Log in

View Full Version : Какъв хейтър ..

code
26-08-2013, 20:10
Като повечето бивши "Алфисти" и тоя нарежда :bash: Що тия дето карат други марки не плюят после, какво сме такова племе да го ева ..

Susscrofa
26-08-2013, 20:16
Има си мнение човекът и то не е много далеч от истината.

reloading
26-08-2013, 20:17
То неможе да си купиш кола за 2000лв. при положение реално че струва 4000лв. и да си мислиш че си нае*ал дявола.. и после ама що се чупи толкова...

Susscrofa
26-08-2013, 20:19
То неможе да си купиш кола за 2000лв. при положение реално че струва 4000лв. и да си мислиш че си нае*ал дявола.. и после ама що се чупи толкова...

Не е случаен фактът, че АР струва много като нова и малко като стара.
Рено например струва малко като стара, но тя си струва малко и като нова.:smoke:

MaVrUt
26-08-2013, 20:27
хахаха, това съм аз, в смисъл моя профил, обаче и някой друг го ползва, и не мога да разбера кои, постоянно пише някви заплахи към хората и не мога да разбера какво става,не бих нареждал така АР при положение,че още карам такава.

code
26-08-2013, 20:29
Алфа е кола със скъпа поддръжка, който не е наясно с това и прави скрападжийски работи за 5 лева никога няма да се види в кола! :) Eй сега съм си поръчал 2 носача за 500лв(на дребно) на 15 годишната Алфа и съм най-големия!! :tooth::tooth: Вариаторчето - ново 300кинта, Фаровете - нови 300кинта, Радиаторите - нови и т.н. и т.н. Нека да е 15г барака ще и пусна тия дни и амортисьори отзад и съединител комплект. :)

RUNNING WILD
26-08-2013, 20:34
няма стара кола всичко е подръжка,материалите от който е направена една кола се рециклират до безкрай,хората ходят с 100 годишни автомобили на паради,колата остарява когато на тебе ти омръзне.

code
26-08-2013, 20:36
хахаха, това съм аз, в смисъл моя профил, обаче и някой друг го ползва, и не мога да разбера кои, постоянно пише някви заплахи към хората и не мога да разбера какво става,не бих нареждал така АР при положение,че още карам такава.

Сега видях - дано да е така както го обясняваш. Писна ми от хора дето изливат помия по марката вкл. и във форума и аз се базикам, ама някои прекаляват. :repuke::repuke: Чакай да се изгъзаря със старата барака, че нещо се наех :tooth:

MaVrUt
26-08-2013, 20:44
ами така е, аз коментар във вбокса съм писал 2 пъти и то преди 2-3 години.Някое хакерче ми е взело паролата понеже е 4 цифрена и лесно се краде и пише коментари, и постоянно ми пишат някви хора отговори на съобщения или коментари които не съм писал.

Linkestis
26-08-2013, 20:50
Сега видях - дано да е така както го обясняваш. Писна ми от хора дето изливат помия по марката вкл. и във форума и аз се базикам, ама някои прекаляват. :repuke::repuke: Чакай да се изгъзаря със старата барака, че нещо се наех :tooth:

Мъни го тоз кърпел бре

CHILIEV
26-08-2013, 20:50
ами така е, аз коментар във вбокса съм писал 2 пъти и то преди 2-3 години.Някое хакерче ми е взело паролата понеже е 4 цифрена и лесно се краде и пише коментари, и постоянно ми пишат някви хора отговори на съобщения или коментари които не съм писал.

Кликни на "забравена парола" и си я смени.

Susscrofa
26-08-2013, 21:57
Алфа е кола със скъпа поддръжка, който не е наясно с това и прави скрападжийски работи за 5 лева никога няма да се види в кола! :) Eй сега съм си поръчал 2 носача за 500лв(на дребно) на 15 годишната Алфа и съм най-големия!! :tooth::tooth: Вариаторчето - ново 300кинта, Фаровете - нови 300кинта, Радиаторите - нови и т.н. и т.н. Нека да е 15г барака ще и пусна тия дни и амортисьори отзад и съединител комплект. :)

Alfa е кола с честа поддръжка.
Изобщо не и е толкова скъпа поддръжката.
Поскръцва, поклаща, ама се свиква.

БЪзикам се пише с Ъ.
Внимавай с употребата му, означава бъркам си, бъркам ти, отзад.
Изполвай класическото шегувам се.
Тъпо е да даваш толкова пари за части, така алфата не става уникален автомобил, нито пък и вдигаш цената.

code
26-08-2013, 22:02
Alfa е кола с честа поддръжка.
Изобщо не и е толкова скъпа поддръжката.
Поскръцва, поклаща, ама се свиква.

БЪзикам се пише с Ъ.
Внимавай с употребата му, означава бъркам си, бъркам ти, отзад.
Изполвай класическото шегувам се.
Тъпо е да даваш толкова пари за части, така алфата не става уникален автомобил, нито пък и вдигаш цената.

"Внимавай" , "използвай" - не ми давай наклон, нали знаеш твоите мнения откъде ми минават, пиши на(дразни се с) някой друг ;) Знам какво ще ми кажеш.

Susscrofa
26-08-2013, 22:14
"Внимавай" , "използвай" - не ми давай наклон, нали знаеш твоите мнения откъде ми минават, пиши на(дразни се с) някой друг ;) Знам какво ще ми кажеш.

Загрижен съм за теб.
Не е еднозначно да си тъп и прост.
Искам поне да не изглеждаш прост.:smoke:

S_G_M
26-08-2013, 22:27
Тролче ... в случая ти си смешен ,тъп и прост... понеже ни най малка представа си нямаш за какво става на дума с тези цени за части ... обиждаш човек който с това си вади прехраната да ремонтира точно тези "боклуци" и че има хора които дават тези пари за части не значи нищо от горе изброените обиди ... по скоро говори лошо за теб че си с комплекси и си някаква дребна душичка която нощно време се чуди с кой за какво да се заяде , намери си работа или ако имаш семейство му обърни внимание на него и се радвай на своя живот ..

Susscrofa
26-08-2013, 22:31
Тролче ... в случая ти си смешен ,тъп и прост... понеже ни най малка представа си нямаш за какво става на дума с тези цени за части ... обиждаш човек който с това си вади прехраната да ремонтира точно тези "боклуци" и че има хора които дават тези пари за части не значи нищо от горе изброените обиди ... по скоро говори лошо за теб че си с комплекси и си някаква дребна душичка която нощно време се чуди с кой за какво да се заяде , намери си работа или ако имаш семейство му обърни внимание на него и се радвай на своя живот ..

Гледам мач /Челси-Ман.Юн/, играя си с малката, хапвам кекс и пиша във форума.
Имам мнение и го изразявам, смешно е да се дават такива пари, като може да минеш и по тънко.
Някакъв уникален ретро автомобил ли поддържаме, или кво?

code
27-08-2013, 08:30
Загрижен съм за теб.
Не е еднозначно да си тъп и прост.
Искам поне да не изглеждаш прост.:smoke:

Ти за мен не бери грижа! ;) За разлика от теб, мен изобщо не ме вълнува колко си тъп и прост. ;) Това, че някой се гаври както му дойде с думите в българския език и се върти като селска мастия от тема в тема(т.е. хлъзгав сопол - ти го хващаш, то ти минава между пръстите) не го прави умен.;) Историята познава много такива тъпаци! :waving:

Doomguy
27-08-2013, 08:56
Просто има селяни които ги е яд, че има хора които правят нещо напук на общото обществено мнение. В случая това е едно от предимствата да си Алфист. Който от простолюдието да питаш ще ти каже, че Алфа е боклук, аз пък им показвам среден пръст и си я карам с кеф. Принципно българския народ държи нещата да са простички и едноцветни, щом е БМВ е добро, щом е Алфа е лошо. На такива аграри вече въобще не си правя труда да се обяснявам.

Kuku
27-08-2013, 09:17
Съвсем не - вие просто се опитвате всячески да убедите света, че няма по-добро от Алфа Ромео и носите от десет кладенеца вода, за да го докажете дори на себе си, а всъщност Алфа Ромео си е съвсем обикновена кола и много други я превъзхождат :)

tribaleo
27-08-2013, 09:29
според мен проблема в Алфа Ромео е, че стане ли на 200 000 км. трябва да смениш всичко което може да се смени по нея...то просто едно по едно отказва..(което е и нормално според мен..хората са го изчислили кога да почне да се скапва) при немските автомобили това се случва на малко повече километри (300 000)..и другия проблем е ненормално високите цени на авточасти...дори китайските ментета са доста скъпи (сравнено с части за други коли от същата година)..ама ей на ..хванали сме се на хорото ще го играем до края :)

Doomguy
27-08-2013, 09:37
Съвсем не - вие просто се опитвате всячески да убедите света, че няма по-добро от Алфа Ромео и носите от десет кладенеца вода, за да го докажете дори на себе си, а всъщност Алфа Ромео си е съвсем обикновена кола и много други я превъзхождат :)

Да, обикновени коли са, но и като нови и на старо получаваш повече за същата цена от някое дръгливо БМВ със задни барабанни спирачки...

според мен проблема в Алфа Ромео е, че стане ли на 200 000 км. трябва да смениш всичко което може да се смени по нея...то просто едно по едно отказва..(което е и нормално според мен..хората са го изчислили кога да почне да се скапва) при немските автомобили това се случва на малко повече километри (300 000)

Това не е вярно. Зависи къде и как е карана въпросната кола. Каквато и марка да е колата, като я караш като маршрутка и не сменяш масло и консумативи, ще заприлича на кенеф...

tribaleo
27-08-2013, 09:49
еми това са мои лични наблюдения...определено немските автомобили са доста по надеждни от италианските.

Mind_Control
27-08-2013, 11:07
Гледам мач /Челси-Ман.Юн/, играя си с малката, хапвам кекс и пиша във форума.
Имам мнение и го изразявам, смешно е да се дават такива пари, като може да минеш и по тънко.
Някакъв уникален ретро автомобил ли поддържаме, или кво?

