View Full Version : Мнение за DSG акоростна кутия
пичове,
търся кола за жената от ебем ти колко време вече и съм полудял. Искам нещо след 2005-та, автоматик и да е около 10 000 лв. Гледах какво ли не и все са с някакви роботизирани скорости и какви ли не тъпотии.
Жената много харесва Голф 5 Плюс, ма пък тя е с ДСГ, за което съм чувал много страшни неща - скъпи ремонти, безбожно обслужване и купища проблеми. Вариант ми е и А4-ка но пък там кутията е от същия тип, така че...
Давайте акъл - някой има ли наблюдения върху това чудо на швабската техника ДСГ?
santo_traficante
30-08-2013, 11:33
Влези във ФВ форум и в търсачката драсни DSG и чети.
мислиш ли че не съм пуснал? Там излизат или мнения - прецака ми се или ДСГ е супер мега номер 1
За това питам - ако някой може дмаи каже информация от първа ръка.
santo_traficante
30-08-2013, 12:24
50/50 не я харесвам и това тсфи също е няква тояга.
Нямам информация от първа ръка но от това което съм чел в няколко чужди форума не бих си купил нито нова кола с dsg нито стара.
Малко съм карал голф 5 гти с дсг,не е готина за каране,уж е с 2 съединителя,пък много мисли преди да падне предавка надолу,в ръчен режим е по-добре,а и мотора го няма никъв под 3000 оборота,не се усеща 200 коня.Знам че маховика е скъп,маслото не е много скъпо за автомата.Никак не съм очарован от тази кутия,ааа и една Октавия 2.0 тди съм карал с такава,2009 модел,при кикдаун се чуди кво става.За жена за нормално каране сигурно,ще е ок все пак.
nikolaaaay
30-08-2013, 19:33
DSG е поне 2 вида. Едното е с 6 скорости и с масло, а другото е по-ново и е със 7 скорости и без масло. На това със 7 скорости му дават за някои двигатели по-нисък разход отколкото на ръчните скорости. Може да се командва и от волана. Не съм ги карал, но мисля да го направя, щото DSG в комбинация с Октавия или Йети изглежда доста примамлив вариант.
Бояне, аз да ти кажа, че от познати монтьори съм чувал легенди за 2.0 ТДИ в комбинация с ДСГ - майка плаче, балкан стене :!:
santo_traficante
02-09-2013, 10:01
Бояне, аз да ти кажа, че от познати монтьори съм чувал легенди за 2.0 ТДИ в комбинация с ДСГ - майка плаче, балкан стене :!:
2,0 tdi сменяш дюзи като полудял:) Пасат с този мотор 140кс/гадния помпа дюза/ до 120000км смени демфер и 4бр.дюзи. Един френд сега го закъсал с един Туарег 3.0 v6. Тази марка ми е в блек листата:roll2:
след обстойно четене, гледане, мъдрене и псуване окончателно зачеркнах Фауветата от листата. Изпуснах две полота на по 3 години за един ден - явно не ми е било писано да купя ФОЛКцваген в тоя живот.
С четвъртък отивам да взимам едно Пежо 1007. Адски забавна количка. Иделана е за жената и бебето.
"автомата" на 1007 трябва да е всъщност ръчна с робот. Дано да е по-надежден от италианския wall-e.
да, роботче е и не, на дали ще е по-надеждно! Отказах се да намеря малка количка с читав автоматик след 2005-та на прилични пари. Скачам в дълбокото и стискам палци да не се троши....много често
да, роботче е и не, на дали ще е по-надеждно! Отказах се да намеря малка количка с читав автоматик след 2005-та на прилични пари. Скачам в дълбокото и стискам палци да не се троши....много често
Ако не ти хареса пробвай Пежо 207, в мобилето гледам една оферта до 10000. ;-)
Края на 2006, класически автомат , 7150 лв
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11377273145334989&f1=details&slink=3yebp0
Синята 207-ца е продадена, звънях му. Меганчетата нещо не ме грабват.
