PDA

View Full Version : МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ!!!

DAVID
19-02-2007, 20:40
]Здравйте токущо се регистрирах в този клуб.Решил съм април месец да ходя в италия да си купувам кола.Колебая се между Фиат Браво или Алфа.Сигутно ви е писнало да давате съвети на подобни заблудени като мен ама все пак !Събрал съм 2500 евро.Сърцето ме влече към Алфа 145,ама разума ме дарпа повече към Браво.Един приятвел има такъв и знам че частите не са от най скъпите.Обаче за Алфата съм чувал доста лоши нещица.До колко са оправдани надявам се да ми помогнете;)Другият ми въпрос е-До колко Алфата се разбират с газовите уредби? Благодаря ви предварително! :D :D

Romeo
19-02-2007, 21:52
братле ти като отидеш до Italy разгледаи хубаво и сам сигурен 4е ще си купиш няква друга кола там има доста избор ,италянците карат колите си докато по4нат да се развалят и после ги продават и си купуват нови така 4е може да попаднеш на нещто готино ина4е аз ли4но сам за Alfa 145 пред Fiat Bravo .Успех. :wink:

JORDANGT
19-02-2007, 23:01
Алфа Ромео е един напълно нормален автомобил както всички останали,само дето е по-красив :bouncing_smiley:
PS:За Бравото сум чувал,че са доста проблемни
PS:Има доста колеги с газ :!: :idea: :!:

Lucky
20-02-2007, 09:30
Бе доста с газ на 145 няма май :oops: мисля че ако е твърдо за газ по добре Фиата :idea: Но инак Алфата е друго тесто :wink: :!: :D

А инак то и за Алфите и за Фиатите ''майсторите'' говорят едно и също :lol: :D

tonov
20-02-2007, 10:06
Качи се и подкарай фиат и алфа, и ще видиш кое ти допада повече :lol: Аз залагам на алфата

За газ....ммммм за повечето колеги в тоя форум (включително и за мен) газ и алфа са несъвместими понятия. Но това не значи че не може да се сложи.

Относно цени на поддръжка поне според мен разликата не е голяма. Цените за първоначалното обслужване са горе-долу еднакви при браво и 145 (ТС, боксера е по-евтин)

По мои лични впечатления алфата е здрава, тва че са трошливи са гаражни легенди и приказки на "майстори" на москвичи. Троши се колкото всяка друга кола, че и по-малко. Много зависи как е карана и как я караш. Все пак говорим за коли на хххх км карани от незнайно кой.

Алфа е друг клас автомобил. качеството на изпълнение и материалите са на много по-високо ниво. Конструкцията на алфата е по-сложна, така че трябва компетентен майстор.

НО пък удоволствието да караш алфа е невероятно (когато върви де :lol: )

ivotigara7
20-02-2007, 18:58
Пич да ти кажа колегата ми има Fiat Bravo и вози като каруца с железни колелета,пък да не ти казвам колко пари се изръси за ремонти.Аз за тва си купих Alfa,пък и частите са едно към едно от към цени.

50 cent
21-02-2007, 07:53
Ти какъв отговор очакваш във форума на Алфа? Тук сме пристрастни.:) За мен въпрос като Фиат или Алфа не съществува.
За газта, аз си сложих газова и карам вече 20 000 км. без проблеми. За 8 месеца съм сменил термостат, ремъци и ролки, масло и маслен филтър и въздушен филтър. За мен всичко е на късмет. Аз съм влюбен в мойта алфичка.

emil georgiev
21-02-2007, 08:39
що ша ходиш до Италия за кола Страната е огромна и ти с тези 2500 Е си бедна мишка.Да не мислиш ,че някой ще ти обърне внимание.В Горубляне е фраш от нововнесени коли и може да избираш на воля и да се пазариш дни, седмици и месеци.А до Италия иди на екскурзия Много красива страна с ниски и дебели италиянки, но пък са много развратни А за изборати между фиат и алфа При тези модели ,които ти искаш ,разликата е в емблемата и двигателите, иначе купето е еднакво.С алфата ще си господар на пътя а с фиата прислуга.
алфа ромео Арна,33,75 и 166

akula
21-02-2007, 09:47
аде и аз да се изкажа :lol:

Предишната кола Фиат Брава, настоящата Алфа 146

Фиатката въобще не е лоша кола - има си външен вид, вътре е комфортно ( в смисъл широко и удобно), таблото е интересно(малко мяза на яйце). Ремонти по нея като всяка друга колица на старо - това правиш тоз месец, там поровичкаш другия... в общи линии стандартна процедура..Навъртях и 20 000 за година и половина, преди един хубостник с Мазда :evil: :evil: :evil: да реши че може да паркира в мойто фиатче, но не мога да се оплача от нея.

