View Full Version : Проблем с Алфа 145 боксер
Здравейте,колеги.Имам следния проблем с Алфа 145 1.3 боксер.След като колата седя една година пред блока без да се пали и да се пипа,реших да я подкарам отново.Запалих я но не можа да задържи обороти,взе да се тресе,да не иска да върви и да пали трудно.Смених свещите,прегледах кабелите и напръсках почти всички букси с контактен спрей,но нямаше никакъв ефект.Моля помагайте,че вече се изчерпах от към идеи от какво може да прави така :)
първо пробвай с пресен бензин.
Пробвах даже 2-3 пъти сипвах,но никакъв ефект...
ivan dimitrov
28-08-2013, 01:53
---
Колата няма газ и никога не е имала.Казаха ми още нещо,че може би трябва да се презацепи двигателя....
Нищо му няма на мотора!
А и не вярвам да са дюзи или фълтър.
Първо си виж МАП сензора, да не се е запушило или скъсало маркучето, а то при тебе е много късо. После откачи и закачи датчика за температура на въздуха. намира се на тръбата между филтъра и гумения маншон преди дросела.
Изобщо внимавай със съвети от сорта, че има нещо механично по мотора.
Колата няма газ и никога не е имала.Казаха ми още нещо,че може би трябва да се презацепи двигателя....
Ми то зацепването се проверява за 2-3 минути специално на тоя мотор. А ако някой ти казва, че е сложно е по-добре да не дава съвети, а и ти да не го слушаш. Ако пък не можеш да се справиш сам с проблема повече от 1 месец, мисля, че е по-добре да си закараш колата в сервиз, да ти обърнат внимание и това е.
Колеги преди малко зачистих всички датчици,които видях около инжекциона и колата взе да работи малко по-добре,но все още не работи като хората..Не иска да се форсира като подам газ до долу (заглъхва) и пак не задържа оборотите
Колега,темата е доста интересна.Сподели ако си постигнал целта!