Log in

View Full Version : Взех си една Ланчия Тезис :)

leketo84
13-10-2013, 17:23
Колеги искам да се похваля в този форум, тъй като тук познавам много от вас , а пък и пак съм с Италиански звяр ! Колата е 2002 3.0 V6 автомат със кожи, ксенони , парктроници , ТВ , телефон , ел щори , обдухвания, BoSe абе ТОП версията има всичко за модела ! Имам доста въпроси ето няколко от тях !
Първо няма ток в шофьорската врата и от там не сработва нищичко (огледала , централно,прозорец и т.н.)
Второ изчезна ми телевизията откакто я цифровизираха казаха ми едни пичове 350 лева :lupe:
Трето колата дига градус 110 и тогава се включва перката и автомата започва да рита не знам каква е връзката , маслото го сменихме!
Четвърто колата има изградена допълнителна охранителна система от LAncia има шокова палка вградена в моята врата , сирена , от вън се заключва с втори секрет и влизат стоманени шипове в подсилените врати и няма излизане дори и на багажника който иначе си е с вакум та ми трябва някой разбиращ Италиански да помага ! Не сте виждали толкова интересна кола помагайте да махам една по-една неизправностите :handshake:

Linkestis
13-10-2013, 17:31
Любе,поздравления и съболезнования :(
ще дойда да ме повозиш.
И недей да ходиш при съседите да ти я гледат :)
В Ланча форума пусна ли темичка?
Има ли бронировка?

----------
Не си пуснал тема,пусни там може повече да ти помогнат :)
Тука знаеш пак е талянско,ама алфонсо е много далеч от Тезис-а

Ама наистина моите съболезнования :(
Добре де,много стабилен си,ама що я купи.
Знам харесал си я,жестока е!
Ама що не чете бе Любе...много плахо пристъпваш с телевизията.Основния ти проблем е температурата.
-------------
Виж,свържи се с mariobg от форума и двамата сте в Люлин.Предполагам ще му е интересно и на него да се почовърка в телевизията и навигацията.По принцип е страхотен и отзивчив.

leketo84
13-10-2013, 17:51
ХАахахахха абе да ти кажа приготвил съм си пари за евентуалните ремонти които са и неизбежни ! Да заради температурата не я и карам нея таи седмица ако имам по свободно време пак ще обиколим с нея сервизите , но некадърници многооо ! Тея Тезиси ги гледам още от преди 8 години , но бяха по 40 бона и сега се реших да скачам с двата крака ! Ела да я видиш влюбваш се веднага ! Ще пусна и там темата но мисля че няма да има сериозно включване :magic:

Linkestis
13-10-2013, 18:14
Аз съм се влюбил отдавна в нея :)
Ама парата праи борбътъ

И да вземеш да си погледнеш Вайбъра ли??

code
13-10-2013, 18:21
Честито извращение :tooth: Уникален автомобил, дай малко повече снимки :pizza:

Drag0
13-10-2013, 19:16
Честито , със здраве и безаварийно !
За проблема с температурата :
С multiecuscan пробваш дали пуска 1ва и 2ра степен на вентилаторите.
Ако има и записана грешка - може да имаш късмет и да пише от какво е...
Ако не ти пуска първа степен търсиш електрически проблем: реле, бушон, реостат/и, датчик/ци на термостат, проблемни букси.
Ако я включва : грешно показание на температурата или проблем: със счупени перки на водна помпа, не добре отварящ термостат, запушен радиатор, въздух в системата и т.н.

Linkestis
13-10-2013, 20:26
Сакън,недей да пускаш снимки.Утре идвам и я щракам.
Кодиран ще чакаш батка,няма да си плакнеш очите преди мен :)
Майкоооооо уникален автомобил ама много скъпа поддръжка.

ecotronic
13-10-2013, 20:59
Честито адашче и със здраве да си я караш! :)

За вратата - виж някъде букса или кабелен сноп към вратата, който да е причина за мизерията.

