PDA

View Full Version : закупуване на алфа 166

sly
06-10-2013, 11:30
Колеги,здравейте,нов съм в клуба и бих желал малко помощ.Насочил съм се към Алфа 166 и съм харесал една в Петрич,за тази става въпрос http://www.cars.bg/c181436 ,но понеже съм от София и не съм ходил още да я видя,има ли някой който я е виждал,да каже как е колата за да не се разхождам напразно.Благодаря предварително.

andro88
06-10-2013, 13:39
Другата седмица може да пътувам до там, та може да я видя акокажеш. Нещо множко пари ми се струват за пре-лифтова 166.

sly
06-10-2013, 15:01
Много благодаря,за предложението,харесах и още една,ето тази http://www.mobile.bg/11378887456728885 и момчето после ще ми я докара да я видя.
Какво мислите за този мотор 2 турбо v6 с газ ?

Bobiuzunov
06-10-2013, 15:17
Първо трябва да решиш дали искаш дизелова или бензинова,иначе аз съм от Петрич и дизеловата я знам на познато момче е и си струва да я погледнеш.

shadows
06-10-2013, 18:20
Колега тази от София гледа ли я ? мнение ?

sly
06-10-2013, 18:44
гледах я колега,мое лично мнение е че тази кола не става,връщам се към дизела.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

някой има ли някакви впечатления от тази http://www.cars.bg/c403604

Bobiuzunov
06-10-2013, 19:32
Я сподели защо не ставе че ми е интересно,защото и аз в едим момент бях решил да я гледам за брат ми?

shadows
06-10-2013, 19:51
Toва ми написа колегата цитирам го ! Да ме извинява че го изпреварвам ма май не е погледнал още !

"Като цяло беше много зле,по таблото светеше чек на abs,air bag и още един удивителен с две скоби,километража не работеше,износена и протрита шофьорска седалка,предното окачване мисля че е за смяна,и е имала удар отзад,който не е оправен като хората,от едната страна задната бронята е леко виснала ,а и единият стоп е счупен.Това е на първо четене.Дано да съм бил полезен."

Тези чекове не са ли бъг във почти всички алфи ? Или при 166 не е така ?

Bobiuzunov
06-10-2013, 20:08
Ми както се знае във форума аз имам две 166-ци и на двате чека не свети,тоест свети но когато има защо.
Ако всичко по колата е ОК не трябва да свети и незнам за какви бъгове говориш.Аз имам опит само с 166-ци и незнам как е при другите Алфи.

sly
06-10-2013, 20:13
Аз съм нов тук,все още нямам алфа и не съм имал,надявам се скоро да се сдобия с такава,но си мисля,че когато една кола е ок,не трябва да свети никакъв чек.

shadows
06-10-2013, 20:14
Пример : АР 156 , чека за еърбега свети от датчик под седалката , а този за спирачките когато няма достатъчно спирачна течност , имам предвид че светят но не е задължително да е голям ремонта или да се нуждае от такъв , а не че е нормално !

Doomguy
06-10-2013, 20:20
На малко Алфи от това поколение лампата да еърбега не свети. Виж ABS не е редно да свети, другото може да е от ниско ниво на спирачната течност.

radostin_ivanov
06-10-2013, 20:56
За 3500 искате перфектна кола,ми нема.

Doomguy
06-10-2013, 21:10
Перфектна кола може и за 2000 лева да намериш, стига да знаеш къде и какво да търсиш. Поне толкова е вероятно, колкото да купиш скъп боклук.

Bobiuzunov
06-10-2013, 21:11
Много точно казано,за 3000 лв.перфектна няма да е.Взимаш за 3000 лв. и трябва да си готов да налееш едни бързи 2000+ кинта.

radostin_ivanov
06-10-2013, 21:56
Перфектна кола може и за 2000 лева да намериш, стига да знаеш къде и какво да търсиш. Поне толкова е вероятно, колкото да купиш скъп боклук.
Искам да кажа че,като искаш перфектна кола отиваш в магазина,като си взимаш кош на цена на един часовник,:brickwall: и това е.

Boby
06-10-2013, 23:05
Искам да кажа че,като искаш перфектна кола отиваш в магазина,като си взимаш кош на цена на един часовник,:brickwall: и това е.

По-скоро искаше да каже да си отваряш очите на 10 и да успееш да прецениш коя кола е запазена и коя не абстрахирайки се от цената и.

koolio
07-10-2013, 18:24
Тоя спор сме го водили много пъти, но все пак ще се опитвам да предупреждавам начинаещите, че да не реват после: не слушайте приказки, че можеш да си купиш амортизиран кошник за 2-3 бона и като му смениш 1-2-3 неща става перфектен. Запазените коли си държат цени, направете справка в западните сайтове и си направете сметката колко е струвала една 166-ца, за да струва тук 3500 с включен транспорт и поне 1000 лева печалба на джамбазина, плюс позакърпването.

Doomguy
07-10-2013, 19:49
Или просто е била втора - трета кола в семейството, която се е ползвала само за дълги пътешествия и като е остаряла са я оставили за бракуване. Нещата никога не са черни и бели.

sly
08-10-2013, 00:27
Помагайте,все още нищо не съм харесал.

Doomguy
08-10-2013, 00:33
Следи раздел "продава".

pitbull
08-10-2013, 08:25
Ето колега две дизелови от форума:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78068

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=79799

sly
08-10-2013, 10:57
Може ли да ми обясните разликата между моторите на 166 2.4 jtd 136hp,140hp и 150hp

Bobiuzunov
08-10-2013, 11:27
136 коня е първо поколение Common Rail имат склонноста да им тракат веригите на маслената помпа,ако мине близо до теб такава Алфа или Каппа ще чуеш за какво говоря.
140-150 коня нямат този проблем и са второ поколение.Аз лично когато търсих исках точно 150 коня.
Това за маслената помпа не означава че няма читави 136-ци,има и други разлики но колегите които са по на ТИ от мен ще ти отговорят.

Linkestis
08-10-2013, 11:33
Не забравяйте управлението и самата турбина :)

sly
08-10-2013, 11:33
Значи е по добре да търся 140 или 150 кс.

Bobiuzunov
08-10-2013, 11:46
Да забравих за управлението и за променливата геометрия на турбината.При 136 коня управлението е механично(с вакуум ако не бъркам) докато при следващите мотори управлението на турбината се извършва по електронен път и има променлива геометрия.

didod
08-10-2013, 12:04
Винаги е с променлива геометрия. Другото е така.

Bobiuzunov
08-10-2013, 12:13
Винаги е с променлива геометрия. Другото е така.
:punk:

sly
09-10-2013, 12:16
Много благодаря на всички за помощта,сега търсене и търпение му е майката,и все нещо хубаво ще излезе.

CHEFO666
09-10-2013, 15:09
Помагайте,все още нищо не съм харесал.
искаш ли мойта.....2.4 дизел...136 магарета...+ чип са е към 170.....нищо не и свети ...върви много...гори малко...от миналата седмица е с ново мазало....10-40 лики моли....с нова боя е...два комплекта гуми с джанти 16 и 17...зимни и летни....няма само автопилот...има вече и карлинк:tooth: .... .. . . а,и ксенон има...и нова застраховка от днес :tooth:
колко пари даваш...

sly
10-10-2013, 16:35
кажи колко искаш

CHEFO666
10-10-2013, 16:57
кажи колко искаш

кажи колко даваш?:crazy:

lordliness
10-10-2013, 17:31
От мен 2500, да имам части за моята, лева

Linkestis
10-10-2013, 21:16
2510лв.:pp:

Bobiuzunov
10-10-2013, 21:23
Да бе вие се шегувате с колегата,на него му предлагаха 6 хилки и не я даде.Иначе ако ще надаваме и аз да се влюча. :hehe:

CHEFO666
10-10-2013, 21:48
От мен 2500, да имам части за моята, лева
:tooth:...ама грехота да иде за части таз кола...

ecotronic
10-10-2013, 21:51
:tooth:...ама грехота да иде за части таз кола...

Вярно е грехота. И то скоро боядисана и натъкмена.

Стефчо, за тези пари дето ти предлагат им прави по една снимка с нея :)

lordliness
10-10-2013, 22:51
Вярно е грехота. И то скоро боядисана и натъкмена.

Стефчо, за тези пари дето ти предлагат им прави по една снимка с нея :)

2500 защото е боядисана, иначе две. И аз предлагам снимки с моята, но за тези пари може да се снимаш само със задницата на колата :)

CHEFO666
10-10-2013, 23:00
2500 защото е боядисана, иначе две. И аз предлагам снимки с моята, но за тези пари може да се снимаш само със задницата на колата :)

Ай ги мерим :Tease:

ShadowKiller
11-10-2013, 13:15
Здравейте колеги, първо да кажа, че аз пиша по повод третия пост в тази тема от sly за въпросната Алфа Ромео 166 Super V6 Turbo с газов инжекцион, която "не става". Само това ще ви кажа, че аз колата вече я продадох преди няколко дена на близка до обявената цена и вече съм свалил обявата. Готов съм дори да покажа нотариално заверения договор, ако някой проявява интерес. Въпреки че вече продадох колата аз бях и си оставам голям фен на марката Алфа Ромео и... някой ден в близко или далечно бъдеще може би пак бих си купил такава или подобна. Както и да е. Аз чета форума на Алфа от много време и по някой от постовете познавам вече доста хора, а с някои дори и съм се срещал на живо, но досега регистрация нямах. Поводът да си създам профил са постовете на shadows в тази тема и по-точно неговото некоректно отношение. Уважавам поведението на sly, с когото се видяхме в неделя, макар че е написал и доста неверни неща, ако е наистина така, както казва, че го цитира shadows, защото той поне е бил достатъчно коректен и е пратил на ЛИЧНО съобщение своите коментари на shadows. Уважавам правото на мнение и на sly и съм далече от мисълта, че всички абсолютно ще харесат моята кола. Още тогава като се видяхме и си поговорихме със sly аз му казах, че той трябва да си реши сам за себе си в крайна сметка дали ще се насочи към дизел или към бензин, както му каза малко след това и Bobiuzunov. Аз това му го казах
не случайно, защото обикновено хората се пристрастяват към едно от двете и често плюят по другото без да имат реални основания за това.

