PDA

View Full Version : Може ли да стане в Бг???

deyan_88
09-02-2007, 16:52
Имам един въпрос които много ме мача.Ако се тряснеш с колата в някоя дупка,и в последствие на удара ти се счупи нещо по колата може ли да осадиш някои за това ,че си си счупил колата в дупката по патя?Аз скоро ще отида и в КАТ да питам,но вие ако знаете нещо по въпроса ае кажете,а и каква е процедурата по която трябва да се деиства.(изопщо ако има процедура де).Преди дни ми се случу инцидент с един приятел в една яма меко казано на патя,и се замислех,че ако ми се случи на мене нещо такова да деиствам адекватно и на време.

ZoE23
09-02-2007, 17:21
Колега много ме съмнява да осъдиш държавата :roll:

santo_traficante
09-02-2007, 17:24
съди се общината. но зависи какво ще напишат катаджиите в протокола :wink:

JORDANGT
09-02-2007, 23:18
Пари,време,нерви и накрая пак нищо.
PS.АЗ лично два пъти пукам по две гуми наведнъж(счупени джанти,скъсан тампон,пробит капак,крива ос сцепени гуми и т.н.)и знам,че нямам шансове срещу общината :evil:

Kuku
09-02-2007, 23:44
На теб случило ли ти се е или просто питаш :roll:

Ако/когато се треснеш в дупка, никога не викай КАТ на място, а задължително САМО СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА, да си запазиш номер за оглед в КАТ, където да занесеш джантата и задължително да напишеш като обяснение в проткола, че дупката е била: "С ЦЯЛАТА СИ ПЛОЩ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО, НЕОБОЗНАЧЕНА И НЕОБЕЗОПАСЕНА, ПЪЛНА С ВОДА!!!"
Във всеки противен случай ти ще си виновен и ще ти бъде съставен акт за несъобразяване с пътните условия, след което си безсилен в съда, ако изобщо се стигне до съд :roll:

emilio
10-02-2007, 10:06
Информация от вътреешен за КАТ човек гласи, че още преди 10-на години са им спуснали заповед, ако има инцидент от дупка по пътя да се съставя акт на шофьора за несъобразена скорост, за да не може да съди общинатата. Сори мой!

IXIBIT
10-02-2007, 11:52
Да,аз така ударих една "мъжка" дупка пълна с вода с около 30 км/ч и последиците бяха 2 гуми с балон,изпуснал преден и заден амортесьор,2 скъсани тампона на двигателя,скъсана мека връзка на ауспуха и 2 криви джанти-щетите ми бяха за 800 лв
Не можеш да осъдиш общината,освен ако не си някой голям батко :evil:

Furious 155
10-02-2007, 11:57
Да,аз така ударих една "мъжка" дупка пълна с вода с около 30 км/ч и последиците бяха 2 гуми с балон,изпуснал преден и заден амортесьор,2 скъсани тампона на двигателя,скъсана мека връзка на ауспуха и 2 криви джанти-щетите ми бяха за 800 лв
Не можеш да осъдиш общината,освен ако не си някой голям батко :evil:

Ей тва е проблема... че си чужденец в собствената си държава! Само тия "големите батковци" са си добре. Не майка, а мащеха е тая държава...

lyuli
10-02-2007, 12:31
наскоро по нова гледах за един дето на кръговото в една дупка си счупи кола - повикал КАТ и те му съставили акт, че е карал не изпрвен автомобил и отрекли дупка да съществува там....... мисля че това да осъдиш общината в БГ е causa perduta....

deyan_88
10-02-2007, 15:12
Лелеее,хора ае поне малко надежда ми вдъхнете за тази държава.А иначе всъщност всичко зависи от това какво щв ти напишат в протокола от КАТ ,така ли?

Случи ми се но бях в колата на един приятел,с моята не ми се случвало,заобикалям си ги трапищата до колкото мога,но питам в случаи ,че на мене ако ми се случи,да знам какво да правя,ама маи ми стана ясно. :priest:

lyuli
10-02-2007, 15:44
при мене имаше такава случка преди години със 145-цата,
бичим си ние по Симеоновско нагоре, там са х2 ленти в платно, широк път, неосветен, беше вечерта и в последния момент виждаме дълбок трап, напречно обхващащ и двете ленти (варианта беше да се заобиколи в насрещното, но то беше пълно с коли) при което със скорост от около 60 км влизаме в него - ефекта беше разкачане на гърнето от към двигателя. Тая дупка явно беше оставена от строителите, които са копали, но можеше да има някави знаци, нещо..... не съм се занимавала нито с куки, нито с нищо след това, защото просто не ми се вярва да имам успех с такова нещо в Б-я...........

Mind_Control
10-02-2007, 15:46

Ако/когато се треснеш в дупка, никога не викай КАТ на място, а задължително САМО СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА, да си запазиш номер за оглед в КАТ, където да занесеш джантата и задължително да напишеш като обяснение в проткола, че дупката е била: "С ЦЯЛАТА СИ ПЛОЩ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО, НЕОБОЗНАЧЕНА И НЕОБЕЗОПАСЕНА, ПЪЛНА С ВОДА!!!"
Във всеки противен случай ти ще си виновен и ще ти бъде съставен акт за несъобразяване с пътните условия, след което си безсилен в съда, ако изобщо се стигне до съд :roll:

това звучи добре :)

mikoasp
10-02-2007, 17:37
Подобна тема сме разисквали през януари :idea: Интерестното е,че по това време при един подобен инцидент,има намеса на медиите в помощ на потърпевшия :shock:

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ght=#97972 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=97972&highlight=#97972)

yo
10-02-2007, 18:20
Колеги аз пък мога да ви кажа ,че познавам човек, който осъди общината в Шумен, заради дупка.Различното при него беше, че е таксиджия и всички негови колеги бяха са дигналуи на бунт а пък и той вследствие на удара освен рабита кола имаше и леки наранявания.Доста е ходил по-мъките но накрая успя и ги усъди за не малко пари.

IXIBIT
10-02-2007, 18:58
Единственото спасение от дупките е "да си вържем гащите" с автокаско :wink:
Булстрад предлагат частично каско без риск кражба,което излиза на доста добра цена :wink:

Mind_Control
10-02-2007, 20:00
Единственото спасение от дупките е "да си вържем гащите" с автокаско :wink:
Булстрад предлагат частично каско без риск кражба,което излиза на доста добра цена :wink:

да ама някои се правят на цигани и плащат много малко пари...

IXIBIT
10-02-2007, 21:04
да знам,аз затова съм в Булстрад........Армеец също са много сериозни,дори бих казал най-сериозни,но пък не предлагат частично автокаско,затова пък пълното при тях е по-изгодно отколкото в Булстрад

virusalfa
10-02-2007, 21:04
Имам един въпрос които много ме мача.Ако се тряснеш с колата в някоя дупка,и в последствие на удара ти се счупи нещо по колата може ли да осадиш някои за това ,че си си счупил колата в дупката по патя?Аз скоро ще отида и в КАТ да питам,но вие ако знаете нещо по въпроса ае кажете,а и каква е процедурата по която трябва да се деиства.(изопщо ако има процедура де).Преди дни ми се случу инцидент с един приятел в една яма меко казано на патя,и се замислех,че ако ми се случи на мене нещо такова да деиствам адекватно и на време.Аналогичен случай в нашто село-едно такси при пропадане в дупка си чупи задната броня.Има каско. Идват застрахователите и му казват,че без документ от КАТ (без виновен)нямало как да му изплатят обезщетение.Та,полицаите му съставиха по случая акт.Системата в таа държава е "синджиро иде-козата я нема" :roll:

MainaCore
11-02-2007, 14:38
И в БГ се случва, в Пловдив до колкото знам вече към 10-ина души осъдиха общината, но според мен това е най-вече, защото общината има проблеми със съда и той играе против нея.

Kuku
12-02-2007, 16:17
Колеги, не знам дали разбрахте, но това което ви написах на предишната страница с червените букви не е предположение, а ФАКТ :!: :!: :!:

50 cent
14-02-2007, 16:11
Колеги, не знам дали разбрахте, но това което ви написах на предишната страница с червените букви не е предположение, а ФАКТ :!: :!: :!:
Защо не съм знаел по-рано. Аз до Сопот щях да се ударя челно в тир с около 90 заради дупка, но избрах канафката. Резултат: счупена на 2 алуминиева джанта, пръсната чисто нова гума, крива задна луминиева джанта, нова гума с цицина, одрана боя, аз пред инфаркт и блондинка която ми скъса нервита до Варна.
Не повиках полиция защото знам, че ще ми напишат акт и освен щетите ще плащам и акт.

PEPI-2ALFA
15-02-2007, 11:34
Според мен освен тия ФАКТи ще помогне и повече жалби и искове(не пожелавам на никой среща с дупка). Та да свикнат и ченгета и общинари и застрахователи ,че има такива неща като дълбоки дупки и неподдържани пътища .Всеки да си поема отговорността ,а не да те гледат странно като си търсиш правата.

Kuku
15-02-2007, 12:23
НИКОГА не викайте КАТ на място, защото е логично, че няма да опишат в акта, че дупката е била пълна с вода :roll:
Само се обадете и си запазете номер за оглед на щетите в КАТ :idea:
Ако можете запомнете и някакъв отличителен "знак" около дупката (кръстовище, бензиностанция, заведение, мост, тунел... например) за ориентир в протокола :wink:

50 cent
15-02-2007, 13:24
НИКОГА не викайте КАТ на място, защото е логично, че няма да опишат в акта, че дупката е била пълна с вода :roll:
Ако можете запомнете и някакъв отличителен "знак" около дупката (кръстовище, бензиностанция, заведение, мост, тунел... например) за ориентир в протокола :wink:
Добре, а с тоя протокол не можеш ли да осъдиш общината?

Kuku
15-02-2007, 21:38
Добре, а с тоя протокол не можеш ли да осъдиш общината?Е, да де :wink:
Първо отиваш в КАТ, правят ти оглед, колата е счупена, издават ти протокол и щом ти не си виновен - виновник е дупката, респективно общината :idea:

50 cent
16-02-2007, 10:08
Добре, а с тоя протокол не можеш ли да осъдиш общината?Е, да де :wink:
Първо отиваш в КАТ, правят ти оглед, колата е счупена, издават ти протокол и щом ти не си виновен - виновник е дупката, респективно общината :idea:
Чудно ми е къде е логиката. Ако викнеш КАТ ще ти пишат акт, а ако отидеш в КАТ не ти пишат т.е. ако викнеш КАТ ти си виновен, а ако отидеш в КАТ дупката /общината/ е виновна.

pr_00f
16-02-2007, 11:33
Идеята е че като отидеш в КАТ - твърдиш че дупката не е била обозначена и е била пълна с вода и не се е виждала изобщо. Т.е. колкото и бавно и внимателно да караш - не можеш да се предпазиш защото просто няма начин да я видиш. А ти като си отишъл на следващият ден в кат дори да отидат на място - ще кажат ама тя дупката се вижда, ама ти си твърдиш че е била пълна с вода и нищо не могат да докажат ( демек се изпарила водата ) :)
А иначе като ги извикап на място и дупката се вижда - искат да го изкарат твой проблем - несъобразена скорост и прочие шитссс

50 cent
16-02-2007, 11:38
Ясно. Мерси много за инфото и сори за глупавите въпроси. Дано не ми се случва, но човек никога не знае....