PDA

View Full Version : "Западните умиротворители 4"

Pages : 1 [2]

RUNNING WILD
08-09-2013, 22:07
ако визираш ромите няма да се вдигнат,това е прекалено уморително за тях,трябва да става рано да се крие,да стреля вместо да си пее и да си свирука,па да ходи пеша и няма време за далавери и тн не е за тях,помощите на една циганка стигат на месец 1320 лв бяха публикували в Фейсбука за какво да воюват те са по добре от доста страни по света като стандарт месечно,1000 долара помощи приблизително месечно са си пари за целият свят,сложи ток и вода фрии...

mordohy
08-09-2013, 22:22
Българите мразят турците , заради Баташкото клане
Точно тука е грешката.
Батащкото клане е водено не от турчин , а от помак.
Тоест от наша кръв!

nikolaaaay
08-09-2013, 22:47
А каква е другата гледна точка, на "хората" ядящи органите на врага?

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

не знам дали ти прави впечатление, но всички "бунтовници" са с американски оръжия...
Специално гледах с какви пушки са въоръжени и естествено се оказа, че и армията и бунтовниците са все с автомат Калашников. Американско производство, разбира се. ЦРУ ги правят тайно за да компрометират великия руски народ.
Има ли смисъл чак пък толкова да сме заслепени, че да не виждаме очевидното. Е, имаше и една пушка, която не беше АК, но основно си пуцаха с него. Имаше някои с онази разновидност на АК с дръжката на приклада, те са някакво ЦИЕ производство май. От войската бяха с АК със сгъваем приклад, които се ползват в нашите ВВС.

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

ако визираш ромите няма да се вдигнат,това е прекалено уморително за тях,трябва да става рано да се крие,да стреля вместо да си пее и да си свирука,па да ходи пеша и няма време за далавери и тн не е за тях
Това беше добро :clap2:
Иначи за помощите, досега далеч няма 1300 лв., разбира се, но като гледам другаря Дмитриевич как ги ухажва, нищо чудно и да има даде тия пари. Като не гласуват българите за него, поне циганите.

tribaleo
08-09-2013, 22:55
направо е плашещо колко заблудени хора като теб има....M16 и АК47 са доста различни на вид...хубаво е да ги различаваш...никой не ти говори за руския народ и за това че някой го компрометира...хора като теб толкова са зомбирани на тема комунисти, че направо ги съжалявам....

nikolaaaay
08-09-2013, 23:21
направо е плашещо колко заблудени хора като теб има....M16 и АК47 са доста различни на вид...хубаво е да ги различаваш...никой не ти говори за руския народ и за това че някой го компрометира...хора като теб толкова са зомбирани на тема комунисти, че направо ги съжалявам....
Аз ли съм заблуден когато виждам, че всички пуцат с калашници, а ти ми говориш, че всички бунтовници били с американски оръжия.
Но не това е важното. Американците ако искат могат да въоръжат всеки с АК. Може и да са го направили, ние няма как да знаем. Това оръжие се продава на всеки, който има пари да го плати.
Мен ме дразни това, че виждаме как стрелят с Калашников и някои хора пак викат американски оръжия. Откъде знаеш, че са дошли от Америка?! Видял си фактурата, че ЦРУ са ги купили и дали на бунтовниците ли?!
Очевидното от филма е само едно - и двете страни стрелят с АК. Всички останали коментари извън този факт са празни приказки.

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

Зомбиран съм бил. Може и така да е ама поне не съм кьорав.

[/COLOR]не знам дали ти прави впечатление, но всички "бунтовници" са с американски оръжия...

old alfist
08-09-2013, 23:27
Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
Разрешението на проблема беше, че в крайна сметка терористите са обезвредени, заложниците са освободени, но над 100 невинни човека в залата намериха своята смърт, чрез обгазяване, благодарение на неадекватите действия на специализираните елитни части.
В последствие се разбра, че и бомбите около кръста на жените-нападателки, които бяха заплаха за всички, са били фалшиви.
Мисълта ми е, че когато силните решат да постигнат своята цел няма връщане назад - впоследствие се разбира, че действията им, колкото помагат, толкова и вредят.

pavlin
09-09-2013, 01:00
Аз ли съм заблуден когато виждам, че всички пуцат с калашници, а ти ми говориш, че всички бунтовници били с американски оръжия.
Но не това е важното. Американците ако искат могат да въоръжат всеки с АК. Може и да са го направили, ние няма как да знаем. Това оръжие се продава на всеки, който има пари да го плати.
Мен ме дразни това, че виждаме как стрелят с Калашников и някои хора пак викат американски оръжия. Откъде знаеш, че са дошли от Америка?! Видял си фактурата, че ЦРУ са ги купили и дали на бунтовниците ли?!
Очевидното от филма е само едно - и двете страни стрелят с АК. Всички останали коментари извън този факт са празни приказки.

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

Зомбиран съм бил. Може и така да е ама поне не съм кьорав.

Заблуден си разбира се. Те американците в официални изявления си казаха че подпомагат разбойниците с оръжие и обучение. Ти да не си мислиш че там единственото оръжие което се използва са автоматите.

RUNNING WILD
09-09-2013, 12:15
Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
Разрешението на проблема беше, че в крайна сметка терористите са обезвредени, заложниците са освободени, но над 100 невинни човека в залата намериха своята смърт, чрез обгазяване, благодарение на неадекватите действия на специализираните елитни части.
В последствие се разбра, че и бомбите около кръста на жените-нападателки, които бяха заплаха за всички, са били фалшиви.
Мисълта ми е, че когато силните решат да постигнат своята цел няма връщане назад - впоследствие се разбира, че действията им, колкото помагат, толкова и вредят.

щом са стигнали до там са нямали избор,между другото и аз го гледах преди половин година този филм ако е същтото,даваха им контролни изстрели в главата както бяха заспали по седалките,не преговарят с терористи и мирното население си знае че изпадне ли в такава ситуация...ако им клякат това значи да се засили тероризма и всеки да ги изнудва,и тоя конфликт е малко кофти още от времената на Петър 1 ви са имали договор да спрат инвазията ако има такава и да пазят границите и са го спазили,абе като стане някой велик почва да щави.

old alfist
09-09-2013, 12:29
Нещо такова ще стане и в Сирия - американците ще напускат бомбите и ще ги оставят да се оправят.
Ако остават положението такова, каквото е, враждите ще останат и хората ще продължават да бягат от страната си, или ще продължават да измират бавно, но сигурно.

myato
09-09-2013, 12:45
Нещо такова ще стане и в Сирия - американците ще напускат бомбите и ще ги оставят да се оправят.
Ако остават положението такова, каквото е, враждите ще останат и хората ще продължават да бягат от страната си, или ще продължават да измират бавно, но сигурно.

Точно ако напускат бомбите, ще стане това, за което говориш.
Ако ги оставят на мира, армията скоро ще озапти башибозука.
След това да си правят избори или каквото искат, но след като им сасипаха държавата, ще им е доста зор.

old alfist
09-09-2013, 12:59
След това да си правят избори или каквото искат, но след като им сасипаха държавата, ще им е доста зор.
Хайде, да ги оставят и да видим още колко години ще се мъчат по този начин, който сега виждаме.

ecotronic
09-09-2013, 13:55

Трябва да си голям..........оптимист за да мислиш, че ако режимът на Асад бъде оставен да се справи с бунтовете, ще следват демократични избори и т.н.

Този конфликт продължава от десетилетия и това, което наблюдаваме в момента е донякъде логичното следствие от всичко.

Ето една малко по-обективна гледна точка на случващото се.

http://www.youtube.com/watch?v=TqtCOxeGAHE

Разглеждането на каквото и да било, самостоятелно - извадено от общия ход на събитията е неправилно.

Mind_Control
09-09-2013, 14:14

Така се действа с терористи. От тогава да са имали такива проблеми? Терористите трябва да са наясно, че ще умрат, дори с цената на невинни жертви. Иначе всеки ще стане терорист и ще изнудва.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:12 ----------

Хайде, да ги оставят и да видим още колко години ще се мъчат по този начин, който сега виждаме.

Ти чувстваш ли се компетентен да им разрешиш спора? Нито им знаеш историята, нито им знаеш морала, нито порядките в обществото.

Е така едно време испанците са унищожили културата на Атцтеките, защото не са я разбирали. Не може всички на земята да живееме по един калъп.

Само ще ти кажа, че този конфликт е от времената след 1-вата световна война.

old alfist
09-09-2013, 14:50
Ти чувстваш ли се компетентен да им разрешиш спора? Нито им знаеш историята, нито им знаеш морала, нито порядките в обществото.

Е така едно време испанците са унищожили културата на Атцтеките, защото не са я разбирали. Не може всички на земята да живееме по един калъп.

Само ще ти кажа, че този конфликт е от времената след 1-вата световна война.
Нямам претенции да съм компетентен - тук всеки си казва мнението.
Я, ни погледни нас, вече колко години не можем да се оправим.
Не е ясно, дали ако не ни пуснат някоя бомба, няма да си дойде всичко на мястото в нашата държава.

myato
09-09-2013, 15:26
Ами хайде да ги оставим, пък да видим.

Трябва да си голям..........оптимист за да мислиш, че ако режимът на Асад бъде оставен да се справи с бунтовете, ще следват демократични избори и т.н.

Този конфликт продължава от десетилетия и това, което наблюдаваме в момента е донякъде логичното следствие от всичко.

Ето една малко по-обективна гледна точка на случващото се.

http://www.youtube.com/watch?v=TqtCOxeGAHE

Разглеждането на каквото и да било, самостоятелно - извадено от общия ход на събитията е неправилно.
Няма значение дали съм оптимист или песимист, знам само какви са реалните резултати от напъните на външни сили за "демократизация".

Не е ясно, дали ако не ни пуснат някоя бомба, няма да си дойде всичко на мястото в нашата държава.

Те по време на войната в Югославия ни оттърваха по някоя ракетка, ма ние сме толкоз абни, че даже и те не рачиха да гръмнат.
От друга страна, малко ли гадове ни парашутираха, по-разрушителни от всякакви бомби.

Mind_Control
09-09-2013, 15:31

Ами ние не можем да се оправим толкова години, точно защото постоянно се месят във вътрешната ни политика. Ту Русия диктува правилата, ту Англия и Германия преди и САЩ напоследък.

Прочети малко за Берлинския конгрес, прочети малко за съединението, после прочети малко за първата и втората световни войни и ще ти се изясни до някъде обстановката. Прочети и за времената около 90-та година за десерт.

Само за пример- на Берлинския конкрес е решена съдбата на България след освобождението без да присъства нито един българин. А защо се е стигнало до Руско- Турската "освободителна" война, ще ти даде отговор, ако прочетеш за Цариградската конференция.

old alfist
09-09-2013, 15:39
Ами ние не можем да се оправим толкова години, точно защото постоянно се месят във вътрешната ни политика. Ту Русия диктува правилата, ту Англия и Германия преди и САЩ напоследък.

Прочети малко за Берлинския конгрес, прочети малко за съединението, после прочети малко за първата и втората световни войни и ще ти се изясни до някъде обстановката. Прочети и за времената около 90-та година за десерт.

Само за пример- на Берлинския конкрес е решена съдбата на България след освобождението без да присъства нито един българин. А защо се е стигнало до Руско- Турската "освободителна" война, ще ти даде отговор, ако прочетеш за Цариградската конференция.
Когато съм чел всичко това, ти може би си бил в Детската градина и не знам в какъв контекст ми пишеш всичко това.
А, в Сирия какво става вече толкова години. Русия и Щатите насъскват двете страни и си продават оръжието - това може да продължи безкрайно и тогава сирийците ще унищожат сами собствената си държава, както ние правим сега с нашата.

