Log in

View Full Version : Няколко проблема

varro11
22-08-2013, 19:13
Здравейте колеги. Днес се сдобих с 166 ца 2.0 16 в
За жалост я купих от Автосалон тъй като след толкова търсене ми хареса кочината.
Проблемите обаче трябва да ги оправям ако искам да карам.

Най - основния проблеми ми е - СКОРОСТНИЯ ЛОСТ.
Много трудно се мърда скоростния лост.
Казаха ми че е с 6 скорости, ама нещо не мога да открия 6-та.
Другите ми питания са дребни.
Как се отваря задния багажник освен с ключ?
За навигацията прочетох, няма да питам.
Мога ли да сменя езика, че всичко е на немски?
Имам бутонче TEL за блутут нещо явно, но незнам как работи.
CD ченджъра отзад незнам също как работи и изобщо дали работи. Трябва ли да свети нещо отзад?

Имам в на прозореца, някакъв парктроник с кабелче влизащ зад таблото, но незнам изобщо как работи. Нито свети, нито копче има за натискане.

Ако някой може да даде съвет или информация бих бил благодарен.

ecotronic
22-08-2013, 20:29
Здравей колега и добре дошъл в отбора! :)

Със здраве да се радваш на хубавицата!

На въпросите:

Във връзка със скоростния лост, разгледай тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1065205&postcount=20).

Багажникът се отваря освен механично, по следните начини:

1 - Електрически с леко завъртане на ключа обратно на часовниковата стрелка (преди да се достигне положението при което се отваря механично.

2 - От бутона в жабката

3 - От дистанционното (само за тези които имат тази екстра)

Езикът на ICS- а се сменя от мегютата (мисля че от TRIP > settings .....

Вкарай поне един диск в чекмеджето на чейнджера и виж дали работи като натиснеш бутона CD на ICS-а

За оная джаджа, която виси - ще да е някакъв кръжок.
Цъкни една снимка да видим.

Успех!

Bobiuzunov
22-08-2013, 20:56
Честито и от мен колега и добре дошъл в сектата.:naughty:Колегата вече те е насочил за проблемите.

3-16
22-08-2013, 22:42
И ако имаш проблем само с 5-та и 6-та и евентуално ако задна влиза трудно то проблема е по сериозен от раздвижването на лостчето на включвачката. Провери на първо време лостчето пък ако не е там проблема пиши ще ти обясня как отстраних моя подробно в темата !

varro11
22-08-2013, 22:58
Утре ще изпратя снимки да разгледате.

Копчето в жабката не върши никаква работа. Натискам го но не отваря багажника.
Дистанционно нямам.

Това ICS не мога да му открия нищо тъй като е на немски и в трип като щракам ми излизат само някакви км..

Относно скоростния лост, смятам да сменя маслото на скоростната кутия първо и ако не се оправи ще направя и аз това почистване на ябълките. Да уточня само че самия лост няма луфт и то никакъв, просто трудно се мести. Явно някъде не е смазано и е спекло. Поне така изглежда на пръв поглед.

Относно Cd Changer-a отзад не свети нищо. Натискам копчето и не излиза капачето за дискове. Има някакво кабелче с жълта букса П-образна букса явно за ток която не е вкарана никъде.

Друго което забелязох тази вечер като карах е, че като пусна газта на скорост и при намаляне притупва нещо в ляво. Или полуоска или гърнето опира някъде. На свободна при инерция го няма това притупкване.

За сега е това колеги. Утре ще направя снимки да ви покажа.

ecotronic
22-08-2013, 23:09
Вътре в багажника в дясната част е релето за отваряне на багажника. Ослушай се дали то цъка, когато натискаш бутона в жабката.

Относно езика на ICS-а, натисни TRIP бутона, ще ти се появи този екран:

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Alfa%20Romeo%20166/16624JTD.jpg

С дясната врътка позиционирай върху "Einstellen" и след това я натисни. Ще ти излезе ново меню в което трябва да пише нещо като "Sprache...." (би трябвало да е най-горната позиция) избери го и от там смени езика.

varro11
23-08-2013, 13:30
Благодаря колега. Вече не съм на китайски. :Tease:

Сега ще пробвам да видя и релето.

Габаритите и тях ги няма, както и предните халогени. Дано да е от крушките.

Ecotronic колега на снимката това което виждам от ляво ми стана любопитно.