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Иначе реално погледнато и дизела и бензина си имат своите предимства и недостатъци. Както по-късно си пролича и в темата, явно sly е размислил и отново се е върнал към това, към което първоначално си е харесвал - дизела. Не одобрявам обаче поведението на shadows. Нека първо да кажа че по колата наистина си имаше някои забележки, като например това, че ABS-а не работеше и от там, както разбрахме по-късно е свързано и с това, че понякога и километража спираше да работи, но аз това му го казах на shadows още в началото по телефона. В понеделник сутринта бяхме при Сашо от Лисан заедно с shadows, където той пожела и ме заведе. След като Сашо я погледна, каза че ремонта на ABS-a ще струва 200-300 лв. с което ще се оправи и километража, както се подразбра от неговите думи. Аз казах на shadows, че ако е сериозен аз ще си ремонтирам ABS-a и километража за моя сметка (все пак става въпрос за 200-300 лв., а не за някаква космическа сума, както каза Сашо от Лисан), ако не - ще му намаля от цената на колата. Въпреки че признавам, че колата си има някои забележки, в цитираното от shadows много неща са преувеличени, а други изобщо не са верни. Нямам намерение да обяснявам каква не била сестра ми, още повече когато вече всичко е минало за мене, но не мога да приема некоректното отношение на shadows. Ако sly е искал да го публикува е щял да го публикува самия той, а нямаше да му го праща на лична. А shadows щом като го е получил на лична как така си позволява да го публикува? и още повече се крие като мишок зад sly и твърди, че това не били негови собствени думи?! За някои може това да звучи дребно и дори малко смешно, но форумът на алфа е уважавам и четен от много хора и думите на един такъв смешник (за да не употребя някоя друга дума), са четени от много хора
и оказват голямо въздействие, макар и да не са верни.

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:14 ----------

Тези негови думи на мене за малко не ми нанесоха финансова загуба в размер на няколко хиляди лева. Тези негови думи отказаха много потенциални купувачи. Тези негови думи отказаха примерно и Bobiuzunov, който също писа в тази тема тук да види колата, макар че преди да прочете тук той ми се обади 15 пъти по телефона, за да се уговаряме за да я вижда. Как може той да ме компенсира за това?! Аз от shadows поисках само едно като се чухме с него по телефона онзи ден в сряда, просто да напише в същата тема, че колата вече я продадена на близка до обявената цена, но той си позволи дори да ми се държи нагло по телефона и да ме пита това него какво го било интересувало?! След като вече ги натакова големите, него вече не го било интересувало... Аз поисках от него да напише само един факт, за който аз имам документ и съм готов да го покажа на който иска, а мене не ме интересува неговото мнение, нито е толкова важно и моето мнение. Още повече както и самия той каза, той не разбира от 166, нито някога е имал, нито някога е поддържал и се е грижел за такава. Затова отстрани лесно се критикува, а и принципно много хора са си алчни и искат да ударят кьоравото като купят перфектна кола на безценица. Както самият той ми каза, той бил перфекционист, добре нека да бъде перфекционист, но дава ли си сметка това на каква цена се постига тази перфектност?! Затова аз не бях много алчен и не съм й искал много пари и сравнително бързо я продадох на нормална цена. Съжалявам ако съм отнел повечко време на някой, ако е стигнал до тук и е прочел целият ми пост, но както и самия shadows каза, че форумът на алфа бил много полезен и човек можел да чуе експертни мнения, с което съм напълно съгласен
с него, и затова и в името на истинското положение на нещата, исках хората да прочетат и другата гледна точка. Явно shadows нямаше смелостта да заяви този факт, че колата, която "не става" вече е продадена на близка до обявената цена, и бих казал нормална цена за една кола в нормално работещо състояние, и затова се наложи аз специално да си направя регистрация, за да не останат хората във форума подведени. Както казах вече аз колата съм я продал и за мене темата вече е приключила.

Bobiuzunov
11-10-2013, 23:03
Много си се впрегнал колега,хора всякакви и мнения още толкова.Глеи си кефа,нали си постигнал твоето(продал си колата) всичко друго е без значение.

Linkestis
11-10-2013, 23:30
......В понеделник сутринта бяхме при Сашо от Лисан заедно с shadows, където той пожела и ме заведе. След като Сашо я погледна, каза че ремонта на ABS-a ще струва 200-300 лв. с което ще се оправи и километража, както се подразбра от неговите думи. Аз казах на shadows, че ако е сериозен аз ще си ремонтирам ABS-a и километража за моя сметка (все пак става въпрос за 200-300 лв., а не за някаква космическа сума, както каза Сашо от Лисан),.....

Аз ще отворя едни мънички скобички след продажбата на колата ти.Успех с нея на новият притежател.
Ама мамка му,централата за АБС-а СТРУВА 40ЛВ ВТОРА УПОТРЕБА!!!!
Значи са ти изгорели 4 датчика заедно с централата,заедно с нови болтчета за тях ай сиктир бе Саше!
Ааааа може да са нагорели и кабелите до резервната гума :)
КЪДЕ са тия 200-300лв ?????
А и с VDC па не е толкова

П.П. Значи на това му се вика разказ под шипковия храст на селската вечеринка:водим те при майстор той казва какво не е наред и почваш да смъкваш от цената/ама нема ти казвам че майсторчето е мой човек/ или бъркам ?

