View Full Version : 1.9ЖТД vs 1.6TS и 2.0TS
trustworthy
15-02-2007, 23:59
Колеги,изпаднах в размисли (и лек спор с един наш колега :)) какъв би трябвало да е резултата при следните ситуации:
1. 156 1.9JTD с чип vs 156 1.8TS / 2.0 TS
2. 145/6 1.9JTD без чип vs 145/6 1.6TS
Темата е сериозна, ако някой е виждал/участвал в подобни гонки, нека каже!
Мерси предварително!
Уточнение към 1ви въпрос:
1.9 JTD (105 hp без чип)
1.8 TS (144 hp)
Предполагам и ускорението го знаете 1.8ТS 9.4сек/0-100, 1.9JTD 10.3/0-100. След чипосване визирам Диджитал Тунинг 1.8 9сек/0-100, 1,9ДжТД 9.2/0-100. Тъй че работата е става на кантар :twisted:
trustworthy
16-02-2007, 10:15
Предполагам и ускорението го знаете 1.8ТS 9.4сек/0-100, 1.9JTD 10.3/0-100. След чипосване визирам Диджитал Тунинг 1.8 9сек/0-100, 1,9ДжТД 9.2/0-100. Тъй че работата е става на кантар :twisted:
еми и на мен така ми се чини :roll: ....трябват доказателства :twisted:
Колеги,изпаднах в размисли (и лек спор с един наш колега :)) какъв би трябвало да е резултата при следните ситуации:
1. 156 1.9JTD с чип vs 156 1.8TS / 2.0 TS
2. 145/6 1.9JTD без чип vs 145/6 1.6TS
Темата е сериозна, ако някой е виждал/участвал в подобни гонки, нека каже!
Мерси предварително!
По т. 2 когато си готов мога да ти покажа резултата :go:
trustworthy
16-02-2007, 12:39
...По т. 2 когато си готов мога да ти покажа резултата :go:
Ше ма ядосаш накрая и ще се амбицирам. После ще те е срам да се вясваш по сбирките :Tease:
...По т. 2 когато си готов мога да ти покажа резултата :go:
Ше ма ядосаш накрая и ще се амбицирам. После ще те е срам да се вясваш по сбирките :Tease:
Не моа са пуаша, ше викна Нео Рацера, да ти го върне 8) Чувам че му липсвал надпис JTD в колекцията :)
trustworthy
16-02-2007, 13:39
Ааа. С него не се фащам. Онзи трака повече от мойта - много ми е съмнителен :)
hondoman
16-02-2007, 20:36
Колеги здравейте абе да ви питам кви коне е на тоя NEO алфата вече почват да се носят легенди за нея толкова ли варви? 8)
ALFA CORSE
16-02-2007, 23:17
Искаш ли с 1.8 8V :P :D или айде първо сложи чипа :)
Искаш ли с 1.8 8V :P :D или айде първо сложи чипа :)
@trustworthy :tooth:
Колеги здравейте абе да ви питам кви коне е на тоя NEO алфата вече почват да се носят легенди за нея толкова ли варви? 8)
Aми 1,6 ТС - 120 к.с+чип , филтър
Дизел....тоест ЖТД е истината....бензин под 2.5 разпилен да забрави....но по добре над 3.5 за да е готино.....
Не моа са пуаша, ше викна Нео Рацера, да ти го върне 8) Чувам че му липсвал надпис JTD в колекцията :)
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
trustworthy
17-02-2007, 19:10
Ееее вие сега видяхте едно ЖТД без чип и взехте да се гаврите с него :evil:
Чакам сега и Боян да направи стейтмънт, че ще ми скрие топката с боксера и съвсем ... :)
Иначе има една оферта за 8 и 16-волтовите ТС-рейсъри: докато си взема чип, що не потренирате с на Неокил 156-цата :) все едно с мен се пускате - пак ше гледате JTD табелата пред себе си, само стоповете ми са по-различни и съм хечбек :Tease:
А Нео си е частен случай. Не го замесвайте в инсинуациите си!!! :smackbum:
Чакам сега и Боян да направи стейтмънт, че ще ми скрие топката с боксера и съвсем ... :)
Иначе има една оферта за 8 и 16-волтовите ТС-рейсъри: докато си взема чип, що не потренирате с на Неокил 156-цата :) все едно с мен се пускате - пак ше гледате JTD табелата пред себе си, само стоповете ми са по-различни и съм хечбек :Tease:
Пъчему не попиташ Неокил ажеба кде му е емблемата...
:):):)
На моята ако гледаме инфото от диджитал и дават 9.7 до 100км/ч. Кат се има на предвид че става 133 коня... не мое се мери с 1.9 турбо 135 коня.... и 9.2 до 100 км/ч
Пъчему не попиташ Неокил ажеба кде му е емблемата...
:):):)
На моята ако гледаме инфото от диджитал и дават 9.7 до 100км/ч. Кат се има на предвид че става 133 коня... не мое се мери с 1.9 турбо 135 коня.... и 9.2 до 100 км/ч
Може - може, На старта ще му вземеш доста - после вече ако успее да те догони :wink:
hondoman
18-02-2007, 10:20
Ок за инфото ама за 120 коня като гледам май варви повече тука чета из форума че доста коли е наказал еми neo иска ли ти се да направиме някой ластик с мойта хондела нямам никакви чипове и такива екстри само спортен филтьр това кога ако иамш пьт натука пиши аз одавна имам мерак дасе сгоня с някоя алфичка от форума 8) :wink:
trustworthy
18-02-2007, 15:16
@Neo
Бате, аз за теб не говорех, бе :)
Иначе има една оферта за 8 и 16-волтовите ТС-рейсъри: докато си взема чип, що не потренирате с на Неокил 156-цата все едно с мен се пускате - пак ше гледате JTD табелата пред себе си, само стоповете ми са по-различни и съм хечбек
Ми дайте го насам де :lol: :lol:
Той Боян продаде боксьора, ама сега като донесе 147-цата ще имаш възможноста да разгледаш надписа 147 2.0 T.SPARK ... отзад :)
trustworthy
18-02-2007, 20:43
Абе тука става въпрос за най-обикновено сравнение на що-годе съпоставими мотори като мощности и ми е интересно дали по-големият въртящ момент може да компенсира адекватно някои от недостатъчите на дизелите пред бензина, що се отнася до дръпки на 400 м примерно.
Иначе много ясно, че 2.0ТС ше ме отвее като есенен лист. Аз никога не съм имал рейсърски претенции, признавам :? Дай сега с тоя 105-коньов мотор да взема с ГТА-та да тръгна да се пускам....големи хора сте, учени...дайте по-сериозно! 8)
Ок за инфото ама за 120 коня като гледам май варви повече тука чета из форума че доста коли е наказал еми neo иска ли ти се да направиме някой ластик с мойта хондела нямам никакви чипове и такива екстри само спортен филтьр това кога ако иамш пьт натука пиши аз одавна имам мерак дасе сгоня с някоя алфичка от форума 8) :wink:
То на Ne0 задкормилното устройство много добавки взема. Сега последно го тъпче с някакви шотландски и ирландски раоти :twisted: Имай предвит че тоя като се качва за гонка сваля сичко - само по китайски джапанки остава че му обивали педалите :D :D :D
Woodstock
19-02-2007, 03:31
То на Ne0 задкормилното устройство много добавки взема. Сега последно го тъпче с някакви шотландски и ирландски раоти :twisted: Имай предвит че тоя като се качва за гонка сваля сичко - само по китайски джапанки остава че му обивали педалите :D :D :D
Тия матриали за изчистване как действат само...правят основна профилактика на всекви тръбопроводи, особено рано сутрин след промивка :)
Това е пробвано... Хондата бие... Многократно е пробвано с читави ЦРХикс. Лично аз карам от време на време ЦРХ :)
hondoman
19-02-2007, 19:24
Какьв си карал бате като моя ли vtec ?
не от по-новите - 160 коня
ne0 VS KGB
нека Петко да разкаже. Смятам че митовете легендите и другите такива за небензиновите превозни средства бяха заличени от едно малко спортно сърце 1.6 ТС.
Реших (щото съм от позиция да взимам решения), че дизелите трябва да зареждат на БЕНЗИНостанциите между 03:00 - 03:30 през нощта при условия ще го правят на специални места (срамни) зад БЕНЗИНостанциите.
75 2.0 turbo
08-04-2007, 20:03
ne0 VS KGB
нека Петко да разкаже. Смятам че митовете легендите и другите такива за небензиновите превозни средства бяха заличени от едно малко спортно сърце 1.6 ТС.
Реших (щото съм от позиция да взимам решения), че дизелите трябва да зареждат на БЕНЗИНостанциите между 03:00 - 03:30 през нощта при условия ще го правят на специални места (срамни) зад БЕНЗИНостанциите.
аве кот и да говориш друго си е нафтовоза :lol: :lol: :lol: а че си приземил шефчето не се надяваи сега ще извади от 9 кладенеца вода и пак няма си признае че е паднал от неква малолитражка 8)
ne0 VS KGB
@Нео....Радвай се до като можеш... :lol:
@75 турбоделта...това с кладенците е присъщо само на рацери от тунинг.бг форума...
trustworthy
08-04-2007, 20:28
...само по китайски джапанки остава ...
За Максис ли говориш :lol:
ne0 VS KGB
Само при условие че ти ми сипваш нафтата :twisted: :D И да не забравиш да измиеш и джамовете :wink: :D
Немаш проблем щом тва е условието да не ми се мяркат печки по пътищата... 17 + секундни
Немаш проблем щом тва е условието да не ми се мяркат печки по пътищата... 17 + секундни
Май ще пада голям майтап скоро... :lol:
Май бая пари ще се дават за подобрения.....
Май каквото и да се случи фактите са факти, не е срамно да паднеш от кола 5 пъти по-скъпа, с по-голям обем, с турбо........... с много пари за тунинг.....
само ЗКУ-то май не ти е предимство....
Така, че всичко освен моя поредна победа няма да е новина.....
Споко, подобрения никакви няма да се правят :wink: ....само грешката в ЕКУто ще се оправи...да мога да си карам и над 3500рпм.
С много пари за тунинг ми хараса като израз...като изключиме чипа май сам дал и по-малко от тебе....говоря за тунинг по двигателя.
Пак се изказваш неподготвен.... :D
Само една услуга си направи, Не казвай пак някъде, че си бил Гиги както днес на срещата...
Аз съм подготвен къде треба... по форумите има много подготвени... :) ама аре си лягаме че утре бачкане... :)
Кат си готов отиваме на Жабура и снимаме с камера.
Кажи реално кво време даваш?
Само една услуга си направи, Не казвай пак някъде, че си бил Гиги както днес на срещата...
Не плети интриги, ейййй. Гиги е пич и се видя.. от 5 старта ме би всичките и ми даде шанс и аз да мина напред.... НЕ ПЛЕТИ ИНТРИГИ, черно радио нещем...!!!!! Или казваш ено към едно казаното или не казвашшшш. Не чух да споменаваш, че в тоя старт Гиги не тръгна добре и ме размина след 140 и т.н. .... не каза, че моята кола бега за 16,7 а неговата за 16,2.., !!!
Нали!
Ясно!
;)
Аре стига сме правили густо на семкаджиите.,
Ти ко адвокат ли стана... Нали уж ние си спорехме, ко хубо беше па ся месиш стружки в тестото. Не стаа така ко има Гиги нещо да каже той ще ми го каже. Спора си е между мен и теб. И то е толкова просто. Беше победен. Ок. Кат си оправиш колата ще се пуснем пак ще снимаме.... И така смао да не се наложи вода от 10 - тия кладенец. Аз днеска загубих почти от всички и кво да кажа не ми е уред колота ли. да не съм луд пред 100 човека и фотоклетки... Тва е има победители и победени. Нещата се менят днеска аз утре ти, не си ги слагай на сърцето... аз просто се забавлявам :)
Аз съм подготвен къде треба... по форумите има много подготвени... :) ама аре си лягаме че утре бачкане... :)
Кат си готов отиваме на Жабура и снимаме с камера.
Кажи реално кво време даваш?
На жабура не съм ходил от 2 годинки да давам времена...ма и кво значение има божура....
Айде легай, спи спокойно....аз имам още малко разговори по работа...и си чатим по форума...ма нещо няма с кой да се дразня :lol:
Утре ако Бобо открие сервиза съм там евентуално...ако не излезне друга работа.
Не плети интриги, ейййй. Гиги е пич и се видя.. от 5 старта ме би всичките и ми даде шанс и аз да мина напред.... НЕ ПЛЕТИ ИНТРИГИ, черно радио нещем...!!!!! Или казваш ено към едно казаното или не казвашшшш. Не чух да споменаваш, че в тоя старт Гиги не тръгна добре и ме размина след 140 и т.н. .... не каза, че моята кола бега за 16,7 а неговата за 16,2.., !!!
Нали!
Ясно!
;)
Аре стига сме правили густо на семкаджиите.,
Ти ко адвокат ли стана... Нали уж ние си спорехме, ко хубо беше па ся месиш стружки в тестото. Не стаа така ко има Гиги нещо да каже той ще ми го каже. Спора си е между мен и теб. И то е толкова просто. Беше победен. Ок. Кат си оправиш колата ще се пуснем пак ще снимаме.... И така смао да не се наложи вода от 10 - тия кладенец. Аз днеска загубих почти от всички и кво да кажа не ми е уред колота ли. да не съм луд пред 100 човека и фотоклетки... Тва е има победители и победени. Нещата се менят днеска аз утре ти, не си ги слагай на сърцето... аз просто се забавлявам :)
Относно Гиги....ще питаме другите днеска какво каза на срещата....за интриги не си намерил човека.
Между другото не усещаш ли, че се базикам бре...ти си взел нещата на сериозно.
А и семкаджиите трябва да ядат...нали????