За да стане уникален ретро автомобил, то трябва през целия му "живот' да бъде поддържан, като такъв.. А не да му ебеш майката и после да се сетиш, че искаш да имаш ретро автомобил.

code
27-08-2013, 11:35
Какъв ретро автомобил ви е патил - Аlfa 166, сменяйте хапчетата :bash: Това, че някой е решил да си купи нов носач или вариатор не означава, че е луд или иска да си прави уникален автомобила. Има доста такива хора ;) Те не са от хейтърите дето плюят! ;) Хейтърите си събират гробниците от скрапа и после са недоволни.;)

AR147
27-08-2013, 12:21
еми това са мои лични наблюдения...определено немските автомобили са доста по надеждни от италианските.
Това е някакво заклеймяване :)
И въобще как реши това с 200 и 300к.
Това дори да са наблюдения смятам че са върху различни автомобили - да речем алфа от 2001 и голф от 91 :)

Ако хванеш пи нови автомобили нещата се променят - ето аз мога да говоря за 147 , наблюдава се едно износване на доста елементи около 12тата година , да речем доста познати включително и аз смениха датчици на КВ ,маркуч дросел-интеркулер .... и др....
Обаче хвани една кола от 2006 примерно, ако ще и немска да е , там тея неща като нищо ще ги смениш на 6-7ма година , та не смятам че това за което говориш зависи толкова от това дали колата е немска или френска или каквато и да е .......

Впрочем всички знаем че 147 има калпаво окачване ама да ви кажа колата ми направи 100 к по бг пътищата и вярно че я пазя доста , но досега съм сменял само горни носачи и предни биалети и 2 щанги отзад.
Тоест 2та долни носача не са сменяни както и 4 от щангите отзад, нито задните биалети на кола която прави по 30-40км всеки ден в София и по 500 км през 2 седмици по разбитата Тракия.....
Мисля че тампоните на стаб щангата предната са правени веднъж и това е за 100к.

Та всеки да си кара каквото му се харесва,тея излишни спорове коя кола е по добра никога не водят до ясна развъзка, нито пък някой от нас ще си купи голф 2 :duel: ....

Scrapera
27-08-2013, 12:34
Да бе да. И на мен някой ми влиза в профила, ама само ако са решили да ме линчуват. :naughty:
С първото твърдение съм съгласен, с второто... не много, но третото просто не мога да го коментирам.

:bash:

И това го е писал "алфист", който има 164 така като гледам. Ако имаше 156 T.S какво ли щеше да кажеш?

В момента има потребител на форума се опитва да си купи 166 FL, при това автомат за 4000лв. Какво ли ще пише ако си я купи в крайна сметка? :naughty:

tribaleo
27-08-2013, 12:34
мисълта ми беше, че ако вземеш 147ца за 4к примерно на 200к реални... и голф 4 на 200к реални ...147 всичко оригинално което е по нея ще е за смяна....а голфа ще избута още поне 50 реди да почне всичко да си отива ...друг е въпроса че в ауто италия ми обявиха 900 лв за корите под двигателя?? WTF???? на Октавия 2012 подсилената кора е 200лв. ?

Scrapera
27-08-2013, 12:43
А аз какво да кажа като за моята няма кора? Въобще не ме интересува. Нито пък, че за някаква ручаща шкода имало и даже била и по-евтина. Що не си купиш шкода?

tribaleo
27-08-2013, 12:48
Защото нямам пари за нова явно...а и "ручаща Шкода" е доста глупаво и не обективно изказване, Шкода е изключително надежден автомобил...а сравнението го дадох за това как частите на една немска кола в по горен клас и чисто нова са в пъти по-евтини от частите за 10 годишна алфа...теб ако не те интересува кората под двигателя..за мен това е важна част от автомобила и трябва да я има, ама така е има си хора и хора...;)

Mind_Control
27-08-2013, 13:19
Какъв ретро автомобил ви е патил - Аlfa 166, сменяйте хапчетата :bash: Това, че някой е решил да си купи нов носач или вариатор не означава, че е луд или иска да си прави уникален автомобила. Има доста такива хора ;) Те не са от хейтърите дето плюят! ;) Хейтърите си събират гробниците от скрапа и после са недоволни.;)

Въпросът е, че след 30 години поддържана алфа има повече шанс да стане ретро отколкото неподдържана...

Doomguy
27-08-2013, 14:00
мисълта ми беше, че ако вземеш 147ца за 4к примерно на 200к реални... и голф 4 на 200к реални ...147 всичко оригинално което е по нея ще е за смяна....а голфа ще избута още поне 50 реди да почне всичко да си отива ...друг е въпроса че в ауто италия ми обявиха 900 лв за корите под двигателя?? WTF???? на Октавия 2012 подсилената кора е 200лв. ?

Е пак пишеш глупости. Няма как всички коли от един модел да са експлоатирани абсолютно еднакво. По каква формула ги сметна тези километри? Дали положението ще е същото при коли, които са карани в Италия и такива, които са карани в България? Ако Голфа е каран без масло а Алфата е гледана като хората, дали Голфа ще излезе по-надежден от нея?
И къде изобщо намесваш Шкода, те до колкото съм запознат правят евтини кенефи за хора, които са практични и се возят от една точка до друга. Алфа си има друга целева аудитория и няма място за сравнение.

tribaleo
27-08-2013, 16:36
Говоря средно статистически естествено....за целеви аудитории не ми говори моляте, защото продажбите показват за коя целева аудитория са Алфа Ромео (която и да е..явно е на изчезване) и когато покараш топ модели на Шкода (RS примерно) ..повече от 100к км тогава ще казваш дали е кенеф или не...не мога да разбера как може да сте толкова не обективни...и аз карам Алфа ..но абсолютно всичко в нея (с изключение на дизайна разбира се) е доста по-назад от немските автомобили...а щом не си ми разбрал сравнението (пак ще повторя - кора за 10 годишна Италианска кола 900лв. ..усилена кора за последен модел кола по-висок клас 200лв. ако ще ти стане по-спокойно цената за усилената кора на WV Passat е СЪЩАТА) значи или нямаш мозък в главата или целенасочено се заяждаш.

Kuku
27-08-2013, 17:02
Шкода прави евтини кенефи, Алфа Ромео прави скъпи кенефи :crazy:

Doomguy
27-08-2013, 17:05
Говоря средно статистически естествено....за целеви аудитории не ми говори моляте, защото продажбите показват за коя целева аудитория са Алфа Ромео (която и да е..явно е на изчезване) и когато покараш топ модели на Шкода (RS примерно) ..повече от 100к км тогава ще казваш дали е кенеф или не...не мога да разбера как може да сте толкова не обективни...и аз карам Алфа ..но абсолютно всичко в нея (с изключение на дизайна разбира се) е доста по-назад от немските автомобили...а щом не си ми разбрал сравнението (пак ще повторя - кора за 10 годишна Италианска кола 900лв. ..усилена кора за последен модел кола по-висок клас 200лв. ако ще ти стане по-спокойно цената за усилената кора на WV Passat е СЪЩАТА) значи или нямаш мозък в главата или целенасочено се заяждаш.
Що си купи 147-ца тогава? Май ти нямаш мозък в главата... Взимай нещо немско и си го карай, какво си тръгнал да поучаваш хората във форум за итал коли? Точно за Шкода и Фолксваген няма какво да ми приказваш, не всичко е коне и сухи характеристики. Хората които си купуват Алфа няма да си купят Фолксваген или Шкода, защото просто не са в същия клас. Шкода ги сравнявай с Фиат. Хората каращи Алфа ги заменят с коли от класа на БМВ. Това, че аудиторията се топи си е грешка на Фиат, с толкова малко модели е нормално собствениците на 159 и 166 да сменят марката. Та в случая ти влизаш в ролята на въпросния хейтър от заглавието на темата. Няма какво повече да се обясняваш на мен и на колегите, тук предполагам никой не би си купил немски талиги нисък клас, та няма смисъл да се хабиш повече...

Scrapera
27-08-2013, 17:05
Защото нямам пари за нова явно...а и "ручаща Шкода" е доста глупаво и не обективно изказване, Шкода е изключително надежден автомобил...а сравнението го дадох за това как частите на една немска кола в по горен клас и чисто нова са в пъти по-евтини от частите за 10 годишна алфа...теб ако не те интересува кората под двигателя..за мен това е важна част от автомобила и трябва да я има, ама така е има си хора и хора...;)
Аз искам колата ми да изглежда добре и да е в добро състояние. Блазнят ме разни аксесоари (оригинални) и си ги купувам когато имам възможност, но когато са на висока цена в АИ не почвам да сравнявам с вагин групата и да се жалвам. Кората може просто да си я купиш от някой колега втора употреба и с това приключваме.

Doomguy
27-08-2013, 17:07

Хайде кажи ми, би ли си купил кола с такъв мизерен интериор (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Skoda_Octavia_RS_2011_Innenraum.jpg)? Че и доволно скъпа...

ecotronic
27-08-2013, 17:13
Що се карате?

Един по-обективен поглед върху света никога не е излишен.

Едва ли има трезво-мислещ човек, който да вярва, че АР е върхът на сладоледа а всичко останало е леш.

Това, че караме АР и сме фенове на марката си има своите причини, но не трябва да ни прави коне с капаци.

Давайте я по-спокойно и се опитвайте да обосновавате твърденията си по малко по-обективен начин.

tribaleo
27-08-2013, 17:13
Значи когато някой казва истини е хейтър така ли...защо си купих 147 ли е..и аз това се чудя но както казах не се оплаквам от колата а от безумните цени на оригиналните авточасти! А говорейки за Шкода се базирам личен опит основаващ се на доста над 100к км., но първоначално говорех за цените на частите а не за Шкода или каквото и да е..дадох пример Шкода и WV или и WV не е в класа на Алфа Ромео а? Почвам да се чудя адекватни ли сте??...колите се делят на класове спрямо модела а не марката и определено Passat 2012 е доста по висок клас от 147 2003 (ето пак обяснявам неща които и децата в детската градина знаят) и опредено логика в цените на авточастите няма!!!!

AR147
27-08-2013, 17:16
Не знам как може да говориш за обективност при условие че не ползваш никакви доводи а говориш със заучени фрази , ако познаваше малко повече автомобила който карш щеше да знаеш че въобще не е по назад от немските алтернативи :)
И за да не си говорим празни приказки - защо не направиш един списък от неща по които изостава ..... и за та видиш че тук не се заяждаме и аз ще се включа защото да има такива ама , ама чак да са всички освен дизайна са прости предразсъдъци....

tribaleo
27-08-2013, 17:22
- надеждност
- качество на материалите
- надеждност за 2ри път !
- цени авточасти
+ дизайн

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

е цените не са ли доводи?

AR147
27-08-2013, 17:27
- надеждност
- качество на материалите
- надеждност за 2ри път !
- цени авточасти
+ дизайн
Така си мислех - конкретиката е на ниво - Ауто Билд.
Успех с избраната от теб кола ,вземи си една за резерва че с 2 пъти надеждност да не те остави някъде :)

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

е цените не са ли доводи?
Довод че абсолютно всичко в Алфа е доста по назад от немските алтернативи ?