Mind_Control
09-09-2013, 15:43
Когато съм чел всичко това, ти може би си бил в Детската градина и не знам в какъв контекст ми пишеш всичко това.
А, в Сирия какво става вече толкова години. Русия и Щатите насъскват двете страни и си продават оръжието - това може да продължи безкрайно и тогава сирийците ще унищожат сами собствената си държава, както ние правим сега с нашата.

В контекста на това, че има конфликт не защото ние или сирийците сме олигофрени да се изтребваме и да тънеме в мизерия по желание, а защото така им изнася на великите сили. Кой ще купува вносните стоки на Била, Метро и т.н. ако имахме родно производство?
Същото е и в Сирия- кой ще им купува оръжието, ако няма конфликт?

Изобщо не искам да засягам темата за това, че лидерите в арабския свят са протежета на същите тези Велики сили, но май ще се наложи...

ecotronic
09-09-2013, 15:45
За външните "напъни" за постигане на демокрация в близкия иток и арабския свят много може да се говори.

Историята обаче показва това, че някогашното социалистическо влияние бе прокарано в тези страни по доста по-хуманен за обикновения жител начин. Въпреки практическото установяване на тоталитарна власт, в тези страни бяха извършени големи реформи, които бяха благоприятни за масата от населението.

За разлика от това, САЩ налагат влиянието си с груба сила и всякакви машинации.

old alfist
09-09-2013, 15:48
Според мен една война може да има и положителен ефект в Сирия - възможно е всички сирийци да се обединят, както едно време стана със Западна Германия, след Втората Световна Война.

Mind_Control
09-09-2013, 15:54
Според мен една война може да има и положителен ефект в Сирия - възможно е всички сирийци да се обединят, както едно време стана със Западна Германия, след Втората Световна Война.

Това е малко в сферата на научната фантастика. Не е невъзможно, но не и сега, а поне след 200 години :) Не може да се прави паралел с Германия. Германия винаги е била в силна позиция. На практика немски аристократични родове владеят цяла Европа. Като започнеш от Елизабет 2-ра минеш през Симеон 2-ри и стигнеш до белгийския крал и много други разбира се...

ecotronic
09-09-2013, 15:56

Това, за съжаление няма как да се случи в този регион на света. Просто, защото мина времето, когато конфликтите имаха политически характер. Настоящият религиозен характер на противостоянието е възможно най-тежкия.

old alfist
09-09-2013, 16:02
Сирийците дълги години са живяли в мирно съвместно съществуване, въпреки палитрата от религии в страната - между другото има много християни там.
Познавам няколко сириеца живеещи в Плевен - лекари, бизнесмени и др. и имам добро мнение за тях.

dimitar_vd62
09-09-2013, 16:34

Олди този филм и аз го гледах наскоро, Алфа са си свършили работата перфектно, не е тяхна работа да оказват първа помощ, издънили са се цивилните после, трябвало е да има дадат антидот първо на място а не да ги извозват до болниците.

Така се действа с терористи. От тогава да са имали такива проблеми? Терористите трябва да са наясно, че ще умрат, дори с цената на невинни жертви. Иначе всеки ще стане терорист и ще изнудва.[COLOR="Silver"]
.

Има и друга малко известна причина, мосюлманите терористи им все тая дали ще умрат защото вярват че ще отидат в рая, не са предвидили обаче че ще бъдат погребани увити в свински кожи, което директно ги праща в ада.

Mind_Control
09-09-2013, 16:46
Олди този филм и аз го гледах наскоро, Алфа са си свършили работата перфектно, не е тяхна работа да оказват първа помощ, издънили са се цивилните после, трябвало е да има дадат антидот първо на място а не да ги извозват до болниците.

Има и друга малко известна причина, мосюлманите терористи им все тая дали ще умрат защото вярват че ще отидат в рая, не са предвидили обаче че ще бъдат погребани увити в свински кожи, което директно ги праща в ада.

Това със свинските кожи ми хареса :) Щом вярват в рая, би трябвало да вярват и в ада, което може да се окаже превантивна мярка.
Ей тоя дето е измислил религиите е бил гении. Предивидил е всякакво противодействие и козовете винаги са в него.

dimitar_vd62
09-09-2013, 16:57
Ми те им промиват мозъците и им обещават че ще идат в рая дето ще ги чакат нам колко си девици, черните вдовици не знам какво ще ги чака.Има и друга интересна случка от средата на 80-те години.Не помня в коя арабска страна взели за заложници руски/тогава съветски дипломати/ от посолството в тази държава.Пратили спецчастити и ония казали на терористите до 24 часа да освободят заложницити и да си ходят по живо по здраво.Обаче им си присмели и след 24 часа получили пратка по еконт може би - кутии с отрязаните глави на някои от близките им, с послание че ако не размислят пак ще имат хабер.И всичко свършило мирно и тихо.

Mind_Control
09-09-2013, 17:28
Ми те им промиват мозъците и им обещават че ще идат в рая дето ще ги чакат нам колко си девици, черните вдовици не знам какво ще ги чака.Има и друга интересна случка от средата на 80-те години.Не помня в коя арабска страна взели за заложници руски/тогава съветски дипломати/ от посолството в тази държава.Пратили спецчастити и ония казали на терористите до 24 часа да освободят заложницити и да си ходят по живо по здраво.Обаче им си присмели и след 24 часа получили пратка по еконт може би - кутии с отрязаните глави на някои от близките им, с послание че ако не размислят пак ще имат хабер.И всичко свършило мирно и тихо.

Всичко са политически игри... А самите политици, поръчващи тези изтребления, най- вероятно нямат смелост да гледат хирургическа операция по Дискавъри и извръщат отвратени погледа си.

dimitar_vd62
09-09-2013, 17:51
С финансов привкус..

nikolaaaay
09-09-2013, 18:51
В конфликта в Сирия има поне 3 воюващи страни. От една страна е режима на Асад, срещу него воюва ССА, т.е. бунтовниците и от трета страна са влезлите от други арабски страни ислямисти. И трите страни воюват всеки срещу всеки. САЩ подкрепят ССА, а ислямистите са финансирани най-вероятно от Катар или Иран.
Затова и САЩ не бързат с удари срещу Асад, защото не е ясно доколко това ще засили позициите на ислямистите. Според мен това е единственото, което ги възпира от директна офанзива. За това дето САЩ били домъкнали чуждестранните наемници да се бият срещу Асад ми изглежда крайно невероятно, защото тези банди дърпат към Иран. САЩ може един ден да влязат в самия Иран, а какво остава да се бият срещу Асад заедно с ислямисти. Никаква логика. Иначе подкрепата за ССА не е тайна, но според ЦРУ това не са ислямисти.
В крайна сметка много интереси от най-различни страни към тази страна и оправия не се вижда. Дано един ден ООН направи собствени въоръжени сили, които да имат потенциала да спират подобни войни и да прилагат международни закони. Това би спестило и доста пари за отбрана на отделните държави, но явно още не му е дошло времето...

stu
09-09-2013, 19:35
В конфликта в Сирия има поне 3 воюващи страни. От една страна е режима на Асад, срещу него воюва ССА, т.е. бунтовниците и от трета страна са влезлите от други арабски страни ислямисти. И трите страни воюват всеки срещу всеки. САЩ подкрепят ССА, а ислямистите са финансирани най-вероятно от Катар или Иран.
Затова и САЩ не бързат с удари срещу Асад, защото не е ясно доколко това ще засили позициите на ислямистите. Според мен това е единственото, което ги възпира от директна офанзива. За това дето САЩ били домъкнали чуждестранните наемници да се бият срещу Асад ми изглежда крайно невероятно, защото тези банди дърпат към Иран. САЩ може един ден да влязат в самия Иран, а какво остава да се бият срещу Асад заедно с ислямисти. Никаква логика. Иначе подкрепата за ССА не е тайна, но според ЦРУ това не са ислямисти.
В крайна сметка много интереси от най-различни страни към тази страна и оправия не се вижда. Дано един ден ООН направи собствени въоръжени сили, които да имат потенциала да спират подобни войни и да прилагат международни закони. Това би спестило и доста пари за отбрана на отделните държави, но явно още не му е дошло времето...
Нещо не си много в течение на нещата.

nikolaaaay
09-09-2013, 19:52
Нещо не си много в течение на нещата.
Е, не може всички да сме толкова умни като тебе.

stu
09-09-2013, 20:18
Говоря конкретно за тезата ти ,че Иран спонсорира ислямистите и те дърпат към него, при положение,че Иран е най големият поддръжник на Асад, като дори изпраща войници,защото знае,че падне ли Сирия той е следващият.Основният спонсор на ислямистите е Саудитска арабия, които дори обявиха, че са готови да платят цялата атака на САЩ и евентуалните им съюзници!!!

old alfist
09-09-2013, 20:51
Затова ви казвам, че трябва да пуснат бомбите и който оцелее - няма друга оправия в тази държава, но като гледам и у нас нещата са същите, но в привидно друга форма.

dimitar_vd62
09-09-2013, 21:18
Кат каза да пуснат бомбите та не знам що са сетих за най-краткия научно-фантастичен разказ - Слънцето бавно изгряваше от Запад..

nikolaaaay
09-09-2013, 22:25
Говоря конкретно за тезата ти ,че Иран спонсорира ислямистите и те дърпат към него, при положение,че Иран е най големият поддръжник на Асад, като дори изпраща войници,защото знае,че падне ли Сирия той е следващият.Основният спонсор на ислямистите е Саудитска арабия, които дори обявиха, че са готови да платят цялата атака на САЩ и евентуалните им съюзници!!!
Да, ислямска република Иран е поддръжник на светския режим на Асад. Така е на хартия. Правителството на Саудитска Арабия пък е със САЩ. Обаче ислямистките организации като Ал Кайда и производните им се финансират от петрола очевидно, а не от космоса. Парите им идват от Иран, Катар, Сауд. Арабия, Пакистан и т.н. От тези държави единствено Иран поддържа ислямистите явно, но всичките държави от този регион са проядени от него.
То и пакистанското правителство беше съюзник на САЩ, но Бен Ладен си живееше спокойно там.
Като падне Асад какво ще се случи с Иран зависи кой ще дойде след него. Ако е прозападно управление е зле за тях, но ако са ислямисти, за тях ще е победа. В сирийския хаос интересите не са само в 2 посоки и не са черно-бели. Храбрият народ на Сирия срещу вероломните окупатори от САЩ - това са глупости.

pavlin
09-09-2013, 22:34
Глупости са това което казваш ти , Никалай.

Susscrofa
09-09-2013, 23:17
:wc:
Признат е от тебе и идеалисти като Пацо. Това е почти "целия свят".
Според мен подобни фанатици, призоваващи към агресия и насилие са вредни за обществото. Нещо като Волен Сидеров в днешно време.

Маркс твърди, че трябва да се премахне частната собственост върху средствата за производство за да се премахне експлоатацията на човек над човека. Това според него е първата стъпка към новия световен строй. Според Маркс държавното управление с неговите закони и служители ще отмрат с времето в хода на промените. В комунистическото общество няма да има престъпност, алкохолизъм, религия, експлоатация, глад или бедност.
Карл Маркс вярва, че социализмът в крайна сметка ще бъде заменен от бездържавно, безкласово общество, наречено комунизъм. Наред с вярата в неизбежността на социализма и комунизма, Маркс активно се бори и за практическото му прилагане, като се аргументира, че социалните теоретици и хората в неравностойно положение трябва да извършват организирани революционни действия за сваляне на капитализма и осъществяване на социално-икономическите промени.

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

По скоро е така: Фашистки режим - комунизъм, комунистически режим - умишлен хаос - управление на мафията.
Кога е имало демокрация в България?! Преди 1944г. може и да е имало някакъв зародиш.

Да, той наистина твърди това, но аз не виждам къде е проблемът?:wc:

---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Аз не твърдя, че Маркс няма да се окаже прав и след 20 000 години да има комунизъм. Обаче това трябва да стане по естествен път. Днешното състояние на западните държави е дошло по естествен път и затова животът там е по-добър. Социализмът не идва по естествен път. Той прекъсва естественото развитие на държавите и ги насочва в друга посока - изкуствена. Точно затова мислители като Маркс са вредни. Защото призовават за бунтове и революции, след които идва бедност и упадък.
Иначе около 1850 год. когато е живял той, неговите щуротии наистина са изглеждали доста примамливи, защото хората са живеели бедно и наистина е имало експлоатация. Само, че обществата, които са намерили начин да се оправят с този проблем без революции сега са доста по-напред и с доста по-малко експлоатация.

---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:36 ----------

Аз съм да влизат и як бой по кратуните, ама няма кой да финансира. Никаква трета световна няма да има. Същото се говореше и преди Ирак и Афаганистан. Наслушах се тогава как Саддам щял да смачка американците. Пък той едва гръмна няколко пъти и после се скри в миша дупка.

Да, защото се научиха да експлоатират други държави и народи.:)
Що си толкова смешен.:wc:
Капиталът не рядко надделява и почти винаги диктува как да се развиват световните процеси, това е нормално, но не задължително.

stu
09-09-2013, 23:29
Да, ислямска република Иран е поддръжник на светския режим на Асад. Така е на хартия. Правителството на Саудитска Арабия пък е със САЩ. Обаче ислямистките организации като Ал Кайда и производните им се финансират от петрола очевидно, а не от космоса. Парите им идват от Иран, Катар, Сауд. Арабия, Пакистан и т.н. От тези държави единствено Иран поддържа ислямистите явно, но всичките държави от този регион са проядени от него.
То и пакистанското правителство беше съюзник на САЩ, но Бен Ладен си живееше спокойно там.
Като падне Асад какво ще се случи с Иран зависи кой ще дойде след него. Ако е прозападно управление е зле за тях, но ако са ислямисти, за тях ще е победа. В сирийския хаос интересите не са само в 2 посоки и не са черно-бели. Храбрият народ на Сирия срещу вероломните окупатори от САЩ - това са глупости.
А какъв по народност беше Бен Ладен и от кой беше създадена Ал Кайда?Защо Саудитска Арабия прави оферти за оръжие на стойност няколко милиарда долара на Русия за да изостави Асад, намеквайки също така , че държи всички ислямисти изкъсо, и няма да допусне да има атентати по време на олимпийскипе игри в Сочи!Най добрият вариант за Иран в случаят е нито прозападно управление, нито ислямисти , а точно Асад.Досега не си ли разбрал, че САЩ винаги са били вероломен окупатор, в случаят дори не се срамуват да си признаят, че са съгласни да мятат рекети, когато някой им плаща.

pavlin
10-09-2013, 06:24
Ето още малко информация:

http://agsnews.info/index.php/worldnews/conflicts/4875-германски-и-британски-шпиони-подпомагат-опозицията-в-сирия
http://duma.bg/node/62117

fred
10-09-2013, 19:27
Истината е в СССР, пърдон Русия, всичко друго е от лукавия, а световния империализъм и САЩ са виновни за това, което се сетите, а ако не се сетите, има време...
Ако ги нямаше, сега ехеее, животът щеше да е рай, а и комунизмът щеше да е пристигнал вече :baby:
Доводи ще намерите във всички червени сайтове, които усърдно цитират някои тука, само дето в тях истината се вижда, като и комунизма....

RUNNING WILD
10-09-2013, 20:28
нормално е през периоди да има промяна на силите,от как свят светува силните мачкат слабите и ги впрягат,преди векове е било трудно заради бавното придвижване голяма смъртност при битки и огромен човешки ресурс за водене на война,сега е доста по лесно с всичко само е много по-скъпо като пари,американците няма да плачат пълно е с наемници в армията,Германия пази неутралитет съответно и Европа,ако има военни действия ще е за няколко дена,воините трябва да са кратки и евтини за победителя а за другият да са дълги и продължителни да излязат скъпо,тия американци не се спряха колко страни разсипаха не е истина,имам усета че на доста места дори туристите им са нежелани вече.

dimitar_vd62
10-09-2013, 21:09
Ако САЩ налагат правосъдие навсякъде за каква демокрация говорим.А не ни играйш по свирката а те бомбиме.Малко рекетьорски ми изглежда.Пък и нали говорим за конкуренция.Ние кат сме дребни можем само да пишем по форумите и парламента да излезе със стряскаща световните сили декларация че сме против или за нещо си.

nikolaaaay
10-09-2013, 21:11
от как свят светува силните мачкат слабите и ги впрягат,
Това изобщо не е задължително. Митове, легенди и клишета. Да не говорим, че най-богатите държави, където се живее и най-добре са малки държави. Австрия, Холандия, Дания, Швейцария, цяла Скандинавия, Сингапур, Австралия... тях ги мачка само въображението на разни ганьовци.

RUNNING WILD
10-09-2013, 23:40
Това изобщо не е задължително. Митове, легенди и клишета. Да не говорим, че най-богатите държави, където се живее и най-добре са малки държави. Австрия, Холандия, Дания, Швейцария, цяла Скандинавия, Сингапур, Австралия... тях ги мачка само въображението на разни ганьовци.

чакай чакай много бързаш,с най силната икономика е САЩ вътрешен външен продукт и тн,Австралия имат ръст да,погледни кой държави са имали колонии и са помпали ресурси на други страни първо!!! скандинавските страни са с най добра социална политика но безбожно скъпи са живот и стандарта е вискок ако щеш и за хамериканците,Швейцария не е водила война от 1815 та година,най големият хранително вкусов производител на 1 во място в света е швейцарски -Нестле,а конкуренцията им Крафт е ясно какво е,сметни колко пари са потекли на там,за банки и часовници джобни ножчета е ясно,в тия страни имаше допитване за излишък от злато държавен резерв и какво да се прави,искам да кажа че тия страни са грабили от другите страни ако щеш и с търговия и банки и какво ли не,1-вата и 2 рата световна война беше жестока финансова спринцовка за някой страни не го забравяй.

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:21 ----------

Австралия е открита от холандци,англичаните заселват Австралия ясно е на всички това,английските пирати са първите откриватели на какво ли не,холандци и скандинавци са шетали на всякъде,англичаните са щавели испански кораби на поразия,имали са договор с крал и кралица да дават процент и да не ги бесят като стъпят на сушата та Англия е била на далавера от пиратите от там се пълни хазната,много от тях не са искали да дават партия на страната и са бесени или са си крили дебелата кешовица по пещерите,някога транспорта е бил по сигурен по море защото не пресичаш граница най-евтино е било сравнително бързо и е могло да вземеш товар с себе си, и риска е по-малък от сухопътният път и не се влияеш така от времето,в всяка една страна дори нашата има зимен и летен път останали от едно време,та за Холандия освен пиратство и пренесено там какво ли не от къде ли не само искам да спомена че дори населението на ЮАР са холандци,ако си чел по вестниците май имат залежи от злато диаманти и какво ли не,та не се чуди че малка страна като Холандия хората не са скъсани като са изпомпали друга богата.

StanG
11-09-2013, 00:08
Ако петрола започне да се търгува свободно в различни валути, САЩ изчезват като фактор и като държава!Факт!От тук идват и всички събития в последните 30-40 години, откакто САЩ заменят златния резерв с хегемонията на ФЕД и обвързването на долара с нефта.Факт!Оттук нататък единствената работа на САЩ е поддържането на петродолара и респективно печатането на банкноти, понеже има ли нефт и търгува ли се той само с долари - долара винаги е обезпечен и всички го купуват, а САЩ печатат.И докато има петрол няма как да предизвикат инфлация, понеже и всички държавни резерви и заеми са в долари.Вързали са си гащите още 70-те години, не ги мислете що удрят без резолюции на ООН и т.н.А нали сте чували за намерението на Саддам да продава петрола си в йени, юани евро и т.н,?А на Кадафи?А за свободната Иранска петролна борса да сте чували?Оттук нататък всички брътвежи за джихад, за луди диктатори, за оръжия за масово унищожение губят смисъл и са само предтекст за масите...факт.Ако някой се опита да оспори да заповяда с обосновани аргументи.

nikolaaaay
11-09-2013, 01:07
Човече, хал хабер си нямаш от икономика. Спорът с теб е загуба на време. Това, че цената на барел петрол се определя най-често в долари по никакъв начин не означава, че плащанията стават в долари. Да не говорим, че някои от най-големите играчи на този пазар са анти-американски настроени държави като Русия, Иран, Ирак, Либия и т.н. Стандартът на САЩ е висок защото работят повече, с по-ефективни технологии и съответно по-голяма производителност. Имат поне 15 университета, които са сред най-добрите в света. Има и дълъг списък от държави, които нямат петрол, нямат военна мощ, нямат за валута "петродолари" и имат стандарт сравним с този на щатите, че и доста по-висок.
Аман от промити мозъци, вие направо на мозъчни спа процедури сте ходили.

pavlin
11-09-2013, 04:17
Да бе Никалай,
Затова ФЕД всеки месец вкарва 85 млрд. долара в Американската икономика и все такива ново напечатани доларчета. Оставам на теб да сметнеш колко са напечатаните от 2008г. насам и ако не бяха те какво щеше да се случи с икономиката на САЩ. Това което казва Stang си е вярно и извода е че май ти не разбираш от тези неща.

StanG
11-09-2013, 09:15
Благодаря за добрия диалог и отношение, Николай.Но в поста ми ставаше въпрос за съвсем друго нещо, не за стандарт на живот и кой е по-по-най.

Mind_Control
11-09-2013, 10:36
http://fakti.bg/show/76287-balgarite-sa-na-144-masto-po-shtastie-v-sveta

Статистика за тия дето защитават ударите в Сирия. Сирийците са точно толкова щастливи, колкото и ние. Защо тука не идват американците да се борят с комунистическата БСП?

dimitar_vd62
11-09-2013, 10:38
Ми щот няа нафта.

Mind_Control
11-09-2013, 10:46
чакай чакай много бързаш,с най силната икономика е САЩ вътрешен външен продукт и тн,Австралия имат ръст да,погледни кой държави са имали колонии и са помпали ресурси на други страни първо!!! скандинавските страни са с най добра социална политика но безбожно скъпи са живот и стандарта е вискок ако щеш и за хамериканците,Швейцария не е водила война от 1815 та година,най големият хранително вкусов производител на 1 во място в света е швейцарски -Нестле,а конкуренцията им Крафт е ясно какво е,сметни колко пари са потекли на там,за банки и часовници джобни ножчета е ясно,в тия страни имаше допитване за излишък от злато държавен резерв и какво да се прави,искам да кажа че тия страни са грабили от другите страни ако щеш и с търговия и банки и какво ли не,1-вата и 2 рата световна война беше жестока финансова спринцовка за някой страни не го забравяй.

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:21 ----------

Австралия е открита от холандци,англичаните заселват Австралия ясно е на всички това,английските пирати са първите откриватели на какво ли не,холандци и скандинавци са шетали на всякъде,англичаните са щавели испански кораби на поразия,имали са договор с крал и кралица да дават процент и да не ги бесят като стъпят на сушата та Англия е била на далавера от пиратите от там се пълни хазната,много от тях не са искали да дават партия на страната и са бесени или са си крили дебелата кешовица по пещерите,някога транспорта е бил по сигурен по море защото не пресичаш граница най-евтино е било сравнително бързо и е могло да вземеш товар с себе си, и риска е по-малък от сухопътният път и не се влияеш така от времето,в всяка една страна дори нашата има зимен и летен път останали от едно време,та за Холандия освен пиратство и пренесено там какво ли не от къде ли не само искам да спомена че дори населението на ЮАР са холандци,ако си чел по вестниците май имат залежи от злато диаманти и какво ли не,та не се чуди че малка страна като Холандия хората не са скъсани като са изпомпали друга богата.

И ти май не знаеш, какво каза... Защо не използваш точки за край на изреченията?

Тия пари дето са окрадени по времето на пиратите отдавна ги няма. Норвегия е богата, защото имат адски много петрол. Швейцария, защото парите на всички мафиоти по света са там. Предполагам знаеш, че в швейцарските банки не дават лихва, за да си държиш парите там, а напротив- ти им плащаш. Там има банки с по 10 човека служители, дето въртят милиарди оборот.

А сега видяхте ли, за какво ни приеха в ЕС- за да им прибираме бежанците от близкия изток и то за наша сметка.
Как не се намери един мъж политик в тая държава, да им е.а майките на всичките. Като няма пари от ЕС за бежанци, затваряме границата и това е! Не сме длъжни да ги приемаме.

dimitar_vd62
11-09-2013, 10:56
Ми то отначало си беше ясно че ще сме буфер между изтока и запада.За какво друго да ни приемат.

Mind_Control
11-09-2013, 11:06
Ми то отначало си беше ясно че ще сме буфер между изтока и запада.За какво друго да ни приемат.

То е ясно, ама тия педали в парламента да вземат да се събудят... Няма закон, който да ни задължава да приемаме бежанци. Особено пък за наша сметка :Silent:

fred
11-09-2013, 19:53
Да бе Никалай,
Затова ФЕД всеки месец вкарва 85 млрд. долара в Американската икономика и все такива ново напечатани доларчета. Оставам на теб да сметнеш колко са напечатаните от 2008г. насам и ако не бяха те какво щеше да се случи с икономиката на САЩ. Това което казва Stang си е вярно и извода е че май ти не разбираш от тези неща.

Ти ако разбираше, нямаше да пишеш глупости по форумите-ами да печати Путин рублички и да стане като САЩ щом е толкова лесно, а пък Газпром (или Внеш....еди коя си банк) да налива милиарди и така Днепропетровск ще стане Флорида, Калифорния или поне Аляска....

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

То е ясно, ама тия педали в парламента да вземат да се събудят... Няма закон, който да ни задължава да приемаме бежанци. Особено пък за наша сметка :Silent:

Ами всяка държава поема емигранти за нейна сметка-не виждам, кой друго може да плаща?!.
Турция, която е извън ЕС прави същото.Нормално е човек, да помогне на друг човек в беда, не виждам нищо педалско в приемането на бежанци, още повече че сме членове на ЕС.
Това са общоприети норми.Ако емигрантите станат проблем, може да поискаме и помощ от ЕС-друго няма какво да правим, но съм съгласен, че е скъпо това, особено за нас.
Когато емигрантите от бившата Югославия заляха Западна Европа войната там беше прекратена-с общо съгласие се удари Милошевич, това беше една от причините.И ние имаме интерес войната в Сирия да бъде прекратена по-бързо, за да няма емигранти у нас (както и още куп отрицателни последици и за региона и за света)-с това съм съгласен.Само че пътят за прекратяване на подобни войни обикновено е друга война, както голям пожар се гаси с насрещен такъв.

nikolaaaay
11-09-2013, 20:05
Да бе Никалай,
Паца, БВП на САЩ за 2012 г. е скромните 15,685 трилиона долара. 85 млрд. от 15 685 милиарда е някъде около космическите 0,5% от БВП, т.е. нормално е да се пускат в обръщение долари с цел обезценяване на дълга и покриване на бюджетния дефицит.
Да не говорим, че хартиените пари са относително малък дял. България също е залята от нови 20-левки, значи ли това, че другаря Олигарски е отворил печатницата? Няма никаква гаранция дали ЦБ просто не подменя банкнотите с нови.
Ама ти не се притеснявай за конвертируемостта на долара. Твоята заплата нали си е в рубли.

pavlin
11-09-2013, 20:17
Абе Никалай, ти си тежък случай.

dimitar_vd62
11-09-2013, 20:31

Ми те затова са педераси.Обаче си има и добра страна, е на, мангалите го измислили вече представяли се за сирийци да вземат помощи.Което е добре щото като после ще ги върнат в Сирия и ще се отървем от тях.Бе кат се замисля ....може и да не са педераси.Бе не педераси са щото после пък няма чии гласове да купуват, пък аз за по-малко от 50 бона не се продавам, в зелено или евра.На глава от семейството.

Susscrofa
11-09-2013, 20:51
Ники си ляга с пижама на звездички, сладко съзерцава портрета на семейство Буш над главата си. В стаичката му тихо звучи кънтри музичка, а в банята му го чака четка за зъби с форма на ракета пейтриът. На малкото му телевизорче пионер гледа бтв, а там разясняват колко екологосъобразен е добивът на шистов газ. Но това не е всичко, там под възглавничката е снимката на Хилъри, с която Ники по-късно ще се занимае.
Ти моето момче си промит мозък.

spe4elist
11-09-2013, 21:38
Абе Никалай, ти си тежък случай.

Не знам кой е тежък случай, ама ти си или много промит мозък, или много заблуден ...

Поляците не мразели руснаците?!?!? Вземи попрочети за Катинското клане през Втората световна ... и после разтягай геополитически локуми!

пп Още една гледна точка за Сирия:
http://trueaboutsyria.wordpress.com/2013/09/09/10thnigs/

thecleaner
12-09-2013, 00:12
Не знам кой е тежък случай, ама ти си или много промит мозък, или много заблуден ...

Поляците не мразели руснаците?!?!? Вземи попрочети за Катинското клане през Втората световна ... и после разтягай геополитически локуми!

пп Още една гледна точка за Сирия:
http://trueaboutsyria.wordpress.com/2013/09/09/10thnigs/

Вярната гледна точка е това за мен.

nikolaaaay
12-09-2013, 00:37
Вярната гледна точка е това за мен.
А според мен са фантазии без никакви доказателства. Няма никаква логика еврейското лоби, за което често се казва, че определя цялата политика на САЩ в Близкия изток, да иска да напълни съседна Сирия с ислямисти и да рискува там да стане втори Иран. Трябва да са изперкали тотално, за да искат такова нещо.

ivan dimitrov
12-09-2013, 05:18
---

StanG
12-09-2013, 10:42
^Е друго си е сега, с новите фрегати за толкова пари...Сега на "Шабла 2013" едната даже без малко да успее да си пусне радара, камоли да изстреля Sea Sparrow-а по мишената, и то за втора поредна година.Оказа се, че радарите са прекалено стари и дори не се поддържат вече.Също така и нямало договор за обучение на екипажите.Ама тва не се спомена като ги купуваха.Както и комисионната, де.Иначе пазят...сянка на раците :)

dimitar_vd62
12-09-2013, 12:18
Не ти е вярна математиката. И 1 е по вече от 0.
Имате ли идея че ПЛК-то на което служих, беше успешно пробито от водоструйката която трябваше да го изчисти от раковини. По мое време беше единственото ПЛК с действащи турбини. Едната Турска фрегата която ходихме да "плашим" когато се беше приближила до наши води, вьобще не трябваше да стреля за да ни потопи. Стигаше само много внимателно да разтоварят няколко снаряда от главният си калибьр отгоре ни. Ако не ни вдигнат с кранбалката си, като спасителна лодка де.
И като гледах "братският" СЧФ и той беше на сьщият хал. Поне единиците които идваха в базата.
Ама, иначе ..... русофилите си пишат.....

Слава богу че американците нямат руския флот за изгнили корита, че ся щяхме си говорим телепатично.

Mind_Control
12-09-2013, 13:27
Слава богу че американците нямат руския флот за изгнили корита, че ся щяхме си говорим телепатично.

Американците се страхуват от Китай в момента.

Доко
12-09-2013, 13:31
Американците се страхуват от Китай в момента.

Е тва е новина...
:big_flowers: :big_whoops::on_da_beach::big_bow_down:

Mind_Control
12-09-2013, 13:34
Е тва е новина...
:big_flowers: :big_whoops::on_da_beach::big_bow_down:

ти май не разбра в какъв контекст го казах...

Доко
12-09-2013, 13:37
ти май не разбра в какъв контекст го казах...

Всъщност не, ако забележката ти е уместна се извинявам.
Иначе веднага си представих как американците си умират от страх... :-)

bager
12-09-2013, 13:48
http://www.maritime.bg/2013/08/06/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%82-%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5/
Четох преди време за китайските амбиции напоследък. Произвеждат или плануват да го направят в близките години няколко самолетоносача и нови ядрени подводници. А и не виждам какво може да ги спре да го направят.

dimitar_vd62
12-09-2013, 17:51
Бат Рамбо и Чък Норис.

spe4elist
13-09-2013, 08:18
Само Чък Норис е достатъчен, така че - споко ...:surrender:

nikolaaaay
14-09-2013, 20:37
Да, той наистина твърди това, но аз не виждам къде е проблемът?
Проблем вече няма, защото светът разбра, че брътвежите на Маркс са тъпня. Лошото е, че фантазиите му обрекоха милиони хора на бедност, безпросветност и смърт във войни и лагери. Всичките социалисти са философи или подобни "умове". Няма нито един изявен икономист, който да е социалист. И има защо.

БВП на глава от населението (текущи щ.д.) (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:CUB:RUS:USA:DEU:JPN:VEN:VNM:CHN:LAO:C AN:BLR:NLD:AUT:AUS:DNK&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)

Orm
15-09-2013, 10:05
http://www.maritime.bg/2013/08/06/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%82-%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5/
Четох преди време за китайските амбиции напоследък. Произвеждат или плануват да го направят в близките години няколко самолетоносача и нови ядрени подводници. А и не виждам какво може да ги спре да го направят.

Те ще закъсат някъде около Тайван....освен ако нямат гаранция 2 години.... А и ще може да ги потопиш с прашка.....:-D

spe4elist
15-09-2013, 14:07
Те ще закъсат някъде около Тайван....освен ако нямат гаранция 2 години.... А и ще може да ги потопиш с прашка.....:-D

Една държава, която извежда космически кораби в орбита, със свои космонавти, едва ли е проблем да си построи няколко бойни кораба, били те и самолетоносачи ?!?
Това, че ние тука виждаме само последното им качество на стоките (заради ниската ни покупателна способност), не означава че нямат високо технологични производства.

Ти виж ние къде сме, Китай не ги мисли ...

Mind_Control
16-09-2013, 10:55
Една държава, която извежда космически кораби в орбита, със свои космонавти, едва ли е проблем да си построи няколко бойни кораба, били те и самолетоносачи ?!?
Това, че ние тука виждаме само последното им качество на стоките (заради ниската ни покупателна способност), не означава че нямат високо технологични производства.

Китай все още са силно зависими от западното хоу-хау. Те имат огромни модерни заводи, пълни обаче с немски машини и немски инженери отговорни за поддръжката.

Susscrofa
16-09-2013, 15:48
Китай все още са силно зависими от западното хоу-хау. Те имат огромни модерни заводи, пълни обаче с немски машини и немски инженери отговорни за поддръжката.

ноу-хау?:picnic:

Китай няма как да стане лидер именно поради тази причина.
Те просто копират, те не дават нищо ново, те не създават, не откриват и не измислят нищо ново.
Такъв световен лидер не е имал и няма как да има.:picnic:

Mind_Control
16-09-2013, 17:10
ноу-хау?:picnic:

Китай няма как да стане лидер именно поради тази причина.
Те просто копират, те не дават нищо ново, те не създават, не откриват и не измислят нищо ново.
Такъв световен лидер не е имал и няма как да има.:picnic:

Бате, аз казах точно това с една дума- ноу хау. Нямаше нужда да ме перефразираш в няколко изречения.

Китай винаги са били лидер. Това, че последните няколко стотин години са леко назад нищо не означава на фона на хилядолетната им история.

