лъскави.
Просто не си слагай шпионка с лъвска глава и чукче.:)

Кой е казал, че трябва да има двустранно заключване с касов ключ?
Достатъчно е отвън само да се заключва с такъв.(в момента съм с такова заключване вкъщи)
За заключване отвътре има резета разни.
И естествено че ще има секретен патрон, но въпроса е какъв? :)
Огледах сайта на "Каракашев" и ще отида да им видя вратите на живо. Неприятно впечатление ми направи неграмотно написаната информация в сайта. Дано с вратите са по-добри.
То и аз си мислех че 1000 лв са достатъчно за врата(не само врата, а и подходящото заключване), но като гледам какво се предлага вече не мисля така. :)
А, това за шпионката с лъвска глава и чукче...едвам ме нави :) .

Mind_Control
26-08-2013, 17:22
Що се занимавате с някакви гаражни майстори.. Влизаш на Солид 55 и избираш...

Въпросът е някой пияница да не може да влезе с шут у вас. Всичко друго е пара на вятъра.

Бобби
26-08-2013, 18:50
Що се занимавате с някакви гаражни майстори.. Влизаш на Солид 55 и избираш...

Въпросът е някой пияница да не може да влезе с шут у вас. Всичко друго е пара на вятъра.
Те отдавна са шир потреба.......:smoke:

Бобби
26-08-2013, 19:30
Ники, разгледай сайта от първият ми пост в темата....ако се спреш на тях....мога да говоря за отстъпка...

Walker
26-08-2013, 21:05
Вече си имаме врата.
Хората са доста точни.
Както се бяхме разбрали, точно в 16:00 са били звъннали.
Монтажа е ок...

Бих постнал снимки, ама не мисля, че е добра идея :)

Susscrofa
26-08-2013, 22:00
Вече си имаме врата.
Хората са доста точни.
Както се бяхме разбрали, точно в 16:00 са били звъннали.
Монтажа е ок...

Бих постнал снимки, ама не мисля, че е добра идея :)

Е какво като постнеш снимки, да не би да пуснеш копие на код карта.
Кво пазиш у Вас, огърлица на Екатерина велика ли?

Бобби
27-08-2013, 00:51
Е какво като постнеш снимки, да не би да пуснеш копие на код карта.
Кво пазиш у Вас, огърлица на Екатерина велика ли?
Отворко, незнам колегата какво крие у тях...ама ти се услушвай нощес и не си лягай рано, че такива като тебе ги преспиват с един газ......и си правят каквото си искат у тях......8-)

Susscrofa
27-08-2013, 11:35
Отворко, незнам колегата какво крие у тях...ама ти се услушвай нощес и не си лягай рано, че такива като тебе ги преспиват с един газ......и си правят каквото си искат у тях......8-)

Газ гризу.:BBQ:

Stefan Caromov
04-09-2013, 10:39
Въпреки че темата е вече приключена, мое мнение е, че вратата трябва да е от солидна ламарина ( поне 3мм )с добър фурнир метален вътре, кутийките за бравита да са добре изпиани, да се прави задължително по лично искане на клиента. Да има ПОНЕ една скрита ключалка, която блокира отварянета на следващата, отключването да бъде последователно (без да се афишира с реда на отключване)
Такава врата може да бъде направена за не повече 6-700 лева , но само ТИ ще знаеш как се отключва.
Да бравите почти всички се отключват вече, затова скритата брава няма да позволява на явната да превърти.
Солид55 правят добри врати, модерни заключващи у-ва, но цените ми са доста високи. Затова някой стар майстор в кварталния гараж за мен е по-добрия избор .

Mind_Control
04-09-2013, 14:58
Аз пък си оставям вратата отключена. Поне да си спестя нейния ремонт...