View Full Version : Масло за Алфа Ромео 145 - 1.6 TS
Здравейте , като цяла съм нов във форума и годинките ми не са особено впечатляващи. Съжалявам за темата, ако е имало такава преди това, но не открих нищо. На път съм да подменям масло + филтър, като за упражнението съм избрал масло - CASTROL MAGNATEC 5W40 C3, както и филтър - MAHLE OC272. Някакви отзиви отностно тези консумативи иамте ли и ако може да ми се препоръча по - подходящо масло за Alfa Romeo 1.6 TS (120HP) - 1997г. Благодаря Ви предварително. Ангренаж ще сменям също, но там нямам идея какво да търся като марка, за това ако имате предложения, споделяйте на воля?
BillyBoy`
30-09-2013, 17:37
За зимния сезон става,обаче за пролетно летния само 10w60 или 15w50,за ангренажа ремък Даико ролки Ина.
Не знам тоя Кастрол дали от доверен човек го взимаш, ама аз от Магнатек не съм никак доволен. Нищо общо с онзи Кастрол от едно време. И от други хора чух подобни отзиви. Дали е ментак, не знам. Аз лично не бих рискувал пак с Кастрол, нито бих ти го препоръчал. ремъците Били ти е казал
За зимния сезон става,обаче за пролетно летния само 10w60 или 15w50,за ангренажа ремък Даико ролки Ина.
Предложиха ми готов кит на ИНА, с вкючен ремък, на прилична цена. Ще взема него направо.
Вземай смело, смени си и водната помпа ;)
vlado_iv
01-10-2013, 22:31
YACCO 5 w40 от личен опит ти го препоръчвам.
Дори ако си от Пловдив ще го вземем с отстъпка.
YACCO 5 w40 от личен опит ти го препоръчвам.
Дори ако си от Пловдив ще го вземем с отстъпка.
http://shop.yacco-bulgaria.com/index.php?route=product/product&path=95_100_259&product_id=257
За такова масло ли говорим ? :)
BillyBoy`
03-10-2013, 11:11
Може и този вариант ама незнам дали цената ще те устроива,по принцип това го дават като най-доброто от този вискозитет изобщо.
търси си масло за около 60-70лв /5литра. по-скъпо няма смисъл. yacco имат в тази категория полусинтетични с вискозитет 10w40 и 15w50.
филтър какъвто вземеш. дори филтрон са ок и мисля са ~15лв.
Majed_146
03-10-2013, 23:41
искаш евтино хубаво масло.. AGIP(ENI) 10W40(sint 2000 или I-sint ) намираш го на 11 12 лв литъра... слагаш и забравяш... ако искаш връзки за маслото пиши на лично ще ти кажа от къде да го вземеш.. да не става реклама
искаш евтино хубаво масло.. AGIP(ENI) 10W40(sint 2000 или I-sint ) намираш го на 11 12 лв литъра... слагаш и забравяш... ако искаш връзки за маслото пиши на лично ще ти кажа от къде да го вземеш.. да не става реклама
Подкрепям. На 145-та предимно с това масло я карах и нямах забележки. При по-голям пробег определено е най-практичния и разумен избор. Иначе моя ТС най-добре понасяше 10w60.