Stoyan Georgiev
03-09-2013, 11:35
то е важното да не те грабнат за сърцето като почнат ремонтите, ти заеби дали става за визия и емоция :)
Toyota Yaris след 2007 да не ви идва малка. ;-)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369216275205303&f1=details&slink=3ynq8p
Stoyan Georgiev
03-09-2013, 11:50
^ това на доко е добро предложение
Явно съм капризен, ама на тази кола й липсва таблото!!! По същата причина отпадна и Ланча Ипсилон. Търсише се Фиат 500 автоматик или ръчка, но количката не влиза в багажника - тествано е.
Днес отивам да гледам това - http://www.mobile.bg/11307336238326321
Много ме грабна тази количка като модел - адски хитро е измислена. задните седалки се мърдат напред и назад и променят обема на багажника според нуждите ти. Вратите позволяват да си вадиш детето от кошчето при спиране до други коли или в гараж без да се съобразяваш с разстоянието. Малка и удобна за града, но с много вътрешно пространство. Типичен бебевоз :)
мани я тая френска въшка.жена ти ще се справи ли с тия глупави врати, особено ако е паркирала на наклон.
търси си ярис. в последно време много ситроени ц3 гледам са се навъдили, ама и те са една грозотия неземна.
Па те вратите са автоматични :)
значи пиши ги в графата с проблемните до робота :)
Това Пежо просто изглежда чудесно...А и така като гледам нищо чудно да е на 30хил км. Изглежда на хубаво място снимано. Кефи ме. И приятелката каза, че е "супер сладко"... Та направо звъни ако питаш мен и го отнасяй :) После вратите ще ги направиш ръчни :Д:bouncing_smiley:
Ходих да я гледам вчера - супер е! В момента е на 30 024 км с реална сервизна история. Едната врата се ебава от време на време, но пък ще му сваля цената още :)
Колата е купена на 20.10.2006 в Швейцария и 2011 е докарана у България на 26 000 км. От тогава прашасва в гаража на човека. Пича има чисто нова Е класа, нов Форд Галакси, рено Сценик и един жесток обрисуван Крайслер ПТ круизър с надписи AC/DC на него :) Има софтуерна компания и не е джамбаз, така че съм склонен да му вярвам. Май, май ще я отнасям
Jivko7777
06-09-2013, 19:46
зимай да се приключва сагата ти :)
Отнасяй я колега! От всичките изброени алтернативи тук, това определено е най-интересната и различна кола, а и както сам отбеляза има някои доста практични екстри. ;)
В четвъртък я купих! Жестока е! Перфектна е за града и абсолютно безполезна извън него :)
Страшно удобна и изключително запазена. Километрите й се оказаха реални - 30 000 !!!
Честито. Със здраве и без грижи да се возите.
Само не разбрах защо не гледа Кромата - има 1.9 JTD, автомати. До колкото четох автомата е същия Aisin като на 159-ката, Волво XC90 и т.н.
Бравос. Много да те слуша и много приятни градски емоции с нея да има. Мисля, че направи много добър избор:th_up: Дай сега и някоя снимка още....ама и от вътре :)
nikolaaaay
09-09-2013, 19:07
Честито! Добре изглежда колата.
Някой има ли все пак лични впечатления от DSG-то, щото мисля да минавам на такова.
dimitar_vd62
09-09-2013, 20:14
Ми чекай тоя дет си е купил да я покара и ще ти каже:whistle:
Ибаааааааааааааахти змея как арчи градско! Таз колица тежи 1300 килца и на тези коне й идват множко! Извънградско ми даде 6,5/100, но в града нещо още не мога да засека коректен разход. Нещата си отиват на към 8.5+ май...
Чета ти поста и с интерес очаквам да видя стряскаща цифра накрая..... а то - 8.5+ :D
Пунтото ми харчи над 9л. в София ;)
Всичко е в реда на нещата!