Ти май си гласиш нещата така че да са ти удобни да дразниш хората наоколо , после не се чуди защо колегите те нападат :) не е нужно да се правиш на неадекватен :)

tribaleo
27-08-2013, 17:29
всичко тръгна от цените на авточастите...Вие не спирате да отбягвате тази тема...аутобилд? ако исках да си взема друга кола щях да си взема..Вие не сте обективни !!!! нито един не призна за проблема с авточастите...всички се захванахте за колата като цяло и немските коли АЗ ПРОСТО ДАДОХ ПРИМЕР С ЦЕНИ НА ЧАСТИ ЗА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ АВТОМОБИЛ И ЗА 10 ГОДИШНА КОЛА...толкова ли е сложно за възприемане??????????????????????????????????????

ecotronic
27-08-2013, 17:41
Тук се от няколко поста се подмята една кора за 900 лв. и на базата на това се правят кардинални изводи за цените на частите.

Дайте го малко по-сериозно с цените на частите.

Примерно - карета, накладки, ангренажни комплекти, съединители, термостати, елементи от окачването..........

AR147
27-08-2013, 17:42
всичко тръгна от цените на авточастите...Вие не спирате да отбягвате тази тема...аутобилд? ако исках да си взема друга кола щях да си взема..Вие не сте обективни !!!! нито един не призна за проблема с авточастите...всички се захванахте за колата като цяло и немските коли АЗ ПРОСТО ДАДОХ ПРИМЕР С ЦЕНИ НА ЧАСТИ ЗА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ АВТОМОБИЛ И ЗА 10 ГОДИШНА КОЛА...толкова ли е сложно за възприемане??????????????????????????????????????
Преди да вменяваш малоумие у нас вземи прочети какви неща пишеш , че наистина стават сложни за възприемане :)

Тук всички са наясно с цените на частите , та затова нека се фокусираме върху безпочвените абсурди които пишеш.

Я пак - с изключение на дизайна алфа отстъпва по всичко .......
Твоята кола дали е на 200 или на 300 к :)

tribaleo
27-08-2013, 17:47
Еми...предното на а4 2002 от 12 елемента е по-евтино от това на 147...

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Преди да вменяваш малоумие у нас вземи прочети какви неща пишеш , че наистина стават сложни за възприемане :)

Тук всички са наясно с цените на частите , та затова нека се фокусираме върху безпочвените абсурди които пишеш.

Я пак - с изключение на дизайна алфа отстъпва по всичко .......
Твоята кола дали е на 200 или на 300 к :)

цитирай безпочвените абсурди, и не аз почнах да обиждам която и да е марка а колегата със 166 който нарече Шкода кенеф или нещо такова без да има опита с нея...което е несериозно (197 000 е в момента)

AR147
27-08-2013, 17:50
Еми...предното на а4 2002 от 12 елемента е по-евтино от това на 147...
Така ли нали трябваше да срвняваме 147 с коли от нейния клас , А4 е баш в класа й , ти сега пак си противоречиш и си го нагласяш както ти е удобно.

Виж на голф 4/А3 окачването пък е още по евтино , направо е без пари

И пак ти казвам тук всички сме доста по наясно от теб с цените на частите на Алфа та и на немските алтернативи , това че ти не си бил наясно е изцяло и само твой проблем .

Но това не знам как прави колата доста по назад от немската конкуренция , даже е напред по цени :)

tribaleo
27-08-2013, 17:55
дадох пример просто..и да а4 е в по-висок клас ;) еми в Порше България комплект ремъци и ролки за Golf 4 са 280лв. ..в АИ за 147 колко пари са...не не ми отговаряй няма нужда ;)

---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

с това за дизайна малко прекалих наистина повечето екстри също са +, също така смятам че има доста директно управление което ми харесва...просто има моменти в които е страхотна кола..и такива в които не мога да я понасям и ми иде да и драсна клечката....явно в момента съм в втория тип моменти ;я

Kuku
27-08-2013, 18:03
Хайде кажи ми, би ли си купил кола с такъв мизерен интериор (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Skoda_Octavia_RS_2011_Innenraum.jpg)? Че и доволно скъпа...Аз на тази снимка не виждам мизерен интериор! Субективността на дизайна е съвсем различно разбираема. Ако поне веднъж се беше качвал в подобна кола, щеше да знаеш, какво имам предвид ;)
Мен лично ме дразни приликата с всички останали модели на ВАГ-групата и за това не бих си купил никога такава кола, НО това не я прави лоша, мизерна или кенеф.

RUNNING WILD
27-08-2013, 18:13
абе хубави са шкодите ама безлични,абе за таксита стават

Doomguy
27-08-2013, 18:19
Аз на тази снимка не виждам мизерен интериор! Субективността на дизайна е съвсем различно разбираема. Ако поне веднъж се беше качвал в подобна кола, щеше да знаеш, какво имам предвид ;)
Мен лично ме дразни приликата с всички останали модели на ВАГ-групата и за това не бих си купил никога такава кола, НО това не я прави лоша, мизерна или кенеф.

Имал съм досег до новата октавия и за мен това е антикола. Вътре е скапана като вектрите от 2002-ра, гадно положение на шофьора, седалки с ергономия на градинска пейка, друсаща возия, шумни купета и скапани материали. Конкретната кола беше автоматик и лоста беше като някакъв китайски джойстик... Е какво и е хубавото на тази кола, след като не може да издържиш два часа път без да излезеш да си раздвижиш съсипания гръб? Пак казвам, не всичко е сухи показатели. Ако ще и W16 мотор да и сложат, за мен си остава кенеф.
А до колегата със 190к зад волана, пак правиш тъпи сравнения в качеството между 2 и 12 годишна кола. Алфата ако беше от магазина надали щеше да се скапе за 200к км...

абе хубави са шкодите ама безлични,абе за таксита стават

Принципно не те харесвам, ама тук си прав...

tribaleo
27-08-2013, 18:30
Дъртия има 02 2012 L&K ..и да ти кажа вътре всичко е алкантара и черен пиано лак....седалки с ергономия на градинска пейка аххахахах май си карал някоя зла базова тояга ;я

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

а на rs версията седалката е още по удобна!!!

code
27-08-2013, 19:03
Шкода-та е най-здравият Фолксваген. Трудно намирам кусури на такива коли - факт. Проверена(остаряла) техника, доказана във времето. Един приятел си купи Октавия от последните май 3-4 годишна 1,9TDI 105 коня за над 10хил.лв. - хубава е, ама не е Алфа. :D

Scrapera
27-08-2013, 19:46
Имал съм досег до новата октавия и за мен това е антикола. Вътре е скапана като вектрите от 2002-ра, гадно положение на шофьора, седалки с ергономия на градинска пейка, друсаща возия, шумни купета и скапани материали. Конкретната кола беше автоматик и лоста беше като някакъв китайски джойстик... Е какво и е хубавото на тази кола, след като не може да издържиш два часа път без да излезеш да си раздвижиш съсипания гръб? Пак казвам, не всичко е сухи показатели. Ако ще и W16 мотор да и сложат, за мен си остава кенеф.
А до колегата със 190к зад волана, пак правиш тъпи сравнения в качеството между 2 и 12 годишна кола. Алфата ако беше от магазина надали щеше да се скапе за 200к км...

Принципно не те харесвам, ама тук си прав...
Съгласен съм с теб. Имам опит с шкодите и положението е такова. Возията е доста натъртваща, а поне колата да беше стабилна. :dunno: Та това е най-долната кола от ваг групата все пак. Интериора е толкова дървен, че няма на къде, но ще спра дотук, защото след малко ще повторя това което ти казваш. Да ми хвалят толкова долна кола в Алфа форума... просто не мога да приема! Това е кола само за непретнциозни чички. Който харсва шкода да си купи едно ЮМЗ, опаааа ТДИ.

ecotronic
27-08-2013, 20:44
Някой спомня ли си старата Октавия?

http://img29.imageshack.us/img29/7814/photo4ez.jpg

Kuku
27-08-2013, 21:06
.... Батка, много локум разтегна, много нещо....
В момента обясняваш, че в 155 е по-удобно от 159, защото колата е червена :dunno: :dunno: :dunno:

Бобби
28-08-2013, 01:17
Е това се казва любов.....тя и твойта мадама не е най готина на света, ама си я яздиш....

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:10 ----------

Предпочитам да си ходя в моя кенеф,отколкото в градският
п.п. Шкода е най здравият автомобил от вагините....

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

Батка, много локум разтегна, много нещо....
В момента обясняваш, че в 155 е по-удобно от 159, защото колата е червена :dunno: :dunno: :dunno:
Е...най накрая да си дойдем на думата:)))...разбирасе, че е така:bath:

code
28-08-2013, 14:41
Их мъ начиии :kicking: ей ги на - нека да съм прост със 166-ца за 20 бона :pizza:

tribaleo
28-08-2013, 16:14
Ето прясна снимка за колегата който твърдеше, че ергономията е като градинска пейка и интериора бил отвратително евтин и гаден :)
http://img692.imageshack.us/img692/4088/70d0.jpg

morfius
28-08-2013, 16:27
Продавай колата и си купи гоуфче... хем няма да те е яд толкова, хем няма да се чудиш как да храниш околните :)

tribaleo
28-08-2013, 16:30
Фактите са факти а не храна или обида, за разлика от повечето тук аз съм обективен и даже и със снимки доказвам твърденията си...колкото до продажбата на 147-цата ...толкова пари набих в нея ...определено остава моя докато е жива (ще бъде експлоатирана до последно!!!) :D

Doomguy
28-08-2013, 16:41
Ето прясна снимка за колегата който твърдеше, че ергономията е като градинска пейка и интериора бил отвратително евтин и гаден :)
http://img692.imageshack.us/img692/4088/70d0.jpg

С тази снимка само ми затвърдяваш мнението. 147-цата вътре изглежда доста по-добре, а е модел на 12 години... За качеството на кожата на салона пък въобще да не отваряме дума...

http://www.parts-specs.com/photos/0100032-Alfa-Romeo-147-1.6-T.Spark-16V-Edizione-Sportiva-2003.jpg

tribaleo
28-08-2013, 16:43
А ти кога беше в салона извинявай?....наистина си болен ...спирам да ти отговарям :)

Doomguy
28-08-2013, 16:44
А ти кога беше в салона извинявай?....наистина си болен ...спирам да ти отговарям :)

Болен съм да, че се разправям с ХЕЙТЪРИ като теб... И доста пъти съм бил в този салон, имам приятели които използват тия кенефчета за фирмени коли, та съм придобил някакви впечатления. Продай си колата на някой който я заслужава повече от теб и ходи да си постваш скапаните снимки във форума на шкода...

tribaleo
28-08-2013, 16:45
ако искаш да ти побликувам снимка на предишната на 180 000 пак да говориме за качеството на салона искаш ли? :)

---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:45 ----------

е кое ми е хейтърското бе братле...къде обидих нещо или някого...какво съм ти виновен аз че си кон с капаци и на черното казваш бяло??

morfius
28-08-2013, 16:46
Фактите са факти а не храна или обида, за разлика от повечето тук аз съм обективен и даже и със снимки доказвам твърденията си...колкото до продажбата на 147-цата ...толкова пари набих в нея ...определено остава моя докато е жива (ще бъде експлоатирана до последно!!!) :D

И какви факти извади, че представителство у нас са кретени (това вече си го знаем).
Не е като да не съм имал и Голф... баща ми така го нареди негов приятел, че много здраво и т.н.
После що псувни отнесе...
До кола си е, особено 2 употреба.
Единствения факт който тук никой не оспорва е, че окачването на 147 и 156 не е мислено за лунни пейзажи.
Но и Пасат 4 и нататък са на същото дередже.
И ако не обръщаш внимание на кретените в представителството, не излиза по-скъпо окачването на 156 от това на Пасат 4 - същата година.

