Log in

View Full Version : дайте един безпристрастен съвет

бат бойко
19-02-2007, 16:47
здравейте всички фенове на номер 155!
изпаднал съм в страхотно раздвоение между две коли.едната е алфа 155
2.0 8в. а другата е ауди 90 купе 2.0 и двете са в много добро състояние и двете са ми на сърце от много години.страшно много ми се иска да взема алфата,но тъй като съм собственик на едно типо,което освен да ме кара по сервизи и майстори друга работа не е свършило до сега малко ме плаши,в същото време имам и опел вектра с която безпроблемно се возя и обикалям за части на типото вече втора година малко ме накляня към немското...както и да е тях двете не ги смятам за мои тъй като са ми все тая и двете ще ги давам за да си взема една от горепосочените...но се чудя коя да бъде и бих ви помолил за безпристрастен съвет коя да е...просто искам отново да се кача на по-динамична,здрава и по тънка за подръжка кола...доста време карах рено 5 турбо което ме правеше щастлив с ускорението си по софийските сокаци,но дотам тази кола за извън градско не ставаше и я продадох само заради това но крастата по скороста си остана...та така приемам всякакви съвети

Kostadin
19-02-2007, 17:03
алфата определено е по-динамичната от двете коли, ако попаднеш на читав екземпляр и с поддръжката няма да имаш проблеми, частите ги има и не са скъпи, аз имам точно такава алфа и вече 3г и половина ми върши чудесна работа, става и за дълго и за ускорение по сукаците и те така :wink:

Alfa User
19-02-2007, 17:14
Имах тука нейде из раздела много хубаво ревю на 155-цата ... Ако не те мързи (за разлика от мене), потърси мнения за 155 с моя ник - ще познаеш правилното по обема :roll:
Инак както каза колегата преди мене, 155 е колата, която наистина ще те радва !

A M D
19-02-2007, 17:35
Алфата е кола за хора които харесват и уважават марката :} И другото което трябва да я осещаш тя не е като Германските Колици> А щом на сърцето ти е и алфата Взимай и Привличай Внимание >според мен повече внимание ще привличаш от колкото с опела.Това е мое мнение :wink: :lol:

BatVas
19-02-2007, 17:57
Значи този двигател на Алфа е доста по ефтин за поддръжка от 16 клапановия на същата 155-ца. Определено е много по пъргава от 90-ката. Сега както знаеш всичко е до късмет.
Така или иначе си свикнал на типото - значи знаеш , че по окачването е ефтино. Иначе Алфата е много по качествена от типото. Много е стабилна , много екстри и няма толкова да усещаш извънградското - особенно като можеш да изпреварваш без да те изморява мисълта дали ще ускори достатъчно.
Аудито си мисля , че ще те вози по луксозно - като поддръжка няма да ти стъпи по -ефтино.
Но избора е твой - като се качиш на колите ще усетиш коя е за теб - от вътре нещо ще ти подскаже - каквото и да говорим.
Успех - независимо коя от двете ще избереш :!: :!: :!:

Mury
19-02-2007, 18:16
Аудито си мисля , че ще те вози по луксозно - като поддръжка няма да ти стъпи по -ефтино

Аз по-тясна кола от Ауди 80/90/Б4 не съм карал през живота си дори на жена ми Полото ми се струва по-широко,а и едната кола е лимузина пък другата спортно купе :evil: :evil: Иначе возията въобще не е по комфортна все пак базата на окачването е Голф който си вози като истинска каруца :idea: :idea: Мотора е доста по муден от на Алфата а и разходите по поддръжката ще са по-високи според мен.Виж сега според мен ако питаш във Ауди форума/почти съм сигурен че си го направил/ще чуеш същите мнения по адрес на Алфата така че качвай се карай и която то хареса я взимай,естествено че аз бих ти препоръчал Алфата но аз съм пристрастен както всички тук :idea: :idea: не се надявай на безпристрастно мнение но аз мисля ти казах разликите в двете коли,ти си решавай :wink: :wink: Успех и каквото и да купиш дано само да те радва :wink: :wink:

Hristian37
19-02-2007, 21:02
колега тука безпристрастен отговор няма да получиш - но от собствен опит - ако искаш бързина и широчина Алфата, но ако искаш здравина Аудито, А колегата Mury, явно не е запознат както казва с голф окачването иначе щеше да ти казже колко стува шарнира при аудито и колко носача при алфата и кое на колко км се сменя.... А ако пишеш в Ауди форума не и се мисли за тебе................. просто сравни и двете направи си сметка на финансите и което ти е на сърце взимай. Успех

kris11
19-02-2007, 21:50
За дълъг път , изпреварване , за градско движение 155 цата е супер.
Аз карам бавно Шумен Варна го правя за 28 мин по часовник по магистралата :( . водехме се с една 525 ца Човека се впрягаше ,но го оставих на 2 коли пред мен заради куките . След въжената линия на Девня на баира го издухах спокойно и на десният завой изостана много.
Алфата е бъкана с екстри немислими за Аудито. При мен е със спортно окачване и е много ниска и вози твърдо , но пък лежи стабилно и в завоите.
Частите на Алфата не са много скъпи - само трябва ровичкане в нета / форума / за тел. на магазини и отзиви на колегите.
2 бр предни носачи Моог ги взех за 225 лв . прочети в ремонти и ще добиеш представа за цените, но цаката му е търсене и малко чакане .
Работен цилиндър за цъединител в "Авто център"а на ул. Битоля ми искат 83 лв с доставка от София. след 2-3 разговора с магазини в София / от този на ул Стамболийски ще ми изпратят за 52 лв с наложен платеж / Е май има малка разлика в цената ?
Не съм привърженик на Ауди след модела 100 Куатро .
Мит е вечността на германските возила - имам и Голф 3 / на жената/ оттам поглед върху цени, надежност и качество. Преди имах вечната кола - Голф 2 - EZ -ами той имаше по-малко ръжда от Г3 то , а разликата в годинките е 9.Сядай и в двете коли покарай ги , пробвай на старт коя ще те накефи повече и избирай .за стабилност на пътя няма смисъл да говоря понеже е ясна .

@Hristian37 не е прав за носача. оригиналните носачи изкараха по километраж 279000 км / а колата е купена на 140 000км :wink: тъй де тя не е карана в Италия -само са ходили за хляб и пици до супермаркета и то в събота /. По мое мнение е към 450 000км / километраж сега 305 000 км/ . първите носачи които сложих - световно неизвестната фирма "Vema" е успяха да изкарат и 20 000км :

За 8 месеца надхвърлям 20 000 км.
А в Аудито няма тръпка , няма живец .Друго си е темперамента на самолета.Кеф да изпревариш някой, няма да се готвиш с километри или минути и да дебнеш , аха аха да се провлачиш покрай предния. само леко настъпваш педала и се изстрелваш все едно си на DTM.

Hristian37
19-02-2007, 22:01
:lol: :lol: :lol: за 225 лв колко шарнира по 20лв ще купиш????11? а колко ще минеш с тях. Аз ти казах няма безпристрастно мненеие тука :wink:

Yon
20-02-2007, 10:42
Аудито , дето вратата му е дебела поне 20 см :lol: с нечувани решетки по таблото дето духат неясно накъде, триврато.....тясно като сандък, не благодаря :wink:

търтей
20-02-2007, 10:45
Аудито , дето вратата му е дебела поне 20 см :lol: с нечувани решетки по таблото дето духат неясно накъде, триврато.....тясно като сандък, не благодаря :wink:

освен тва мое да си земе 5 цилиндровия мотор с механична инжекция - шудесен е - ем харчи ем не върви :lol: :lol: :lol:

Yon
20-02-2007, 10:47
......шудесен е - ем харчи ем не върви :lol: :lol: :lol:

мда арчи , плюс всичко останало и антифриз :? :lol: :lol:

alf
20-02-2007, 11:21
чакай и аз да кажа
начи с алфата няма да скучаеш въобще - тва кола със собствено мнение ако е на кеф - няма грижи ама ако е в цикъл мое да те изкара извън кожа... аз затва си я обичам. са за пътно поведение комфорт и динамика почти неможе да се срвняват разбирай алфа рулззз. аудито ммм някак си анемично такова. според зависи какъв типаж си - екшъна и живеца с алфа а спокойствие и свободни недели - авдито. поддръжката - еми примерно аз за 2 г съм вкарал около 1500лв за ремонти и консумативи със ежеуикендни човъркания които нищо не струват. за немски автомобил (голф2) за същия период малко повече ама точно 5 пъти е бил в сервиз.

alf
20-02-2007, 11:22
......шудесен е - ем харчи ем не върви :lol: :lol: :lol:

мда арчи , плюс всичко останало и антифриз :? :lol: :lol:
а алфите освен тва и масло :lol:

търтей
20-02-2007, 11:23
@ алф
тва шот му снемя съединителя сам нали;)
а реглаж на карбурацията;)
:P

alf
20-02-2007, 11:24
@ алф
карбурацията не се бара
съединителя след като спрях да обмислям самоубийство я вкарах в сервиз :?

търтей
20-02-2007, 11:25
@ алф
карбурацията не се бара
съединителя след като спрях да обмислям самоубийство я вкарах в сервиз :?

нда:)

абе то си е до усещане - различните хора харесват различни коли :)

deli77
20-02-2007, 13:13
Според мен и двата модела са морално остарели, но това Ауди е отдавна в историята..., в случая Алфата ако е читава е по-малкия дявол :twisted:

бат бойко
20-02-2007, 17:58
такааа...първо искам да отговоря на някои постове(безкрайно съм благодарен за всичките) става въпрос относно това,че не съм повдигал въпроса в ауди форума поради някои съображения.едното от които е че 100% щяха да се нахвърлят върху мен с изцепки от сорта на "мани ги тия италиански кошници"или нещо от сорта.както стана и със всичките ми познати и колеги които карат немски коли.всеки седнал да ме убеждава колко е здрав немеца.аз имам немец не се оплаквам,но няма душа в тази кола.купето е друга история за мен,както и да е...днес ходих да го пробвам до пловдив и обратно и впечатленията ми бяха много добри комфортен салон,почти никакъв шум в купето и си върви доста прилично.общо взето е много добре подържан автомобил(да уточня и двете коли са на приятели)без проблем на удобни участъци си теглеше с 190 - 200 км.останах много доволен до преди малко когато ходих да я срещна нея...МОЯТА МНОГО СКОРОщНА КОЛА...в момента в който и видях намръщения и недоволен поглед ми завря стомаха...така не съм бил с жена ми в първите ни безоблачни часове. химия голяма стана,особено след като и врътнах ключа и й чух гласа...абслютно не ми беше необходимо да ходя до пловдив за да разбера ,че е тя.кръгче на квартала ми стигна.не ме разколеба и факта че ми се опъна шоферската дръжка...дреме ми и колко ще харчи стига да ги харчи с мен :lol: колегата deli77 казва че е морално остаряла кола,но аз не видях никакъв морал в тази червена красавица...сега има да се оправят някои дребни детайла до десетина дни и е моя. мдаа станах пристрастен и аз

поздрави на всички и ако се организира сбирка обезателно ще дойда с багажник бира

EvgeniiM
20-02-2007, 18:17
Аз мойта реших да я взема точно за един поглед, въпреки че ревеше зверски заради разглобен ауспух и беше на тъмно, кефа от 155 е уникален .

П.П. А имах 156 със сериозен проблем и не си и мислех за втора Алфа

deli77
21-02-2007, 16:21
За модела 155 просто спор няма! Велика е, просто очакванията на хората са различни. Не случайно и аз не се разделям с нея