Алфата - е тук вече какво да кажа - визия доста добра, вътре хубава, повече екстри от фиатката(определено липсата на яйце е за предпочитане), много приятна колица за каране. Ремонтите си вървят, то нема начин...Повечко гълта, но и двигателчето на новата е спортно.

та Алфата е по-хубавка според мен, но и фиатчето не е лошо....Другите неща си зависят от конкретната кола, може да отвиси по сервизи, а може и да не стигне до тях.

А колкото до газова уредба, не смяташ ли че е гавра да се слагат такива на коли правени за бензин, по - ефтинко е(не съм 100% убеден) ама пък се губи чара на колата.

И последно съвет - иди до Горубляне, влез и в едната и в другата и виж какво ще ти хареса повече. Аз лично така се отказах много бързо от идеята да сменям италянките с Меган например и разни Сеати. Лично мнение :wink: :wink: :wink:

Успех

50 cent
21-02-2007, 11:37
Въпреки, че колата ми е на газ съм съгласен с Акулата:) Аз си сложих газова уредба когато бензина беше 2 лева, а аз навъртах по 70 до 100 км. градско на ден. Сега бензина е на по-приемливи цени и аз не бих си сложил газова.

SFINKS
22-02-2007, 11:51
кво и е приемливото на цената на бензина ... газта пак е 2 пъти по евтина

vamfan
22-02-2007, 19:33
да ама кабели ,свещи, бобина, лули, филтри и други подобни трябва да са в пепфектно състояне, а те са доста пари. докато на бензин не са толкова капризни. освен като направиш тази инвестиция , за да не ти гърми газовата( освен ако не е 1800лв газов инжекцион) и разхода е доста по-голям, ( става като да си я караш на бензин) особено студена. и се почва, не пали на газ, придърпва, не ускорява и т.н. а по този начин се лишаваш от удоволствието да караш алфа, за което всички в този форум говорим. лично мое мнение :D

50 cent
22-02-2007, 19:51
да ама кабели ,свещи, бобина, лули, филтри и други подобни трябва да са в пепфектно състояне, а те са доста пари. докато на бензин не са толкова капризни. освен като направиш тази инвестиция , за да не ти гърми газовата( освен ако не е 1800лв газов инжекцион) и разхода е доста по-голям, ( става като да си я караш на бензин) особено студена. и се почва, не пали на газ, придърпва, не ускорява и т.н. а по този начин се лишаваш от удоволствието да караш алфа, за което всички в този форум говорим. лично мое мнение :D
Аз съм на мнение, че дори и да не ти е на газ колата трябва да е напълно изправна;)

Crusader
22-02-2007, 19:56

Ей аман от тва да се изказват хора дето никога не са карали Алфа на газ, аре кат покарате на газ, тогава да давате мнения за това кое е капризно и кое не!

50 cent
23-02-2007, 12:15

Ей аман от тва да се изказват хора дето никога не са карали Алфа на газ, аре кат покарате на газ, тогава да давате мнения за това кое е капризно и кое не!
Съгласен с мнението на колегата Crusader!!!
Нито едно от тези неща не съм сменил и колицата си работи перфектно. До сега не ми е кихала или пърдяла или както там му викате. Само свещи съм сменил още преди да сложа газ защото са си консуматив.

SFINKS
23-02-2007, 12:32
6то си мислите 4е като не са у ред свещи кабели бобини , филтри ще върви на бензин а на газ няма да върви ???? .... глупости . карал съм доста коли на газ и трябва да кажа че една кола и да не върви на бензин нищо не и пречи да въври на газ но не и обратното .

на газ колата върви почти като на бензин , малко по слабо но пренибрежително малко.

има едно основно правило за коли с газ , ако караш по 10 км на ден няма смисъл да слагаш газ , ако караш по много направо си е задължително ... питайте такситата . те щото нищо не разбират от коли и затва са на газ и метан .

а в частност за София си е финансово самоубийство да висиш с часове по задръствания секи ден и да караш на бензин ...

vamfan
23-02-2007, 23:23
до колкото ми е известно вече от доста време е яасно че метана скапва двигатела за нмого по-кратко време. те бакшишите гледат да им излиза евтино разхода щото колите са им под наем и не им пука за двигателя, а и дори да са си тяахни те си изкарват парите нали за това са таксита, и после ги продават евтино на нйакои заблуден, виш имам и метанова уредба. ако беше по-добре да са с газ колите щяха да ги произвеждат така, а не на бензин. имах А4 с газов инжекцион и фаза, струваше маика си и баща си. на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето е не мерси, че то цялата кола нововнесена излиза толкова. пак повтарям това си е мое мнение за газта и не ангажирам с нищо никой. освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ

Crusader
23-02-2007, 23:40
....че метана скапва двигатела за нмого по-кратко време ...
Това не е вярно! Обоснови се!

.... ако беше по-добре да са с газ колите щяха да ги произвеждат така...
То ако Господ беше решил че трябва да летим щеше да ни даде крила, ма ние напук измислихме самолета...и има коли с АГУ-та, даже фирмата дето е правила мойта и твойта кола е правила и прави такива...

....на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето ...
Излъгали са те "разбирачи"!

....пак повтарям това си е мое мнение за газта и не ангажирам с нищо никой ...
Всеки има право на собсвено мнение!!!

....освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ
Абсолютно си прав, ма при Алфа проблема с детонациите идва по скоро от двете свещи и от това че подават искрата по различно време...

Bobo
24-02-2007, 00:29
Обоснови се ти защо не е вярно и аз ще ти обесня после къде бъркаш :idea: :?:

То ако Господ беше решил че трябва да летим щеше да ни даде крила, ма ние напук измислихме самолета...и има коли с АГУ-та, даже фирмата дето е правила мойта и твойта кола е правила и прави такива... Да ве той господ създаде мъжа и жената ма ние напук се напълнихме с педераси :idea:

....на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето ...
Излъгали са те "разбирачи"!Да ве ма досега от другите разбирачи дето слагат тънканата па даже и на тая цена съм видял поне 20 умрели алфи на тотал :idea:

....освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ
Абсолютно си прав, ма при Алфа проблема с детонациите идва по скоро от двете свещи и от това че подават искрата по различно време... Е че кво и пречи на газта подаването на искрата на втората свещ не се сещам :roll: Я обесни кога се подава искрата и кво пречи на газта :?:

vamfan
24-02-2007, 12:26
бобо, че метана износва двигателя по бързо го четох в списание, не си спомням точно какво беше, но според някви нови изследвания така се оказало. радвам се че ме подкрепи за това че газови от 600лв гърмът и то сериозни щети нанасят по джоба на ползвателя. сагласен сам с крусаъдър, че се произвеждат с газови, даже на един птиятел сестра му е с метанова от италия поставяна е незнам дали в завода, но не съм видяал кола само с газова или само с метанова, винаги имат и горивна система на бензин, нали се сещаш. освен това разбирачите за които аз говоря са ми приятели от сервиза на бош и са там от доста време, млади и ерудирани момчета, с повечето от тях съм учил заедно. нито имат интерес да ме лъжат или нешто подобно, защото винаги са ми помагали успешно при няакакъв проблем, съответно и аз им помагам в мойта си област. ето ти пример като си взех алфата миналата година веднага я закарах при тях за диагностика, понеже бях скептично настроен към италианките. като ме видяха се събра половината сервиз да ми честити, първото нещо което ми казаха, е че досега не са имали боксер дето да се ктати толкова малко, и се успокоих, че не съм се набутал, после като я закачиха на елкона казаха ,че бобината ми е трагнала да се разваля и ако и сложа газ, трябва да я смена щото щяла да прекъсне, а ако я карам на бензин можело да искара още много. това ме навежда на мисълта , че има значение как са ти тоците на газ и на бензин, и че на газ е по-претенциозна. а и прочетох някаде из форума че цената на кабелите за свещи в софия била доста голяма и ги няамало щото всички на газ си ги сменяат, това го е написал колега от софия не аз, значи все пак и други са стигали до това заключение, май не съм единствен( сега не ми се търси темата да я цитирам точно)

georgyg
24-02-2007, 13:43
Първо ако караш па 10 км на ден не си струва ГАЗОВА, но ако караш повече ще разбереш за какво иде реч. Второ една бобина е около 130 лв (по спомен) което е 1 месец ако караш по 1500 км месечно. Като направиш 25000+ км годишно направи сметка колко гориво идва от бензин и газ ~ 2500литра - по 1,6 лв (което е смешно) или 4000 лв или махаме 50% и излиза 2000 лв + под 2000 лв за газав инжекцион и следващата година си спестил 2000 лв.

П.С. Не съм фен на газта, ама като не стигат пари, а МРАЗЯ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ си карам вече почти 2 години без проблеми :twisted:
Има и друг аспект повечето газаджии са ИДИОТИ И СА НЕКОМПЕТЕНТНИ.

П.С. В Полша над 80% от бензиновите коли са на ГАЗ :!: Това съм го видял с очите си. А и колите им са с поне 1-2 идей по-нови.

И не на последно, като в Пловдив станат такива задръствания като в София ще разбереш за какво става въпрос - в София колите горят поне 2 литра повече :evil:

А към колегата DAVID има една 145-ца с газов инжекцион в мобилето за към 6000 лв и е след 99г.

Ето и самата обява http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11169394835546795&f1=details)

vamfan
24-02-2007, 18:27
всеки си решава как му е изгодно, ама на газ харчи повече от колкото на бензин и така разликата не е на половина, а за бобината ми казаха че е около 250лв. поздрави

SFINKS
26-02-2007, 13:40
само за инфо има модели автомобили които са само и единствено на газ , нямат друга горивна ситема .така си ги произвеждат от завода - пример DAEWO LABO

Mury
26-02-2007, 19:51
само за инфо има модели автомобили които са само и единствено на газ , нямат друга горивна ситема .така си ги произвеждат от завода - пример DAEWO LABO

Там нещата са съвсем други, те нямат много обща с бензиновите горивни системи а тук се говори за смесване на нещата което е неприятно за двигателя,например различни работни температури,различни октанови числа,детонаций и т.н. :idea: :wink:

Crusader
27-02-2007, 21:18
Обоснови се ти защо не е вярно и аз ще ти обесня после къде бъркаш :idea: :?:
Това което знам е общоизвестното, а именно за посъпването на горивото в газообразно състояние и намаляването на отмиването на масления филм от стените на цилиндрите, както и факта че LPG изгаря доста по-чисто от бензина, намалявайки отлаганията върху клапаните, стените на горивната камера и челото на буталата, недостатъка е по-бавното горене на газа, в следствие на което изгарят по бързо изпускателните клапани.

То ако Господ беше решил че трябва да летим щеше да ни даде крила, ма ние напук измислихме самолета...и има коли с АГУ-та, даже фирмата дето е правила мойта и твойта кола е правила и прави такива... Да ве той господ създаде мъжа и жената ма ние напук се напълнихме с педераси :idea:
:lol: :lol: :lol: Това не знам, ние сме малък град и в неделя ходим на църква/ако не сме на лов/, от таквизи купешки моди не разбираме... :wink:

Излъгали са те "разбирачи"!Да ве ма досега от другите разбирачи дето слагат тънканата па даже и на тая цена съм видял поне 20 умрели алфи на тотал :idea:

Аз съм видял поне 100 бензинови Алфи умрели на тотал...както и няколко хиляди Опела и VW :lol:

Абсолютно си прав, ма при Алфа проблема с детонациите идва по скоро от двете свещи и от това че подават искрата по различно време... Е че кво и пречи на газта подаването на искрата на втората свещ не се сещам :roll: Я обесни кога се подава искрата и кво пречи на газта :?:
До колкото знам детонация се получава при пропуск на свеща да подаде искра, в следствое на което тока се индуцира в в ъседен кабел чиято свещ подава искрата при отворен смукателен клапан и газовата смес се пали в смукателния колектор. О тук логиката е проста двапъти повече свещи ->два пъти по-голяма вероятност за подобен пропуск на свещ. Не съм много на ясно с разликата във времето на палене на двете свещи /мисля някъде съм чел за 3 градуса/
Бате Бобо, без лоши чувства, според мен си човека с най-сериозни познания в областта на Алфа Ромео, в този форум и за това не искам да споря с теб. Знам и мнението ти по отношение на АГУ и Алфа :lol: :lol: :lol: , но трябва да разбереш че човк с 500 лв. доход искащ да кара Алфа Ромео, просто няма избор, или караш на газ/и поемаш всички рискове свързани с карането на газ/ или трябва да сменяш марката.
Знам че 100% някъде съм сгрешил :roll: , ма ти ей сега ще ме светнеш къде... :wink:

SFINKS
28-02-2007, 10:22
според мен нема кво да спорим повече .. който иска да си кара на бензин които иска на газ . Само че шоферите дето са покарали известно време на газ и май не се връщат към бензина ... Просто на газ е доста по евтино особенно ако караш повечко . :!:

Като си купя нов S klass естетвено няма да и сложа газ .. ама на тия 10-15 годишни коли дето струват по 4000-5000 лв да ги караме на бензин .. че има и ентусиасти дето с 100 октанов ги карат .. тц ,нямам никакви угрезения на съвеста и ще карам кочината на газ (лично мнение)

ако караш малко , дали ще си на газ, бензин или минерална вода не е кой знае колко голяма разликата

georgyg е направил доста точна сметка , ако минаваш 25000-30000 км на година , на газ спестяваш минимум 2000 лв ..(примерно 10/100 разход на бензин и 13/100 на газ ) като я покараш колата 3 години , всеки може да сметне ко излиза...на бензин си купуваш още един път колата ..

xeac
28-02-2007, 10:39
Също лично мнение и не искам да засягам никой.Срам ме е че колата ми е 130 коня и я карам на газ ,но все пак съм съгласен с колегата че на кола която е на 10-12 години е без значение на какво ще я караш и без това след 2-3 г. ще умре тотално.Все пак 100км в София за 10-12 лева е доста изгодно ,поне за мен.