View Full Version : Като загрее не върви както ми се иска :)
Последно време забелязвам, че колата като загрее нещо "не върви" както трябва в сравнение когато е по-студена. Диагностиката не показва проблем по инжекциона. Въздушния филтър е на 6000 км. Дебитомер, Свещи, бобини, инжекторно време в норма :roll:
Някой да се е сблъсквал с подобен "проблем" ? :roll:
Баце и аз го имам този проблем. Мога да ти кажа отговора му.
3.0 V6 :lol:
Абе къси ми краката още за 3.0 V6 иначе засега само ламбда сондата ми е от такова 8)
Дебитомера показва 8,4 кг на свободен ход при 26С /показание на датчика на въздуха/ и 79С на антифриза. Може ли някой спец да каже толкова ли трее да бъде.
Баце нормално е да не върви така добре както ако е студена и нещо немога да разбера защо го задаваш този въпрос :roll: :wink:
мойта бега най-много когато е на около 60-70 градуса :roll:
Струва ми се , че нещо ще се коти дебитомера(изчистена грешка"късо съединение при захранване с маса") , затова питам дали е нормално да не върви макар показанията да се менят дали са това което трябва да бъдат, а грешката не я е давало отдавна. Не съм сигурен лятото като пусна климатика кво ще се получи с вървежа :?
Някакви ориентировъчни съвети преди да се довлека в София с колата :roll:
Струва ми се , че нещо ще се коти дебитомера(изчистена грешка"късо съединение при захранване с маса") , затова питам дали е нормално да не върви макар показанията да се менят дали са това което трябва да бъдат, а грешката не я е давало отдавна. Не съм сигурен лятото като пусна климатика кво ще се получи с вървежа :?
Някакви ориентировъчни съвети преди да се довлека в София с колата :roll:
Ми то има апаратура дето квато и да е грешката се късо показва което като се замислиш ако се случи реално ше си останеш без ЕКУ :wink: Ма някой диагностици изобщо не мислят кат приказват :lol:
Да, реално погледнато превода куца в софта.
Данните на празен ход имат ли нещо общо с нормалната работа?
Да, реално погледнато превода куца в софта.
Данните на празен ход имат ли нещо общо с нормалната работа?
Ами съвпадат ма 90% от проблемите на колата не се "показват" на празен ход :wink:
Yon махни термостата и я караи студена, щом върви повече (майтап ей)
Yon махни термостата и я караи студена, щом върви повече (майтап ей)
off
като минаваш през Търново да се обаждаш ей!
И си смени подписа :lol: :lol: :wink:
смени си всичките температурни дат4ици
Катализатора е аут ... :jason2:
И като махна катализатора оправи ли се вървежа като е загряла?
Nasko_77
27-02-2007, 01:36
Катализатора е аут ... :jason2: И аз ще го махам моя. Сега по-добре ли е без него?
Катализатора е аут ... :jason2: И аз ще го махам моя. Сега по-добре ли е без него?
Несъм го махнал още.
Газанализатора показа, че изобщо нищо не прави там с разните му азотни и прочие окиси :D и плюс всичко останало мирише много яко.
п.с.
Изкачих баира ВТ-Арбанаси със 120 км :? до около 5500 на трета и засега е добре... продухан :lol: :lol:
п.с.
Изкачих баира ВТ-Арбанаси със 120 км :?
там немаше ли хранилка бре? :roll:
п.с.
Като дойдеш ще те заведа да я видиш :lol: :lol:
п.с.
Като дойдеш ще те заведа да я видиш :lol: :lol:
тъкмо да проверим дали им е верен радара :lol:
Nasko_77
27-02-2007, 20:59
Несъм го махнал още.
Газанализатора показа, че изобщо нищо не прави там с разните му азотни и прочие окиси :D и плюс всичко останало мирише много яко.
п.с.
Изкачих баира ВТ-Арбанаси със 120 км :? до около 5500 на трета и засега е добре... продухан :lol: :lol: Айде като го махнеш, да не забравиш да кажеш дали вървежа ти е по-добър :wink:
След смяна на маслото с 10/60 вървежа на загрял двигател(предимно градско с климатик) се оправи :idea:
Остава да сменя повдигачите и съм готов 8)
Тая кола като нова не ми се мисли как е вървяла :shock: , а и след толкова километри не е загубила от "чара" си.... нека ни хранят за италианските кочини..... :)
След смяна на маслото с 10/60 вървежа на загрял двигател(предимно градско с климатик) се оправи :idea:
:shock: :shock: :shock:
Не допусках, че маслото може да влияе по подобен начин на вървежа. Миналата година като сменях консумативи налях некво ACDelco. Веднага след това се усети промяна в поведението, но я отдадох на въздушен филтър (беше некъв евтин) или свещи (макар че не съм ги сменял и тях с консумативите).
Впоследствие се убедих, че тва масло е върло гнусно - при студен двигател налягането ми е некво неимоверно високо (почти удря тавана), а като загрее до около 60-90 градуса си влиза в норма. Тва след като навъртях към 5К километра де, преди си седеше се височко. Освен тва скоро долях малкото останало (да го изразходя преди наближаващата поредна смяна) и датчикът почна да показва една идея по-високо налягане. И вече не съм склонен да обвинявам ладовския датчик за тия аномалии.
Не допусках, че маслото може да влияе по подобен начин на вървежа.
И аз се изненадах.....въпреки че го очаквах.
Не съм много сигурен, но ако всичко е ОК не трябва да има разлика... :roll:
Не допусках, че маслото може да влияе по подобен начин на вървежа.
И аз се изненадах.....въпреки че го очаквах.
Не съм много сигурен, но ако всичко е ОК не трябва да има разлика... :roll:
Силно си се убъркал че маслото влияе на вървежа :!:
Зависи колко му гори (масло де) и какво октаново число е :)