Log in

View Full Version : "Намаление" на ел. енергията!

CBET
14-09-2013, 11:30
Ей го на "намалението" ... :)

morfius
14-09-2013, 12:44
Тия отдясно вече са по-малко (останалите са скрити в заграденото), намалението е 101% популизъм, но не заради математиката.

fred
14-09-2013, 12:48
Ма както каза вицето на Олигарски-толкова хубави неща прави правителството, а хората не ги виждат...:blah:

CBET
16-09-2013, 14:42
Тия отдясно вече са по-малко (останалите са скрити в заграденото), намалението е 101% популизъм, но не заради математиката.

Тия отдясно нямат връзка с цената на ел. енергията! Имат общо с т.нар. микс, но не и с цената на ел. енергията, която беше афиширано, че от 01.08.2013 ще е с около (според ЕРП-то) 5% надолу.

Susscrofa
16-09-2013, 15:46
Ей го на "намалението" ... :)

Какво се опитваш да покажеш?????????

Намалението на тока няма как да се скрие бе човек:)
Не се хлъзгайте по тази спирала, че видиш ли това е грандиозна измама.

Съвсем друг е въпросът дали с това намаление не се рискува много в средносрочен план.
Нещо, за което намеква и Матричния.:picnic:

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

Част от редовете при мрежовите услуги липсват, не виждаш ли????
:picnic:

CBET
16-09-2013, 16:38
Какво се опитваш да покажеш?????????

Намалението на тока няма как да се скрие бе човек:)
Не се хлъзгайте по тази спирала, че видиш ли това е грандиозна измама.

Съвсем друг е въпросът дали с това намаление не се рискува много в средносрочен план.
Нещо, за което намеква и Матричния.:picnic:

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

:picnic:

Ти сам си в противоречие.

Едното е цена на ел. енергия, другото са мрежови услуги!

Въпросът е че се говори едно, реално се случва друго, а за да се замажат очите на хората се прави трето ...

Никой не говори за средносрочен или дългосрочен план!

Susscrofa
16-09-2013, 16:58
Ти сам си в противоречие.

Едното е цена на ел. енергия, другото са мрежови услуги!

Въпросът е че се говори едно, реално се случва друго, а за да се замажат очите на хората се прави трето ...

Никой не говори за средносрочен или дългосрочен план!

Изобщо не си противореча.
Цената на тока е с 5% надолу и всичко останало са глупости.
Просто е необходимо да си средноинтелигентен, за да го разбереш.:picnic:
Ти какъв си?
В цената за потребителите влизат доста неща, ЗА КОЯ ЦЕНА НА ТОКА ГОВОРИШ?
Това не е абсолютно понятие.

nikolaaaay
16-09-2013, 19:20
Цената на тока е 5% надолу за кого? За потребителя не е 5% надолу. Според тази ф-ра има повишение. На фирмата дойде цена с около 3,5% надолу последния месец.
Колкото и да е цената е една измама, защото енергетиката най-вероятно ще остане без пари и следващото правителство ще трябва да вдига цената драстично. Това е коронният номер на червените разрушители. Скапват нещата и после викат на следващия, че се е провалил. Е, как няма да се провалиш като дойдеш след такова правителство. Говори се, че и АЕЦ Козлодуй е на червено и вероятно ще се наложи да правят икономии. Икономии в АЕЦ звучи повече от лудост, но червените популисти са готови и на това, за да натрупат някоя точка сред пенсионерите и циганите.

CBET
16-09-2013, 21:51
Ти какъв си?

Ти си уникално същество което тъси само конфликта!

Фактурата се състои от :
- цена на ел енергия за единица
- мрежови услуги за единица
В случая единицата е kWh.

След като са обявили намаление на цената на ел. енергията е логично тя да намалее. Това че са отпаднали част от компонентите формиращи мрежовите услуги и благодарение на това е спаднала стойността на сумата от двете съставки изобщо не означава че видите ли "тока е намален с до 5%"!

Теб шом те влече да казваш на бялото червено - давай, но не обвинявай останалите в далтонизъм!

Susscrofa
16-09-2013, 22:29
Ти си уникално същество което тъси само конфликта!

Фактурата се състои от :
- цена на ел енергия за единица
- мрежови услуги за единица
В случая единицата е kWh.

След като са обявили намаление на цената на ел. енергията е логично тя да намалее. Това че са отпаднали част от компонентите формиращи мрежовите услуги и благодарение на това е спаднала стойността на сумата от двете съставки изобщо не означава че видите ли "тока е намален с до 5%"!

Теб шом те влече да казваш на бялото червено - давай, но не обвинявай останалите в далтонизъм!

Пак те питам, коя цена?
Ти изобщо наясно ли си колко цени има електроенергията?
Намалението не идва от цената, която си оградил.
Щом на мен не вярваш помисли над написаното от Матричния.

---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Цената на тока е 5% надолу за кого? За потребителя не е 5% надолу. Според тази ф-ра има повишение. На фирмата дойде цена с около 3,5% надолу последния месец.
Колкото и да е цената е една измама, защото енергетиката най-вероятно ще остане без пари и следващото правителство ще трябва да вдига цената драстично. Това е коронният номер на червените разрушители. Скапват нещата и после викат на следващия, че се е провалил. Е, как няма да се провалиш като дойдеш след такова правителство. Говори се, че и АЕЦ Козлодуй е на червено и вероятно ще се наложи да правят икономии. Икономии в АЕЦ звучи повече от лудост, но червените популисти са готови и на това, за да натрупат някоя точка сред пенсионерите и циганите.

Надолу е за частните лица.
Останалата част от поста ти звучи логично.

Mind_Control
17-09-2013, 11:33
Ти какъв си?

За нас като потребители има само една цена на тока- крайната цена с включено всичко барабар с ДДС. И чесно казано, като потребител, не ме ебе дали в нея има зелена енергия, пренос или достъп до разпределителната мрежа. Искам ясно да е казано- 1 кВт, моето момче, ще ти струва 15.45 стотинки дневна и 8.67 стотинки нощна тарифа. И искам по всяко време да мога да си гледам електормера онлайн.

Всичко друго е булшит.

Да не говориме, че на баба Вуна сметката е 24.32 лв. и дори на нея не й дреме за тоя лев и 22 ст. дето ще го спести след голямото намаление. По- хубаво така загриженото правителство да й беше подарило две енергоспестяващи крушки. Файдата щеше да е в пъти повече.

nikolaaaay
17-09-2013, 18:04
За нас като потребители има само една цена на тока- крайната цена с включено всичко барабар с ДДС. И чесно казано, като потребител, не ме ебе дали в нея има зелена енергия, пренос или достъп до разпределителната мрежа. Искам ясно да е казано- 1 кВт, моето момче, ще ти струва 15.45 стотинки дневна и 8.67 стотинки нощна тарифа. И искам по всяко време да мога да си гледам електормера онлайн.

Всичко друго е булшит.

Да не говориме, че на баба Вуна сметката е 24.32 лв. и дори на нея не й дреме за тоя лев и 22 ст. дето ще го спести след голямото намаление. По- хубаво така загриженото правителство да й беше подарило две енергоспестяващи крушки. Файдата щеше да е в пъти повече.
Принципно си прав, но не и за файдата. Те червените файдата са си я сметнали много добре. Ако раздават крушки, келепир за тях няма да има, понеже крушките всеки знае колко струват и няма как да се откраднат милиони. Затова и няма крушки, а други врътки :calc:
Това, че червените разрушители крадат много е ясно и на децата вече. Най-обидното е, че вече ни правят на идиоти и ни казват открито "аз ти бъркам в джоба, ама то е за твое добро, не се притеснявай". Преди крадяха по-завоалирано - язовири, водни огледала, ремонтчета. Сега почнаха директно и открито да назначават замесени в корупция хора да управляват държавата. Странното е, че още има хора, които се надяват на правителството да оправи държавата.

Orm
17-09-2013, 19:36
Не се сдържах да ви покажа колко сме независими http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/akcizyt-na-metana-mozhe-da-skochi-shest-pyti-zavisi-ot-ek-5993870

fred
17-09-2013, 20:25
Не се сдържах да ви покажа колко сме независими http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/akcizyt-na-metana-mozhe-da-skochi-shest-pyti-zavisi-ot-ek-5993870

Ами тия неща са отдавна известни, не виждам какво лошо има?Има обща политика в ЕС относно акцизите и всеки трябва да ги спазва.Това е положението, има си законни начини това да се промени отмени, чрез промени в съответните нормативни актове.
Но точно тая политика води до успех, а не обратното-днес така, утре онака, а на трети посредата.

Orm
17-09-2013, 23:02
Ами тия неща са отдавна известни, не виждам какво лошо има?Има обща политика в ЕС относно акцизите и всеки трябва да ги спазва.Това е положението, има си законни начини това да се промени отмени, чрез промени в съответните нормативни актове.
Но точно тая политика води до успех, а не обратното-днес така, утре онака, а на трети посредата.

Не може да даваш на един човек 100лв на друг 1000лв и да им искаш 200лв данъци и на двамата след това ....най лесното и логично обяснение....
А нормативните актове и тем подобни са пясък в о'ите и оправдания

morfius
18-09-2013, 11:30
А на някой да му хрумва, че нашите "управници" имат интерес от високи акцизи?
Не веднъж акцизи се вдигаха над минималната граница на ЕС, а много пъти не бе изобщо договорена по-ниска ставка и преходен период.
Бюджета ни лежи на ДДС и акцизи... и ЕС има най-малка вина за това.

С това от линка все повече ми изглежда, че се гони уеднаквяване на цената на километър независимо от горивото... значи да се готвят и тия на пропан-бутан за изненади.

rossenvn
18-09-2013, 16:42
Не може да даваш на един човек 100лв на друг 1000лв и да им искаш 200лв данъци и на двамата след това ....най лесното и логично обяснение....
А нормативните актове и тем подобни са пясък в о'ите и оправдания

Няма да се плашиш, комунистите ще ги вдигнат заплатите!;-)
Само ме е яд, че не е на власт Болен, че той директно по илядо гроша щеше да ги направи и сега ти нямаше да имаш тия вътрешни терзания...

Orm
18-09-2013, 17:22
Няма да се плашиш, кумунистите ще ги вдигнат заплатите!;-)
Само ме е яд, че не е на власт Болен, че той директно по илядо гроша щеше да ги направи и сега ти нямаше да имаш тия вътрешни терзания...

Аз съм на А98 - да успокоя и твоите вътрешни терзания.

rossenvn
18-09-2013, 17:59

А така, това да се чува:beer:

Mind_Control
19-09-2013, 17:12

Пф, сиромах. Поне на 100 октана да беше ама по 3.5 литъра. Да не се преебеш да вземеш от този по 2.8 дето е.

Orm
19-09-2013, 19:00
Пф, сиромах. Поне на 100 октана да беше ама по 3.5 литъра. Да не се преебеш да вземеш от този по 2.8 дето е.

На капачката на резервоара пише мин 98, и аз си сипвам толкова.... от там на татъка не знам дали това дето пише съвпада с това дето ти продават....иначе скоро може да минем на газ да качим октановото число малко и малко да разхлабим примката около врата :not-fair:

Mind_Control
23-09-2013, 14:11
На капачката на резервоара пише мин 98, и аз си сипвам толкова.... от там на татъка не знам дали това дето пише съвпада с това дето ти продават....иначе скоро може да минем на газ да качим октановото число малко и малко да разхлабим примката около врата :not-fair:

Има някакъв 5 годишен цикъл... Щото с предната кола, карах, карах на бензин и минах на газ. От 5 години карам на бензин и верно почна да ми стяга примката и се замислям за газ. Или ще изкарам още година, две докато се стабилизира икономиката или ще се пречупя и ще мина на газ.

dimitar_vd62
23-09-2013, 18:37
Трай бе

Orm
23-09-2013, 23:29
Днеска я оставих за газифициране :small_cry: Дано не ми я прецакат..........

etrovskii
26-09-2013, 06:22
Днеска я оставих за газифициране :small_cry: Дано не ми я прецакат..........
Газта е само за готвене не за каране:dance:

Orm
26-09-2013, 11:49
Газта е само за готвене не за каране:dance:

Да де , аз ще готвя!!!:BBQ:

Mind_Control
26-09-2013, 12:03
Да де , аз ще готвя!!!:BBQ:

Какви са отзивите?

Orm
26-09-2013, 12:09
Какви са отзивите?

Ами много добре имайки предвид че 2ма се отказаха да пипат сааба а на две други места ми обявиха почти двоина цена. Никаква разлика не се усеща , никви чекове не свтят.... за сега е супер.....
Но все пак е още рано , от 2 дена съм на газ

Mind_Control
26-09-2013, 12:12
Ами много добре имайки предвид че 2ма се отказаха да пипат сааба а на две други места ми обявиха почти двоина цена. Никаква разлика не се усеща , никви чекове не свтят.... за сега е супер.....
Но все пак е още рано , от 2 дена съм на газ

А, какви пари беше и за каква газова и къде го прави?

Orm
26-09-2013, 12:23
А, какви пари беше и за каква газова и къде го прави?

Ами човек още не знам дали да ти препоръчам мястото .... Но ето тука http://yoviauto.com/ съм го сложил.
Трябва да минат месец - два за да кажа дали става , но като цени и отношение към клиента според мен е много добре за сега :)

Mind_Control
04-10-2013, 16:10
Ами човек още не знам дали да ти препоръчам мястото .... Но ето тука http://yoviauto.com/ съм го сложил.
Трябва да минат месец - два за да кажа дали става , но като цени и отношение към клиента според мен е много добре за сега :)

Имаш ли впечатления вече?