За телевизията имаш решение за около 40 лв. Пускаш антената да мине през едно NEO (как да го включа бе младеж? :) ) и си ти. Неудобното е, че ще трябва да управляваш каналите от него.

И дай някаква сламка за документация за тоя таралясник, че да можем да се чешем по-качествено умувайки :)

leketo84
13-10-2013, 23:53
Любо на тебе разчитам приятелю ! Когато си свободен ще ти докарам и кола и книги и все и ще се забавляваме с чедото на италианските инженери !
P.S. ще има снимки :-)

Lyubo
14-10-2013, 06:25
Честита нова придобивка. Със здраве да си я караш. Дай малко снимки и ние да и се порадваме.

andro88
14-10-2013, 09:47
Браво! Честито колега. Едно е сигурно- няма да останеш незабелязан с тая кола. За момент реших,ч е се бъзикаш като каза, че има метални щифтове във вратите и шокова палка.
Та, да те слуша много и бързо да и решиш кахърите.

DobriRq
14-10-2013, 09:48
Да ти е честита. Никога не съм карал подобна кола, но заради уникалния дизайн винаги съм им бил голям мераклия, а и повечето които съм оглеждал са наблъскани с екстри до горе.

duronman
14-10-2013, 11:24
Честита, това в общи линии е почти сигурно следващата ми кола :) Тази кола бих си я купил, дори да имах неограничен бюджет за автомобил и можех да си позволя каквото си пожелая. С ритането внимавай. Двете ми последни коли са автомат, но Тезис бих купил с ръчни, буквално си трошат автоматите, като консуматив :(

Иначе едното обяснение за ритането е, че 110 градуса не са много нормални и кутията се загрява яко, което разрежда маслото и т.н. Оправи бързо този проблем, имах подобен с либрата и или е реостат, или реле или нещо друго, но 99% е нещо дребно!

alfa156jtd
14-10-2013, 14:36
Колега,първо да ти честитя за новия ав-л с кеф да си го караш,а що се отнася до автомата ако си свалял акумулатора или някой друг автомата губи памет и иска убочение.Успех.

leketo84
14-10-2013, 20:13
Заради вас колеги днес направих най-дългата фото-сесия , която съм правил ! Снимал съм доста нещица + всичките охранителни за които ви говорих дано ви хареса :devil:

CHEFO666
14-10-2013, 20:21
Честито братле.....Тва с шоковата палка най ме изкефи :devil:
Мн яка кола брат....

leketo84
14-10-2013, 20:24
Ето и допълнителния компютър , шок-палката , секрета с стоманените шишове и сега намерих и говорител под седалката не знам за какво ли ? От тоя комп. стават много команди , но още не знам какво да очаквам хиххихииххих

CHEFO666
14-10-2013, 20:39
е баси колата...тва танк!!:hmm:

alfa1452.0
14-10-2013, 21:01
Честито за покупката :)
Колега :) може да зъкл. вътре 2-3 :) и да се гоните голи :) поне знаеш няма излизане от там ::) хахахаха :)

Mury
15-10-2013, 12:50
Честито и безавариино,ако нещо те интересува,питай на л.с. :th_up::th_up::th_up::th_up:

П.С.Имай предвид,че тази кола няма нищо общо с която и да е друга италианка,някои инженерни решения в нея са гениални,а други просто могат да те отчаят до полуда.:idea2::idea2::idea2::idea2:

qpwo
15-10-2013, 20:36
Бати яката кола..... ...

b_angelov
16-10-2013, 08:50
Тезиса и на мен ми е слабост. А за екземпляр като този съм готов да си бартеросам 9-тката и колелото. :bowdown:

koolio
16-10-2013, 21:36
Честито, със здраве да си я караш! И на мен този модел ми е слабост.

Linkestis
16-10-2013, 21:52
Честито, със здраве да си я караш! И на мен този модел ми е слабост.

