View Full Version : Мотора работи лошо
Nasko_77
20-02-2007, 09:39
До вчера мотора на обороти си работеше много равномерно. Когато тръгна обаче се започваше едно чудене, един такъв спънат старт. Много не приятно. Това беше така в ниските обороти. Даже ми се струваше, че на по-студен двигател по-добре вървеше, но като загрее и идваше "пръта" в колелата. И което е много странно за мен.... на моменти се развинтваше и вървеше като бясна. Чак да не повярваш, че 1.4 моторче вади такава динамика. Едва днес я регистрирах и вече със спокойствие имах възможност да я пробвам по-обстойно как върви по булевардите. И радоста ми беше попарена. Луда работа, ту се развинтваше и вървеше много, ту се спъваше и на 1-ва и 2-ра предавка никаква я нямаше и беше много зле и на следващия светофар пак много пъргава и излиташе с лекота още на ниските обороти. И през цялото време така. Проблема се влоши доста след малко разходки из града. От тази вечер мотора започна да работи лошо и на празен ход. Вади лош звук. Все едно е на три цилиндъра. Потриса и се дави нещо. Като натисна малко газта и я отпусна рязко, докато падат оборотите до нормалния режим..... ми се чува, че пърпори и нещо в гърнето под мен. А работеше като часовник мотора преди. И не си мислете, че съм я ръчкал зверски. Стрелката изобщо не е влизала в червеното. Ще ви кажа и това, че преди 5-6 дни смених консумативите. Та възможно ли е това да е от неправилно зацепен ремък? Или иде реч за цапане на свещи което, много-много ме притеснява. Моля ви дайте мнения, че ще откача. Предната ми кола ги имаше същите симтоми и причината беше, че оливаше буквално едната свещ с масло и един от цилиндрите гаснеше понякога. За основен ремонт се оказа. Но тя беше Фиеста 90-та год. и много по-различна и проста. Дори нямаше ангренажен ремък например.
Като за начало виж в раздела за взаимопомощ. Колеги от Пловдив могат да те насочат къде да си прегледаш колата :wink:
Nasko_77
20-02-2007, 23:35
Диагнозата беше: Вода около свещите при миене на двигателя. Ужас, с очите си я видях. Верно е, че го мих преди регистрацията, но им казах да внимават със свещите. Около два дни след миенето нямах никакви проблеми и всичко си беше нормално. Аз за това и я бях отхвърлил тази вероятност. Момченцата обаче от сервиза може би за да ми вземат паричките ми казаха, че имам за смяна и всички свещи три кабела и една лула. Всичко това 174лв. с труда. Дадох ги. Какво да се прави. Сега поне изчезнаха онези симтоми. Сега поне ми остана само едно притеснение. Ремъка. Дали е зацепен правилно.
Къде ги тез свещи и кабели за 170 лв да си купя и аз,големи артисти ей
Къде ги тез свещи и кабели за 170 лв да си купя и аз,големи артисти ей
Ами много просто като сложиш свещи BOSCH и смениш само 3-4 кабела ще докараш опоменатата цена. Иначе всички знаем колко струват комплекта свещи и кабели :wink:
Лелеее почти бях забравил за тая вода при свещите.....ма при мен бяха малко по различни симптомите. Обаче и до сега ме напушва смях като се сетя как се бях стреснал с информацията която имах за итал колите и ремонтите по тях и всичко се оправи с 20 лв диагностика у Ванто.
П.С. Колега беше обещал снимки на колата която по ВИН пише че е с кожа МОМО......айде да се поправиш веднага :wink:
Nasko_77
21-02-2007, 18:03
Да свещите са BOSH а кабелите не оригинални а някакви заместители. Всички знаем какви мародери са тези майстори. Сигорно кабелите и лулата са ми били наред, но как така ще ме пуснат да се размина само с едно измукване на водата от там. Нали трябва да ми вземат парите. За снимките няма проблем. Времето сега е много подходящо и ще ги направя тези дни. Супер стои кафяв кожен салон на маслено зелен цвят! :drive:
С тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело :wink:
Nasko_77
22-02-2007, 19:23
С тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело :wink: В какъв смисъл? Какво ще се случи?
С тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело :wink: В какъв смисъл? Какво ще се случи?
шото скоро май ше купуваш нови, поне според това което съм чел из форума :heavy_cry:
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти....
Nasko_77
22-02-2007, 23:16
шото скоро май ше купуваш нови, поне според това което съм чел из форума :heavy_cry:
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти.... Ае стига бе писна ми вече. Аман от измами. Аз още не съм и се нарадвал а то глей кво става. Кво съм спестил? Тея дето ми ги сложиха евтини ли са? Че колко струват Голдън Лодж дето ги препоръчват тук тогава??? Какво излиза сега, че тази кола ще ми излезе "камила с рогове" ли :shock: :?:
[quote=Bobo]С тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело :wink: В какъв смисъл? Какво ще се случи?
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти.... Ае стига бе писна ми вече. Аман от измами. Аз още не съм и се нарадвал а то глей кво става. Кво съм спестил? Тея дето ми ги сложиха евтини ли са? Че колко струват Голдън Лодж дето ги препоръчват тук тогава??? Какво излиза сега, че тази кола ще ми излезе "камила с рогове" ли :shock: :?:[/quote:73dp2wop]
До колкото съм разбрал от форума се препоръчва "Денсо". Аз също имам проблем с колата от сорта на заглъхва в ниските обороти (аз също съм с BOSCH ) все едно се дави и като отида при Бобо и ако се окаже че проблема е в свещите... но имам голямо съмнение в неправилно зацепен ангринажен ремък. Понеже колата беше със сменени консумативи като я взех.
..... Кво съм спестил? Тея дето ми ги сложиха евтини ли са? Че колко струват Голдън Лодж дето ги препоръчват тук тогава???
Голдън Лодж незнам, както каза колегата преди мен , тук основно Денсо препоръчват..... а те за мойта са около 260 лева... за твойта нямам идея, но сигурно не са много по ефффтинки...Та Бош с кабели за 170 ми се вижда направо супер като пари, но ....... нема много доволни от тях
Сори, ама тез колици си искат парички постоянно.....
Колега, първо честито за колицата!
Но не мога да повярвам на очите си :shock:
След като толкова време чете форума, пита за тунинг, и т.н. как не можа да прочетеш за важните неща, които ти предстоят след покупката на колата?! Как не можа да потърсиш/попиташ къде(при кого) да си смениш консумативите? От къде е сигурно да ги купиш. За да няма сега притеснения дали е зацепен правилно ремъка или не. Защо сега разбираш, че свещите на бош не струват, след като из форума на много места има негативни мнения за тях? Защо не почете първо малко, пък тогава да даваш пари за свещи? Направо ме разочарова :(
А къде са старите ти свещи? Каква марка са? Не е късно да ги върнеш обратно в мотора и да махнеш бошовете.
Nasko_77
23-02-2007, 18:04
Колега, първо честито за колицата!
Но не мога да повярвам на очите си :shock:
След като толкова време чете форума, пита за тунинг, и т.н. как не можа да прочетеш за важните неща, които ти предстоят след покупката на колата?! Как не можа да потърсиш/попиташ къде(при кого) да си смениш консумативите? От къде е сигурно да ги купиш. За да няма сега притеснения дали е зацепен правилно ремъка или не. Защо сега разбираш, че свещите на бош не струват, след като из форума на много места има негативни мнения за тях? Защо не почете първо малко, пък тогава да даваш пари за свещи? Направо ме разочарова :(
А къде са старите ти свещи? Каква марка са? Не е късно да ги върнеш обратно в мотора и да махнеш бошовете.Спрете се малко де! Колкото и да са кофти тези, все ще изкарат известно време. Та аз едва онзи ден съм ги сложил. Пределно ми е ясно, че няма да са последните които сменям. Именно при препоръчан от тук майстор си сменях ремъка. Притесненията ми за него са защото се съмнявам да има нужните спецялни инструменти за тази манипулация. Нямах възможност да стоя при него и да го гледам точно как го зацепва, но съм сигорен, че ми е сложил "Дайко" и ролки "Ина". За сега добре си работи мотора. Доста бързо набира, но в по-високите обороти е по-динамична от колкото в по-ниските. Това сигорно си е нормално де. Не знам. Кажете вие. Сега мисля да си махам катализатора. Разбрах, че няма смисъл да го държа.