Susscrofa
16-09-2013, 17:16
Бате, аз казах точно това с една дума- ноу хау. Нямаше нужда да ме перефразираш в няколко изречения.

Китай винаги са били лидер. Това, че последните няколко стотин години са леко назад нищо не означава на фона на хилядолетната им история.

Бате, аз се съгласих с теб.

Ти беше написал хоу-хау:picnic:

Световният лидер е един.

nikolaaaay
16-09-2013, 19:38
Това, че китайците копират и нямат много свои разработки е така в момента, но в бъдеще не се знае как ще се развият нещата. В много области имат добри дизайнери, технолози и инженери вече. Повече от 25 години откакто скъсаха с плановата икономика и след още някоя година може да се окажат на ТИ с технологиите. Времето ще покаже. Ние трябва да си опичаме акъла и да инвестираме в образованието и инфраструктурата, а не в пенсионерите и популизма иначе ще си останем бедняци, оплакващи световното положение.

myato
16-09-2013, 21:14
Всеки почва с копиране. Гледайте децата как се учат. Китай вече излиза от "детският" период и отново ще стане империя, както някога. Щатите се нужнаят от "презареждане на батериите", иначе рискуват да изчезнат.

Orm
16-09-2013, 21:37
Всеки почва с копиране. Гледайте децата как се учат. Китай вече излиза от "детският" период и отново ще стане империя, както някога. Щатите се нужнаят от "презареждане на батериите", иначе рискуват да изчезнат.

Тия американски батерии така и не можахме да ги захраним.....цял свят бачка и пак не става....:dunno:

myato
16-09-2013, 21:42
Тия американски батерии така и не можахме да ги захраним.....цял свят бачка и пак не става....:dunno:

Ми много горят:-D

Susscrofa
16-09-2013, 22:41
Това, че китайците копират и нямат много свои разработки е така в момента, но в бъдеще не се знае как ще се развият нещата. В много области имат добри дизайнери, технолози и инженери вече. Повече от 25 години откакто скъсаха с плановата икономика и след още някоя година може да се окажат на ТИ с технологиите. Времето ще покаже. Ние трябва да си опичаме акъла и да инвестираме в образованието и инфраструктурата, а не в пенсионерите и популизма иначе ще си останем бедняци, оплакващи световното положение.

Обясняваш неща, за които не откривам да съм писал нещо.
Бъдещето е неизвестно.

nikolaaaay
17-09-2013, 00:17
Обясняваш неща, за които не откривам да съм писал нещо.

Е, то не може да си писал за всичко.

Mind_Control
17-09-2013, 11:27
Незнам в световен мащаб, но за да станеме ние малко по- добре, трябва да се случи някоя световна или локална война близко до нас. Друг вариант няма, за да се размърдат пластовете на блатото, в което сме потънали.
Важно уточнение е, че трябва този път да уцелиме страната на победителите още от самото начало. Лошото е, че този път май победителите ще са на изток, а ние в момента сме западно ориентирани :D От освобождението насам все сме на грешната страна :dunno: съдба...

mordohy
17-09-2013, 14:28
Политиците ни винаги са против народа си!
Те това е!
Иначе др. Ленин още в 1916 год. казва, че революцията може да стане само чрез пътя на войната.
И се оказва прав.
Няма такова нещо като "мирен преход"

Mind_Control
17-09-2013, 15:00
Политиците ни винаги са против народа си!
Те това е!
Иначе др. Ленин още в 1916 год. казва, че революцията може да стане само чрез пътя на войната.
И се оказва прав.
Няма такова нещо като "мирен преход"

Добре, че другаря Ленин е имал силен западен гръб, че щеше да види революция през крив макарон. Всичко е както Великите сили го пожелаят. И не щото народа няма потенциал да промени нещата, а защото организацията му е невъзможна на практика. Евентуално интернет може малко да поразбърка картите, ама ще видим.

nikolaaaay
17-09-2013, 18:15
Незнам в световен мащаб, но за да станеме ние малко по- добре, трябва да се случи някоя световна или локална война близко до нас. Друг вариант няма, за да се размърдат пластовете на блатото, в което сме потънали.
Важно уточнение е, че трябва този път да уцелиме страната на победителите още от самото начало. Лошото е, че този път май победителите ще са на изток, а ние в момента сме западно ориентирани :D От освобождението насам все сме на грешната страна :dunno: съдба...
Германия и Япония са загубили катастрофално ВСВ, но много скоро задминават победителите и сега са в пъти по-добре от държавите от бившия победител СССР.
Важен е модела и печелившия за нас модел е очеваден.

https://www.google.bg/publicdata (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:AUT:DEU:DNK:IRL:RUS:VNM:VEN:BLR:CHN:C UB:LAO:NLD:USA:AUS:JPN&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)

dimitar_vd62
17-09-2013, 21:47

Не знам що първият им космически кораб много приличаше на руските.Китай купи бившия руски самолетоносач "Киев", няма проблем да го клонират, някъде в недалечното минало Русия им продаде Су 27, новият им самолет не бил копие, законите на аеродинамиката го налагали, донякъде е така...ама...http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=61796 и http://bulgarian.ruvr.ru/2012_09_20/88778892/ , странно напомнящ за МиГ ПАК-ФА.

pavlin
17-09-2013, 22:44
Германия и Япония са загубили катастрофално ВСВ, но много скоро задминават победителите и сега са в пъти по-добре от държавите от бившия победител СССР.

https://www.google.bg/publicdata (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:AUT:DEU:DNK:IRL:RUS:VNM:VEN:BLR:CHN:C UB:LAO:NLD:USA:AUS:JPN&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)

Защо не вземеш да пуснеш и малко информация за количеството държавен дълг на тези страни и за размера на задлъжнялост на домакинствата.

nikolaaaay
18-09-2013, 00:27
Защо не вземеш да пуснеш и малко информация за количеството държавен дълг на тези страни и за размера на задлъжнялост на домакинствата.
Мога да ти пусна информация за дълга на страните от СИВ през 1989 и той е доста сериозен. Полша преживяха тяхната хиперинфлация още през 80-те. На тях им опростиха десетки милиарди в началото на 90-те, щото си бяха фалирали. Инфлацията 1980-1988 е над 20% годишно. 1988 положението стана неконтролируемо и това всъщност беше най-сериозната причина за падането на соц-а. Дългът на България също беше около и над 100% към 1989г.
Задлъжнялостта на домакинствата я тълкуваш твърде първосигнално. Знам, че е непонятно за теб, но високата задлъжнялост на домакинствата често, макар и не задължително, говори за висок стандарт. Човек с ниски доходи не може да вземе голям кредит, нали. В Етиопия и Сомалия домакинствата имат нулева зъдлъжнялост, ма не вярвам да живеят особено добре.

pavlin
18-09-2013, 04:14
Пусни ги данните ама в доларови суми. За домакинствата става въпрос за това че се взема на заем повече от колкото се изкарва. Ето и малко статистика:

http://www.oecd-ilibrary.org/sites/factbook-2013-en/03/03/02/index.html?contentType=&itemId=/content/chapter/factbook-2013-28-en&containerItemId=/content/serial/18147364&accessItemIds=&mimeType=text/html

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-24102012-AP/EN/2-24102012-AP-EN.PDF

Mind_Control
18-09-2013, 10:29

А, така :) Много хубаво си я постнал тази графика. От нея се вижда прекрасно разделението в света на бедни и богати. Ние сме от бедните. Бая си поиграх, но не намерих държава с БВП някъде по средата, между страните в долната част на графиката и страните в горната й част. На мен това ми се струва неестествено или изкуствено създадено с други думи...

myato
18-09-2013, 16:02
А, така :) Много хубаво си я постнал тази графика. От нея се вижда прекрасно разделението в света на бедни и богати. Ние сме от бедните. Бая си поиграх, но не намерих държава с БВП някъде по средата, между страните в долната част на графиката и страните в горната й част. На мен това ми се струва неестествено или изкуствено създадено с други думи...

Графиките ги заеби. Днес обиколих целият шибан град, включително т.нар. "пазар на производителите", щото се запънах, че няма да купувам и ям немски или френски картофи. Е няма братко. А кажи ми как ще се оправим?:pokey:
Днес, между другото, БПЦ предложи нещо разумно - да подслони сирийски бежанци по манастирите, надявам се християни все пак.

pavlin
18-09-2013, 18:37
В предишният ми коментар имаше проблем с линка за задлъжнялостта на домакинствата сега вече работи:
http://www.oecd-ilibrary.org/sites/factbook-2013-en/03/03/02/index.html?contentType=&itemId=/content/chapter/factbook-2013-28-en&containerItemId=/content/serial/18147364&accessItemIds=&mimeType=text/html

nikolaaaay
18-09-2013, 20:24
Аз работя в производствена фирма, българска. Пътувам често в Германия и Швейцария, защото всичките ни клиенти са оттам. Бил съм и във всички от останалите български фирми от нашия бранш и мога да ти кажа, че разликата в БВП между нас и тях е естествена и резонна. Тя беше и още по-голяма преди 15 години и пак беше нормално. Просто нашата производителност е ниска и тя зависи от нивото на професионализма, с който се работи. В последните години наваксахме в това отношение, но още сме много назад. Освен това те правят автомобили и самолети и ги продават скъпо, а ние правим болтчета и лагерчета за техните машини и се конкурираме с китайците.

Ето графиката с държави "по средата".
https://www.google.bg/publicdata (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:AUT:DEU:DNK:IRL:RUS:VNM:VEN:BLR:CHN:C UB:LAO:NLD:USA:AUS:JPN:GRC:CZE:SVK:SVN:KOR:CYP:ESP :ITA&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)

П.С. Австрия, Холандия, Дания, Ирландия или Финландия са доста по-напред с материала от страни с доста по-голямо влияние като Англия, Франция, Германия, Испания или Италия. Аз не вярвам в световната конспирация.

pavlin
18-09-2013, 21:08
Никалай, по твоята графика Кипър е по-напред от Южна Корея. Хайде сега обясни как Кипър е по-развитата страна. Също така Куба излиза толкова развита колкото и Китай. Тези графики където ги вадиш от Гугъл са много условни.

fred
18-09-2013, 23:03
Ами то си пише-брутен продукт на глава от населението, но като гледам Китай е над Куба, защо Кипър да няма БВП над Южна Корея?Кипърците са шепа хора, а какви са данните наистина е относително, но мисля, че като цяло са верни.

Ето тука едни други данни, но там критерият е размерът на БВП.Там в една от таблиците Кипър е след Северна Корея, но пак казваме-тук става дума за номинална стойност, а не за продукт на глава от населението.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_ %D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_% D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_%28%D0%BF%D0%BE_%D0 %BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B 0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82 %29

nikolaaaay
18-09-2013, 23:29
Никалай, по твоята графика Кипър е по-напред от Южна Корея. Хайде сега обясни как Кипър е по-развитата страна. Също така Куба излиза толкова развита колкото и Китай. Тези графики където ги вадиш от Гугъл са много условни.
Това за пореден път доказва, че тежката индустрия и промишлеността като цяло, нямат решаващо значение за БВП на глава от населението. В много от развитите държави, вкл. "индустриална" Германия, секторът на услугите заема над 50% от БВП. В някои държави услугите дават 80% от общия БВП, т.е. защо Кипър да не е по-богата държава от Корея?! Съвсем сравними са показателите им. Вярно е, че данните са изчислени в долари и моментните курсове изкривяват леко нещата, но данните са си верни и показателни. По тази причина и БВП на Куба излиза по-голям, отколкото е в действителност. Там валутният курс е изкуствено спуснат, а не пазарен.

pavlin
18-09-2013, 23:40
Ами Кипър съвсем скоро бяха пред фалит заради раздуването на едни балони където допринесоха за големият им БВП. За сектора на услугите там нещата са по-различни и малко виртуални.