Пропусна нещо да питаш Коле :)

Doomguy
16-10-2013, 21:59
Много безаварийни. Да не е била на италианската мафия с това оборудване? Провери ли в багажника за изненади? :hehehm:

koolio
16-10-2013, 23:36
Пропусна нещо да питаш Коле :)

А??

Linkestis
16-10-2013, 23:49
А??

Дали е с TUV,книжка и два ключа :kiss:
Не се прави че не знаеш ей :cheers::cheers:

leketo84
17-10-2013, 00:11
Колеги много ама много ви благодаря на всички за искрените и откровени пожелания ! Радвам се че пак се завърнах сред вас и ще се радваме взаимно на италианските болиди :handshake:

koolio
17-10-2013, 19:27
Дали е с TUV,книжка и два ключа :kiss:
Не се прави че не знаеш ей :cheers::cheers:

Ми то си пише, че колата е от Италия.
А мен чуждите коли не ме интересуват, интересува ме моята си. ;)

CHEFO666
17-10-2013, 19:54
Колеги много ама много ви благодаря на всички за искрените и откровени пожелания ! Радвам се че пак се завърнах сред вас и ще се радваме взаимно на италианските болиди :handshake:

Кво стана с Якурката?

ZaRoo
17-10-2013, 21:16
Колеги Нали энаите че това е юбилеен модел на марката Честито колега

hamel1
17-10-2013, 21:19
Честито колега прекрасен автомобил е това.

BO
17-10-2013, 22:02
Колеги Нали энаите че това е юбилеен модел на марката Честито колега
В смисъл?

ZaRoo
17-10-2013, 22:16
Във същия смисъл

ZaRoo
17-10-2013, 22:45
Недей търси в гугал аэ ще ти кажа За 85 годишнината на марката Ох Италянски фенове

BO
17-10-2013, 22:52
Недей търси в гугал аэ ще ти кажа За 85 годишнината на марката Ох Италянски фенове
Не знаех, че през 1991-ва година е пуснат този модел, италиански фене.

ZaRoo
17-10-2013, 23:03
Какво общо има модела кога е пуснат Трябваше да бъде LANCIA ЮБИЛЯРЕ

ZaRoo
17-10-2013, 23:51
FIAT 128 ,128 sport,Super mirafiori 131,Zastava55,Ritmo 85 s,Ritmo Abart 125 TC,Punto,Coope 2000,DukatoD,Alfa spider.2 броя

BO
18-10-2013, 00:39
A? Какво каза бе, момче? Как да го преведа? Юбилея от едната страна, Тезиса от другата. Елементарно е.:evil:

leketo84
19-10-2013, 20:12
Кво стана с Якурката?

Хъммм карам си сега повечко Ягуарчето , защото още нямам свободно време да се занимая по-сериозно с италианската машина :grin:

leketo84
30-10-2013, 18:58
Хах сега като пуснах точите по колата като сменихме централата за прозорците на моята врата и всичко си дойде на мястото и със компа и шиповете са електрически и тази колонка е за да слушвам какво се случва отвън около колата тоест да подслушвам :spell: aaa и автоматика оправиха в Джемини срещу 2600 лв. с 1 година гаранцийка

koolio
30-10-2013, 19:49
Какво му оправяха на тоя климатик за 2600 лева ?!?!?! :noooo: :hmm:

Doomguy
30-10-2013, 19:54
Ъъъъ? Автоматика колега, не климатика :tooth:

code
30-10-2013, 21:37
Ето какво се има предвид когато кажат за Тесиса, че е със скъпа поддръжка ;) Купуваш и почваш да наливаш, ако си бил наясно - добре, плащаш и караш. :) Ако не почваш да побългаряваш и на доизживяване.. Дано поне е сполучлив ремонта.:picnic:

leketo84
30-10-2013, 22:37
Ето какво се има предвид когато кажат за Тесиса, че е със скъпа поддръжка ;) Купуваш и почваш да наливаш, ако си бил наясно - добре, плащаш и караш. :) Ако не почваш да побългаряваш и на доизживяване.. Дано поне е сполучлив ремонта.:picnic:
Ми да ти кажа за сериозно наливане става въпрос ! Сега светна лампа фар тоест изгорял бил датчика за кантара на фаровете имам и още туй онуй ааа и гуми и взех нови обслужване 800 лв. та се оказва много свирепа инвестицията , но да бях наясно и харесвам тази лимузина и дано след като всичко и стане 6 да го задържи така за по-дълго :firstprize:

code
31-10-2013, 08:59
Ми да ти кажа за сериозно наливане става въпрос ! Сега светна лампа фар тоест изгорял бил датчика за кантара на фаровете имам и още туй онуй ааа и гуми и взех нови обслужване 800 лв. та се оказва много свирепа инвестицията , но да бях наясно и харесвам тази лимузина и дано след като всичко и стане 6 да го задържи така за по-дълго :firstprize:

Такава кола се купува само с аргумента "ИСКАМ", после какво-що като си наясно какво те чака си наливаш и това е - колкото излезе толкова.:) Ама някои си мислят "Глей ся ква извънземна кола ша си зема за 8 бона, а другите глупаци нека да си купуват S по 20" и после като наближи цената на S с ремонтите реват на умряло. :tooth: Да не говорим, че както обичам да повтарям, с такива коли само с пари не става, трябва да си болен мозък с голям мерак. :) Пожелавам ти скоро да я закрепиш и после само джиткане. ;)

Mury
31-10-2013, 10:25

Погледни дали не са забравили да включат машниката за фаровете,като са ремонтирали кутията,би трябвало да се намира от дясно закачена на някой носач,обикновено горен :innocent::innocent::innocent:

leketo84
31-10-2013, 18:19
Такава кола се купува само с аргумента "ИСКАМ", после какво-що като си наясно какво те чака си наливаш и това е - колкото излезе толкова.:) Ама някои си мислят "Глей ся ква извънземна кола ша си зема за 8 бона, а другите глупаци нека да си купуват S по 20" и после като наближи цената на S с ремонтите реват на умряло. :tooth: Да не говорим, че както обичам да повтарям, с такива коли само с пари не става, трябва да си болен мозък с голям мерак. :) Пожелавам ти скоро да я закрепиш и после само джиткане. ;)
Благодаря ти :-P

Погледни дали не са забравили да включат машниката за фаровете,като са ремонтирали кутията,би трябвало да се намира от дясно закачена на някой носач,обикновено горен :innocent::innocent::innocent:

Ми да ти кажа веднага се върнах , но уви над задната дясна гума е този модул(кантар) и всичко си му беше закачено знам ли сигурно си му е дошло времето !
П.С. Дано да е той виновен , защото утре ще мина да го взема и се надявам да се оправи :yes:

Mury
31-10-2013, 20:30
Благодаря ти :-P

Ми да ти кажа веднага се върнах , но уви над задната дясна гума е този модул(кантар) и всичко си му беше закачено знам ли сигурно си му е дошло времето !
П.С. Дано да е той виновен , защото утре ще мина да го взема и се надявам да се оправи :yes:

Аааа ти си сменяш без да е установен проблема :metal::metal::metal:

didod
31-10-2013, 20:30
Обикновено са 2 модула - отпред и отзад.

Mury
31-10-2013, 20:33
Обикновено са 2 модула - отпред и отзад.

Да на предно ляво и задно дясно колело :wow::wow::wow:

leketo84
31-10-2013, 21:35
Да на предно ляво и задно дясно колело :wow::wow::wow:

А сега де в Джемини провериха само отзад утре ще им кажа да видят и предния модул :-P

leketo84
01-11-2013, 13:12
Оказа се че наистина отпред с буксата е проблема ! Благодаря ви колеги спестих пари, време и нерви сега всичко е ток :respect: