View Full Version : Въпрос за фаровете
Вчера Евгени ме пита нормално ли е когато си на къси и пуснеш дългите, късите да изгасват.
При мен, костадин и пух не е така. Светят си и къси и дълги
Обаче при бившата на търтея както и новата на евгени се наблюдава подобен ефект с изгасването на късите светлини.
Я да споделят колегите кое е нормалното положение.
На мойта 145-ца светят къси+дълги или само къси. Според мен за двусекционни фарове така трябва да е :roll:
При мен всичко си се включва в последователен ред, без да се изключва предишното - т.е. - габарити + къси + дълги... След това си гаснат пак в обратен ред.
При мен всичко си се включва в последователен ред, без да се изключва предишното - т.е. - габарити + къси + дълги... След това си гаснат пак в обратен ред.
И при мен е аболютно същото
Така трябва да е да свтят заедно и къси и дълги :wink:
М да само заедно.Не мисля че има кола на която да светят дълги без къси.Ако всичко и е уред де :roll:
Тоже.
....Не мисля че има кола на която да светят дълги без къси.....
Ааааа, има има. Всички които са с единични фарове :wink:
Да прав си но в случая не говорим за Н4 крушки.
При мен пък като включа дългите и късите се изгасват .. това случайно го забелязах на една пазарджишка среща и бая време гледахме умно .. :screwy:
Еньо каза следното по въпроса:
Подобно поведение може да се получи ако е сменяно лостчето за светлините с такова от дедра или ако се различава на външен вид - може да е от темпра.
Така че е много възможно това да е проблема.
Еньо каза следното по въпроса:
Подобно поведение може да се получи ако е сменяно лостчето за светлините с такова от дедра или ако се различава на външен вид - може да е от темпра.
Така че е много възможно това да е проблема.
Хм ами не виждам разлика между моето лостче и това на други 155-ци, който съм гледал .. :flirt:
Сигурно има някаква фитка във всеки случай де - ще го снимам тези дни да погледнете ако нещо :)
Значи търтея се е объркал, и на неговата кола не гаснат фаровете. Проблемни останаха Евгени и Азчо.
Най вероятният проблем е лостчето е сменено с такова от дедра, визуално нямат разлика. Но понеже дедрата е с Н4 крушки, заради това при пускането на дългите изгася късите.Надявам се да не греша.
Благодаря на Еньо за информацията.
Проблема мое се се реши много просто - с едно диодче :wink: Стига на някой да му се занимава. Даже сега като гледам пдф-а вътре в ключа си го има при алфата. Ма сигур ше трее да се разглоби ключа и става мноооо елегантно.
По-лесния начин е един най-обикновен диод да се вържв м/у намотките на двете релета (за късите и дългите)
EvgeniiM
21-02-2007, 20:26
Аз на тема Алфа Ромео явно си имам някъв изкривен късмет ,но поне е весело :lol:
Не върви някак тая схема като си на дълги да не виждаш близките обекти. Но като се има предвид че на ладата като пусна фарове гасне музиката , това с късите си не е проблем
При мен на 164-ката ако съм на къси и премигна /независимо от времето / с дългите - светят и двете, но ако от къси мина на дълги късите се гасят.
На 155-ката. не знам още, ще погледна днес.
При мен на дълги светят и 4 те крушки.
да така е ... на дълги светлини светят и 4-те крушки.
на къси само само тези с 'лупите'.
поне при мен ,както и при др. е така.....
и 4-те броя са еднакви на модел ,мисля че бяха Н-3, но не съм сигурен.
ALFA CORSE
25-02-2007, 22:08
да така е ... на дълги светлини светят и 4-те крушки.
на къси само само тези с 'лупите'.
поне при мен ,както и при др. е така.....
и 4-те броя са еднакви на модел ,мисля че бяха Н-3, но не съм сигурен.
H1 са. H3 са на халогените.
Наскоро бях видял една във Варна, светеха й само дългите без лупите, ама тя изглеждаше все едно е извадена от някоя морга или металекс :) , та това не е нормално да й изгасват късите като се включат дългите.
vankata 155 gta
17-03-2007, 23:13
трябва да светят и четирите крушки
При мен на 164-ката ако съм на къси и премигна /независимо от времето / с дългите - светят и двете, но ако от къси мина на дълги късите се гасят.
На 155-ката. не знам още, ще погледна днес.
Така е Григоре на повечето коли е така - изключение правят БМВ, Голф, Типо с лупи всекви модели и още някой редки коли :lol: :lol: :lol: :lol:
Joro_4606
18-03-2007, 00:11
Ами принципно зависи лостовата система на фаровете каква е старата (има дълги без къси и обратно) , а новата (къси и дълги заедно).