View Full Version : Взех си една Ланчия Тезис :)
leketo84
13-10-2013, 17:23
Колеги искам да се похваля в този форум, тъй като тук познавам много от вас , а пък и пак съм с Италиански звяр ! Колата е 2002 3.0 V6 автомат със кожи, ксенони , парктроници , ТВ , телефон , ел щори , обдухвания, BoSe абе ТОП версията има всичко за модела ! Имам доста въпроси ето няколко от тях !
Първо няма ток в шофьорската врата и от там не сработва нищичко (огледала , централно,прозорец и т.н.)
Второ изчезна ми телевизията откакто я цифровизираха казаха ми едни пичове 350 лева :lupe:
Трето колата дига градус 110 и тогава се включва перката и автомата започва да рита не знам каква е връзката , маслото го сменихме!
Четвърто колата има изградена допълнителна охранителна система от LAncia има шокова палка вградена в моята врата , сирена , от вън се заключва с втори секрет и влизат стоманени шипове в подсилените врати и няма излизане дори и на багажника който иначе си е с вакум та ми трябва някой разбиращ Италиански да помага ! Не сте виждали толкова интересна кола помагайте да махам една по-една неизправностите :handshake:
Linkestis
13-10-2013, 17:31
Любе,поздравления и съболезнования :(
ще дойда да ме повозиш.
И недей да ходиш при съседите да ти я гледат :)
В Ланча форума пусна ли темичка?
Има ли бронировка?
----------
Не си пуснал тема,пусни там може повече да ти помогнат :)
Тука знаеш пак е талянско,ама алфонсо е много далеч от Тезис-а
Ама наистина моите съболезнования :(
Добре де,много стабилен си,ама що я купи.
Знам харесал си я,жестока е!
Ама що не чете бе Любе...много плахо пристъпваш с телевизията.Основния ти проблем е температурата.
-------------
Виж,свържи се с mariobg от форума и двамата сте в Люлин.Предполагам ще му е интересно и на него да се почовърка в телевизията и навигацията.По принцип е страхотен и отзивчив.
leketo84
13-10-2013, 17:51
ХАахахахха абе да ти кажа приготвил съм си пари за евентуалните ремонти които са и неизбежни ! Да заради температурата не я и карам нея таи седмица ако имам по свободно време пак ще обиколим с нея сервизите , но некадърници многооо ! Тея Тезиси ги гледам още от преди 8 години , но бяха по 40 бона и сега се реших да скачам с двата крака ! Ела да я видиш влюбваш се веднага ! Ще пусна и там темата но мисля че няма да има сериозно включване :magic:
Linkestis
13-10-2013, 18:14
Аз съм се влюбил отдавна в нея :)
Ама парата праи борбътъ
И да вземеш да си погледнеш Вайбъра ли??
Честито извращение :tooth: Уникален автомобил, дай малко повече снимки :pizza:
Честито , със здраве и безаварийно !
За проблема с температурата :
С multiecuscan пробваш дали пуска 1ва и 2ра степен на вентилаторите.
Ако има и записана грешка - може да имаш късмет и да пише от какво е...
Ако не ти пуска първа степен търсиш електрически проблем: реле, бушон, реостат/и, датчик/ци на термостат, проблемни букси.
Ако я включва : грешно показание на температурата или проблем: със счупени перки на водна помпа, не добре отварящ термостат, запушен радиатор, въздух в системата и т.н.
Linkestis
13-10-2013, 20:26
Сакън,недей да пускаш снимки.Утре идвам и я щракам.
Кодиран ще чакаш батка,няма да си плакнеш очите преди мен :)
Майкоооооо уникален автомобил ама много скъпа поддръжка.
ecotronic
13-10-2013, 20:59
Честито адашче и със здраве да си я караш! :)
За вратата - виж някъде букса или кабелен сноп към вратата, който да е причина за мизерията.
За телевизията имаш решение за около 40 лв. Пускаш антената да мине през едно NEO (как да го включа бе младеж? :) ) и си ти. Неудобното е, че ще трябва да управляваш каналите от него.
И дай някаква сламка за документация за тоя таралясник, че да можем да се чешем по-качествено умувайки :)
leketo84
13-10-2013, 23:53
Любо на тебе разчитам приятелю ! Когато си свободен ще ти докарам и кола и книги и все и ще се забавляваме с чедото на италианските инженери !
P.S. ще има снимки :-)
Честита нова придобивка. Със здраве да си я караш. Дай малко снимки и ние да и се порадваме.
Браво! Честито колега. Едно е сигурно- няма да останеш незабелязан с тая кола. За момент реших,ч е се бъзикаш като каза, че има метални щифтове във вратите и шокова палка.
Та, да те слуша много и бързо да и решиш кахърите.
Да ти е честита. Никога не съм карал подобна кола, но заради уникалния дизайн винаги съм им бил голям мераклия, а и повечето които съм оглеждал са наблъскани с екстри до горе.
duronman
14-10-2013, 11:24
Честита, това в общи линии е почти сигурно следващата ми кола :) Тази кола бих си я купил, дори да имах неограничен бюджет за автомобил и можех да си позволя каквото си пожелая. С ритането внимавай. Двете ми последни коли са автомат, но Тезис бих купил с ръчни, буквално си трошат автоматите, като консуматив :(
Иначе едното обяснение за ритането е, че 110 градуса не са много нормални и кутията се загрява яко, което разрежда маслото и т.н. Оправи бързо този проблем, имах подобен с либрата и или е реостат, или реле или нещо друго, но 99% е нещо дребно!
alfa156jtd
14-10-2013, 14:36
Колега,първо да ти честитя за новия ав-л с кеф да си го караш,а що се отнася до автомата ако си свалял акумулатора или някой друг автомата губи памет и иска убочение.Успех.
leketo84
14-10-2013, 20:13
Заради вас колеги днес направих най-дългата фото-сесия , която съм правил ! Снимал съм доста нещица + всичките охранителни за които ви говорих дано ви хареса :devil:
CHEFO666
14-10-2013, 20:21
Честито братле.....Тва с шоковата палка най ме изкефи :devil:
Мн яка кола брат....
leketo84
14-10-2013, 20:24
Ето и допълнителния компютър , шок-палката , секрета с стоманените шишове и сега намерих и говорител под седалката не знам за какво ли ? От тоя комп. стават много команди , но още не знам какво да очаквам хиххихииххих
CHEFO666
14-10-2013, 20:39
е баси колата...тва танк!!:hmm:
alfa1452.0
14-10-2013, 21:01
Честито за покупката :)
Колега :) може да зъкл. вътре 2-3 :) и да се гоните голи :) поне знаеш няма излизане от там ::) хахахаха :)
Честито и безавариино,ако нещо те интересува,питай на л.с. :th_up::th_up::th_up::th_up:
П.С.Имай предвид,че тази кола няма нищо общо с която и да е друга италианка,някои инженерни решения в нея са гениални,а други просто могат да те отчаят до полуда.:idea2::idea2::idea2::idea2:
b_angelov
16-10-2013, 08:50
Тезиса и на мен ми е слабост. А за екземпляр като този съм готов да си бартеросам 9-тката и колелото. :bowdown:
Честито, със здраве да си я караш! И на мен този модел ми е слабост.
Linkestis
16-10-2013, 21:52
Честито, със здраве да си я караш! И на мен този модел ми е слабост.
Пропусна нещо да питаш Коле :)
Много безаварийни. Да не е била на италианската мафия с това оборудване? Провери ли в багажника за изненади? :hehehm:
Пропусна нещо да питаш Коле :)
А??
Linkestis
16-10-2013, 23:49
А??
Дали е с TUV,книжка и два ключа :kiss:
Не се прави че не знаеш ей :cheers::cheers:
leketo84
17-10-2013, 00:11
Колеги много ама много ви благодаря на всички за искрените и откровени пожелания ! Радвам се че пак се завърнах сред вас и ще се радваме взаимно на италианските болиди :handshake:
Дали е с TUV,книжка и два ключа :kiss:
Не се прави че не знаеш ей :cheers::cheers:
Ми то си пише, че колата е от Италия.
А мен чуждите коли не ме интересуват, интересува ме моята си. ;)
CHEFO666
17-10-2013, 19:54
Колеги много ама много ви благодаря на всички за искрените и откровени пожелания ! Радвам се че пак се завърнах сред вас и ще се радваме взаимно на италианските болиди :handshake:
Кво стана с Якурката?
Колеги Нали энаите че това е юбилеен модел на марката Честито колега
Честито колега прекрасен автомобил е това.
Колеги Нали энаите че това е юбилеен модел на марката Честито колега
В смисъл?
Недей търси в гугал аэ ще ти кажа За 85 годишнината на марката Ох Италянски фенове
Недей търси в гугал аэ ще ти кажа За 85 годишнината на марката Ох Италянски фенове
Не знаех, че през 1991-ва година е пуснат този модел, италиански фене.
Какво общо има модела кога е пуснат Трябваше да бъде LANCIA ЮБИЛЯРЕ
FIAT 128 ,128 sport,Super mirafiori 131,Zastava55,Ritmo 85 s,Ritmo Abart 125 TC,Punto,Coope 2000,DukatoD,Alfa spider.2 броя
A? Какво каза бе, момче? Как да го преведа? Юбилея от едната страна, Тезиса от другата. Елементарно е.:evil:
leketo84
19-10-2013, 20:12
Кво стана с Якурката?
Хъммм карам си сега повечко Ягуарчето , защото още нямам свободно време да се занимая по-сериозно с италианската машина :grin:
leketo84
30-10-2013, 18:58
Хах сега като пуснах точите по колата като сменихме централата за прозорците на моята врата и всичко си дойде на мястото и със компа и шиповете са електрически и тази колонка е за да слушвам какво се случва отвън около колата тоест да подслушвам :spell: aaa и автоматика оправиха в Джемини срещу 2600 лв. с 1 година гаранцийка
Какво му оправяха на тоя климатик за 2600 лева ?!?!?! :noooo: :hmm:
Ъъъъ? Автоматика колега, не климатика :tooth:
Ето какво се има предвид когато кажат за Тесиса, че е със скъпа поддръжка ;) Купуваш и почваш да наливаш, ако си бил наясно - добре, плащаш и караш. :) Ако не почваш да побългаряваш и на доизживяване.. Дано поне е сполучлив ремонта.:picnic:
leketo84
30-10-2013, 22:37
Ето какво се има предвид когато кажат за Тесиса, че е със скъпа поддръжка ;) Купуваш и почваш да наливаш, ако си бил наясно - добре, плащаш и караш. :) Ако не почваш да побългаряваш и на доизживяване.. Дано поне е сполучлив ремонта.:picnic:
Ми да ти кажа за сериозно наливане става въпрос ! Сега светна лампа фар тоест изгорял бил датчика за кантара на фаровете имам и още туй онуй ааа и гуми и взех нови обслужване 800 лв. та се оказва много свирепа инвестицията , но да бях наясно и харесвам тази лимузина и дано след като всичко и стане 6 да го задържи така за по-дълго :firstprize:
Ми да ти кажа за сериозно наливане става въпрос ! Сега светна лампа фар тоест изгорял бил датчика за кантара на фаровете имам и още туй онуй ааа и гуми и взех нови обслужване 800 лв. та се оказва много свирепа инвестицията , но да бях наясно и харесвам тази лимузина и дано след като всичко и стане 6 да го задържи така за по-дълго :firstprize:
Такава кола се купува само с аргумента "ИСКАМ", после какво-що като си наясно какво те чака си наливаш и това е - колкото излезе толкова.:) Ама някои си мислят "Глей ся ква извънземна кола ша си зема за 8 бона, а другите глупаци нека да си купуват S по 20" и после като наближи цената на S с ремонтите реват на умряло. :tooth: Да не говорим, че както обичам да повтарям, с такива коли само с пари не става, трябва да си болен мозък с голям мерак. :) Пожелавам ти скоро да я закрепиш и после само джиткане. ;)
Погледни дали не са забравили да включат машниката за фаровете,като са ремонтирали кутията,би трябвало да се намира от дясно закачена на някой носач,обикновено горен :innocent::innocent::innocent:
leketo84
31-10-2013, 18:19
Такава кола се купува само с аргумента "ИСКАМ", после какво-що като си наясно какво те чака си наливаш и това е - колкото излезе толкова.:) Ама някои си мислят "Глей ся ква извънземна кола ша си зема за 8 бона, а другите глупаци нека да си купуват S по 20" и после като наближи цената на S с ремонтите реват на умряло. :tooth: Да не говорим, че както обичам да повтарям, с такива коли само с пари не става, трябва да си болен мозък с голям мерак. :) Пожелавам ти скоро да я закрепиш и после само джиткане. ;)
Благодаря ти :-P
Погледни дали не са забравили да включат машниката за фаровете,като са ремонтирали кутията,би трябвало да се намира от дясно закачена на някой носач,обикновено горен :innocent::innocent::innocent:
Ми да ти кажа веднага се върнах , но уви над задната дясна гума е този модул(кантар) и всичко си му беше закачено знам ли сигурно си му е дошло времето !
П.С. Дано да е той виновен , защото утре ще мина да го взема и се надявам да се оправи :yes:
Благодаря ти :-P
Ми да ти кажа веднага се върнах , но уви над задната дясна гума е този модул(кантар) и всичко си му беше закачено знам ли сигурно си му е дошло времето !
П.С. Дано да е той виновен , защото утре ще мина да го взема и се надявам да се оправи :yes:
Аааа ти си сменяш без да е установен проблема :metal::metal::metal:
Обикновено са 2 модула - отпред и отзад.
Обикновено са 2 модула - отпред и отзад.
Да на предно ляво и задно дясно колело :wow::wow::wow:
leketo84
31-10-2013, 21:35
Да на предно ляво и задно дясно колело :wow::wow::wow:
А сега де в Джемини провериха само отзад утре ще им кажа да видят и предния модул :-P
leketo84
01-11-2013, 13:12
Оказа се че наистина отпред с буксата е проблема ! Благодаря ви колеги спестих пари, време и нерви сега всичко е ток :respect: