View Full Version : Въпрос за рацери ?
SNAIPERIST
18-02-2007, 23:25
От 1 месец ходя на гонки и се чудя как се отразява това на двигателя ми тa се питах дали някои рацер би могъл да ми каже как точно стоят нещата, и с колко скъсявам живота на колата си.
4 дни в месеца по 5 гонки на път за сега средно :)
П.С
Ето и резултатите от тая вечер 8)
Alfa VS RENO21 2.2 118коня --1 дължина за мене ама двигатяля му беше много зле
Alfa VS Reno19 1.8 136 коня --- 2 дълйини за мене + 20 кинта
Таз 19-ка нещо е била зле или шофера е бил зле, те са лекички и вървят доста. А иначе ако си с хубаво масло на мотора му няма нищо, но съединителя ти доста дава фира :wink:
SNAIPERIST всичко е и до късмет!
Ако е писано да се счупи нещо един път да я подгониш и може да се строши! За подобни цели иска постоянно гледане и профилактика на колата! Иначе няма начин!
С какъв мотор ти е колата че 19-ка 136к.с. е зад тебе с две дължини?
19-ката трябва да е 1.8-16В и просто е била последен сезон, инече щеше да те отнесе :shock:
19-ката трябва да е 1.8-16В и просто е била последен сезон, инече щеше да те отнесе :shock:
Мда , трудно може да се срещне читава такава.....
SNAIPERIST
21-02-2007, 09:40
Ако е писано да се счупи нещо един път да я подгониш и може да се строши! За подобни цели иска постоянно гледане и профилактика на колата! Иначе няма начин!
За вървежа на реното не знам нищо.Гонката я направих по съвет на приятел който е запознат със повечето автомобили там.А иначе 19-ката верно си изглеждаше доста истормозена поне визуално де, гумите му също доста мазнички :) за разлика от моите чистак бързак на 2 дни 8) . Иначе маслото ми е 10 /40 (Селения голд) и го смених преди една седмица.
За вървежа на реното не знам нищо.Гонката я направих по съвет на приятел който е запознат със повечето автомобили там.А иначе 19-ката верно си изглеждаше доста истормозена поне визуално де, гумите му също доста мазнички :) за разлика от моите чистак бързак на 2 дни 8) . Иначе маслото ми е 10 /40 (Селения голд) и го смених преди една седмица.
С тва масло и без много гонки ше роди колата :idea:
С тва масло и без много гонки ше роди колата :idea:
Че и аз съм с такова масло и не минава ден без "изрязаване" по 4-5 пъти!
Какво му е на маслото и какво да бъде следващото!? :?:
SNAIPERIST
22-02-2007, 23:56
Bobo я каи какво масло да слоa, за да няма проблемация при по-честички резвания.И какво му е лошото на това, по редко ли е :?: или ....ПИтам защото не съм много на ясно в тази област а си мисля че по редко по-добре ... :shock:
Bobo я каи какво масло да слоa, за да няма проблемация при по-честички резвания.И какво му е лошото на това, по редко ли е :?: или ....ПИтам защото не съм много на ясно в тази област а си мисля че по редко по-добре ... :shock:
аз пък мислим че за да спестиш 15 лева ще си хвърлиш ДВГ-то
SNAIPERIST
23-02-2007, 10:46
аз пък мислим че за да спестиш 15 лева ще си хвърлиш ДВГ-то
Какви 15 лева какви 100 марки.Каде съм споменал само не видех.Какво имаш впредвид, изобщо не съм мислил да пестя нищо :?:
Ок де ма кат на 10 места по колата ти пише Селениа 20К алфа ромео, и на всякъде където напишеш ойл за твин спарк пише тва ти защо сложи голд?
SNAIPERIST
23-02-2007, 19:01
Ок де ма кат на 10 места по колата ти пише Селениа 20К алфа ромео, и на всякъде където напишеш ойл за твин спарк пише тва ти защо сложи голд?
Доста теми съм прочел от форума и доколкото знам след 100 хилки на ДВГ-то се слага селения голд :!:
Aбе ако колата ти е наред слагай 20К Алфа Ромео :roll:
Доста теми съм прочел от форума и доколкото знам след 100 хилки на ДВГ-то се слага селения голд :!:
Ми незнам и не съм видял кой и къде го е написал тва ма е бил голем левандул :!: А прочети има хиляда теми за маслото и ще разбереш къде ти е гршката :wink: В кратце Голда си губи вискозитета и смазочните качества за отрицателно време в сравнение с 20К :wink:
Ми незнам не разбирам колега, виж там у книжката на колата ако тва пише тва карай :roll:
Ми незнам не разбирам колега, виж там у книжката на колата ако тва пише тва карай :roll:
Е аз ще си правя експерименти с това масло до следващата смяна,пък ако сдаде багажа ще я сменям! :wink: Ако не издържи 10к км бах ти и двигателя .............. :lol:
Nasko_77
06-03-2007, 16:23
Оффф. На мене пък ми сложиха масло "МОРИС". Английско било..... не го фалшифицирали......... не знам си какво. Как ви се струва? Ще раждаме ли?
Оффф. На мене пък ми сложиха масло "МОРИС". Английско било..... не го фалшифицирали......... не знам си какво. Как ви се струва? Ще раждаме ли?
Ако стане неква БЕЛЯ с двигателя ти-пиши да знаем ,да не слагаме такова :lol:
Nasko_77
06-03-2007, 17:07
Ако стане неква БЕЛЯ с двигателя ти-пиши да знаем ,да не слагаме такова :lol:Тихо-тихо! да не се случва, че не знам. А вие пък изобщо ли не сте чували за него. Хайде някой да изкоментира де. На мене така ми го изхвалиха..... Абе направо си рече, че всички други хубави марки били абсолютни ментета тук в БГ и едва ли не "пристата" примерно била далеч по-хубава от тях.
[quote="Nasko_77":yho9fgni]Оффф. На мене пък ми сложиха масло "МОРИС". Английско било..... не го фалшифицирали......... не знам си какво. Как ви се струва? Ще раждаме ли?
Ако стане неква БЕЛЯ с двигателя ти-пиши да знаем ,да не слагаме такова :lol:Тихо-тихо! да не се случва, че не знам. А вие пък изобщо ли не сте чували за него. Хайде някой да изкоментира де. На мене така ми го изхвалиха..... Абе направо си рече, че всички други хубави марки били абсолютни ментета тук в БГ и едва ли не "пристата" примерно била далеч по-хубава от тях.[/quote:yho9fgni]
Нали е 10W40
Kaрай си с него но го проверявай често и слушай дали двигателя работи нормално.
Ако видиш , че почернява повече и става много рядко - сменяй.
Аз по принцип сменям масло на 8-9 хил км - така че максимум толкова карай ако преждевременно маслото при проверките е добре.