PDA

View Full Version : Проблем с уредите на таблото

Fr0sT
07-10-2013, 11:52
След няколко отваряния на таблото за чистене и боядисване, смяна на крушки, уредите на таблото не винаги отчитат вярно и се оправят след потупване отгоре :tooth:
Например - вчера след около 2 часа извънградско каране и напълно загряла кола уреда за температурата показваше 90 градуса. След като спрях, изгасих колата и после дадох на контакт ми показа някъде 80 градуса и след потупване отгоре по таблото стрелката се изправи на 90 градуса и повече не мръдна. Подобно държане наблюдавам и на другите три стрелки - например като спра на светофар километража остава на 10-20 км/ч и след потупване пада на 0.
Последния път като отварях таблото уж изчистих и четирите уреда със стрелки - изчегъртах им краката с макетен нож и след това ги пръсках с контактен спрей, преди да ги забуча на платката. Също при поставянето на таблото в колата напръсках и самите букси на инсталацията.
Давайте идеи къде какво на проверявам и чистя че е неприятно да си мислиш че караш с 60 и в следващия момент километража да размисли и да скочи на 80 :jason2:

popaay
07-10-2013, 12:30
Ако стрелките са вадени виж да не са натиснати повечконавътре

Fr0sT
07-10-2013, 13:15
Самите стрелки не съм ги вадил, само уредите, като на тази снимка:

http://media.snimka.bg/9677/025608935.jpg

Като ги слагах обаче май натисках по самите стрелки :bash:
Та ще го отварям пак таблото да ги проверя, междувременно ако имате други идеи казвайте да не го махам после пак, че при всяко разкачане на буксите на таблото после ме болят пръстите по 2-3 дена.

Fr0sT
14-10-2013, 11:18
Май наистина излиза, че съм набил стрелките по-навътре, след като ги поизвадих вече не се наблюдава въпросния дефект. Малко зор видях докато ги наглася да показват каквото трябва щото ги измъкнах без да мисля после в какво положение трябва да ги сложа, ама като ми е малко акъла :brickwall::brickwall::brickwall:

popaay
14-10-2013, 12:28
Браво, че си се справил.