бай Илия
24-02-2007, 20:46
И моя ремък го сменя махленския майстор и после в ДИНЕКСПРЕС на Пещерско за презацепване.Така че ролки, ремъци си ги купи от където искаш, но да ти ги сменят хора дето им е работа,това не е ВАЗ :lol:
Nasko_77
24-02-2007, 21:46
И моя ремък го сменя махленския майстор и после в ДИНЕКСПРЕС на Пещерско за презацепване.Така че ролки, ремъци си ги купи от където искаш, но да ти ги сменят хора дето им е работа,това не е ВАЗ :lol: Ами не знам. Тоя дето ми го сменя уж бил много отворен по "Италянките". Не е махленски, но просто се съмнявам да е имал небходимите инструменти. А ти как разбра, че си за презацепване? Какви ти бяха симтомите???
charmario
15-03-2007, 09:01
Засега не смея да се доверявам на гаражни майстори. Ходя само във Ванто. Верно, че са на пичковци, обаче и техниката им, и майсторите са 6! ... Извинявам се - за малко да забравя, че и парите са 6, ама няма как - хубавите неща струват скъпо...Точно като Алфите :D
НАСКО 77 отиваи в бившето сба на карловско шосе в сервиз елегант, от входа все направо и влизаш в халето , търсиш джими и му казваш много поздрави от ония с бялата 146 дето много разбира. на всичките ти проблеми там е решението, ще ти провери дали е зацепено всичко, ще ти направи диагностика и т.н. техниката му е уникална и в бош му завиждат. той си знае какво да направи аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна, така че отивай там и не се занимаваи с глупости ако искаш колата да ти е наред. ако не си ме разбрал нешто пиши да ти обйасна каде е по-точно
Nasko_77
15-03-2007, 21:57
НАСКО 77 отиваи в бившето сба на карловско шосе в сервиз елегант, от входа все направо и влизаш в халето , търсиш джими и му казваш много поздрави от ония с бялата 146 дето много разбира. на всичките ти проблеми там е решението, ще ти провери дали е зацепено всичко, ще ти направи диагностика и т.н. техниката му е уникална и в бош му завиждат. той си знае какво да направи аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна, така че отивай там и не се занимаваи с глупости ако искаш колата да ти е наред. ако не си ме разбрал нешто пиши да ти обйасна каде е по-точно Много ти благодаря Приятелю! Тъкмо пак взех да се притеснявам каде да я закарам на една сносна диагностика, че всички ми се виждат много отворени ама само на думи май. Тази вечер пак забелязох някакъв спад във вървежа и на празен ход като я форсирах на паркинга нещо пропърпорваше като отпусна рязко газта та се притесних отново. И отново взе да ме мъчи мисълта.... дали ми е зацепен ремъка правилно. Абе направо искам да разбера всичко ли е наред с куклата ми, но от сигорен човек най-накрая. Ще ида там. Дано да разбира от ТС наистина.
Nasko_77
15-03-2007, 22:08
НАСКО 77 отиваи в бившето сба на карловско шосе в сервиз елегант, от входа все направо и влизаш в халето , търсиш джими и му казваш много поздрави от ония с бялата 146 дето много разбира. на всичките ти проблеми там е решението, ще ти провери дали е зацепено всичко, ще ти направи диагностика и т.н. техниката му е уникална и в бош му завиждат. той си знае какво да направи аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна, така че отивай там и не се занимаваи с глупости ако искаш колата да ти е наред. ако не си ме разбрал нешто пиши да ти обйасна каде е по-точно Много ти благодаря Приятелю! Тъкмо пак взех да се притеснявам каде да я закарам на една сносна диагностика, че всички ми се виждат много отворени ама само на думи май. Тази вечер пак забелязох някакъв спад във вървежа и на празен ход като я форсирах на паркинга нещо пропърпорваше като отпусна рязко газта та се притесних отново. И отново взе да ме мъчи мисълта.... дали ми е зацепен ремъка правилно. Абе направо искам да разбера всичко ли е наред с куклата ми, но от сигорен човек най-накрая. Ще ида там. Дано да разбира от ТС наистина. Даже ако му имаш номера на телефона, направо ми го дай щото аз съм плътно на работа всеки делничен ден до 17:30 което ще рече, че по-рано от 18:00 не мога да отида при него, та да се разберем кога да му я закарам да я погледне.
Според мен това с бърЗото набиране в по-високите обороти е нормално,а в ниските да се чуди.Къде си ходил да ти сменят ремъка?До колкото Знам теЗи колена ги има само в Динекспрес :roll: :wink:
Crusader
15-03-2007, 23:07
....аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна,....
Колко време караш с тези свещи колега?
Nasko_77
16-03-2007, 09:19
Според мен това с бърЗото набиране в по-високите обороти е нормално,а в ниските да се чуди.Къде си ходил да ти сменят ремъка?До колкото Знам теЗи колена ги има само в Динекспрес :roll: :wink: Да. И аз така разбрах след това. Само там ги имали. Виж какъв смотан град сме. Моя ми го смениха след метан-станцията в един сервиз. Не казвам, че е некъдърен човека. Просто съм сигорен, че ги няма тези фиксатори. Имало още един начин за смяна. Бележат ги нещо валовете и така ги зацепвали ремъците, но не знам колко е правилно това. Може и така да става, но не съм сигорен. Мен за това и ме мъчи тази мисъл щото не го смених в ДИНЕКСПРЕС на сигорно.
Според мен това с бърЗото набиране в по-високите обороти е нормално,а в ниските да се чуди.Къде си ходил да ти сменят ремъка?До колкото Знам теЗи колена ги има само в Динекспрес :roll: :wink: Да. И аз така разбрах след това. Само там ги имали. Виж какъв смотан град сме. Моя ми го смениха след метан-станцията в един сервиз. Не казвам, че е некъдърен човека. Просто съм сигорен, че ги няма тези фиксатори. Имало още един начин за смяна. Бележат ги нещо валовете и така ги зацепвали ремъците, но не знам колко е правилно това. Може и така да става, но не съм сигорен. Мен за това и ме мъчи тази мисъл щото не го смених в ДИНЕКСПРЕС на сигорно.
Аз пък мойте ремъци ги смених в сервиза на Фулда (Мотоексперт) на изхода на Пловдив за Пещера. Аз гледах като ми ги сменят.Не са използвали никакви пети(даже не са ми сваляли радиаторите).Махнаха старите и сложиха новите. :wink:
Nasko_77
16-03-2007, 10:18
Аз пък мойте ремъци ги смених в сервиза на Фулда (Мотоексперт) на изхода на Пловдив за Пещера. Аз гледах като ми ги сменят.Не са използвали никакви пети(даже не са ми сваляли радиаторите).Махнаха старите и сложиха новите. :wink: Ами да де. По втория начин. Като на мен. Лошото е, че сега не мога да бъда сигорен дали е зацепен правилно. А от форума тук много търсих, но така и не разбрах за някакви специфични симптоми на неправилно зацепен ремък. :roll:
ама колеги четете малко бре единия с ТС другия с Боксер и пишат ли пишат :roll: За боксера не с еползват пети а само очи :!:
ама колеги четете малко бре единия с ТС другия с Боксер и пишат ли пишат :roll: За боксера не с еползват пети а само очи :!:
Съжалявам! Не погледнах подписа на колегата.
[quote=vamfan]НАСКО 77 отиваи в бившето сба на карловско шосе в сервиз елегант, от входа все направо и влизаш в халето , търсиш джими и му казваш много поздрави от ония с бялата 146 дето много разбира. на всичките ти проблеми там е решението, ще ти провери дали е зацепено всичко, ще ти направи диагностика и т.н. техниката му е уникална и в бош му завиждат. той си знае какво да направи аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна, така че отивай там и не се занимаваи с глупости ако искаш колата да ти е наред. ако не си ме разбрал нешто пиши да ти обйасна каде е по-точно Много ти благодаря Приятелю! Тъкмо пак взех да се притеснявам каде да я закарам на една сносна диагностика, че всички ми се виждат много отворени ама само на думи май. Тази вечер пак забелязох някакъв спад във вървежа и на празен ход като я форсирах на паркинга нещо пропърпорваше като отпусна рязко газта та се притесних отново. И отново взе да ме мъчи мисълта.... дали ми е зацепен ремъка правилно. Абе направо искам да разбера всичко ли е наред с куклата ми, но от сигорен човек най-накрая. Ще ида там. Дано да разбира от ТС наистина. Даже ако му имаш номера на телефона, направо ми го дай щото аз съм плътно на работа всеки делничен ден до 17:30 което ще рече, че по-рано от 18:00 не мога да отида при него, та да се разберем кога да му я закарам да я погледне.[/quote:37xlov0q]
0888 219803 ама маи си го намерил вече и тс разбира не се протесняваи
....аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна,....
Колко време караш с тези свещи колега?
3000 километра, перфектно се даржи за сега
Nasko_77
17-03-2007, 21:59
[quote=vamfan]НАСКО 77 отиваи в бившето сба на карловско шосе в сервиз елегант, от входа все направо и влизаш в халето , търсиш джими и му казваш много поздрави от ония с бялата 146 дето много разбира. на всичките ти проблеми там е решението, ще ти провери дали е зацепено всичко, ще ти направи диагностика и т.н. техниката му е уникална и в бош му завиждат. той си знае какво да направи аз съм със свещи бош от него си ги взех и колата е просто перфектна, така че отивай там и не се занимаваи с глупости ако искаш колата да ти е наред. ако не си ме разбрал нешто пиши да ти обйасна каде е по-точно Много ти благодаря Приятелю! Тъкмо пак взех да се притеснявам каде да я закарам на една сносна диагностика, че всички ми се виждат много отворени ама само на думи май. Тази вечер пак забелязох някакъв спад във вървежа и на празен ход като я форсирах на паркинга нещо пропърпорваше като отпусна рязко газта та се притесних отново. И отново взе да ме мъчи мисълта.... дали ми е зацепен ремъка правилно. Абе направо искам да разбера всичко ли е наред с куклата ми, но от сигорен човек най-накрая. Ще ида там. Дано да разбира от ТС наистина. Даже ако му имаш номера на телефона, направо ми го дай щото аз съм плътно на работа всеки делничен ден до 17:30 което ще рече, че по-рано от 18:00 не мога да отида при него, та да се разберем кога да му я закарам да я погледне.
0888 219803 ама маи си го намерил вече и тс разбира не се протесняваи[/quote:87i5gpzl] Не.. не го бях намерил. Сега го взимам от тук номера. Иначе одеве след работа ходих до там, но естественно беше затворено. Тези дни ще му звънна да се уговорим за една диагностика.
Nasko_77
17-03-2007, 22:46
Иначе ето така върви куклата. Само до втора я изцедих тука щото беше по сред бял ден в градъ. Колегите с 1.4 мотори да кажат дали това и е нормалния вървеж или нещо куцаме. Все още не съм и махнал катализатора мамка му. Имам чувството, че много я души. http://www.vbox7.com/play:ed57d3b5 какво мислите? Имам ли повод наистина да се безпокоя?
Иначе ето така върви куклата. Само до втора я изцедих тука щото беше по сред бял ден в градъ. Колегите с 1.4 мотори да кажат дали това и е нормалния вървеж или нещо куцаме. Все още не съм и махнал катализатора мамка му. Имам чувството, че много я души. http://www.vbox7.com/play:ed57d3b5 какво мислите? Имам ли повод наистина да се безпокоя?
Да не се притеснявай колата върви отлично :P :P
Nasko_77
21-03-2007, 00:03
Да не се притеснявай колата върви отлично :P :P Надявам се да е така
ultrashock
21-03-2007, 00:25
Засичал ли си колко дава до 100!? Мене ми се стеува че върви повече от мойта! Аз обаче още не съм си сменил малсото и не смея да я настъпвам много!
Nasko_77
21-03-2007, 09:20
Засичал ли си колко дава до 100!? Мене ми се стеува че върви повече от мойта! Аз обаче още не съм си сменил малсото и не смея да я настъпвам много! Ами ето целта на клипчето беше да я засека от 0-100 за колко ги взма и да ви го покажа дали върви прилично. Тая засечка я правих с големи притеснения щото беше на един доста оживен булевард и все още с катализатор отдолу който има голяма вероятност да е запушен. Можеше да я настъпя и още малко по-яко например до 7000об. но и аз се притеснявах. По каталог мойта трябва да ги прави за 11,2 сек. а аз ги взех за 11 сек. при положение, че и жена ми беше вътре което са си 50кг. отгоре. На клипа това не си личи разбира се защото е снимано отдясно на скоростомера и така стрелката закънява. Когато се гледа фронтално е друго. Обаче си мисля, че с зор но и за 10 ще ги направи. Но твоята кола ако е наред.... абсурд е да върви по-зле. Все пак си с 20коня повече от мен и трябва да е доста по-бърза :wink:
ultrashock
21-03-2007, 12:26
Преполагам че върви повече но не съм изръчквал досега така, имам я от около 3 седмици! Ще пробвам и аз да засека горе долу утре като ходя към Ботевград че на магистралата поне има условия!
Nasko_77
21-03-2007, 18:48
Преполагам че върви повече но не съм изръчквал досега така, имам я от около 3 седмици! Ще пробвам и аз да засека горе долу утре като ходя към Ботевград че на магистралата поне има условия! Ok. хайде като я пробваш, кажи :wink: Но мен ме интересува от 0 до 100 за колко ще ги вземеш. За това не ти е нужна магистрила.
Ми аз като говоря не приказвам :lol: Та както си казах си върви нормално..Тия сметки за под 11 сек и по д каталожни данни са доста объркани...Най добре е да се замери с ГПС-г-тек и т.н.. Освен това при каталожните данни(за повечето италинаки е с 2 ма човека +20кг товар)..>В случая влияние оказва и отклонението на километража :D ...Мисълта ми е, че колата ти е читава...Ако имаш интерес потърси някой от форума да ти замери точно време :P :P
Nasko_77
21-03-2007, 20:18
Ми аз като говоря не приказвам :lol: Та както си казах си върви нормално..Тия сметки за под 11 сек и по д каталожни данни са доста объркани...Най добре е да се замери с ГПС-г-тек и т.н.. Освен това при каталожните данни(за повечето италинаки е с 2 ма човека +20кг товар)..>В случая влияние оказва и отклонението на километража :D ...Мисълта ми е, че колата ти е читава...Ако имаш интерес потърси някой от форума да ти замери точно време :P :P Да, и това ще стане по-нататък. Просто не съм от София за да кажа, че това ще е тази или следващата седмица например. Тук в Пловдив сме бая по-назад май :cry:
Ми аз като говоря не приказвам :lol: Та както си казах си върви нормално..Тия сметки за под 11 сек и по д каталожни данни са доста объркани...Най добре е да се замери с ГПС-г-тек и т.н.. Освен това при каталожните данни(за повечето италинаки е с 2 ма човека +20кг товар)..>В случая влияние оказва и отклонението на километража :D ...Мисълта ми е, че колата ти е читава...Ако имаш интерес потърси някой от форума да ти замери точно време :P :P Да, и това ще стане по-нататък. Просто не съм от София за да кажа, че това ще е тази или следващата седмица например. Тук в Пловдив сме бая по-назад май :cry:
абе ти още ли ме си ходил при джими, уж се притесняваш как е колата а изписа сумати приказки и предположения. ее не слушаш кво ти пее радио ереван , после тва било, онва било. ми то с приказки не се прави диагностика
Nasko_77
21-03-2007, 21:04
абе ти още ли ме си ходил при джими, уж се притесняваш как е колата а изписа сумати приказки и предположения. ее не слушаш кво ти пее радио ереван , после тва било, онва било. ми то с приказки не се прави диагностика Ходих бе човек. Почти затваряха, но се запознахме и си поговорихме. Разбрахме се за диагностика друг път когато успея да ида преди 16:30ч. Иначе на пръв поглед каза, че всичко трябва да е шест като я чу как работи :wink: Вика: учудващо тихо работи мотора за Алфа. Също грам не се тресе. Все хубави неща които могат да се кажат само на око. Предния собственик може да не е бил чак такъв мърляч каквито са по-принцип Италиянците. Даже иска да ме разубеждава за катализатора. То ест да не го махам. Ще видим.