При мен числото на l100 km е 8 - 9. ;>

ecotronic
23-08-2013, 14:00
Благодаря колега. Вече не съм на китайски. :Tease:

Сега ще пробвам да видя и релето.

Габаритите и тях ги няма, както и предните халогени. Дано да е от крушките.

Ecotronic колега на снимката това което виждам от ляво ми стана любопитно.

При мен числото на l100 km е 8 - 9. ;>

Снимката не е моя, тъй че не ми завиждай, моля :) .

Този който я е правил, вероятно се е спускал от връх Шипка :)

varro11
29-08-2013, 22:21
Здравей колега и добре дошъл в отбора! :)

Със здраве да се радваш на хубавицата!

Вкарай поне един диск в чекмеджето на чейнджера и виж дали работи като натиснеш бутона CD на ICS-а

Успех!

Работи, чува се и на ICS-а пише че зарежда и ги върти до 6 и не пуска нищо. Пробвах с всякакви дискове, даже и с почистващ диск и не тръгва.

Колеги имам още един проблем и някое друго питане.

Предни габарити не светят. Халогените също. Перката на климатика също не работи.
Разгледах бушоните отпред под копчето за фаровете и всички са здрави. Явно не е от там проблема.

Имам питане относно багажника. В него някъде не трябва ли да има крушка ?

Bobiuzunov
29-08-2013, 22:30
Аз мога да ти отговоря за крушката в багажника,тя се намира точно под третия стоп,но погледнато отвътре,тоест при отворен багажник.За другите проблеми за съжаление немога да ти помогна,но знам че някой колега ще се включи.

CHEFO666
29-08-2013, 22:43
Ай честито и от мене.Но,брато,са може да ми се скарате....ама за какво си я купил тая кола ... то нищо не и работи как трябва...Какво си гледал като си я купувал...?

Bobiuzunov
29-08-2013, 22:50
Нищо,сега като я стегне колегата ще и се радва още повече.

ecotronic
30-08-2013, 11:01
Работи, чува се и на ICS-а пише че зарежда и ги върти до 6 и не пуска нищо. Пробвах с всякакви дискове, даже и с почистващ диск и не тръгва.

Колеги имам още един проблем и някое друго питане.

Предни габарити не светят. Халогените също. Перката на климатика също не работи.
Разгледах бушоните отпред под копчето за фаровете и всички са здрави. Явно не е от там проблема.

Имам питане относно багажника. В него някъде не трябва ли да има крушка ?

За чейнджер-а:

Може да е силно замърсена оптиката му и да трябва да се разглоби и почисти ръчно. Провери дали са добре включени кабелите (малката букса и чинчовете). Да не би да слагаш дискове с mp3 ? Чейнджера чете само CDA формат.

За предните габарити:

Въпреки, че вече си проверявал предпазителите, провери още веднъж внимателно F1, F5 и F11 (броят се отляво надясно и отгоре надолу)
Ако си 100% сигурен в това, че не стига непрежение до тях и проблемът не е в цоклите на крушките, свали клюкарката (пластмасовата кутия вдясно от таблото с предпазителите под волана - държи се на една рапидка горе), обърни я наобратно и почисти буксите и. Ако не се оправи е добре да се пробва с друга клюкарка. Ако тази е дефектирала, подлежи на ремонт.

За фаровете за мъгла:

Отвори таблото с предпазителите, което се намира в двигателния отсек в предната част на левия калник и провери предпазителя F3 и релето R5 и виж дали релето цъка, когато включиш фаровете за мъгла.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1377848638r.jpg

Ако има проблем с клюкарката, това също може да е причината заради която не ти работят тези фарове.

За вентилатора на климатика:

В двигателния отсек свали пластмасата между чистачките в основата на предното стъкло и провери
предпазителя B65 и релето J35. Ако са здрави и релето работи, много е вероятно моторът да е изгорял.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/arx1377849025b.jpg

За осветлението на багажника вече ти казаха, но ако крушката е здрава пък не свети, провери:

- дали когато колата е на контакт свети на таблото индикацията за отворен багажник.

- ако свети, провери таймера за осветлението (J51) и цокъла му в дясната част на багажника:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/jdv1377849603k.jpg

qpwo
30-08-2013, 21:13
За чейнджер-а:

Може да е ...

:bowdown:

iveli
31-08-2013, 10:05
Надявам се че знаеш че в тези ченджъри дисковете се слагат с лъскавото нагоре Аз отначало доста го разкарвах по сервизи докато разбера