Та я пак?

tribaleo
28-08-2013, 16:50
Ами фактите че твърдението че интериора бил евтин и с ергономията на градинска пейка е пълна глупост...ето сега ще уборя и твърдението за качеството на материалите : ето го салона на предишната на 180 000
http://img69.imageshack.us/img69/4442/n6vw.jpg
ясно се вижда състоянието на салона и от там може да се направи извод и за качеството му...просто престанете да говорите ГЛУПОСТИ защото е ТЪПО..не се заяждам с никой....не знам как може да сте толкова зомбирани..има и други коли които не са лоши също...света не е Алфа Ромео, Шкода, WV или която и да е марка!!!

Doomguy
28-08-2013, 17:01
Готин, виж сега... Не мислиш ли, че да пишеш във форум за Алфа Ромео колко по-яка кола е Шкода е някак... тъпо? Повечето тук сме наясно със силните и слабите страни на марката, не си ти човека, който ще ни отваря очите. Не сме коне с капаци, тъкмо обратното, много от нас са имали досег с доста марки и модели коли. Като цяло не съм видял някой от тук да си купува Шкода след Алфата, явно има защо... От тук на татък ще приемам постовете ти като чиста проба провокация.

tribaleo
28-08-2013, 17:10
Добре, продължаваш ли да твърдиш че интериора е евтин??? Алкантарата е евтина така ли? Покажи ми каде написах че е по яка..говорихме за части...Вие наричахте колата боклук..което са ГЛУПОСТИ..и от там тръгна всичко...не ми извъртай думите и не ми вменявай такива защото много добре знам за какво говоря и какво съм казал...снимките ти ги поствам за да ти оборя твърденията за интериора и качеството..защото ти от дума не разбираш...ако прочетеш всичко от начало ще видиш, че това което ти казвам сега е така...и всичко тръгна от теб и такива като теб които наричат разни неща боклуци а никога не са имали такова нещо (аз никъде нищо не съм нарекъл боклук и тн) накрая наричаш мене хейтър..за това че не съм съгласен с теб че нещо е боклук...нещо което ти никога не си имал (возил си се в служебни...хаха) айде със здраве и малко надигнете поглед от Алфа Ромео ...на света има още доста автомобили и всеки си има своите + и - :) (и извинявайте ако съм засегнал някой с несъгласието си че нещо е боклук)

code
28-08-2013, 17:17
..............
Ти що не караш Шкода, ами караш АR? :)
То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по мръсници. Знаят повече номера от жена ти, някои, от които курвенски, ама какво да се прави. :tooth: Всеки знае кое е практичното, ама някои нещо не ги кефи и си купуват по-изхакани коли. Иначе всички щяхме да караме Дачии 1,2 на газ. AR е марка за индивидуалисти, никой не те пита скъп ли ти е носача, който толкова го вълнува си купува по-смислена кола. :)

tribaleo
28-08-2013, 17:19
въпроса е че не може носача ми да е по скъп от носач за по-висок клас коли 2012- 2013 година...ама дай да приключваме темата, че сте много докачливи :)

code
28-08-2013, 17:22
въпроса е че не може носача ми да е по скъп от носач за по-висок клас коли 2012- 2013 година...ама дай да приключваме темата, че сте много докачливи :)

Както виждаш - може :pizza: Я кажи коя кола 2012 висок клас е с евтин носач, че ми стана интересно! Ама не ми говори за Шкода Октавия, която е с носач от VW Caddy ;)

tribaleo
28-08-2013, 17:26
и при VW е същата работа..или и Passata е с носач от Caddy :D (проверил съм за корите само за носачите говоря на изуст но при елементи като кори антена педали .. всичко в АИ за 147 е в пъти по-скъпо от колкото в ПБ за Passat 2012 или О2)

---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:26 ----------

което не би трябвало да е така нали?? или аз съм единствения "идиот" на който му прави впечатление това?

Доко
28-08-2013, 17:30
и при VW е същата работа..или и Passata е с носач от Caddy :D (проверил съм за корите само за носачите говоря на изуст но при елементи като кори антена педали .. всичко в АИ за 147 е в пъти по-скъпо от колкото в ПБ за Passat 2012 или О2)

което не би трябвало да е така нали?? или аз съм единствения "идиот" на който му прави впечатление това?

Пич, аз не познавам човек който досега е купувал кори. Интересни са цените на така наречените бързо оборотни части. ;-)

tribaleo
28-08-2013, 17:32
еми аз мнопго исках да си имам оригинална кора под двигателя (и съм убеден че е важно да има кора) амаа ще се наложи да взема алуминиева видях че един от форумните сервизи прави :)

code
28-08-2013, 17:38

Гледай сега всяка кола си има кусур. Ти като си купува Алфата не ти ли казаха, че точно тоя модел е с най-кекавото окачване? Що не погледна предварително цените на някои части? 4-те носача са ти 300 и няколко лева, ако не придиряш за марка. Нови от магазина! Все ще изкарат година-две. Чак пък такава скъпотия ... ;)
А и аз досега не съм попадал на такава с 4 разбити носача! Има на 1-2 заминал шарнир, те заминават в кофата, на другите евентуално някое тампонче за 15лв.

CoF
28-08-2013, 17:41
Тази шкода коя година е? Просто по нищо не може да се сравнява със салона на Жулиета.

P.S
То малко коли в нейния ценови клас могат да се сравняват със салона й.

tribaleo
28-08-2013, 17:56
Гледай сега всяка кола си има кусур. Ти като си купува Алфата не ти ли казаха, че точно тоя модел е с най-кекавото окачване? Що не погледна предварително цените на някои части? 4-те носача са ти 300 и няколко лева, ако не придиряш за марка. Нови от магазина! Все ще изкарат година-две. Чак пък такава скъпотия ... ;)
А и аз досега не съм попадал на такава с 4 разбити носача! Има на 1-2 заминал шарнир, те заминават в кофата, на другите евентуално някое тампонче за 15лв.

трябваше да видиш моята каква беше като я взех на доверие аххахаха (смятай) хората я гледаха и не им се вярваше...както и да е де предница цялата, задница цялата (без носачите) рециклаж рейка + 4 пружини и 2 лагера ми излезна грубо около 2700 и то не с оригинални части..че като чух цените там се изплаших хахаха но не мрънкам за това а за тея идиоти в АИ и откачените им цени!!! Вече ги мразя официално :D

morfius
28-08-2013, 18:19

Пич, изобщо не си в час... имам колеги с пасати, аудита и сие на алуминки от ФВ, главобола е още по-голям при тях.
Проблема ти е, че си забравил къде живееш и не си проверил овреме къде да си закараш колата за обслужване и сервиз, после си говориш на изуст, щото те е яд, че си се минал (а нашенеца най-го яд като се мине и като настине).

tribaleo
28-08-2013, 18:25
извинявай но поста ти е мега тъпашки ...и не ме е яд че съм се минал а ме е яд че в АИ са супер идиоти и ми искат за кора 900лв ТОЛКО ЛИ НЕ РАЗБРА или НЕ ПРОЧЕТЕ ПРОСТО АМАН ОТ ТЪПАШКИ МНЕНИЯ НА ХОРА КОИТО НЕ ЧЕТАТ КАКВО ГОВОРЯ...ЗА 431251243612 ПЪТ КАЗВАМ ЧЕ СЕ ОПЛАКАХ ОТ ЦЕНИТЕ В АУТО ИТАЛИЯ НИКЪДЕ АМА НИКЪДЕ НЕ СЪМ СЕ ОПЛАКВАЛ ОТ КОЛАТА МИ КОЕ КАЗАХ НА ИЗУСТ И ЗА КОЕ МЕ Е ЯД..ПРЕДИ ДА ПИШЕШ НЕЩО Е ХУБАВО ДА ПОМИСЛИШ ЗАЩОТО ТОВА НЕЩО НАРЕЧЕНО МОЗЪК Е ЗА ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!! И НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ГОВОРЯ ЗА КОЛИ 2012 (КОИТО НЕ СА С АЛУМИНИЕВО ОКАЧВАНЕ АКО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ ИЗОБЩО ЗАЩОТО ГОВОРЯ ЗА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА ОТ ТОВА КОЕТО ТИ СИ МИСЛИШ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morfius
28-08-2013, 18:30
извинявай но поста ти е мега тъпашки ...и не ме е яд че съм се минал а ме е яд че в АИ са супер идиоти и ми искат за кора 900лв ТОЛКО ЛИ НЕ РАЗБРА или НЕ ПРОЧЕТЕ ПРОСТО АМАН ОТ ТЪПАШКИ МНЕНИЯ НА ХОРА КОИТО НЕ ЧЕТАТ КАКВО ГОВОРЯ...ЗА 431251243612 ПЪТ КАЗВАМ ЧЕ СЕ ОПЛАКАХ ОТ ЦЕНИТЕ В АУТО ИТАЛИЯ НИКЪДЕ АМА НИКЪДЕ НЕ СЪМ СЕ ОПЛАКВАЛ ОТ КОЛАТА МИ КОЕ КАЗАХ НА ИЗУСТ И ЗА КОЕ МЕ Е ЯД..ПРЕДИ ДА ПИШЕШ НЕЩО Е ХУБАВО ДА ПОМИСЛИШ ЗАЩОТО ТОВА НЕЩО НАРЕЧЕНО МОЗЪК Е ЗА ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!! И НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ГОВОРЯ ЗА КОЛИ 2012 (КОИТО НЕ СА С АЛУМИНИЕВО ОКАЧВАНЕ АКО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ ИЗОБЩО ЗАЩОТО ГОВОРЯ ЗА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА ОТ ТОВА КОЕТО ТИ СИ МИСЛИШ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не викай, ще пресипнеш 8)

Оплакваш се и още как, при това на изуст.
Сравнявай с Пасат 4 същата година... инак може да ти извадя и Дачия 2012 - ще излезе по-евтино и от Шкода :)

tribaleo
28-08-2013, 18:31
абе човек просто сравних цена на кора за кола на 10 години и на такава за чисто нова кола баси ще се гръмна на китайски ли говороя...мн добре знаеш че съм прав за АИ амаа мн добре а се правиш на луд!!! :D

Доко
28-08-2013, 18:56
абе човек просто сравних цена на кора за кола на 10 години и на такава за чисто нова кола баси ще се гръмна на китайски ли говороя...мн добре знаеш че съм прав за АИ амаа мн добре а се правиш на луд!!! :D

Престани с тази кора, че ставаш смешен, АИ- ала-бала.
Ти в Пакистан ли живееш? С едно кликване в гугъл, и първия линк който ми попадна, ето ти кори за 50-100 лв. И стига си мрънкал с тези кори. Колегите ти казаха, поддръжката на твоята Алфа е една идея по-ефтина от коли на немските конкуренти в същия клас, но всичко това е без значение, защото колата ти струва два-три пъти по-ефтино от аналоговия немски кош. ;-)
Ето ти кори:
http://www.avtokori.bg/kori-pod-dvigatel-za-ALFA-ROMEO_t30b1.html

BLUE1
28-08-2013, 19:30
А бе хубави са си алфите, ама нещо цените им се сгромолясват на вторичният пазар. Що ли става така?

code
28-08-2013, 20:12
трябваше да видиш моята каква беше като я взех на доверие
1-ва грешка! Доверие имай само на себе си и то не винаги :)

в АИ и откачените им цени!!! Вече ги мразя официално :D
2-ра грешка! Какви ги дириш в АИ да не караш Мазерати? :)

както и да е де предница цялата, задница цялата (без носачите) рециклаж рейка + 4 пружини и 2 лагера ми излезна грубо около 2700 и то не с оригинални части..
Това всичкото дето си го писал струва най-много наполовина :) Не е луд този дето яде баницата ;)

Scrapera
28-08-2013, 20:27
Верно къв го дири в АИ като не кара Мазерати. Кората видяхме, че е 79лв. в bim.bg и тоя номер вече не минава. Аз ще кажа само, че и на двете велики каруци, опа шкоди воланите им приличат на БАНИЦИ и определено 147 на 10+ години вади по-добър интериор, и екстериор да не пропуснем от всяка нова шкодичка. Достатъчно примери му дадохте на трибалео но той така и не ще да вдене. Да си купи пак нещо от групата ваг с тоя ръбатия волан с еърбег тип баница. Другия пример на код също ми хареса:
То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по мръсници.
Казано направо - като да зарежеш колата предназначена за непретенциозни юзъри които искат да стигнат от т.А до т.Б (и обичаш да изкарваш че е на ниво КАТО ДИЗАЙН И ЕРГОНОМИЯ?!?!-да ама не, не и в този форум), и малко по-добра от дачия и да си купиш нещо за ценители-безценно.

BLUE1
28-08-2013, 20:31
Пичове, не че нещо, но такава кора съм купувал.....пълен ментърляк е, става само колкото да пробуташ италианският таралясник на някой нов мазохист.

Доко
28-08-2013, 20:44
Пичове, не че нещо, но такава кора съм купувал.....пълен ментърляк е, става само колкото да пробуташ италианският таралясник на някой нов мазохист.

Стига с тези кори, моля ви се, има алуминиеви по 200-300лв, като не ви кефят китайките по 80. Само не ми сравнявайте цени на части от официални представители, че ако почна да сравнявам цени на авточасти за БМВ или Кадилак от официален дилър, и същите от магазина за авточасти, положението става брутално. :-)

fred
28-08-2013, 20:52
Винаги ми е правил впечатление на елементарен човек, мразещия, така че нищо особено.Що се вързвате на всеки, който извряка нещо

Doomguy
28-08-2013, 21:19

Ти си взе някаква японска кочина и пишката ти порасна с още десет санта...

Винаги ми е правил впечатление на елементарен човек, мразещия, така че нищо особено.Що се вързвате на всеки, който извряка нещо

Не говори такива неща за хора, които не познаваш...

BLUE1
28-08-2013, 21:59
Ти си взе някаква японска кочина и пишката ти порасна с още десет санта...

Аз имам две японски кочини, ти за коя говориш?
Имах и италианска такава, но слава на Бога я разкарах от гаража си.

Doomguy
28-08-2013, 22:07
Имах и италианска такава, но слава на Бога я разкарах от гаража си.

Ако щеш и пет имай, това не вярвам някой освен теб да го грее особено. Но не се превръщай в човека от заглавието на темата... Щом вече си бивш алфист си остани със здраве, без да плюеш по марката.

nicks1
28-08-2013, 22:19
Имах и италианска такава, но слава на Бога я разкарах от гаража си.Тогава пали с 200. Това е форум на феновете на Алфа Ромео, не на хейтърите.

BLUE1
28-08-2013, 22:28
Аз не плюя по марката, просто съм обективен. Когато разни класации поставят Алфа на едно от последните места по надеждност и качество, то те са манипулирани и обикновено немски, когато феновете на марката изказват недоволство тогава пък са хейтъри. В крайна сметка думата на пазара е закон- 156 беше най-продаваният модел на Алфа (в сравнение с Пасат е слаба работа, а пък с Авенсис на Тойота е направо прашинка в нищото) новите модели хич няма да ги коментирам....Очовадно е , че нещо не е наред с този бранд и ако сме честни трябва да признаем, че ако не беше политиката на Италия, Фиат отдавна да са разкарали Алфа, което вероятно щеше да е по-добре....90% от този форум няма да повторят избора си! И също толкова, тайно се надяват да продадат настоящият си автомобил на някаква цена и повече никога не биха направили подобен избор.

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

Тогава пали с 200. Това е форум на феновете на Алфа Ромео, не на хейтърите.

Смехурко, аз за разлика от теб не съм поставил в подписа си останалите автомобили от гаража си, много ти е ниско нивото да влизаш в подобни полемики!

Mario_95
28-08-2013, 22:36
Аз не плюя по марката, просто съм обективен. Когато разни класации поставят Алфа на едно от последните места по надеждност и качество, то те са манипулирани и обикновено немски, когато феновете на марката изказват недоволство тогава пък са хейтъри. В крайна сметка думата на пазара е закон- 156 беше най-продаваният модел на Алфа (в сравнение с Пасат е слаба работа, а пък с Авенсис на Тойота е направо прашинка в нищото) новите модели хич няма да ги коментирам....Очовадно е , че нещо не е наред с този бранд и ако сме честни трябва да признаем, че ако не беше политиката на Италия, Фиат отдавна да са разкарали Алфа, което вероятно щеше да е по-добре....90% от този форум няма да повторят избора си! И също толкова, тайно се надяват да продадат настоящият си автомобил на някаква цена и повече никога не биха направили подобен избор.

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

Смехурко, аз за разлика от теб не съм поставил в подписа си останалите автомобили от гаража си, много ти е ниско нивото да влизаш в подобни полемики!
KO?
Aбе хора Вие друсате ли се, на краставичари краставици ли продавате :unsure:

Scrapera
28-08-2013, 22:41
90% от този форум няма да повторят избора си!

Докажи.:strong:

9% от този форум няма да повторят избора си!

:th_up:

BLUE1
28-08-2013, 22:48
Докажи.:strong:

:th_up:

Не е трудно, просто погледни постоянно свиващият се пазар на нови автомобили от марката Алфа Ромео, тази закономерност няма как да не се предава и на вторичният пазар.

ecotronic
28-08-2013, 22:56
Не е трудно, просто погледни постоянно свиващият се пазар на нови автомобили от марката Алфа Ромео, тази закономерност няма как да не се предава и на вторичният пазар.

Обяснението е много просто:

Алфа Ромео не е кола за всеки.

BLUE1
28-08-2013, 23:04
Обяснението е много просто:

Алфа Ромео не е кола за всеки.

Не е за всеки! А за кой бе мен? Опиши ми профила на човека който тъпо и упорито си купува Алфа Ромео, когато не е патрон и просто не си угажда на глезотиите да има едни красив автомобил в повече?

ecotronic
28-08-2013, 23:09
Не е за всеки! А за кой бе мен? Опиши ми профила на човека който тъпо и упорито си купува Алфа Ромео, когато не е патрон и просто не си угажда на глезотиите да има едни красив автомобил в повече?

Профилът? Ето го:

Човек естет, не се страхуващ да даде за да получи.
Човек, който обича коли с нрав а не безлични и послушни катъри........

Също като с жените колега.

BLUE1
28-08-2013, 23:11
Профилът? Ето го:

Човек естет, не се страхуващ да даде за да получи.
Човек, който обича коли с нрав а не безлични и послушни катъри........

Също като с жените колега.

Ето тук си напълно прав човече, точно като с жените! :cheers:

code
28-08-2013, 23:13
В крайна сметка думата на пазара е закон- 156 беше най-продаваният модел на Алфа (в сравнение с Пасат е слаба работа, а пък с Авенсис на Тойота е направо прашинка в нищото)
Тия, които нямат мнение гледат накъде върви стадото ;) Алфистът не го вълнува "думата на пазара", гледай какво кара половината блок и си купи такова, това си е твой проблем. ;)
Според мен на всеки, който обижда марката в този форум и не кара Алфа трябва да се дава перманентен БАН!

BLUE1
28-08-2013, 23:18
Кодчо, последната играчка която си купих, в Пловдив я имат не повече от пет души, не ми е проблем да проверя точно колко, но за алфата не мога да кажа същото, само в "махалата" сигурна са няколко десетки. Вероятно когато придобиеш по-важни приоритети в живота си ще решиш, че наливането на прави в камара ламарина е глупост, освен ако не си достатъчно богат за да си позволиш и този лукс, но пък тогава Алфа Ромео изобщо няма да съществува сред материалната ти ценностна система.

code
28-08-2013, 23:20
Кодчо, последната играчка която си купих, в Пловдив я имат не повече от пет души

Изобщо не ме интересува, мой, напусни! ;) Тук пишат Алфисти твоята кола ми е през шнура! Омръзна ми да си хвалите кочините тука. Разграден двор без кучета. И всички дрискат по марката на воля! Няма такъв форум.

BLUE1
28-08-2013, 23:30
Изобщо не ме интересува, мой, напусни! ;) Тук пишат Алфисти твоята кола ми е през шнура! Омръзна ми да си хвалите кочините тука. Разграден двор без кучета. И всички дрискат по марката на воля! Няма такъв форум.

Нямаш нормални аргументи, нали? За това тона ти е такъв....аз никъде в темата не хваля това което имам. Просто Алфа се превърнала в една посредствена марка от както стана собственост на Фиат. Алфисти могат да се наричат единствено тези които притежават автомобили от 80 те години на миналият век, всичко след това е просто един фиат с по -лъскава външност!

code
28-08-2013, 23:36
Нямаш нормални аргументи, нали? За това тона ти е такъв....аз никъде в темата не хваля това което имам. Просто Алфа се превърнала в една посредствена марка от както стана собственост на Фиат. Алфисти могат да се наричат единствено тези които притежават автомобили от 80 те години на миналият век, всичко след това е просто един фиат с по -лъскава външност!

Не, просто не мога да разбера за какво влизат тук такива като тебе. Изобщо нямам намерение да ти се обяснявам.:evil: Все едно аз да вляза във форума на Тойота и да почна да им обяснявам кой е истински фен на Корола и кой не. Трябва да съм доста нагъл тъпак. :evil:

ecotronic
Тия, които нямат мнение гледат накъде върви стадото ;) Алфистът не го вълнува "думата на пазара", гледай какво кара половината блок и си купи такова, това си е твой проблем. ;)
Според мен на всеки, който обижда марката в този форум и не кара Алфа трябва да се дава перманентен БАН!

Що бе? Нека си пишат хората. Това, че карат други марки а все още са във форума, все нещо означава. Едва ли е само за да се дразним.
А и винаги е добре да има опоненти.

Не знам кой как гледа на марката АР, но знам за себе си:

Преди да имам АР съм имал 7 други марки коли.

Но АР е първата ми кола при която съм сигурен в това, че следващата ми отново ще е АР.

Mario_95

И я кажи какъв уникален японски автомобил имаш... тойота корола? Аурис?

Споделянето на платформи не е изобщо нищо ново и всеки го прави иначе ще кажа на моя боксер да прати поздрави на Фиат :butt:

BLUE1
28-08-2013, 23:49
Пичове наистина ме развеселихте, това, че съм дал за пример Тойота не означава, че съм им фен, макар, че имам един лендкруизър ама той си е пълен боклук и няма алфа с която да го сравня )))))))))) Марио, ти мен караш последната истинска Алфа, имам приятел който кара 145-ца боксер, много е дърта, но е от Швейцария и е изгнила от всякъде вече, но мотора е перфектен ......след боксера всичко е Фиат! Бюджетни автомобили с лъскав вид, дизеловите мотори едно към едно с фиатовските модели, е при бензина не е баш така Алфа си имат туйн спарка, супер дупер "здрав" мотор, впрочем моят беше на 300к км и не беше отварян, но това не пречеше да е бъгав като всички други спаркове. И стига се дръжте като някакви ученички, щото те и Рено си имат форум ама..........

Drag0
29-08-2013, 00:12
Хаха , дали "след боксера всичко е Фиат"?
http://www.italiaspeed.com/2005/cars/alfa_romeo/02/arese/alfa_romeo_32_v6_gta.jpg

BLUE1
29-08-2013, 00:24
Хаха , дали "след боксера всичко е Фиат"?
http://www.italiaspeed.com/2005/cars/alfa_romeo/02/arese/alfa_romeo_32_v6_gta.jpg

И колко колеги са виждали този мотор в коша си? Май ти го знаеш само на картинка.

Scrapera
29-08-2013, 00:33
А може би опира до възможности да го видим в коша си?!?!? Що не дадеш по няколко бона на 10 истински Алфисти да видим кво ще имат в коша на новата си Алфа (а може и в този на сегашната)? Друг е въпроса че тук има някакви много надъхани нафтаджии, дето сравняват 2.4JTD с 3.0 V6 24V - и даже си вярват, че бензина няма шанс. Тях не ги броим. Туй JTD мотор от космоса, но това е друга тема. Другото нещо, което отличава този форум от другите е, че има няколко човека, които хвалят немски, а в тази тема чешки и японски боклуци. Във форума на Алфа Ромео. :metal: Що ли във Фиат форума примерно, има само двама, единия е от тукашните, ника му е с две букви. ;-) Абсолютно за бан за всички, които са седнали да обясняват как примено някакво германско безлично возило е нещо повече от Алфа, която и да е тя. Тук не е мястото. Все едно другите марки си нямат форуми е.аси! Ходете там, тъкмо ще намерите поддръжници.

Drag0
29-08-2013, 00:40
И колко колеги са виждали този мотор в коша си? Май ти го знаеш само на картинка.

Не знам колко колеги са го виждали в коша си , но знам колко колеги са го виждали в моя кош. :-)

aRm
29-08-2013, 00:49
Алфа Ромео си е Алфа Ромео! Смятам, че форумът не е място за глупави и хеътърски коментари. Който не го кефи, да се отказва от марката и да си плюе колкото иска, но не мисля, че мястото е тук. Като толкова много хвалите немските коли, защо си купихте Алфа ? Безсмислени, тъпи спорове, които няма да имат никога край! Много сме ги слушали и честно казано, много ме е яд, че виждам подобни мнения тук! Когато си фен на една марка(пример Алфа ромео) може да караш 33-ка или 155-ца като мен в случая или 159-ка примерно. Независимо какъв е моделът и какви са ти възможностите, ти караш марката "Алфа Ромео". Независимо недостатъците й, ти я правиш и това те кара да се чувстваш добре - ето това е да си истински почитател на марката. Поздрави...

ivo_red
29-08-2013, 01:07
Хахаха, гледам пак са ви "отворили" очите хора, взели "на доверие" талига, дето няма една здрава част в нея. :spam_laser:
А се чудят и на цените в АИ:bouncing_smiley:
Обаче са вникнали в нещата бързо и са разкрили Алфа Ромео. Някои имали и други коли даже....:drinking:

Алфа Ромео си е Алфа Ромео! Смятам, че форумът не е място за глупави и хеътърски коментари. Който не го кефи, да се отказва от марката и да си плюе колкото иска, но не мисля, че мястото е тук. Като толкова много хвалите немските коли, защо си купихте Алфа ? Безсмислени, тъпи спорове, които няма да имат никога край! Много сме ги слушали и честно казано, много ме е яд, че виждам подобни мнения тук! Когато си фен на една марка(пример Алфа ромео) може да караш 33-ка или 155-ца като мен в случая или 159-ка примерно. Независимо какъв е моделът и какви са ти възможностите, ти караш марката "Алфа Ромео". Независимо недостатъците й, ти я правиш и това те кара да се чувстваш добре - ето това е да си истински почитател на марката. Поздрави...

Колега, хейтърските мнения са предимно на хора дето са се набутали с Алфа, понеже им се сторила доста евтина и лъскава. После се е оказало, че няма здрава част по нея и се е наложило да се смени всичко по нея "в доверен сервиз", където са им свалили 3 кожи и не са свършили нищо, понеже не е като Голфа. След такъв опит естествено са огОрчени и покрусени и си го изкарват на Алфа Ромео.
Алфата е кола като всяка друга. Всяка си има + и -. Въпрос на вкус, казало зайчето и си облизало задника. някои искат тръпка и кеф като карат, други искат кошник с евтина подръжка, дето да ги кара от А до Б и тва е. Без значение дали ще е бързо, удобно, естетически издържано...
За надеждността вече нещата са относителни, но Алфа никога не е била еталон за здравина...Нито която и да е друга италианска кола. Била тя и Ферари, които са пословични с дефектите си...Трябва да си много луд, да си купиш италианка и да чакаш да е безпроблемна и здрава 100 години. Все едно да си вземеш селската кОвра и да си вЕрваш, че на теб ще ти бъде вярна...

Scrapera
29-08-2013, 01:08
Да, ама точно в този форум се намират хора, които да го опозоряват за съжаление, и това според мен няма да се промени. Съзнателно или несъзнателно дразнят, но явно не осъзнават че няма да наложат мнението си над алфистите, ама никога! Айде сега някой от тия да почне да ме убеждава, че мерцедесо си е мерцедесо примерно, те това е колата. Успех!

Linkestis
29-08-2013, 01:24
...Друг е въпроса че тук има някакви много надъхани нафтаджии, дето сравняват 2.4JTD с 3.0 V6 24V - и даже си вярват, че бензина няма шанс. Тях не ги броим. Туй JTD мотор от космоса, но това е друга тема. ....

Ако имаш нещо да казваш го казвай!
И това с бананите дето ги раздавате се сопрете малко..
хората които сме имали алфи,карали и возили се броим на пръсти и много преди да се сетите че сте ги гледали в "октопод"
Така че спрете да обяснявате кои какъв бил още повече пък ти!

Scrapera
29-08-2013, 01:40
Аз каквото имах да кажа, го казах - на дали ще имате под капака си споменатия 3.2 нафтаджиите, защото според вас тия бензини 6 цилиндровите са супер бавни и 5 цилиндровото jtd ще ги отвее. Мисля че ти беше един от заклетите фенове на jtd-то от онази тема. Не съм имал предвид точно теб, ако това си мислиш. Нищо лично към теб, така че няма нужда да вмъкваш това "още повече пък ти" относно мен. Имам си мнение, защитавам го и не виждам причина да се засягаш.

Linkestis
29-08-2013, 02:00
... Мисля че ти беше един от заклетите фенове на jtd-то от онази тема. ....

Тц това не е вярно.
Харесва ми но не съм фен на нафтата...аз съм фен и на други марки автомобили,но страстта ми е подобна на твоята но друга разновидност.
Въпроса е друг.. страшно ме дразнят вече фиатките които си ги колекционирам,какво сега за бан ли съм?На много хора съм казвал а и те сами го знаят че последната Алфа е 164-та.
Винаги съм ги купувал с любов и желание...ама до там.Вече Алфа няма да си купя.

koolio
29-08-2013, 03:40
трябваше да видиш моята каква беше като я взех на доверие аххахаха (смятай) хората я гледаха и не им се вярваше...както и да е де предница цялата, задница цялата (без носачите) рециклаж рейка + 4 пружини и 2 лагера ми излезна грубо около 2700 и то не с оригинални части..че като чух цените там се изплаших хахаха но не мрънкам за това а за тея идиоти в АИ и откачените им цени!!! Вече ги мразя официално :D
А кой ти е виновен, че я взе на доверие?

code
29-08-2013, 08:01
Пичове наистина ме развеселихте, това, че съм дал за пример Тойота не означава, че съм им фен, макар, че имам един лендкруизър ама той си е пълен боклук ..

Боклук не, ами боклук! От японските Тойота е най-глупавата и масова кола, а от Тойотите Ленд Крузъра е най-големия боклук с претенции, а специално твоята съм сигурен, че е боклук на боклуците. :evil:кенеф:evil:гнус:evil:кочина:evil:таралясник :evil: Айде с компотите отзад!

BLUE1
29-08-2013, 08:58
Боклук не, ами боклук! От японските Тойота е най-глупавата и масова кола, а от Тойотите Ленд Крузъра е най-големия боклук с претенции, а специално твоята съм сигурен, че е боклук на боклуците. :evil:кенеф:evil:гнус:evil:кочина:evil:таралясник :evil: Айде с компотите отзад!

:punk::punk::punk::punk::punk:

tribaleo
29-08-2013, 09:11
А кой ти е виновен, че я взе на доверие?

за пореден път мога да кажа, извинявайте ама сте страшни тъпаци и ще наричате хейтър някой от семейството си...защото аз никъде не се оплаквам от колата си..нито обиждам която и да е марка за разлика от Вас!!! ..КОЕТО Е ВИДНО ОТ ПОСТОВЕТЕ МИ...оплаках се от АИ ...и ЗА ВАС ако е нормално да слагате на КОЛАТА си КИТАЙСКИ ментета...аз съм друг тип човек и си обслужвам колата с качествени части и е нормално високите цени на тези части да ми правят впечатление...наричайте ме хейтър глупак или какво ли не..ама тъпаците сте Вие които не ми четете постовете а се обаждате и разсъждавате...то бива тъпотия бива ама вече прекалихте от 100 мнения има само 10 адекватни...10% ...ЛОЛ каква компетентност какво чудо..по-скоро Вие сте зомбираните хейтъри!!!!!!!!

morfius
29-08-2013, 09:17
за пореден път мога да кажа, извинявайте ама сте страшни тъпаци и ще наричате хейтър някой от семейството си...защото аз никъде не се оплаквам от колата си..нито обиждам която и да е марка за разлика от Вас!!! ..КОЕТО Е ВИДНО ОТ ПОСТОВЕТЕ МИ...оплаках се от АИ ...и ЗА ВАС ако е нормално да слагате на КОЛАТА си КИТАЙСКИ ментета...аз съм друг тип човек и си обслужвам колата с качествени части и е нормално високите цени на тези части да ми правят впечатление...наричайте ме хейтър глупак или какво ли не..ама тъпаците сте Вие които не ми четете постовете а се обаждате и разсъждавате...то бива тъпотия бива ама вече прекалихте от 100 мнения има само 10 адекватни...10% ...ЛОЛ каква компетентност какво чудо..по-скоро Вие сте зомбираните хейтъри!!!!!!!!

Хайде да се научиш да четеш...
Ей тук има писано доста за по-известните сервизи:
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26

Избираш си някой който не е нахранен като прасе пред коледа и си поддържаш колата там.
Не боли.

tribaleo
29-08-2013, 09:21
ама аз сервиз си имам беее леле майкооо баси ужаса WTF??????????? къде написах че ми трябва сервиз поддръжка или квото и да е различно от оригинална кора(даже и написах че съм се отказал от нея и съм си намерил в форумен сервиз алуминиева) ..аре бе наистина ли не четете..не помните ли...добре това нормално ли е?

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:20 ----------

дайте да приключваме темата преди да сте ме изяли с парцалите

Mario_95
29-08-2013, 10:01
Ох само ако знаеше че консумативите които ти ги продават на "качествена" цена в АИ ги продават в някой магазини за авточасти на нормални цени... Ама важното е да спиш спокойно че си си взел супер качествени части! А пък това че ти си си взел кола с разбито окачване и кой знае още какви проблеми си е лично твой проблем и не можеш да слагаш всички Алфи под 1 знаменател. Ама какво да ти обесняваме де... няма смисъл и ти да ни обесняваш ние тука ще си чупим главата пък ти си карай Шкодата/Сеата/Фолксвагена или каквато там емблема са намерили в завода да сложат на посредствената си продукция :notworthy:

tribaleo
29-08-2013, 10:26
глупако, къде казах нещо лошо за Алфа Ромео или и ти не четеш а направо пишеш (от АИ не съм си купувал нищо) къде се оплаках от моята 147?? къде а? това че съм казал колко пари ми е струвало нещо оплакване ли е? изобщо чел ли си напсаното от мен??? не аз наричам която и да е марка боклук..все повече се убеждавам че тук никой не чете само си дрънка ей така лаф да става...

code
29-08-2013, 10:43
.все повече се убеждавам че тук никой не чете само си дрънка ей така лаф да става...

Ще стигнеш до истината накрая :tooth: Като се видим на живо всички пием бира, няма разлика :) Дразним се само като има с кой.

:punk::punk::punk::punk::punk:

Как да се дразня сега, колегата ме спря. :) Във всеки случай подписа ми ще постои, много хора не са за тук.:screwy:

tribaleo
29-08-2013, 10:45
Бирата от мене - "хейтъра" :D

koolio
29-08-2013, 11:02

Чшшш алоооо, глупак ще ми казваш, когато се видим лично и на една ръка разстояние! Тук водим спор, аз ти зададох само един въпрос, на който нямаш смислн отговор! Само леко с обидите!

Doomguy
29-08-2013, 11:03
глупако...

С тези изрази няма да стигнеш далеч...

tribaleo
29-08-2013, 11:09
съжалявам, но смятам всеки който се изказва неподготвен без да е прочел казаното до тук за такъв...извинявам се, но това е мнението миза такива хора, бтв отдавна предложих да приключим темата..мен наричаха хейтър, наричаха марки боклуци, аз нарекох хора глупаци...мисля че е времее да си стиснем ръцете с усмивка :)

koolio
29-08-2013, 11:22
съжалявам, но смятам всеки който се изказва неподготвен без да е прочел казаното до тук за такъв...извинявам се, но това е мнението миза такива хора, бтв отдавна предложих да приключим темата..мен наричаха хейтър, наричаха марки боклуци, аз нарекох хора глупаци...мисля че е времее да си стиснем ръцете с усмивка :)

Я ми покажи къде съм те нарекъл глупак?

tribaleo
29-08-2013, 11:31
я ми прочети пак внимателно поста който си цитирал :))) четете бе хора :D

ivo_red
29-08-2013, 16:25
я ми прочети пак внимателно поста който си цитирал :))) четете бе хора :D

Браточка, имам един въпрос към теб. Кой те насочи към АИ и кой ти каза, че само там частите не са "китайски ментета"? Кой от форума на АР си видял да пазарува каквото и да е от АИ?:dunno: Защо реши, че цените там са меродавни? Оказа се, че си проверил за една част, която не е оборотна на единственото място където не трябва и направи заключения.

tribaleo
29-08-2013, 17:37
насочи ме ти, от къде да си взема оригиналните кори (които са 3) тогава :)

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

бтв доста части проверих като педали задна чистачка(която върви с перото) антена също..и цените са им някой много безумни други не чак толкова но пак безумни :я

Scrapera
29-08-2013, 18:24
Доста нагло да дойдеш в Алфа форума и да обясняваш какви сме тъпаци, щом не пазаруваме от Ауто Италия и колко яка кола е шкодата.
:rotfl::rotfl::rotfl:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/
Ти сигурно си мислиш, че всяко нещо на което пише Alfa Romeo е произведено от Alfa Romeo. И щом ти го продават в различен магазин от АИ, значи 100% е китайско менте. Те АИ на такива като теб разчитат де. :evilsmiley:

ivo_red
29-08-2013, 18:55
насочи ме ти, от къде да си взема оригиналните кори (които са 3) тогава :)

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

бтв доста части проверих като педали задна чистачка(която върви с перото) антена също..и цените са им някой много безумни други не чак толкова но пак безумни :я

Сега остава да кажеш и къде ги проверяваш тея безумни цени...
Няма какво да те насочвам и да "ти отварям очите". Гледам вече 5г. си член на форума. Има сумати теми изписани по тоя въпрос. Има някои специфични части, които са по-скъпи. Но това не е само при Алфа. Никой от колегите тук не ти е виновен :no: та да ги обиждаш и провокираш. С тия кори стана прословут! Алфата на старо за тва е по-евтина от ВАГините, понеже е малко по-скъпа за подръжка и обслужване ( и то не винаги). Няма безплатен обяд на тоя свят. Да си си правил сметка като си я взимал. Междудругото, ако си вземеш японска кола и то по-рядък модел, тогава наистина ще разбереш що е то безумни цени на части..например за едно огледало...:jason2:

Sunny
29-08-2013, 19:09
Междудругото, ако си вземеш японска кола и то по-рядък модел, тогава наистина ще разберещ що е то безумни цени на части..например за едно огледало...:jason2:

Подкрепям напълно . Пример с Нисан Мурано в оторизирания сервиз във Варна - О пръстен на цена 90лв .
Ко му плащаш ;)

Liminat
29-08-2013, 19:26
...Хейтърите си събират гробниците от скрапа и после са недоволни.;)
Предполагам, че е така, но лично моето мнение е, че в този /а и във всеки/ автофорум трябва да има бан за тези, които уронват престижа на марката. Ако някой е купил някоя кранта с ударени клапани за 5-600 лв, трябва да му четем тук излиянията, че това не било кола и т.н.? Мигновено чупката и да нареждат марката в други форуми, ако на някой там му е интересно, да ги чете.

fred
29-08-2013, 20:41
Точно така, не може на всеки да му се гледа сеира, достъчно сеирджи има навсякъде.

Doomguy
29-08-2013, 20:51
Предполагам, че е така, но лично моето мнение е, че в този /а и във всеки/ автофорум трябва да има бан за тези, които уронват престижа на марката. Ако някой е купил някоя кранта с ударени клапани за 5-600 лв, трябва да му четем тук излиянията, че това не било кола и т.н.? Мигновено чупката и да нареждат марката в други форуми, ако на някой там му е интересно, да ги чете.