Mind_Control
19-09-2013, 13:46
Аз работя в производствена фирма, българска. Пътувам често в Германия и Швейцария, защото всичките ни клиенти са оттам. Бил съм и във всички от останалите български фирми от нашия бранш и мога да ти кажа, че разликата в БВП между нас и тях е естествена и резонна. Тя беше и още по-голяма преди 15 години и пак беше нормално. Просто нашата производителност е ниска и тя зависи от нивото на професионализма, с който се работи. В последните години наваксахме в това отношение, но още сме много назад. Освен това те правят автомобили и самолети и ги продават скъпо, а ние правим болтчета и лагерчета за техните машини и се конкурираме с китайците.

Ето графиката с държави "по средата".
https://www.google.bg/publicdata (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:AUT:DEU:DNK:IRL:RUS:VNM:VEN:BLR:CHN:C UB:LAO:NLD:USA:AUS:JPN:GRC:CZE:SVK:SVN:KOR:CYP:ESP :ITA&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)

П.С. Австрия, Холандия, Дания, Ирландия или Финландия са доста по-напред с материала от страни с доста по-голямо влияние като Англия, Франция, Германия, Испания или Италия. Аз не вярвам в световната конспирация.

След като работиш с тези две държави, би трябвало да ти е ясно, че те не работят 5 пъти по- качествено от теб, но доходите им са 5 пъти по- високи.

stu
19-09-2013, 21:23
Вижте кой подкрепят и въоражават западните "умиротворители".

dimitar_vd62
19-09-2013, 22:03

След като работиш с тези две държави, би трябвало да ти е ясно, че те не работят 5 пъти по- качествено от теб, но доходите им са 5 пъти по- високи.

От последната ми работа имам впечатления от работата на австрийци, французи и турци.Начало на работното време8.00,обедна почивка,край на работното време17.00.
Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома.Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.

Orm
19-09-2013, 22:24
От последната ми работа имам впечатления от работата на австрийци, французи и турци.Начало на работното време8.00,обедна почивка,край на работното време17.00.
Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома.Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.

Аз работя в западна фирма от 10.00 до 19.00 в това време влиза и час почивка, имам си таргет (количество работа която трябва да свърша за този ден) който трябва да достигна. Всяко излизане от работното помещение се записва , комфортно , топло, пред компютъра. Майка ми е готвачка в български ресторант и работи от 10.00 до 23.00-24.00 спаред зависи к'во му скимне на шефа...... познай кой взима 600-700лв повече
Така че това че на запад работят повече са пълни глупости , я накарай немец да си мръдне пръста допълнително без да му платиш двоен надник да видиш какво ще ти си стовари на главата........

dimitar_vd62
19-09-2013, 22:29
И така трябва да бъде, всичко допълнително се заплаща.Свиквайте с това.Има си едно нещо наречено трудова характеристика и трябва да се спазва.Фирмата в която работех беше френска, допълнителния труд, работа на официални празници се заплащаше.За последната нова година в която ми се падна дежурство ми платиха допълнително 120 лв.Много са си прави немците.

Orm
19-09-2013, 22:43
И така трябва да бъде, всичко допълнително се заплаща.Свиквайте с това.Има си едно нещо наречено трудова характеристика и трябва да се спазва.Фирмата в която работех беше френска, допълнителния труд, работа на официални празници се заплащаше.За последната нова година в която ми се падна дежурство ми платиха допълнително 120 лв.Много са си прави немците.

Точно така е и при нас, празник -двойно , нощен труд - двойно, работиш в почивния си ден - двойно , ама не е така при български работодател, да не говорим за осигуровки и тем подобни . Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения

dimitar_vd62
19-09-2013, 22:53
Точно така е и при нас, праздник -двойно , нощен труд - двойно, работиш в почивния си ден - двойно , ама не е така при български работодател, да не говорим за осигуровки и тем подобни . Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения

Точно, като предадоха управлението на български мениджър/понеже те купуват такива предприятия - топлофикации пооправят ги така да се каже и после отиват в друго такова и само искат да носи печалба/ всичко се прееба.Не ми се обеснява, дълго е, но тези които останаха хич, ама хич не са доволни щото сега "работят" за 550.

Mind_Control
23-09-2013, 14:03
Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения

Тука просто печалбата не се разпределя между работниците и собственика, а отива само в собственика и на работниците се дават остатъците. Тука, който се види с 2 лева в джоба скача на С класа, вместо да инвестира в компанията си и в кадърните си работници. Затова квалификацията пада, щото всеки скача от фирма във фирма, не се задържа на едно място и не може да се специализира. Отделно нищо, че си мениджър- не ти пречи да скочиш да смениш гумите на колата, щото шефа ти е използвач.

ecotronic
23-09-2013, 14:33
Имам събрани доста впечатления относно начина по който работят специалисти (примерно немски) в IT сектора:

- Много добри, но много тесни специалисти.
- Всеки си знае точно своите задължения и нищо встрани от тях не пипва.
- Неспособни са да импровизират и в момента в който се сблъскат с проблем на който не са научили решението - обикновено блокират.
- Работят по предварително прецизно утвърден план и за нищо на света не го нарушават.

В резултат на това организацията в която работят функционира като добре смазана машина, макар и на цената на по-високи разходи на средства и труд.

Но явно това е добрият подход.

Mind_Control
23-09-2013, 16:34
Имам събрани доста впечатления относно начина по който работят специалисти (примерно немски) в IT сектора:

- Много добри, но много тесни специалисти.
- Всеки си знае точно своите задължения и нищо встрани от тях не пипва.
- Неспособни са да импровизират и в момента в който се сблъскат с проблем на който не са научили решението - обикновено блокират.
- Работят по предварително прецизно утвърден план и за нищо на света не го нарушават.

В резултат на това организацията в която работят функционира като добре смазана машина, макар и на цената на по-високи разходи на средства и труд.

Но явно това е добрият подход.

Точно това имах предвид с предишния си пост.. Нашето общество е добре пригодено, но за преди 150-200 години, когато е трябвало сам да си гледаш житото за хляба, след това да си го омесиш и да си направиш сам сиренето. Демек- разбираме от всичко, ама колкото да си свършиме работа. И като опреме до детайлите и удряме на камък. А точно детайлите придават завършен вид и струват безбожно скъпо.

nikolaaaay
23-09-2013, 18:51
Тука просто печалбата не се разпределя между работниците и собственика, а отива само в собственика и на работниците се дават остатъците. Тука, който се види с 2 лева в джоба скача на С класа, вместо да инвестира в компанията си и в кадърните си работници. Затова квалификацията пада, щото всеки скача от фирма във фирма, не се задържа на едно място и не може да се специализира. Отделно нищо, че си мениджър- не ти пречи да скочиш да смениш гумите на колата, щото шефа ти е използвач.
Не е така във всички фирми. Познавам много хора, които могат да си купят Ферари, но карат Шкода и инвестират във фирмата си. Няма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари. Трябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.

nikolaaaay
23-09-2013, 19:21
Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома. Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.
Това, което описваш е типчно за Бг. Аз пък познавам обаче и много фирми, където отношението към работата и към клиентите е точно обратното. Там обаче също не е гарантирано, че производителността ще е висока, защото колкото и да е трудолюбив, кадърен и съвестен работника, ако няма ново поколение машини и уреди за контрол на качеството, нищо не може да направи. Ако няма инженери и дизайнери, които да направят нов модел по-конкурентно изделие пак нищо не става. Точно затова онези стари соц. заводи трябваше да се приватизират още през 1990, за да имат някакъв шанс да се модернизират и оцелеят. Те ги оставиха на самотек, натрупаха дългове и после чудим защо се приватизирали за по 1 долар. Ами, че ВМЗ Сопот сега има активи за 107 млн. лева и дългове за 140 млн. Кой ще го вземе и за 1 долар?! Няма кой. А това, по изключение, през 1989 е бил завод със съвременно оборудване. Тогава е струвал наистина много.
В Германия тяхното министерство на икономиката се казва М-во на икономиката и технологиите. Тука новият министър Стойнев разправя, че технологичните паркове били излишен разхода на средства.
Другото, което го има в изобилие в Германия е перфектната инфраструктура. Тук се построи една магистрала и веднага са появиха разни умници за които Тракия била само за да могат софиянци да ходят по-комфортно до морето.

dimitar_vd62
23-09-2013, 19:56
Не е така във всички фирми. Познавам много хора, които могат да си купят Ферари, но карат Шкода и инвестират във фирмата си. Няма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари. Трябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.

А, е те затова седя без работа.И не само че ти забиват ножа в гърба ами и нагласата им е - "да има за единия боб и една ракийка".А на мен не ми се пада до това ниво.

ecotronic
23-09-2013, 20:13
А, е те затова седя без работа.И не само че ти забиват ножа в гърба ами и нагласата им е - "да има за единия боб и една ракийка".А на мен не ми се пада до това ниво.

Митак, ти си кадърен човек и като такъв мисля, че трябва да направиш малък компромис с достойнството си и да захванеш някаква работа макар и за по-малко пари.

Аз съм разбрал това, че е много важно това даден човек да бъде допуснат до дадена работа.
Оттам нататък като те видят, на какво си способен, всеки ще се стреми да извлече максималната полза от теб, ще ти дадат по-отговорна работа, ще ти вдигнат заплатата и нещата ще се наредят по естествения начин.

А как ще разбере някой какво чиниш, когато си седиш вкъщи?

А и нали знаеш - залудо работи, залудо не стой.

Така мисля аз :)

dimitar_vd62
23-09-2013, 20:24
Само дето на 50-се никой не те ще.Тука такива работодатели няма, не знам по софийско как е.Повечето фирми, от нова година насам/понеже от тогава си търся работа/ през 2-3 месеца максимум търсят нови хора за същите позиции.Казвали са ми даже че не могат да ми платят високите степени на квалификация.Или за смешни позиции търсят с висше с поне два езика и бля,бля бля....Два месеца на изпитателен срок и после ако съм работлив щели да ме назначат....Договор след втория месец.Не е трудно да се сетиш за какво иде реч.80% бармани, сервитьорки, разнос на пици, гумаджии ....все неща дето не са ми по специалността.Икато ти кажат че ще работиш в млад и динамичен екип ти става ясна картинката.

По-добре гладен и отпочинал отколкото гладен.

myato
23-09-2013, 20:36
Митак, ти си кадърен човек и като такъв мисля, че трябва да направиш малък компромис с достойнството си и да захванеш някаква работа макар и за по-малко пари.

Аз съм разбрал това, че е много важно това даден човек да бъде допуснат до дадена работа.
Оттам нататък като те видят, на какво си способен, всеки ще се стреми да извлече максималната полза от теб, ще ти дадат по-отговорна работа, ще ти вдигнат заплатата и нещата ще се наредят по естествения начин.

А как ще разбере някой какво чиниш, когато си седиш вкъщи?

А и нали знаеш - залудо работи, залудо не стой.

Така мисля аз :)

Браво за мисленето, но за съжаление мнозинството от BG началниците(за мен това не са работодатели), като видят че работиш съвестно, гледат да те натоварят с всичката работа и ако има как, да ти намалят заплащането. Ако проявиш и по-широки компетенции, съвсем ти се катерят по главата, стига да усетят, че не си в стабилно социално положение.
В татковината знания и умения масово не се ценят.
За поговорката, дето споменаваш, попитай примерно един немец какво мисли.

thecleaner
23-09-2013, 20:41
Браво за мисленето, но за съжаление мнозинството от BG началниците(за мен това не са работодатели), като видят че работиш съвестно, гледат да те натоварят с всичката работа и ако има как, да ти намалят заплащането. Ако проявиш и по-широки компетенции, съвсем ти се катерят по главата, стига да усетят, че не си в стабилно социално положение.

Тая поговорка си е моя бре оуууууууу :) Принципно и аз адмирирам мисленето на Димитър, а пък ;) немците знаеш ли, каква поговорка имат: "Като си толкова умен, къде са ти парите."

ecotronic
23-09-2013, 20:43

Абе има и свестни работодатели, въпреки, че повечето са такива, каквито ги описваш. То си е и до късмет.
Аз в това отношение явно съм късметлия. :)

dimitar_vd62
23-09-2013, 20:44
Па под дюшека .

myato
23-09-2013, 21:13
Тая поговорка си е моя бре оуууууууу :) Принципно и аз адмирирам мисленето на Димитър, а пък ;) немците знаеш ли, каква поговорка имат: "Като си толкова умен, къде са ти парите."

Част-оборотни. Останалите-по банки:pimp:

Абе има и свестни работодатели, въпреки, че повечето са такива, каквито ги описваш. То си е и до късмет.
Аз в това отношение явно съм късметлия. :)

Аз за това казах "мнозинството", а не всички, но за съжаление положението е като в немската граматика - изключенията потвърждават правилото.

pavlin
24-09-2013, 15:40
Няма как обаче един собственик на бизнес да дава немски заплати, дори и да е постигнал немска производителност. Просто на пазара на труда има прекалено много хора, които са готови да работят за по-малко пари.

Да, на това се казва експлоатация на труда.

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

Трябва производителността да се вдигне в мнозинството от фирмите, да се появи дефицит на способни кадри и едва тогава може да се говори за немски заплати. Това е смисъла на пазарната икономика.

Високата производителност в повечето случаи не води до повишаване на заетостта. Най-много да доведе до повишаване на заплащането с малко.

Mind_Control
24-09-2013, 16:17

Естествено, че не е така във всички, но предполагам, ще се съгласиш, че в повечето е. Никъде не можеш да видиш толкова луксозни лимузини. Дори Ферари не прави впечатление на никого вече.

Пазарната икономика умира... Има 100 годишни цикли и в момента сме в края на поредния. Промяната вече е започнала в развития свят.

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Да, на това се казва експлоатация на труда.

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

Високата производителност в повечето случаи не води до повишаване на заетостта. Най-много да доведе до повишаване на заплащането с малко.

Е тука съм на 100% съгласен с теб. Научил си нещо в щатите :)

Orm
27-09-2013, 22:09
За тези които поне малко разбират руски, съжалявам но на английски такова нищо май не може да се намери http://www.youtube.com/watch?v=xxexXc8IgEo

StanG
27-09-2013, 22:50
^Шшшшшт!Не вярвайте на руснаците!Те са комунисти - нехора!Ядат малки деца и убиват бебета панди!

Orm
27-09-2013, 23:07
^Шшшшшт!Не вярвайте на руснаците!Те са комунисти - нехора!Ядат малки деца и убиват бебета панди!

И ритат зайци!!!

nikolaaaay
28-09-2013, 00:30
Руската пропаганда твърди едновременно, че от американската войска чеп за зеле не става. Технологиите и подготовката им са пълни боклуци. В същото време тиражират и версията, че САЩ са военен терорист. Нападат и окупират всички държави наред и едва ли не дължат благосъстоянието си на войните, които водят. Те братушките са на Ти с пропагандата. Бая години се упражняват.
Помня, че и преди войната в Ирак пак казваха, че Саддам щял много да ги бие. Преди Косово, сърбите щели да им свалят самолетите като круши. Самолетоносачите щели да потопят с руските си ракети. Преди Либия, Кадафи щял да ги смачка... Все забавни истории, ма те резултатите показват истинската картина. Няма нужда някакви клипчета в ютюб да ни светват. Поне аз така мисля.

NPP
28-09-2013, 03:47
Руската пропаганда твърди едновременно, че от американската войска чеп за зеле не става. Технологиите и подготовката им са пълни боклуци.

Американците правят абсолютно същото нещо за руската армия, то си е в реда на нещата. Да не говорим, че американската военна техника е филмов герой номер едно и много хора израснали с тези филми вярват, че един Ф-16 сваля 4бр. МиГ-29 в реалният свят обаче резултатите са далеч далеч по-различни. Що се отнася до военната им подготовка, то тя в никакъв случай не е лоша, но философията и е насочена именно към справяне със далеч по-слаби противници и те не са готови да дават жертви в тежки боеве което се потвърди за пореден път в Сирия.

В същото време тиражират и версията, че САЩ са военен терорист. Нападат и окупират всички държави наред и едва ли не дължат благосъстоянието си на войните, които водят.

Е да, всички знаем какви освободители са американците и т.н. ,но мен ме интересува, защо като са такива пичове не отърваха корейците досега, ами се занимават с икономически изгодни страни в който нещата стават само по-зле след дозата демокрация която им изсипят от небето?

Помня, че и преди войната в Ирак пак казваха, че Саддам щял много да ги бие. Преди Косово, сърбите щели да им свалят самолетите като круши. Самолетоносачите щели да потопят с руските си ракети. Преди Либия, Кадафи щял да ги смачка...

Това са пълни глупости и едвали някой трезво мислещ човек би си го помислил! Виж като нахлуят спомени от казармата след поредната ракия може и ние да ги набием американсице. ;)

Все забавни истории, ма те резултатите показват истинската картина. Няма нужда някакви клипчета в ютюб да ни светват. Поне аз така мисля.

Добре си го написал, но според мен не мислиш правилно.:th_up:

Orm
28-09-2013, 11:46
Руската пропаганда твърди едновременно, че от американската войска чеп за зеле не става. Технологиите и подготовката им са пълни боклуци. В същото време тиражират и версията, че САЩ са военен терорист. Нападат и окупират всички държави наред и едва ли не дължат благосъстоянието си на войните, които водят. Те братушките са на Ти с пропагандата. Бая години се упражняват.
Помня, че и преди войната в Ирак пак казваха, че Саддам щял много да ги бие. Преди Косово, сърбите щели да им свалят самолетите като круши. Самолетоносачите щели да потопят с руските си ракети. Преди Либия, Кадафи щял да ги смачка... Все забавни истории, ма те резултатите показват истинската картина. Няма нужда някакви клипчета в ютюб да ни светват. Поне аз така мисля.

Когато казваш и посочваш едната страна същото трябва да направиш и в противоположна посока иначе излиза че мнението ти не е обективно. Исках да те питам следното според теб Руската пропаганда или Американската е по мощна в световен мащаб ?
Второ, според теб ако не си съгласен с клипчето излиза че - тези които пикаят върху трупове в клипа са агенти на КГБ така ли ? Тези обезобразени хора са облъчени от руснаците??? Американците са построили своя космически щит а руснаците ни лъжат че не са ??? Америка не харчи стотици милиарди за ненужни военни разработки??? В американската армия служат чистокръвни американци?? Американския войник се обучава на отбранителни действия и е подготвен за дълготрайни бойни действия в тежки условия?? Не се предлага американски паспорт след края на службата???
С коя част от филма не си съгласен и смяташ че е пропаганда ????

nikolaaaay
28-09-2013, 15:03
Когато казваш и посочваш едната страна същото трябва да направиш и в противоположна посока иначе излиза че мнението ти не е обективно. Исках да те питам следното според теб Руската пропаганда или Американската е по мощна в световен мащаб ?
Второ, според теб ако не си съгласен с клипчето излиза че - тези които пикаят върху трупове в клипа са агенти на КГБ така ли ? Тези обезобразени хора са облъчени от руснаците??? Американците са построили своя космически щит а руснаците ни лъжат че не са ??? Америка не харчи стотици милиарди за ненужни военни разработки??? В американската армия служат чистокръвни американци?? Американския войник се обучава на отбранителни действия и е подготвен за дълготрайни бойни действия в тежки условия?? Не се предлага американски паспорт след края на службата???
С коя част от филма не си съгласен и смяташ че е пропаганда ????
Аз не отричам, че пропаганда има и от двете страни. Знам, че в западните медии /не само американските/ използват всеки случай за оплюят руснаците. Също и руснаците дават луди пари да очернят Запада. В последните години изглежда все едно Студената война не е спирала.
Това обаче не означава, че ние трябва да взимаме страна. Ако искаме да сме обективни трябва да отсяваме преднамерената пропаганда от истинските новини. Това с пикаещите войници е съвсем нормално. Във всички армии има изключително прости войници и сержанти. Даже и офицери. То ако пикаенето е най-лошото нещо, което са правили войниците пак добре. Колко добре е подготвена армията на Щатите не знам, но определено е на ниво. Естествено, че не искат да влизат в тежки конфликти с много жертви. Кой иска да го прави. Ние искаме ли нашата армия да дава жертви някъде на майната си. Не.
За военните разработки колко са ненужни не знам. Обикновено тези технологии ако не се използват от войската, се използват за граждански дейности. Имат пари - дават. Парите са си техни. Нас какво ни интересува какви оръжия разработват.

Orm
28-09-2013, 15:46
Аз не отричам, че пропаганда има и от двете страни. Знам, че в западните медии /не само американските/ използват всеки случай за оплюят руснаците. Също и руснаците дават луди пари да очернят Запада. В последните години изглежда все едно Студената война не е спирала.
Това обаче не означава, че ние трябва да взимаме страна. Ако искаме да сме обективни трябва да отсяваме преднамерената пропаганда от истинските новини. Това с пикаещите войници е съвсем нормално. Във всички армии има изключително прости войници и сержанти. Даже и офицери. То ако пикаенето е най-лошото нещо, което са правили войниците пак добре. Колко добре е подготвена армията на Щатите не знам, но определено е на ниво. Естествено, че не искат да влизат в тежки конфликти с много жертви. Кой иска да го прави. Ние искаме ли нашата армия да дава жертви някъде на майната си. Не.
За военните разработки колко са ненужни не знам. Обикновено тези технологии ако не се използват от войската, се използват за граждански дейности. Имат пари - дават. Парите са си техни. Нас какво ни интересува какви оръжия разработват.

Темата е западните умиротворители за това пиша за тях и не ги сравнявам с други. А и в клипчето не го правят.
Ти самият в коментара си не отричаш нито едно от казаното във филма само се опитваш да ги оправдаеш. Освен за оръжията с което не съм съгласен , защото тези оръжия не се използват никъде. А и те нямат пари и докарват световни финансови кризи.

nikolaaaay
28-09-2013, 16:00
Темата е западните умиротворители за това пиша за тях и не ги сравнявам с други. А и в клипчето не го правят.
Ти самият в коментара си не отричаш нито едно от казаното във филма само се опитваш да ги оправдаеш. Освен за оръжията с което не съм съгласен , защото тези оръжия не се използват никъде. А и те нямат пари и докарват световни финансови кризи.
Стига с тия кризи. България е в перманентна криза и така ще си остане години напред. Световната криза обаче свърши в началото на 2010г. От тогава насам повечето държави са в растеж и потреблението расте.

pavlin
29-09-2013, 17:29
Стига с тия кризи. България е в перманентна криза и така ще си остане години напред. Световната криза обаче свърши в началото на 2010г. От тогава насам повечето държави са в растеж и потреблението расте.

Расте бе, ето да видиш как расте.

http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2013/update/02/

fred
29-09-2013, 19:04
Трябва Павлин да се завърне от САЩ и да ни оправи, това е извода, ТОЙ е, воглаве с тия от БСП.Тогава всичко ще ни расте, като репей след дъжд, само не знам защо се сещам за Никито Василев и бай Дянков, сегашния не му помня името ина него, другаря Румен Гечев, наречен поразяващата уста и т.н...:whistle:

stu
30-09-2013, 23:52
Най добър завет от тази граница ни правеше линията Крали Марко и минираните полета.Много скоро ще го разберем но ще е твърде късно.Източните Родопи вече съм ги отписал, и се чудя дали някой все още си прави илюзии, че нато ни пази!Искам да поясня ,че никога не съм гласувал за атака.
Вече май започнаха да ни липсват кльоновете, ето едно предаване, което представя нещата точна такива каквито са!http://vbox7.com/play:d8fca62e0c

StanG
01-10-2013, 09:31
http://edition.cnn.com/2013/09/30/politics/shutdown-showdown/index.html?hpt=hp_t1

http://edition.cnn.com/2013/09/24/politics/shutdown-debt-limit-obamacare-difference/index.html?iid=article_sidebar

Икономиката на икономиките.Май тазгодишното гласуване за увеличаване тавана на дълга не сработи и затварят администрацията.Това ли е работещата икономика, дето възхваляваш?Това, че е най-голямата не значи, че е най-работещата.Стига защитавал тоя военно поддържан балон и погледни нещата реално.

nikolaaaay
01-10-2013, 19:23
http://edition.cnn.com/2013/09/30/politics/shutdown-showdown/index.html?hpt=hp_t1

http://edition.cnn.com/2013/09/24/politics/shutdown-debt-limit-obamacare-difference/index.html?iid=article_sidebar

Икономиката на икономиките.Май тазгодишното гласуване за увеличаване тавана на дълга не сработи и затварят администрацията.Това ли е работещата икономика, дето възхваляваш?Това, че е най-голямата не значи, че е най-работещата.Стига защитавал тоя военно поддържан балон и погледни нещата реално.
Остава само да обясниш какво означава "най-работещата".

dimitar_vd62
01-10-2013, 20:21
САЩ май пускат кепенците.:calc:

Susscrofa
01-10-2013, 20:25
САЩ май пускат кепенците.:calc:

Е, как бе?
Те са пример за свободен пазар с неконтролиращ и ненамесващ се в свободния бизнес банков сектор.ХАХАХАХАХАХАХА.

Глобалният икономически модел е загнила мушмула.
Но все още капиталът стои зад него и разчита на отсрочка.
Да, ама не.:)

Доко
01-10-2013, 21:22
Е, как бе?
Те са пример за свободен пазар с неконтролиращ и ненамесващ се в свободния бизнес банков сектор.ХАХАХАХАХАХАХА.

Глобалният икономически модел е загнила мушмула.
Но все още капиталът стои зад него и разчита на отсрочка.
Да, ама не.:)

Ама никак не ги обичаш х'американците, я кажи нам плебеите, кой икономически модел е зелена още мушмула? :-)

Susscrofa
01-10-2013, 21:38
Ама никак не ги обичаш х'американците, я кажи нам плебеите, кой икономически модел е зелена още мушмула? :-)

Напротив, харесвам ги.
Докато съществува ГЕМ, то никога няма да има нов, защото този винаги побеждава, но не защото е най-добрия, а защото е най-приспособимия, най-флексибилния, най-"кръвожадния" и най-простоватия.

StanG
01-10-2013, 23:56
Остава само да обясниш какво означава "най-работещата".
Не исках да употребявам думата "ефективна", някак не ми се вписва в общия поглед върху процесите, дето на теб ти убягва.Иначе на пръв поглед да - очевидно е ефективна.То и да ограбвам бабички е ефективен начин за оцеляване, но рано или късно ще си платя :sniping:

nikolaaaay
08-10-2013, 22:49
Май пак снега изненада правителството.

http://offnews.bg/index.php/250896/bezhantsite-v-sofiya-umirat-ot-glad

Вече загубих бройката на милиардите, които взехме на заем за последните 5 месеца. Толкова ли няма пари да се нахранят 6000 човека?!

stu
18-10-2013, 22:33
Тежка криза е положението с бежанците. Не бих казал катастрофа, защото все още съумяваме да управляваме по един или друг начин процесите, но

"Това, което идва, е нещо, което ни заплашва като нация. Ние не сме се срещали с по-тежко предизвикателство за националната сигурност през последните години, смея да го твърдя.

И ако наистина нямаме национално отговорно поведение, не осъзнаем, че само с общите усилия на всички, и на институциите, и на политиците, и на местната администрация, можем да посрещнем това, което идва, то няма да е леко, не бива да лъжем хората.

При всички положения ни чакат трудни моменти и ние ще търпим негативи от всичко, което се случва", допълни Йовчев.

Абе ще дойдат те на моето, че най добре да си стоеше кльона и минираните полета ,но тогава ще е много късноооооооооо.Турция била дорбият съсед който ни пазел-хахахахахаах.

fred
19-10-2013, 18:18
Мдаа, колко мъка има по тоя свят, да заместя и аз Търтея :drunk:

stu
19-10-2013, 20:23
Мдаа

stu
25-10-2013, 01:53
http://www.vesti.bg/bulgaria/zapochna-izgrazhdaneto-na-mrezha-po-granicata-s-turciia-5996795

Fred ,замествай бързо Търтея, че много мъка има по тоя свят.Мдааа.

fred
25-10-2013, 18:36
Китайска стена трябва, отгоре Сидеров да обикаля с ония ококорените - Чукалов и проф. Шопов, Деница Гаджева ще им готви в юртата.Вярата в Тангра да се върне също..., а Борис I и Борис III (Бори три казва Пената) да се обявят за родоостпъници...

stu
10-11-2013, 00:10
Фреди, Фреди нека влязат още 200-300 хиляди "бежанци", каквито са прогнозите, тогава пак ми пиши горните неадекватни бръщолевeния.Виждам ,че се имаш за няколко нива над мен, отговаряки ми по този начин.В другите теми виждам,че силата е в поезията и бих те посъветвал да напишеш някое стихче, че да ти олекне.

nikolaaaay
10-11-2013, 18:31
Фреди, Фреди нека влязат още 200-300 хиляди "бежанци", каквито са прогнозите,
А прогнозите са на:
А. в. Дума,
Б. в. Атака
В. Мая Манолова
Г. blitz.bg

stu
11-11-2013, 23:46
http://www.dnes.bg/politika/2013/11/11/dyrjavata-veche-izharchila-za-bejancite-258-mln-lv.205799
Една задачка , по колко лева се падат на "бежанец" , или колко открадна тройната?

А ето и как процедират "глупавите" гърци
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=628869

stu
13-11-2013, 12:04
Ето как процедират и "лошите" немци:

http://www.blitz.bg/news/article/233195

Според дъблинското споразумение, на който дадем статут си остава наш, а не както някой си мислят, че може да отиде навсякъде в ес:

http://www.migrationsverket.se/download/18.770892be1248035046b80003311/dublinforordningen_bul.pdf

Честито и но Варненци:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1172616

morfius
13-11-2013, 15:57
Изобщо правите ли разлика м/у бежанец и нелегален емигрант?
Щото бежанци я имаме 3000, я не... по-малко са от 1 циганско гето.
Нелегалните емигранти са друга бира и омешването на двете понятия обслужва само управляващите, крайно левите и крайно десните.
Разделяй и владей в най-чиста форма... гарнирано с едни усвоени пари.

За нелегалните си има процедура по екстрадиране... но струва пари които някой краде, а и няма да има с какво да помпят спадналия рейтинг на юруш след като всички видяха как крепят столчето на ДПС.

Та стига глупости моля.
Проблема ни се нарича овче мислене, а не бежанци или емигранти (за първите сме подписали конвенции, за вторите си има екстрадиране).

nikolaaaay
13-11-2013, 19:29
С 258 млн. можеха тия 10 000 човека да ги пратят на луксозен круиз из топлите морета при условия на утра ол инклузив и щяха да им останат пари. Това е супер наглост да усвоят толкова пари. За да крадат с такава скорост, това означава, че в държавата се е случило нещо изключително.

stu
13-11-2013, 20:08
А добро утро.

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

А прогнозите са на:
А. в. Дума,
Б. в. Атака
В. Мая Манолова
Г. blitz.bg

По информация от правителството влизат по 200 имигранта на ден.
http://www.vsekiden.com/142924

200х30дни=6000 месечно х 12=72000 годишно.
Ако нещата в Сирия не се нормализират в близките 2-3години!Е, ясно е , че няма да са точно 200-300 хиляди, но като нищо може да станат 100 хиляди.Ако по сметките тези капу-и до сега са изхарчили 260милиона, то тогава ще кажат, че са изхарчили 2.6 милиарда!!!!!!!

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Изобщо правите ли разлика м/у бежанец и нелегален емигрант?
Щото бежанци я имаме 3000, я не... по-малко са от 1 циганско гето.
Нелегалните емигранти са друга бира и омешването на двете понятия обслужва само управляващите, крайно левите и крайно десните.
Разделяй и владей в най-чиста форма... гарнирано с едни усвоени пари.

За нелегалните си има процедура по екстрадиране... но струва пари които някой краде, а и няма да има с какво да помпят спадналия рейтинг на юруш след като всички видяха как крепят столчето на ДПС.

Та стига глупости моля.
Проблема ни се нарича овче мислене, а не бежанци или емигранти (за първите сме подписали конвенции, за вторите си има екстрадиране).

Точно затова съм ги сложил в кавички, защото масово са нелегални имигранти без никакви документи, нямащи нищо общи със Сирия!!!!
В момента управляващите умело използват темата за да изместят фокуса от протестите, и според мен нападенията над имигрантите са целенасочени.
За конвенцията е много спорно, защото нямаме граница със Сирия и според мен въпреки, че изобщо не го харесвам, Иван Костов беше много прав и навремето въпреки американският натиск не прие "бежанци"
Едно уточнение- никога не съм гласувал за атака или друга националистическа партия , и за мен волен сидеров е нещастник който излъга доста наивници мразещи дпс и чакащи мин.пенсии по 500лв и мин.заплата 1000лв!!!, които в момента биха го линчували ако им падне.

Бобби
13-11-2013, 20:17
Е как влизат тези емигранти...?.....Едно време нямаше почти как да излезнеш......:Bolt:
Това означава слаба държава:!!!...който какво и да ми говори...това е истината:excl:

dimitar_vd62
13-11-2013, 20:25
Ми верно е, но и правителството си трайка щото без ДПС падаааат и те така ислиямизират страната.Абе що турците не си ги прибират нали са една вяра, ми минават през цяла Турция и хоп... у назе.А Местан мисли за България, демек ако не ги вземем ЕС ще размаха строго пръст....какъв патриот.Тцъ,тцъ.

stu
13-11-2013, 20:31
Според мен в много близко бъдеще България ще се бори за оцеляването си като нация.

nikolaaaay
13-11-2013, 23:11
Според мен в много близко бъдеще България ще се бори за оцеляването си като нация.
Не. Тя сега се бори за това.

harpiata
16-11-2013, 15:57
А наплива продължава ли,продължава.Вчера покрай Резово граничните са хванали около 25-30 маймуни кандидат европейци

fred
16-11-2013, 18:55
Малко за размисъл (ако има с какво да се осъществи това действие) писано преди две хиляди години.

"..........ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?

nikolaaaay
16-11-2013, 20:25
А наплива продължава ли,продължава.Вчера покрай Резово граничните са хванали около 25-30 маймуни кандидат европейци
Ние си имаме маймуни и сега. :native: Днес в София беше пълно с миризливи чернилки с български паспорти, демек европейци.
Между сирийците /ако са сирийци/ има много по-бели от нашите мангали и според мен по-читави и грамотни. Ако можехме да ги заменим щеше да е страхотно.

harpiata
16-11-2013, 21:27
Сирийци са заловените.Разлика между тях и нашите манговци разлика не правя.Работил съм със сирийци и въобще не съм очарован от тях(освен от езика им)Казвали са ми,че черните сред тях са кюрди,иначе наистина има и по бели от нас и са светлооки

pavlin
17-11-2013, 17:22
Ето последствията от действията на едни умиротворитили:

http://www.segabg.com/article.php?id=674775