sly
11-10-2013, 23:41
Здравейте колеги, първо да кажа, че аз пиша по повод третия пост в тази тема от sly за въпросната Алфа Ромео 166 Super V6 Turbo с газов инжекцион, която "не става". Само това ще ви кажа, че аз колата вече я продадох преди няколко дена на близка до обявената цена и вече съм свалил обявата. Готов съм дори да покажа нотариално заверения договор, ако някой проявява интерес. Въпреки че вече продадох колата аз бях и си оставам голям фен на марката Алфа Ромео и... някой ден в близко или далечно бъдеще може би пак бих си купил такава или подобна. Както и да е. Аз чета форума на Алфа от много време и по някой от постовете познавам вече доста хора, а с някои дори и съм се срещал на живо, но досега регистрация нямах. Поводът да си създам профил са постовете на shadows в тази тема и по-точно неговото некоректно отношение. Уважавам поведението на sly, с когото се видяхме в неделя, макар че е написал и доста неверни неща, ако е наистина така, както казва, че го цитира shadows, защото той поне е бил достатъчно коректен и е пратил на ЛИЧНО съобщение своите коментари на shadows. Уважавам правото на мнение и на sly и съм далече от мисълта, че всички абсолютно ще харесат моята кола. Още тогава като се видяхме и си поговорихме със sly аз му казах, че той трябва да си реши сам за себе си в крайна сметка дали ще се насочи към дизел или към бензин, както му каза малко след това и Bobiuzunov. Аз това му го казах
не случайно, защото обикновено хората се пристрастяват към едно от двете и често плюят по другото без да имат реални основания за това.

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Иначе реално погледнато и дизела и бензина си имат своите предимства и недостатъци. Както по-късно си пролича и в темата, явно sly е размислил и отново се е върнал към това, към което първоначално си е харесвал - дизела. Не одобрявам обаче поведението на shadows. Нека първо да кажа че по колата наистина си имаше някои забележки, като например това, че ABS-а не работеше и от там, както разбрахме по-късно е свързано и с това, че понякога и километража спираше да работи, но аз това му го казах на shadows още в началото по телефона. В понеделник сутринта бяхме при Сашо от Лисан заедно с shadows, където той пожела и ме заведе. След като Сашо я погледна, каза че ремонта на ABS-a ще струва 200-300 лв. с което ще се оправи и километража, както се подразбра от неговите думи. Аз казах на shadows, че ако е сериозен аз ще си ремонтирам ABS-a и километража за моя сметка (все пак става въпрос за 200-300 лв., а не за някаква космическа сума, както каза Сашо от Лисан), ако не - ще му намаля от цената на колата. Въпреки че признавам, че колата си има някои забележки, в цитираното от shadows много неща са преувеличени, а други изобщо не са верни. Нямам намерение да обяснявам каква не била сестра ми, още повече когато вече всичко е минало за мене, но не мога да приема некоректното отношение на shadows. Ако sly е искал да го публикува е щял да го публикува самия той, а нямаше да му го праща на лична. А shadows щом като го е получил на лична как така си позволява да го публикува? и още повече се крие като мишок зад sly и твърди, че това не били негови собствени думи?! За някои може това да звучи дребно и дори малко смешно, но форумът на алфа е уважавам и четен от много хора и думите на един такъв смешник (за да не употребя някоя друга дума), са четени от много хора
и оказват голямо въздействие, макар и да не са верни.

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:14 ----------

Тези негови думи на мене за малко не ми нанесоха финансова загуба в размер на няколко хиляди лева. Тези негови думи отказаха много потенциални купувачи. Тези негови думи отказаха примерно и Bobiuzunov, който също писа в тази тема тук да види колата, макар че преди да прочете тук той ми се обади 15 пъти по телефона, за да се уговаряме за да я вижда. Как може той да ме компенсира за това?! Аз от shadows поисках само едно като се чухме с него по телефона онзи ден в сряда, просто да напише в същата тема, че колата вече я продадена на близка до обявената цена, но той си позволи дори да ми се държи нагло по телефона и да ме пита това него какво го било интересувало?! След като вече ги натакова големите, него вече не го било интересувало... Аз поисках от него да напише само един факт, за който аз имам документ и съм готов да го покажа на който иска, а мене не ме интересува неговото мнение, нито е толкова важно и моето мнение. Още повече както и самия той каза, той не разбира от 166, нито някога е имал, нито някога е поддържал и се е грижел за такава. Затова отстрани лесно се критикува, а и принципно много хора са си алчни и искат да ударят кьоравото като купят перфектна кола на безценица. Както самият той ми каза, той бил перфекционист, добре нека да бъде перфекционист, но дава ли си сметка това на каква цена се постига тази перфектност?! Затова аз не бях много алчен и не съм й искал много пари и сравнително бързо я продадох на нормална цена. Съжалявам ако съм отнел повечко време на някой, ако е стигнал до тук и е прочел целият ми пост, но както и самия shadows каза, че форумът на алфа бил много полезен и човек можел да чуе експертни мнения, с което съм напълно съгласен
с него, и затова и в името на истинското положение на нещата, исках хората да прочетат и другата гледна точка. Явно shadows нямаше смелостта да заяви този факт, че колата, която "не става" вече е продадена на близка до обявената цена, и бих казал нормална цена за една кола в нормално работещо състояние, и затова се наложи аз специално да си направя регистрация, за да не останат хората във форума подведени. Както казах вече аз колата съм я продал и за мене темата вече е приключила.
Колега,извинявай ако съм те обидил,просто си казах моето лично мнение,и това което аз видях че има за правене по колата.

ShadowKiller
12-10-2013, 00:43
няма проблем, sly. всеки си има право на мнение и аз уважавам това. аз писах по-горния пост най-вече за некоректната постъпка на shadows, с която той отблъсна много мой потенциални купувачи. Нека всеки сам да види колата и да си реши. иначе благодаря за извинението, но няма нужда. всичко е наред :-)

code
12-10-2013, 08:48
няма проблем, sly. всеки си има право на мнение и аз уважавам това. аз писах по-горния пост най-вече за некоректната постъпка на shadows, с която той отблъсна много мой потенциални купувачи. Нека всеки сам да види колата и да си реши. иначе благодаря за извинението, но няма нужда. всичко е наред :-)

Как можа да се регистрираш с тоя глупав ник? Ще решиш да пишеш по-натам и ..

shadows
12-10-2013, 14:55
Аз лично съм потресен от смях!!! Господин Килъра , ти си голям образован човек сигурно на 2 пъти повече от мен години и ме обвиняваш за неща, които не само са смешни ами достойни за човек на 12 годинки , докато си сърба супата.Виж сега , твоята кола беше под всякаква критика , майстора го знам и съм предупредил че го познавам и е мой човек ( силно казано ) , след като гледах твоята ( ПРЕkРАСНА) АЛФА , се допитах до другите хора в случая " sky " , който я беше гледал и неговото мнение го постнах , защото имаше и други хора които се интересуват от твоята к....а ! А иначе от ника ти съм много възхитен , знаеш къде работя и къде живея , възползвай се КИЛЪР ! Не мога да повярвам какви хора има ...

п.п Теча от мотора най-вероятно е като централата на абс -а , както и хидравличната рейка и тя , моля те не спори за бившата си кола ... и двамата видяхме !
Айде със здраве и без спам повече и детски истории! Те са присъщи на мен не на теб !

ratamahata
12-10-2013, 18:56
Понеже видях, че колега от форума е предложил моята кола, няколко поста по-напред, само искам да кажа, че ако някой проявява интерес, Lisan вече я е виждал (смени и дебитомера) и може да даде мнение.

А това е колата (за да няма обърквания) : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78068&highlight=ratamahata

koolio
12-10-2013, 21:42
Понеже видях, че колега от форума е предложил моята кола, няколко поста по-напред, само искам да кажа, че ако някой проявява интерес, Lisan вече я е виждал (смени и дебитомера) и може да даде мнение.

А това е колата (за да няма обърквания) : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78068&highlight=ratamahata

Ти пък що толкова бързо и се нарадва бе, комшу?

ratamahata
13-10-2013, 19:16
Ти пък що толкова бързо и се нарадва бе, комшу?

Писна ми от тези ръчни скорости. 12000км за 1 година градско, само в София - 1-ва, 2-ра, 3-та, 2-ра, 3-та .... Един автомат ще ми дойде добре :) С голямо удоволствие бих си взел пак 166, но ми казаха да бягам от италианските автоматици.

Doomguy
13-10-2013, 19:24
Тоя който ти го е казал толкова и разбира... Кутиите в 166 са немски и японски.

koolio
13-10-2013, 19:56
Писна ми от тези ръчни скорости. 12000км за 1 година градско, само в София - 1-ва, 2-ра, 3-та, 2-ра, 3-та .... Един автомат ще ми дойде добре :) С голямо удоволствие бих си взел пак 166, но ми казаха да бягам от италианските автоматици.

Ама ти само за градско каране ли си я купил?!? Аз дето правя около 5000 градско и 10 до 15 000 извънградско, на моменти се замислям дали да не си купя един Голф 2 само за града. Сега като разкопаха квартала по обходния път през метростанцията е ужас, не искам да знам какво става с носачите и амортисьорите. :heavy_cry:
Иначе като за голяма кола 166-цата е учудващо удобна за града.

leketo84
13-10-2013, 20:00
Ама ти само за градско каране ли си я купил?!? Аз дето правя около 5000 градско и 10 до 15 000 извънградско, на моменти се замислям дали да не си купя един Голф 2 само за града. Сега като разкопаха квартала по обходния път през метростанцията е ужас, не искам да знам какво става с носачите и амортисьорите. :heavy_cry:
Иначе като за голяма кола 166-цата е учудващо удобна за града.

Е аз така и направих взех си един голф 3 и си джиткам из ямите и си седим в задръстванията :drinking:

andro88
14-10-2013, 10:01
Ходих до Пазарджик да гледам тоя автомат от първите постове. Не съм я карал, но ще споделя какво съм видял. С мен беше и друг колега от форума, ако реши и той може да драсне.
Първо да направя уточнението, че изразявам лично мнение и впечатление и написаното НЕ следва да се приема 1:1 и нека ако продавача е колега, да не се впусне в разни драми, като тези по-отгоре.
Та, на първо четене колата хваща много окото и лесно може да се влюби човек. Почти всичко по нея е пребоядисано и има страшна стойка. Предния ляв фар е спукан. Рефлектора е ок, сигурно скоро е спукан, но трябва да се ремонтира или да се смени щото ще замине. Задна дясна врата не се отключва през централното. Машинката е заминала. Ключалката на багажника е заварявана, вероятно е пострадала при удар. Салона е уникално запазен. Кожата е ок, волан, табло, всичко. Чендъра действа, телефона, няма диск за навито, но не е болка. Ксенона не мига и свети добре. Разничните модове на автомата се сменят без да лашка колата и се чува много приятен звънец ако врата е отворена.
Та стигнахме до двигателя. Пали от раз и работни много развномерно. Не пуши и не кади, НО над 2000 оборота се чува силно виене, а като си махнеш крака от газта, почва да стърже нещо яко. Трудно може да се опише. КОгато двигателя се развърта над 2000 се чува виене, като от заминала турбина, а като рязко пуснеш газта - стърже като метал в метал. Като изключим това и евентуален удар отзад, колата е добре. Шофьорската седалка не се мърдаше с копчетата, но предполагам е бушон. Продавача ми се стори ок, но не е готов да прави отстъпки, пък ми се струва, че ако турбината е тръгнала ще му трябват на човек поне 700 лева за нея. И то втора ръка. Като цяло колата си струва, но при известни отстъпки от цената.
Пак казвам, това си е мое мнение, нямам претенции да е обективно и меродавно