Напълно подкрепям! За съжаление, форума прилича на разграден двор и на практика е оставен на произвола...

dimitar_vd62
29-08-2013, 20:52
Подкрепям напълно . Пример с Нисан Мурано в оторизирания сервиз във Варна - О пръстен на цена 90лв .
Ко му плащаш ;)

Дупката./Празното пространство от вътрешната страна на затворена крива/.

Kuku
29-08-2013, 22:49
Ми, че тя Алфа, ако не беше евтина, кой ще я купува?
Колко от вас могат да се похвалят, че са купили чисто нова?
Я има една дузина, я не....
А и дали няма значение цената?
Може да не съм казвал, но ще повторя - примирете се с факта, че караме евтини таралясници, пък ако искате си ги наричайте и 'Аполо13'!!!

Бобби
30-08-2013, 00:25
А бе искате да си легнете с хубава мадама, ама не на всики им стиска.....Е това е да караш АЛФА РОМЕО!
:Topic-is-closed-bg:

Доко
30-08-2013, 00:40
А бе искате да си легнете с хубава мадама, ама не на всики им стиска.....Е това е да караш АЛФА РОМЕО!
:Topic-is-closed-bg:

Хаха, вярно, страх ги е да не лепнат я трипер, я сифилис, че теква кардана, а после лекарствата скъпи, а и не се признава от ЗК... Е това е да пддържаш Алфа Ромео. :heavy_cry:

Scrapera
30-08-2013, 01:46
Щото един познат който си ляга с некъв немски травес*ит набеден за най-здравия на света (124) не смени две скоростни кутии, един диференциал и един двигател за две години. Това без да го тормози. :devil: Последния път като си купуваше скоростната кутия думите му бяха: и сега какво, вместо с тия пари да хвана една к***а да оправя пак си купувам скоростна кутия. Няма майтап. :D

Liminat
30-08-2013, 05:48
...Може да не съм казвал, но ще повторя - примирете се с факта, че караме евтини таралясници, пък ако искате си ги наричайте и 'Аполо13'!!!
Ето това, като го повтаряме по 15 пъти на ден из форумите и си нанасяме имуществени вреди, защото създаваме лошо име на марката и ще се ширят темите с "Купувам 156 до 1100 лв, 166 до ...1218 лв, ама може и брера за 2222 лв, но само ако ми дадете пари за годишния данък!"
Сами си го причиняваме, а много добре знае всеки, който е поддържал кола, че няма такава, която само да я караш и да си сипва гориво сама.

tribaleo
30-08-2013, 08:19
Доста нагло да дойдеш в Алфа форума и да обясняваш какви сме тъпаци, щом не пазаруваме от Ауто Италия и колко яка кола е шкодата.
:rotfl::rotfl::rotfl:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/
Ти сигурно си мислиш, че всяко нещо на което пише Alfa Romeo е произведено от Alfa Romeo. И щом ти го продават в различен магазин от АИ, значи 100% е китайско менте. Те АИ на такива като теб разчитат де. :evilsmiley:

Цитирай моля те къде казах това....като гледам много не четеш какво пиша...ей тези които не четат като теб нарекох както нарекох..няма за 1325326 път да се обяснявам какво съм казал ...да си прочел...щом не си прочел и говориш по въпроса....в едно мнение по-нагоре казах какво смятам за хора като теб.

Scrapera
30-08-2013, 19:30
Цитирай моля те къде казах това....като гледам много не четеш какво пиша...ей тези които не четат като теб нарекох както нарекох..няма за 1325326 път да се обяснявам какво съм казал ...да си прочел...щом не си прочел и говориш по въпроса....в едно мнение по-нагоре казах какво смятам за хора като теб.

за пореден път мога да кажа, извинявайте ама сте страшни тъпаци

Кво викаш?

Liminat
30-08-2013, 20:09
А ако това се случи на някой от нас, сигурно ще пометне:
http://c6owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?7957.post
Имаме си идея ние тука що са течове в купето, смени /разбира се, че мълчешката/ на скоростни кутии, угасяне на фаровете при 140 по магистралата-някой решил, че тая марка може и без реле на фаровете и са през бушон, щайга, която не може да вдигне повече от 100 и не може да падне под 9/100 нафта, повредени помпи хидравлики... И т.н. Но требе си нареждаме колите и то защо? Като тръгнем да ги продаваме да няма койд а ни даде по 1000 лв за тях.

tribaleo
30-08-2013, 20:48
Кво викаш?

цитирам теб: " и да обясняваш какви сме тъпаци, щом не пазаруваме от Ауто Италия"
та мисълта ми беше къде казах че сте тъпаци щом не пазарувате от АИ??
цитирам мен: "..ей тези които не четат като теб нарекох както нарекох.."
ясно, четеш, ама мислиш ли над това което четеш???

Stefan Caromov
04-09-2013, 09:48
Убих 40 минути с тая тема.
А бе да си призная, карам си алфите от 15 години до днес, ама си имат кусури. Особено от 156 насам.
Най-безпроблемната алфа за мен остава 164-ката ,
въпреки че моя селеспиид го имам от 8 години и, освен първоначалните набутваници ,заради мотора и калпавите майстори на следващите купени от мен ,други проблеми май май реално не е имала...ааа селе-то поправено при Добри, един два дадчика ( единия го взех от фиорето ) от дизела дет още го продавам и виси в един гараж си взех ( без пари ) лагери за главините отзад, накладки съм сменял, едно каре ( сега друго се е разтракало ) , два пъти съм рециклирал носачите ( нови не съм купувал )... а бе май май освен двигателите, за друго пари много не съм давал . Да не кажа, че почти не съм . Ама и аз не съм пазарувал в АИ, ами .... май никъде ::))
Един избирач за селеспиида от АЛАуто 400 лева, но след като се оказа, че поблема не е у него, го върнах и ми върнаха паричките.
Сега тече масло ( от 4 години ) от гарнитурата на маслената помпа ( няма гарнитура ) , то доливам като откачен и следя нивото на маслото , ама това кога ще го оправя не знам. Като се сетя колко работа е нямак не ми се занимава .
Аааа вариатора сменявах ... пак без пари в ал.ауто. Може би не ми се вижда скъпо, щото пари не ми искат никъде , ни за части, ни за работа.

145selespeed
04-09-2013, 14:06
Ааайде и аз да се обадя.

Първо искам си награда, защото изчетох цялата "интересна" тема от начало до край.

А ако това се случи на някой от нас, сигурно ще пометне:
http://c6owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?7957.post
Имаме си идея ние тука що са течове в купето, смени /разбира се, че мълчешката/ на скоростни кутии, угасяне на фаровете при 140 по магистралата-някой решил, че тая марка може и без реле на фаровете и са през бушон, щайга, която не може да вдигне повече от 100 и не може да падне под 9/100 нафта, повредени помпи хидравлики... И т.н. Но требе си нареждаме колите и то защо? Като тръгнем да ги продаваме да няма койд а ни даде по 1000 лв за тях.

Да караш хидропневматичен Ситроен от висок клас е несравнимо удоволствие, но и скъпо!!! Горе-долу като с Алфите е работата там. Участта им като марка също прави паралел с това на нашата любима марка след като Пежо ги купува и с лека ръка унищожава почти век славна история на марка, която винаги се е опитвала да е символ на авангард и нестандартни решения. Въпросната кола (ц6) е нещо като зле направен космически кораб. Излиза на пазара като труп. Точно както много други модели от най-различни марки. Между другото, фаровете на 156 също се пускат без реле... Много хора точим зъби някой ден да можем да се докопаме до подобен неоценен модел. 159 също е сред тях. Страхотна кола наказана от пазара...

А по темата за хейтърите... хаха, много ги е яд хората. За всичко и по принцип, просто ей така. И с Алфите ги е яд и с жените им ги е яд... Когато не попаднат (защото не търсят) на стойностен екземпляр ги е яд. До като нямат Алфа им текат лигите... Когато си купят такава, не знаят как да я оценят. А то Алфата е просто нещо: или я чувстваш или не. Аз си измислих преди време един лаф "Всички се раждаме Алфисти. Просто някои никога не се усещат, а други много късно..." И няма как да не е така, ако ти харесва "симфонията" на един темпераментен двигател, ако ти харесва поведението в завой, ако ти харесва визуално как изглежда когато я паркираш, когато отвориш вратата, когато седнеш и всичко си е на точното място... как да не си Алфист. Има и други коли ама ... не са Алфа Ромео. Оня тръгнал да ми прави сметка тази част, онази част... Като ти трябва отиваш, купуваш, сменяш и пак караш. Какво ме занимава с глупости. Алфата е усещане, начин на живот, дух, вирус, не се описва с думи, още по-малко може да се сравнява с евтината версия на немска кола за простолюдието. Алфа Ромео е за ценители, за ентусиасти, за естети. Купуваш чувството да можеш да караш това, което душата ти иска, а ти трезво си осъзнал след избор сред толкова много други коли.

Аз си паркирам Алфата оня ден и минава малко детенце с баща си. И детето сочи моята кола и казва: "татко, татко, виж каква кола, искам такава кола..."
Децата на 2-3 годишна възраст не разбират от кори за 900лв. Ама усещат, истински са, не лъжат. Щом малкото дете я вижда... щом на пешеходната пътека хората минават, а ми гледат червената Алфа... за какво да си говорим, какво да ти кажа ... Няма да го разбере хейтъра. Той си иска друго.

Айдееее и аз се обадих.

Doomguy
04-09-2013, 15:14
...
Виртуално ти стискам ръката!

badmadafaka
04-09-2013, 16:12
Ама усещат, истински са, не лъжат.
Евала. Добре е все пак, че освен помията да си остава помия и пичовете си остават пичове... :th_up:

myato
04-09-2013, 16:26
Той и тъста ми обикаля колата от както я имам и я гледа с подозрение, ма оня ден седна в нея и като излезе рече - "искам такава".:tooth:

ecotronic
04-09-2013, 16:37
Той и тъста ми обикаля колата от както я имам и я гледа с подозрение, ма оня ден седна в нея и като излезе рече - "искам такава".:tooth:

И моята тъща много я харесва :) Ама......:guns:

myato
04-09-2013, 16:57
И моята тъща много я харесва :) Ама......:guns:
Като си взема 166FL или 159 tI автомат и може да му я дам тази да я кара веднъж в месеца по 30км, щото той толкова кара.:tooth:
После може да я дам на щерката, щото ще и като нова.

Kuku
04-09-2013, 21:52
И отново стигнахте до извода, че са страхотни.... на гледане :crazy:

145selespeed
05-09-2013, 13:51
И отново стигнахте до извода, че са страхотни.... на гледане :crazy:

И за каране стават :yes: