View Full Version : Алфа 166 втулки
Колеги, някой от вас да знае дали мога да си сменя селеновите втулки отзад до моста с такива от друга кола? Чух че от мерцедес се правели, (махал се тампона и се пренабивали) но незнам дали е вярно и от какъв модел да търся ? Говорим за втулките, които са отвътре, не тия които, са близко до гумата.
Колеги, някой от вас да знае дали мога да си сменя селеновите втулки отзад до моста с такива от друга кола? Чух че от мерцедес се правели, (махал се тампона и се пренабивали) но незнам дали е вярно и от какъв модел да търся ? Говорим за втулките, които са отвътре, не тия които, са близко до гумата.
Кои по-точно?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64890
Я разгледай тази тема и ако не ти се изясни поясни за коя втулка от снимките става дума
От тая тема, май ми трябват тампони от точка 3. -тампон на шенкела. От какъв мерцедес да търся ? Искам да видя дали съвпадат размерите, имам познат стругар и май имало вариант да се направят ?
ecotronic
27-08-2013, 18:02
От тая тема, май ми трябват тампони от точка 3. -тампон на шенкела. От какъв мерцедес да търся ? Искам да видя дали съвпадат размерите, имам познат стругар и май имало вариант да се направят ?
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1125822&postcount=1
От какъв мерцедес да търся ?
Oт почти всички модели Мерцедес които виждаш в движение по пътищата ... втулката е универсална за марката и я слагат като започнеш от 190-ка до Майбах .
Цените й започват от около 10лв до около 35-40лв според производителя .
едит: сега видях ,че лорда е описал моделите на които се слага .
За това нещо от снимката става въпрос нали ? Гумата има луфт и колата е леко нестабилна и разкрачена..
Този тампон ти е 026622 от AXM ;) Няма нищо общо с този който си посочил по-горе. Като го поръчаш ще дойде една "правенка" да не се учудиш - малко е снаждан, но върши работа :)
Все пак си измери твоят тампон преди да поръчаш, щото май имаше 2 вида. В сайта има размери.
Колеги да използвам темата, смених втулките на шенкела, минах на реглаж всичко беше наред, но имам усещането че колата поднася, от какво друго може да става това поднасяне?
lordliness
22-09-2013, 11:09
Колеги да използвам темата, смених втулките на шенкела, минах на реглаж всичко беше наред, но имам усещането че колата поднася, от какво друго може да става това поднасяне?
Ако задния мост не е направен добре на стенда, опитай на друг стенд.
ecotronic
22-09-2013, 11:15
Или има още нещо разбито, или реглажът който са ти правили не е добър.
Има наблюдения на колеги, които показват това, че лошият реглаж се усеща като лошо поведение на колата по-осезаемо при здрави елементи по окачването отколкото при разбити.
Не са много местата у нас, където правят наистина добър реглаж на това окачване. Чувал съм, че дори е въпрос на некоректни версии на софтуера на стенда.
Накратко - ориентирай се отново към реглаж на друго място. В крайна сметка, ако реглажът е качествен и няма друго разбито, поведението на пътя трябва да е перфектно.
Успех!
Моята кола се държеше така след един неуспешен реглаж в жк.Люлин ,направих друг в Диана на околовръстното и сега е ОК. там си разбираха от реглаж и ще погледнат цялото окачване ако има нещо за смяна ще го видят .
Аз да попитам, има ли някой от Пловдив, който да знае къде мога да си сменя тампоните на шенкела.