CHEFO666
14-10-2013, 13:58
Е аз така и направих взех си един голф 3 и си джиткам из ямите и си седим в задръстванията :drinking:

Аз пък си взех скутер,гори 2 на 100 и не минава през дупки..и не седи в задръстване .... :Tease:

alfa156jtd
14-10-2013, 14:33
Колега,помисли върху моята оферта,взимаш кола по която няма да се прави нищо,само наливаш гориво.Успех.

sly
14-10-2013, 15:32
Колега,помисли върху моята оферта,взимаш кола по която няма да се прави нищо,само наливаш гориво.Успех.

Колега с удоволствие бих я взел,но ми е далеч над бюджета.

sly
16-10-2013, 06:06
Хайде да ми е честита новата колица http://anarrazel.snimka.bg/automobiles/alfa-166.742009 благодаря на всички за помоща

endeavour
16-10-2013, 06:52
Добре дошъл във флота и хиляди безпроблемни километри с красавицата !

Doomguy
16-10-2013, 10:24
Честито! Колицата изглежда доста добре.

andro88
16-10-2013, 10:35
Честито колега. Много да те радва. Желая 7 фута под кила!

sly
16-10-2013, 11:22
Много благодаря.

koolio
16-10-2013, 17:39
Да ти е честита и с много кеф и безаварийно да навърташ километри!
Тази кола беше много рядка находка за нашия пазар още като се появи в една сливенска автокъща, имаш късмет, че предишният и собственик е решил да я продава.

Bobiuzunov
16-10-2013, 20:00
Честито и от мен колега,много да те радва красавицата.Наистина е много запазена.

sly
16-10-2013, 22:06
Благодаря отново на всички,дай Боже безавариино.

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

Извинете за глупавият въпрос,но как да си сложа снимка и подпис ?

endeavour
17-10-2013, 06:35
Горе на командната лента вляво (точно под емблемата) има клавиш "Контролен панел". Влизаш там и ще видиш къде са подписа и аватара.

sly
17-10-2013, 08:57
Горе на командната лента вляво (точно под емблемата) има клавиш "Контролен панел". Влизаш там и ще видиш къде са подписа и аватара.

Благодаря колега,къде ли не го търсих.

alfa156jtd
20-10-2013, 17:51
Честито колега и със здраве да си я караш,наистина добре изглежда.

sly
21-10-2013, 13:41
Благодаря колега

Linkestis
15-11-2013, 21:36
Някои да е ходил да я гледа?
Като цената,волан и т.н. не коментираме.
Въпроса е дали има нещо освен скорости което да е фрапиращо.
Близо ми е но нямам никакво време да отида да я разгледам.Както и не се сещам да е коментирана във форума. :)

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11383570849241708&f1=details&slink=4soz96

Bobiuzunov
16-11-2013, 08:05
Много са и смъкнали цената,иначе и аз си мислех да ида да я погледна.
П.С Ти 4-та ли ще взимаш?:-D

Linkestis
16-11-2013, 09:01
Не,сега съм с две :)
Едната е на манерка и преди време и срязах тавана.Да и оправя външният вид е малко над половината на тази обява :)

П.П. с три ама едното е френско :)

Bobiuzunov
16-11-2013, 12:52
Ееее щом си с две ти е простено да се оглеждаш за трета :bravo: и аз гледам за трета но този път ще взема 156 спортвагон.

Scrapera
16-11-2013, 13:18
Виждал съм я на живо преди да сменят таблото. Беше кожено, и отгоре имаше тооооолкова голяма дупка. Сега си личи, че е друг цвят таблото, което е нищо. Тази кола според мен просто не е трябвало да я вадят от автоморгата. Преди се продаваше, мисля че във Велико Търново за около 4500. Новия и собственик е разбрал, че за нищо не става и бърза да се отърве. Фрапиращото е, че тази кола няма да е видяла абсолютно никаква поддръжка, и вероятно почти няма здрави части по нея.

Linkestis
16-11-2013, 13:28
Виждал съм я на живо преди да сменят таблото. Беше кожено, и отгоре имаше тооооолкова голяма дупка. Сега си личи, че е друг цвят таблото, което е нищо. Тази кола според мен просто не е трябвало да я вадят от автоморгата. Преди се продаваше, мисля че във Велико Търново за около 4500. Новия и собственик е разбрал, че за нищо не става и бърза да се отърве. Фрапиращото е, че тази кола няма да е видяла абсолютно никаква поддръжка, и вероятно почти няма здрави части по нея.

:big_bow_down::big_bow_down::cheers::cheers:

andro88
18-11-2013, 14:40
Някои да е ходил да я гледа?
Като цената,волан и т.н. не коментираме.
Въпроса е дали има нещо освен скорости което да е фрапиращо.
Близо ми е но нямам никакво време да отида да я разгледам.Както и не се сещам да е коментирана във форума. :)

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11383570849241708&f1=details&slink=4soz96

Ходих да я гледам още когато се даваше за 3000 лева. Тогава тръгваше от 2-ра, вече от 3-та. Салона е кочина. Боята - юфка. Няма код за ицс-а, копчетата за процорците не работят и какво ли още не

RoMeO_156_GTA
18-11-2013, 22:25
Я виж ти тази как се е подмладила в автокъщата :)
http://www.cars.bg/c440674
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=80158

Linkestis
19-11-2013, 20:00
Я виж ти тази как се е подмладила в автокъщата :)
http://www.cars.bg/c440674
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=80158

С годините и км изчезват :)

Scrapera
23-11-2013, 23:56
За всички които търсят 166 фейслифт - тази е ПЪЛЕН.
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=238012745&cd=635145284160000000&asrc=st|fs
:crybaby::crybaby:

Де*а швабския мангал.

Linkestis
24-11-2013, 00:17
Има вид само ако я гледаш в профил/профански.Барнал я е!
Тук е момента да се намеси Колето да каже че няма ТЮФ и вече със сигурност никой няма да я вземе :)

koolio
24-11-2013, 00:56
Тюв-а и е последният проблем. Само заради цвета на тоя трябва да му се изредят трима анадолски манафи!

Doomguy
24-11-2013, 00:59
Супер е...

ecotronic
24-11-2013, 12:05
Тая кола ако е тук, трябва само в КАТ да виси.

koolio
24-11-2013, 12:52
Ето ви едно на пръв поглед чудесно предложение:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-2-4-jtd-20v-leder-klimaa-xenon-k%C3%B6ln/187042836.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

И още едно:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-2-4-jtd-20v-progression-steinach/186595404.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

Scrapera
24-11-2013, 13:55
Тая сребристата кошница с тая топка на скоростен лост късмет да е на 140к. А втората... кой би дал 3000 евро за Алфа с железни джанти, на която още на снимката си личи как задната врата е коренно различен цвят? Антифриза много под минимума, тая не е поглеждана.

koolio
24-11-2013, 14:08
Имай предвид, че качеството на салона на фейслифта е много снижено спрямо първото поколение, така че обелването на скоростния лост може да си е от ЕГН-то или от ръцете на водача. Състоянието трябва да се прецени и наживо. Тази кола все пак ще излезе под 6000 лева с докарването, ако има доказателства, че е на реални километри и няма други забележки, недей да си толкова придирчив предвид това, което се предлага на нашия пазар. ;)

Иначе има и хич без забележки, ама цената няма да ви хареса:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-2-4-jtd-20v-m-jet-coburg/185793416.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

Boby
24-11-2013, 14:23
Сивата с тези ръждясал преден капак, олюпен ск. лост, дупки от цигари по пода и мизерията в багажника си мисля, че не е особенно читава кола.

Виж втората има доста по-добра визия. С едни тасове от Метро за 30лв става трепач.:coolio:

koolio
24-11-2013, 14:44
Къде пък видя ръжда по капака?

Boby
24-11-2013, 15:54
:lupe:

Scrapera
24-11-2013, 17:09
Колега точно на мен недей да ми обясняваш кое-как при фейса. Ела да видиш докато още е в моя гараж как изглежда кола на 168 000 реални километри и после ще си говорим пак. Ако ще и някой негър да я е карал, тази кола от линка хваща 300 000. Да не говорим, че обявата въобще не заслужава внимание, камо ли да я постнеш тук. Нищо лично.

koolio
24-11-2013, 21:33
Нищо не ти обяснявам, коментираме обявата.
За тази цена - толкова. Може и да си е на реалните километри, но да е карана от мърляч. Или пък да е бил мърляч по отношение на външния вид, но да е поддържал и обслужвал редовно.
Всичко трябва да се провери все пак.

Scrapera
24-11-2013, 21:42
Може би си измислям? Цитирам:

Имай предвид, че качеството на салона на фейслифта е много снижено спрямо първото поколение
Да не говорим, че това са пълни глупости.

koolio
24-11-2013, 22:17
Тук можем да поспорим. ;)
Кожените салони преди фейслифта серийно са МОМО, с перфорирана кожа.
При фейслифта се срещат такива, но масово са с някакъв балатум.
Светлите табла не струват.
Топката на скоростния лост при фейслифта е от някаква гадна пластмаса.
И т.н.

Твоята кола не съм я виждал, може да си е с хубав салон. Говоря за масовите случаи.

Scrapera
24-11-2013, 22:51
Сядал съм в доста фейслифтови и балатум не съм видял никъде. За надпис Момо не знам. Светлото табло е много по-готино от черното за, и като цяло светлия салон. Черния за мен е тотално демоде, не съм в Мерцедес 500SE от 91ва. Въпрос на вкус. Топката е кожена, а капачето отгоре, на което са написани скоростите мисля, че е алуминиево.

Аз 166 в момента нямам и не хваля, просто съм обективен. Фейса тва, фейса онова - ами радвай се на тъжния сом тогава. Нали е по-качествен. И има Тюв.

Doomguy
24-11-2013, 23:29
На мен пък фейса ми прилича на Хюндай от онези, големите. Кожата май е същата като на по-старите, не съм обърнал внимание. А сивите табла не са лоши, стига, да не са от онези кожените. Като цяло дизела си е смотан, независимо с колко клапани и какви коне. Истината е във V6 бензините, 2.5, 3.0 или 3.2...

koolio
24-11-2013, 23:43
Сядал съм в доста фейслифтови и балатум не съм видял никъде. За надпис Момо не знам. Светлото табло е много по-готино от черното за, и като цяло светлия салон. Черния за мен е тотално демоде, не съм в Мерцедес 500SE от 91ва. Въпрос на вкус. Топката е кожена, а капачето отгоре, на което са написани скоростите мисля, че е алуминиево.

