PDA

View Full Version : Мнения за полиуретан

Megadet
23-10-2013, 19:14
Колеги решил съм да слагам полиуретан на задните носачи както и на шенкелите. Прочетох няколко теми но не разбрах има ли доволни, някой да е слагал? Един майстор ми вика ти си луд да слагаш, късали се болтовете и разни такива работи ми наговори! Моля да споделите мнение!

Bobiuzunov
23-10-2013, 19:24
Твърдо и кратко НЕ.Само стоковите,за отзад полиуретана не е добъре.

lordliness
23-10-2013, 19:45
Без да ангажирам никой да се съобразява с мнението ми и аз не бих сложил, не знам как къса болтове, по скоро износва метала минимално при определени условия, например стабилизиращата щанга от триенето може да изтънее.

zihni
24-10-2013, 10:40
Имаше едно видео с такива тампони на движеща се кола по дупки и ясно се виждаше как полиуретановите нямат еластичност както стоковите. Това трябва да ни навежда на мисълта, че ако не са еластични трябва да предават удара към частта за която са свързани. Оттук веднага трябва да ти стане ясно, че последствията няма да са добри и за окачването и косвено за теб също.

Megadet
24-10-2013, 16:15
Значи няма да слагам!

Tasho
28-10-2013, 07:08
Аз сложих на задните носачи.Просто бях принуден, тъй като не успях да открия "оригиналните".Шенкелната ми не е, тя си е тази която трябва да е там.Мога да ви кажа, че за около два месеца вече с полиуретана съм доволен - няма промяна във возията и колата все едно е залепена за пътя.Единственото което ме притеснява, е че след време ще се разскърца и трябва пак смазване с морска грес!