Срам ме е да напиша цифрата 10.5/100 по борд компютър и никакви ексцесии с колата. бах маа му, че тя колкото 159-ката ми харчи!
Оставих на Бобо в Екстрийм за пълно обслужване, дискове, накладки и т.н.
Jivko7777
12-09-2013, 17:19
Не забравяй че това е бензин и не го сравнявай с Алфата която е дизел защото харчещата кола е Алфата в случая не Пежото!
Бате Живко, кола 1800кг кола с шофьора, да гори 10 в Сф не е много си мисля, било то и дизел.
Тук вчера си говорих с приятел, кара бмв 535д с чип...само задно дори...разхода градско не показва по-ниско от 13!!
Сега разбирам защо са и минали само 30 000км.:big_flowers:
Боянски не прибързвай с изводите. Покарай я няколко стотин км. и тогава ще си направиш сметка за реалния разход...Трябва да се покара, евентуално да и се смени ламбда сонда и свещи, знае ли човек нека се пораздвижи и да се усети стилът на каране :D:P
Едно Пежо 107 харчи в града 6/100... Неоправдано висок разход има твоята машинка. На твое място бих сложил един ГИ с бутилка на мястото на резервната гума, ако нямаш предразсъдъци разбира се.
много и тежат вратите :tooth:
на градска кола е относително дали ще има полза от ГИ. ако се кара по 1-2 километра, той съвсем няма да се включва. а и без багажник ще остане горката.
alfageorgi
13-09-2013, 10:18
Абсолютно има смисъл от ГИ даже и за градско.Преди 4 месеца взех на жената новото браво-1.4 турбо бензин -120к.с.2009г. на 60000км.След месец му сложих ГИ Фобос и сега съм супер доволен.Градско /верно в Плевен , не в София/гори максимум 9 , извъградско 6 и то при съвсем неикономично , а нормално каране и без жалене.Колата е с ръчна кутия и жената сега постоянно ми мрънка , че не може да се дореди до нея от мен.159-та я изкарвам само за дълго пътуване , просто не си заслужава да я юркам в града , а и разхода на бравото като пари е доста по-нисък.С ГИ и при този разход парите за гориво са почти наполовина на бензина а разлика във вървенето не се усеща, даже колата е по-тиха.
да бе, ама в сметката ти не виждам разхода на бензин докато обърне на газ което става при минимум 40 градуса на двигателя. зимата докато я качи тая температура, си минал 1-2 километра чисто на бензин и то с обогатяване.
за дълги разстояния спор няма.
alfageorgi
13-09-2013, 11:55
Аз си гледам джоба и си мисля , че най-добре ги усещам нещата, а иначе обяснения и разяснения много и различни.
Вчера я обслужих при Бобо и от днес сме официално на пангара :) В клата ще се вози жената и бебето и никога не бих им сложил газ. Не знам - вярно имам предразсъдъци.
извънградско дава 6,5/100, смесено към 7,7/100, градско около 10/100. Добре е за кола 1300 кила роботизиран хафтоматик... май :(
Вчера я обслужих при Бобо и от днес сме официално на пангара :) В клата ще се вози жената и бебето и никога не бих им сложил газ. Не знам - вярно имам предразсъдъци.
извънградско дава 6,5/100, смесено към 7,7/100, градско около 10/100. Добре е за кола 1300 кила роботизиран хафтоматик... май :(
Разхода ти е напълно нормален! Имаме няколко фирмени С2-ки със същият двигател и харчат около 9 на 100 в града, но са по-леки и са с ръчни скорости. Надявам се обаче Пежото да е по-надеждно от цитроените!
Stoyan Georgiev
14-09-2013, 01:56
на сестра ми фиат500 харчи 6.5 градско бенз :) и вътре е широка бол
В багажника на Фиат 500 не се събра количката. Пробвахме. А и вътре е няколко пъти по-тесен от Пежото, за съжаление.