Аз 166 в момента нямам и не хваля, просто съм обективен. Фейса тва, фейса онова - ами радвай се на тъжния сом тогава. Нали е по-качествен. И има Тюв.

Ми радвам му се.
Няма нужда да се заяждаш като пубертет. ;)

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

На мен пък фейса ми прилича на Хюндай от онези, големите. Кожата май е същата като на по-старите, не съм обърнал внимание. А сивите табла не са лоши, стига, да не са от онези кожените. Като цяло дизела си е смотан, независимо с колко клапани и какви коне. Истината е във V6 бензините, 2.5, 3.0 или 3.2...

JTD е последният успешен и общопризнат двигател на концерна, ма щом казваш ...

Scrapera
24-11-2013, 23:52
Истината знаем ние къде е, ама мултиджет на мен също ми хареса. А докато карах jtd само като го запаля и ми се повръщаше. Не беше Алфа, ама се тая. Направо е като трактор сравнено с мултиджет. В6 е мотора ама се почват едни газови инжекциони за не знам колко хиляди лева и после държиш в багажника огромната 17-ка резервна гума - не, благодаря. И без това има акумулатор, навигация, и не знам си още кво там, само мен ме няма. За мен jtdm е пушка за ежедневка, и няма нищо общо с разните ТДИ-та в които се чувствам като кочияш (някой го беше споменал тук някъде точно за ваг-ините и ми хареса. :devil:) Супер тегаво реагират на подаването на газ и т.н., а jtdm може да се каже че си пасва с Алфа Ромео, или квото там е останало от марката.

Кольо, не се заяждам ама точно това се получава. Имаш сом и плюеш фейса. А нямам нито едното, нито другото в момента, даже на пролет ще скоча на някой сом, ама не съм съгласен с тия глупости. То затова едното струва 3000 лева, а другото евро. :calc: Doomguy не знам на какво ти прилича, ама май ти харесва щото съм чел някъде че ти се искаш да си купиш по-нататък фейс. Кожата и аз мисля че е като на по-старите, ама да не каже пак Кольо че се заяждам.

Doomguy
25-11-2013, 00:07
JTD е последният успешен и общопризнат двигател на концерна, ма щом казваш ...

Че е успешен, успешен е. Не споря. Но някой си мислят, че карат едва ли не совалка, но нещата не седят точно така. Не визирам теб или колегата.

Истината знаем ние къде е, ама мултиджет на мен също ми хареса. А докато карах jtd само като го запаля и ми се повръщаше. Не беше Алфа, ама се тая. Направо е като трактор сравнено с мултиджет. В6 е мотора ама се почват едни газови инжекциони за не знам колко хиляди лева и после държиш в багажника огромната 17-ка резервна гума - не, благодаря. И без това има акумулатор, навигация, и не знам си още кво там, само мен ме няма. За мен jtdm е пушка за ежедневка, и няма нищо общо с разните ТДИ-та в които се чувствам като кочияш (някой го беше споменал тук някъде точно за ваг-ините и ми хареса. :devil:) Супер тегаво реагират на подаването на газ и т.н., а jtdm може да се каже че си пасва с Алфа Ромео, или квото там е останало от марката.

Кольо, не се заяждам ама точно това се получава. Имаш сом и плюеш фейса. А нямам нито едното, нито другото в момента, даже на пролет ще скоча на някой сом, ама не съм съгласен с тия глупости. То затова едното струва 3000 лева, а другото евро. :calc: Doomguy не знам на какво ти прилича, ама май ти харесва щото съм чел някъде че ти се искаш да си купиш по-нататък фейс. Кожата и аз мисля че е като на по-старите, ама да не каже пак Кольо че се заяждам.

Да, искам да си купя фейс, но не защото ми харесва повече от "тъжния сом", а защото модела ми е на сърце, но искам да карам по-нова година кола. Тъпо е да се спори за дизайн, всеки си има вкус ;).

Odin
26-11-2013, 22:37
Някой да е гледал тази или да има някакво инфо за нея.
http://www.cars.bg/c90027

Благодаря ви предварително.

alfonsovieria
26-11-2013, 23:42
Принципно 66-ца с теглич не е много за препоръчване както и бензинова(поне за мен де).:Topic-is-closed-bg:

Doomguy
26-11-2013, 23:52
Добре изглежда, поне на снимки.

Boby
27-11-2013, 09:02
Някой да е гледал тази или да има някакво инфо за нея.
http://www.cars.bg/c90027

Благодаря ви предварително.

Тази кола се продава от около година и половина вече и цената и беше по спомени около 5500лв. Гледам е обявена с ГИ, а преди мисля, че беше с метанова уредба. Съдейки по копчето на газовата или все още е на метан или е с обикновена газова уредба. На снимки изглежда много добре, но защо до сега не е продадена не знам.

endeavour
27-11-2013, 11:47
Тази кола се продава от около година и половина вече и цената и беше по спомени около 5500лв. Гледам е обявена с ГИ, а преди мисля, че беше с метанова уредба. Съдейки по копчето на газовата или все още е на метан или е с обикновена газова уредба. На снимки изглежда много добре, но защо до сега не е продадена не знам.
Изглежда, че не се продава "на всяка цена", щото преди да се появи в сайтовете доста време си стоеше кротко в една уличка с табелка "Продава се"...

Boby
27-11-2013, 12:37
Като гледам накрая ще се продаде на безценица или на нормална цена.:-D