Log in

View Full Version : ИТАЛФЕСТ-ДРАГ

fiore
26-09-2013, 13:40
Днес до края на деня ще стане ясно дали ще може да организираме драг на феста. Вероятността това да се случи е почти 100%. Драгът ще с е проведе в недел от 9-11 часа
Веднага след официалния отговор на общинските власти ще публикуваме регламента

Yavor
26-09-2013, 16:13
Всичко е готово за Драга, чакаме само подписа на хасковския кмет.
От администрацията ме уверяват че няма да има проблеми! Просто другаря Иванов трябва да се натутка да тури един параф, едва ли ще стане днес - вероятно утре сутрин!
Много тромаво върви всичко - две седмици се занимавам вече...
Това го казвам за колегите, които биха попитали защо толкова късно го обявяваме и все още не сме сигурни!

fiore
27-09-2013, 09:46
Драг ще има! всичко е ОК.

програма.
29.09.2013
8,00 -затваряне на трасето
8,00-9,00- обезопасяване и монтиране на времеизмерване
9,00- старт квалификации
10,15- старт състезание
11.30 - край
11-30-12,00 освобождаване на трасето

КЛАСОВЕ ЗА УЧАСТИЕ
Клас "А"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем на двигателя до 2000 см3. Наличието на брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . Допускат се липси в интериора, които не намаляват сигурността.БЕЗ нитро системи. Не се използване на сликове и полусликове.
Клас "В"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем над 2000 см3 и автомобили с турбодвигатели до 1850см3 .Наличието на брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . Допускат се липси в интериора, които не намаляват сигурността.БЕЗ нитро системи. Не се допуска използване на сликове и полусликове.
Клас „С“
Без ограничение на обема на двигателя, Без ограничение за тубродвигатели. Допускат се Нитро системи. Допуска се олекотяване. Допуска се използване на сликове и полусликове.

Клас „Дизел“-
Автомобили с дизелови двигатели без ограничение на обема.

Записване в деня на фест-а
Такса участие -

Yavor
27-09-2013, 11:59
Момчета и момичета, ще имаме ДРАГ в неделя сутрин!
Имам разрешителното в ръцете си, действам за допълнителните неща!

Ще ни трябват малко доброволци със собствени светлоотразителни жилетки за отцепка по трасето - т.е. най добрите зрителски места Smile

Който има желание, нека потърси мен или Цецо (fiore) в събота!
Да, ще трябва да остава и в неделя де...
Молим за помощ, щото мрънкачи много, помагачи - йок... баси...

Linkestis
27-09-2013, 12:44
Молим за помощ, щото мрънкачи много, помагачи - йок... баси...

Нали знаеш по средата кои са?
Само леко да не се претовариш покрай организацията :waving:

Yavor
27-09-2013, 16:03
Нали знаеш по средата кои са?
Само леко да не се претовариш покрай организацията :waving:

Не, уважаеми колега, не знам кои са в средата.
Бихте ли ми изяснили?
Най вероятно будалите като нас...

M.Gruev
28-09-2013, 11:21
В драга само италиански коли ли ще се допускат? :)

pyle
30-09-2013, 13:50
Споделете резултати от драга ?

Yavor
30-09-2013, 14:17
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/yavoryankov/IMG_20130929_152916_zps52e23b18.jpg (http://s1231.photobucket.com/user/yavoryankov/media/IMG_20130929_152916_zps52e23b18.jpg.html)

pesho_kj
30-09-2013, 14:31
Бива де 4-то място като се има предвид, че другите бяха 200-230 кончета, доволен :)

ogi28b
30-09-2013, 16:33
А някой познава ли Христо Матев - победителя с Пунтото? Някакви координати да даде? На ЛС, моля!

thecleaner
30-09-2013, 16:33
....другите бяха 200-230 кончета

Ха-Ха-Ха

haljscho
30-09-2013, 16:41
Бива де 4-то място като се има предвид, че другите бяха 200-230 кончета, доволен :)
Еееем то не стaaaa, хем с Гaбровски ремaп ем дa сме първи....

Ха-Ха-Ха
Ко сa хилиш бе СПРЕЛЯК!
Пaк сa покри.......хиии...
Убaо, че поне Светлин отсрaми....

Събев
30-09-2013, 17:32
А някой познава ли Христо Матев - победителя с Пунтото? Някакви координати да даде? На ЛС, моля!

Аз го познавам!

angelovi69
30-09-2013, 19:18
Аз участвах за спорта, със съвсем стокова кола, със светещ чек и замисляща се бобина на втори цилиндър. И всички ме утепаха, ама гот. Как пък нямаше нито една стокова машинка. Поздрави на всички. И благодарности на организаторите.

traiko_89
30-09-2013, 21:52
как така 145 е след мен като ме би с около 2 коли

Събев
30-09-2013, 22:18
как така 145 е след мен като ме би с около 2 коли

Изглежда не всички времена са успешно засечени! Не е само при теб така! Просто май има пропуски от някой стартове!

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

Между другото имаме едно много голямо БЛАГОДАРЯ от момчето с Опел-а което кара на драга, за съгласието на другите участници да покара и да си види времето на колата която е събрана скоро и искаше да си свери колата на техника! Затова и не отиде на Опел събора, защото там нямаха техника за времеизмерване! И не се сърдете, той е бившия собственик на Пунтото което кара на драга и е направил всичко по това Пунто за това което е! Фен е на италянските коли и е много доволен от преживяното! Поздрави!

Staikov
30-09-2013, 22:23
Дам има някакво объркване до колкото разбрах моето реално време на QV-TO На една от последните сверки с пунтото е 15.8 но за мен това няма значение .Аз съм много доволен и от 2-та дена благодаря на всички за доброто настроение :)

thecleaner
30-09-2013, 22:49
Евала на драгаджийте, само да вметна, че по коли които са карали на истинска техника съпоставена с тази, си добавяте 0.5-0,6 секунди и сте на реалното си време ;) Още веднъж :respect: за ентусиастите :)

Ко сa хилиш бе СПРЕЛЯК!
Пaк сa покри.......хиии...
Убaо, че поне Светлин отсрaми....

Не ми е готова колата ма, инак моеше да вида тия КоУпета толко ли са страшни ;)

Събев
30-09-2013, 23:00
Евала на драгаджийте, само да вметна, че по коли които са карали на истинска техника съпоставена с тази, си добавяте 0.5-0,6 секунди и сте на реалното си време ;) Още веднъж :respect: за ентусиастите :)

В купетата нямаше нищо страшно бе, някой да не те е плашил нещо! :)
За времената най-добре да каже някой които е карал на истинска писта с техника и в Хасково и да се съпоставят времената! Дигиталния май е карал и на официална писта и в Хасково, ако е така да си каже времето където е засичал официално! Ако има и други нека и те споделят!

digitalundgrd
30-09-2013, 23:07
Сега да не се шашкате, но за да получите РЕАЛНИТЕ времена добавяте грубо по половин секунда (0,5).

Аз моя ФИАТ съм го мерил на истинската техника на писта Кондофрей. Времето ми след бая опити, максимална концентрация и хубав старт беше 14.35.

Вчера направих общо само 5-6 дръпки с мисълта да пазя колата и горивото за директните елиминации, които уж щеше да има след квалификациите. Нито веднъж не бях на 100% поради редица фактори - пресичащи пред мен хора, лош старт, изпусната скорост. Така като се сетя имам само един що годе читав опит, при който едно момче ми монтира някаква камерка на покрива. Предполагам този ще да е бил 14.1, който ми е записан като най-добро постижение. Реално, според мен е около 14.6 на истинска техника.

Победителя в клас дизел със 147цата Anarki също е мерен на истинска техника 15.2 15.3 , ако не се лъжа, а вчера има най-добро 14,74

thecleaner
30-09-2013, 23:08
В купетата нямаше нищо страшно бе, някой да не те е плашил нещо! :)
За времената най-добре да каже някой които е карал на истинска писта с техника и в Хасково и да се съпоставят времената! Дигиталния май е карал и на официална писта и в Хасково, ако е така да си каже времето където е засичал официално! Ако има и други нека и те споделят!

Така де и Светулков и Филип са карали на истинска техника и според старта както сподели Светлин (бил е ужасен Хасфалта) и като фърлим боб и знаем времената им, мислим..... по горното :)

Събев
30-09-2013, 23:10
Така де и Светулков и Филип са карали на истинска техника и според старта както сподели Светлин (бил е ужасен Хасфалта) и като фърлим боб и знаем времената им, мислим..... по горното :)

Няма лошо де! Просто е хубаво да се каже, че някой е мерил и другаде и е карал и в Хасково и резултатите са примерно с +0.5сек. реални! :)

Rado145QV
30-09-2013, 23:13
Ако някои е правил клипчета от драга да качва:smile:

p.s Хиляди благодарности на колегата Събев за помоща.

Събев
30-09-2013, 23:17
Ако някои е правил клипчета от драга да качва:smile:

p.s Хиляди благодарности на колегата Събев за помоща.

Клипчета нямам, но като идвам към София ще пием бира някъде за моя сметка! :) Нали затова сме хора бе, да си помагаме с каквото можем!

WhitePower
30-09-2013, 23:20
Аз на тази техника правех 13 ка и даже една 12.99 :)
но евала за драга
За съжаление прочетох 1 ден преди феста че ще има драг и нямаше как да подготвя бегачките за драг за 2-3 дена да дойда да ви прибера купите :):beer:
Едно голямо евала на организаторите , че направиха един фест както аз си го представях с много миризма на бензин и гуми за което мога само да съжалявам че не бях там

haljscho
01-10-2013, 07:19

Очакваме те напролет с нови сили.....:go:

За времената е ясно, че не са много реални, те просто последните 100м. си бяха нанадолнище....
А и като не се знае на кой точно старт ти е времето което е обявено, няма как да се прецени точно кво се е случило....

............ Щях да напиша още нещо ма само локуми и теориии на вероятността и даже и с чужда кола на аванта карах......

Важното е че имаше раздаване на газ и си направихме КЕФА!!!

Пък и Цецо обеща за следващия път да наемат професионална техника!:spiteful:

миро
01-10-2013, 09:25
Пък и Цецо обеща за следващия път да наемат професионална техника!:spiteful:

Хаха, чичката с пасата ли ? :) :-D

Yavor
01-10-2013, 09:34
Знам че не беше перфектния ДРАГ, но за краткото време, в което го организирахме, мисля се получи много добре.
Слабостите за мен като организатор бяха следните:

1. Не достатъчно добро трасе - имаше оплаквания че е малко тясно, че асфалта е прекалено гладък, че е леко надолнище към края - но в Хасково няма къде другаде. Единственото по-подходящо място е на летището в Узунджово, но то е закрито отдавна и не знае кой го стопанисва, та няма как да се доберем до там. Освен това е занемарено от десетилетия и настилката пак няма да ви хареса.
2. Проблемите с публиката - всичко е заради липса на хора и на пари. Охранителна фирма ми поиска 700лв да отцепи трасето като хората - с около 20 човека и 4 коли. Е ние нямаме този ресурс. Добре че колегите които познавам не можеха да ми отказват и слагаха жилетките още като ги помолех и се включваха да помагат. Един да пази публиката, друг да отцепва трасето, трети да нарежда конусите и т.н. Оги и Цецо също повикаха тоя оня и горе долу се наредиха нещата.
3. Малката посещаемост е поради това че чак в петък получихме разрешението от Общината - просто не смеехме да го обявим по-рано.
4. Проблемите с времеизмерването - то ту работеше, ту не, затова и някои времена ги няма. Решихме да ви пускаме да карате, независимо дали ви измерваме или не и после да стискаме палци да има време на всички :)
Иначе трябваше да ви държим на старта и да се изнервяте... Затова и нямаше финална решетка - решихме да можете да карате максимално.

Изводите сме си ги направили - трябва по-рано да започваме подготовката, да се наема по-скъпо оборудване, да има повече пари, за да можем да си платим на стюардите, а не да моля колегата Събев да сложи жилетка и да му отнема кефа да гледа на старта, а да го пратя някъде надолу по трасето...
Най важното е че показахме че могат да се случват нещата, аз лично съм доволен!
Нямаше инциденти, нямаше проблеми, като изключим някоя и друга авария по колите, ама това си е нормално!

Rado145QV
01-10-2013, 09:43
Драга си беше напълно аматьорски но е важно ,че все пак го имаше:bravo:.Аз съм много доволен от феста особено от вечерята там всичко беше на шест шест шест

Anarki
01-10-2013, 18:44
Сега да не се шашкате, но за да получите РЕАЛНИТЕ времена добавяте грубо по половин секунда (0,5).

Аз моя ФИАТ съм го мерил на истинската техника на писта Кондофрей. Времето ми след бая опити, максимална концентрация и хубав старт беше 14.35.

Вчера направих общо само 5-6 дръпки с мисълта да пазя колата и горивото за директните елиминации, които уж щеше да има след квалификациите. Нито веднъж не бях на 100% поради редица фактори - пресичащи пред мен хора, лош старт, изпусната скорост. Така като се сетя имам само един що годе читав опит, при който едно момче ми монтира някаква камерка на покрива. Предполагам този ще да е бил 14.1, който ми е записан като най-добро постижение. Реално, според мен е около 14.6 на истинска техника.

