View Full Version : Тъп проблем с Мозила
При всяко стартиране на Mozila ми излиза прозорец с текст:
Този сертификат е вече инсталиран като удостоверител на сертификати.
И бутон ДОБРЕ Дразнещо е и искам да го махна! :strong:
ecotronic
11-10-2013, 09:48
Влез в настройките на браузера > advanced > encryption > validation > и ако има отметка най-отгоре на таблицата (OCSP) я махни и пробвай.
Няма махане неговата кожа ..
ecotronic
11-10-2013, 12:32
Погледни в допълненията на браузера (add-ons) какво има вероятно нещо се е набутало след някой ъпдейт.
Погледни също така в списъка с инсталираните програми за нещо инсталирано допълнително и касаещо браузера (от сорта на някой досаден тулбар)
Можеш също така да пробваш да го деинсталираш и да си дръпнеш друга дистрибуция от сигурно място (за предпочитане от сайта им).
Ако си спомняш времето от когато се е появил проблема, може да направиш и систем рестор на точка отпреди това време.
Май ще си го кликам да не си отворя по-голяма работа, мислех, ако опират нещата до някоя отметка да го махна, но явно няма да стане толкова лесно. ecotronic мерси! :)
reloading
11-10-2013, 14:54
Май ще си го кликам да не си отворя по-голяма работа, мислех, ако опират нещата до някоя отметка да го махна, но явно няма да стане толкова лесно. ecotronic мерси! :)
ползвай Chrome... върши много по хубава работа ;)
Отиди в помощ на браузара, от падащото меню избери опцията Информация за отстраняване на неизправности и като се отвори страницата натисни бутона на който пише Анулиране на Firefox.
При всяко стартиране на Mozila ми излиза прозорец с текст:
Този сертификат е вече инсталиран като удостоверител на сертификати.
И бутон ДОБРЕ Дразнещо е и искам да го махна! :strong:
Случайно да ползваш електронен подпис на този компютър?:naughty:
Хром си ползвам за други неща, Мозилата и тя ми трябва за работа иначе ми е най-лесно с метлата, ама после ще бера ядове :)
Хром си ползвам за други неща, Мозилата и тя ми трябва за работа иначе ми е най-лесно с метлата, ама после ще бера ядове :)
Горният ми въпрос не е риторичен. Сертификатите за поверителност се асоциират с дефолтният браузер и ако не са правилно инсталирани, създават такива проблеми, още повече, че от скоро се промениха форматите на сертификатите и се налага инсталиране на специфичен софтуер.
Горният ми въпрос не е риторичен. Сертификатите за поверителност се асоциират с дефолтният браузер и ако не са правилно инсталирани, създават такива проблеми, още повече, че от скоро се промениха форматите на сертификатите и се налага инсталиране на специфичен софтуер.
Да, ползвам извинявай не ти видях поста. :) Явно там са омотали нещо. На всеки прозорец ми излиза това съобщение дори и да отварям картинки :) Доста досадно, но явно няма как.
Да, ползвам извинявай не ти видях поста. :) Явно там са омотали нещо. На всеки прозорец ми излиза това съобщение дори и да отварям картинки :) Доста досадно, но явно няма как.
Има начин. Деинсталирайте сертификата и го инсталираите правилно след това. При Мозилата сертификатът се инсталира по-особено, а и ако не ти е дефолтен браузер, по-добре не инсталирай сертификата през нея, а през дефолтния браузер.