View Full Version : Проблем с бутона за завъртане на въздуха в купето
Здравейте,
От няколко дни не мога да изключа бутона за завъртане на въздуха в купето(този който е до бутона за включване на климатика). Когато държа бутона натиснат индикатора изгасва, но при отпускане стои постоянно светещ. Според мен пластинката, която е в бутона се е счупила. Има ли вариант за поправка без да се разглобява цялото табло? Колата е 145ts.
мисля че винаги свети,когато копчето за скоростта на вентилатора е на ОФФ. дай го на 0
До вчера не светеше, ще погледна после.
Здравей,колега и на мойта беше така и се оправи чак като смених ключето така че спокойно
Majed_146
01-09-2013, 00:14
това Фейслифт или не? вътрешен имам в предвид?
Така изглеждат нещата:
https://9uylsw.bay.livefilestore.com/y2psUtfp63AEcEJnIpDMLGBuU_-06oi2yazQwl4_H8ZkS6qjwjXCQCoqVppx-CZzH3M-D5DwgmWtE2IxohS-d-BG9OWFWiOjO3x_nKIsEit188/2013-08-30%2008.46.00.jpg?psid=1
колега на ли ти казах разглобяваш централната конзола сваляш платката с двете копчета сменяш ключето и по обрате ред.Друг въпрос е дали ще намериш такова ключе
b_angelov
02-09-2013, 21:42
Сменял съм такова ключе на 145-ца преди 2 години. Има ги по магазините и са 1:1 с оригинала.
Помня, че беше запоено за една платка. Разпояваш старото, запояваш новото и си ти.
Благодаря за отговорите.
Ако дадете и съвет къде в Стара Загора да я оставя за ремонт, че сваляне на таблото ми се вижда непосилна задача за мен.
b_angelov
04-09-2013, 18:02
Благодаря за отговорите.
Ако дадете и съвет къде в Стара Загора да я оставя за ремонт, че сваляне на таблото ми се вижда непосилна задача за мен.
Напротив. Много лесно се сваля.
Ето една тема, където е описано как се сваля, но първоначално може да се стреснеш много, защото колегата сваля цялото табло, а не само конзолата и разглобяването е много.
Иначе конзолата е работа за не повече от 5 мин.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40203
Така като гледам, май не е толкова трудно. Само да попитам за въздуховода от точка 2 и корите от точка 4 дали трябва да се свалят в моя случай? Иначе съм до точка 8, нали?
b_angelov
04-09-2013, 18:28
Така като гледам, май не е толкова трудно. Само да попитам за въздуховода от точка 2 и корите от точка 4 дали трябва да се свалят в моя случай? Иначе съм до точка 8, нали?
Мисля, че въздуховода излиза заедно с конзолата но не съм на 100% сигурен. Корите от т.4 не трябва да ги сваляш.
Реално твоите стъпки са 1, 2, 3, 5, 6 и 7. Двата бутона са в една черна кутийка с платка вътре, в която влиза букса.
Тази кутийка се държи на 2 види за гърба на конзолата. Разкачаш буксата, развиваш видите и си ти.
Дано успееш да намериш същите бутончета по магазините в Стара Загора.