Победителя в клас дизел със 147цата Anarki също е мерен на истинска техника 15.2 15.3 , ако не се лъжа, а вчера има най-добро 14,74

Така си е, времената си бяха доста пресилени. Принципно сега бях с едни сликове ама, както казва Клинъра....да фърлим малко боб!!! Важното е, че си поначесахме крастата, който иска време, след 2 седмици на Кондофрей ;) Даже аз им казах на Цецо и на Явор да пускат свободно без техинката, щот стана много това чакане и......
И няколко добри думи за организацията....и двата дена супер, вечерята и афтъра още повече!!! :cheers:

rexx
01-10-2013, 21:12
е някой ще мерят други не....
орлинка танън се радвах на времето си и ти ми секна ентусиазма :)

Bobo
02-10-2013, 17:25
Аз на тази техника правех 13 ка и даже една 12.99 :)
но евала за драга
За съжаление прочетох 1 ден преди феста че ще има драг и нямаше как да подготвя бегачките за драг за 2-3 дена да дойда да ви прибера купите :):beer:
Едно голямо евала на организаторите , че направиха един фест както аз си го представях с много миризма на бензин и гуми за което мога само да съжалявам че не бях там

Това няма как да се случи щото ще дойда аз и карнака и иван и ще гледаш купи през крив макарон както винаги 8) А БТВ на тая пияна техника мойта кола на предно беше дала 12.1 ;)

А иначе евала за организацията наща група не стигна до драга поради много добре организирана вечер хихихи

thecleaner
02-10-2013, 18:18
Това няма как да се случи щото ще дойда аз и карнака и иван и ще гледаш купи през крив макарон както винаги 8) А БТВ на тая пияна техника мойта кола на предно беше дала 12.1 ;)

А иначе евала за организацията наща група не стигна до драга поради много добре организирана вечер хихихи
Екстра, 19-20 тоя месец на Кондьо, май ще е интересно, ще ги мачкате на Орлин "бегачките".

WhitePower
02-10-2013, 19:30
Екстра, 19-20 тоя месец на Кондьо, май ще е интересно, ще ги мачкате на Орлин "бегачките".

а дано ама надали , аз тези коли на кондьо не съм ги виждал , някой да ли ги е виждал да сподели
Май имаше едно сиво пунто ама то за затри някъде в превода

Rado145QV
02-10-2013, 21:34
Тоз път и аз ша дода на кондю маи ще е интересно:drinking:

V_A_N_K_A_T_A
02-10-2013, 22:44
а дано ама надали , аз тези коли на кондьо не съм ги виждал , някой да ли ги е виждал да сподели
Май имаше едно сиво пунто ама то за затри някъде в превода

Орлине, не ги знам кои са "тия" и "ония", че аман от сочене с пръст и квалификации във всяка тема....
По принцип имаше доста Пунтовци, ама и доста се позатриха в "превода"...
Но, ела да ти преслушам прахосмукачката в Петък. Специално ще си направя гражданска за шампиона на драг ;) Вземи си и Острич-а, да си вдигнеш бууст-а,ако не можеш да ме биеш на лоу-бууст ;) Ще се обадим и на Кърнака.
Айде стига сте спамили,преместете се където му е реда!
А, най-добре наживо в Петък.

Rado145QV
02-10-2013, 23:40
:Silent:не му е мястото тука да се джавкате,това е темата за драга на феста не на ОМВто,ако някои хора не бяха прекалили с алкохола можеше да доидат на драга които си беше супер,с изключение на измервателната техника.

D.Istatkov
03-10-2013, 00:03
Има ли клипове,зада видим за какво става на въпрос?

haljscho
03-10-2013, 10:59
Имa aмa тряa някой дa ги кaчи....
Инaче оргaнизaторите имaт бaя видео и то с не лошa техникa дaно видим повече от нея, че нaще клипове сa си aмaтьорски.....

ICI
03-10-2013, 12:38

и аз рекох да замижа блаженно с очи и да си представя ако "ние" :) бяхме дошли, дали 1,2,3,4,5-то място нямаше да бъдат завзети лекинко :evil:

drigata
03-10-2013, 12:42
и аз рекох да замижа блаженно с очи и да си представя ако "ние" :) бяхме дошли, дали 1,2,3,4,5-то място нямаше да бъдат завзети лекинко :evil:

Да ,ама не дойдохте....както винаги....въздух под налягане..........!!!!

ICI
03-10-2013, 14:37
ми то като гледам и да бяхме дошли, вие сте проспали мероприятието, та все тая :waving: подготвили сте си оправданието предварително

drigata
03-10-2013, 14:52
ми то като гледам и да бяхме дошли, вие сте проспали мероприятието, та все тая :waving: подготвили сте си оправданието предварително

Поне си направихме труда и бяхме там,за разлика от "вас"!!!

Rado145QV
03-10-2013, 15:14
на драга бяхме само несериозните спреляци,ама пак си беше весело:bravo::super: даваите видеото

ICI
03-10-2013, 15:30
Поне си направихме труда и бяхме там,за разлика от "вас"!!!
е виж, за това си прав

ама тук грешиш, аз не обичам да надувам чак толкова много ;)
на 1.5 вадя 475 коня, а на 8 клапановица на 1.2 бара 300 коня, не е чак под такова налягане :gruebel:

drigata
03-10-2013, 16:23
е виж, за това си прав

на 1.5 вадя 475 коня, а на 8 клапановица на 1.2 бара 300 коня, не е чак под такова налягане :gruebel:

хааххаххахаах.....мечтател,звездоброец......хахаха хах

ICI
03-10-2013, 16:53

и аз така, хахаха, ми е смешно също, малко :go:

WhitePower
03-10-2013, 17:02
Орлине, не ги знам кои са "тия" и "ония", че аман от сочене с пръст и квалификации във всяка тема....
По принцип имаше доста Пунтовци, ама и доста се позатриха в "превода"...
Но, ела да ти преслушам прахосмукачката в Петък. Специално ще си направя гражданска за шампиона на драг ;) Вземи си и Острич-а, да си вдигнеш бууст-а,ако не можеш да ме биеш на лоу-бууст ;) Ще се обадим и на Кърнака.
Айде стига сте спамили,преместете се където му е реда!
А, най-добре наживо в Петък.

Ми кондьо е съвсем скоро , ела и стани чемпиън да ти стисна ръката ,аз мисля да ходя а ТИ
Стискам палци да напрайш некоя 12ка па и Кърнака да свали под 13.65 , че да ви сваля шапка
А за брой стартове нема се състезаваме ,че там трудно ще ме биете на брой стартове без ремонт и изминати километри :) :)

V_A_N_K_A_T_A
03-10-2013, 20:26
Ми кондьо е съвсем скоро , ела и стани чемпиън да ти стисна ръката ,аз мисля да ходя а ТИ
Стискам палци да напрайш некоя 12ка па и Кърнака да свали под 13.65 , че да ви сваля шапка
А за брой стартове нема се състезаваме ,че там трудно ще ме биете на брой стартове без ремонт и изминати километри :) :)

Тук вече всеки говори за Кондофрей, както едно време се говореше за Клояново...Явно всеки,който си прави кола за кеф е длъжен да ходи по пистите ли, не знам...
Аз с тая кола не мога да смогна до нас да се прибера от всички глупости, пък камо ли на писта.
Зор да ставам шампион нямам, който има-прав му път.
Не ми се спори повече. Всеки трябва да се разполага според чергата си!

drigata
03-10-2013, 20:30
Тук вече всеки говори за Кондофрей, както едно време се говореше за Клояново...Явно всеки,който си прави кола за кеф е длъжен да ходи по пистите ли, не знам...
Аз с тая кола не мога да смогна до нас да се прибера от всички глупости, пък камо ли на писта.

Абсолютно!!!!!!

Anarki
03-10-2013, 21:56
Вместо да си търкате гумите на пистата, си търкате копчетата на клавиатурата..... Който каквото има, да ходи след 2 седмици на Кондофрей и да се мери, безсмислен спор водите!!!

дадин
03-10-2013, 22:13
то дето ще чакате две седмици,елате още тази в Сливен :)

WhitePower
04-10-2013, 00:03
Просто се нагледах на катастрофи малко тези месеци и мисля че Кондофрей е безопасния начин за доказване на каквото и да било , поне имат настилка и не се страхувам на 200 коя лента ще хвана
А и споровете ама ти тръгна пръв , ама аз съм по бъз и тука не са баш 400 метра ги няма там
Там спор няма , има светофар старт и финал

rexx
04-10-2013, 17:51
олеле във всяка тема ли едно и също се получава???
най ме кефи момента в който "ние" и "вие"винаги спорят кой върви повече а в същото време едните от тях все ги няма на въпросните срещи...
все тая някой няма ли най накрая да качи клипчета поне да се видя как изглеждаше колицата ми преди да се строши...
ония пичове с хеликоптерчето каде им е видеото ???

ogi28b
04-10-2013, 19:40
Монтират. Като са готови, ще го видите, няма да изчезне ;-)

ICI
08-10-2013, 21:35
е виж, за това си прав

ади бе дрига, това ли ти са аргументите,едното хахаха само, айде че ми се изчака чакането, ако си мАж, мести темата тук и да се посмеем още :mrgreen:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67620