PDA

View Full Version : 145 2.0 16v QV има проблем с преглъхване на ниските обороти

veo777
26-11-2013, 11:27
моята алафа ромео 145 2.0 16v QV има проблем с преглъхване на ниските обороти като и даваш газ,прови го само когато е студена т.е. не е влязла в режим.гледах свещите и са добре в смисъл нямат нагар имат добро изгаряне поне на прав поглед,съмнява ме дали не е от някои топлинен датчик.може ли да е от това че в единия цилиндар имаше малко масло по свеща и вапро са ми е от къде може би е попаднало това масло?:small_cry:

Xman
26-11-2013, 12:40
Огледай въздуховоди, мъркучи...а за свеща - ако правилно съм те разбрал колега, маслото е по корпуса на свеща. Гарнитурата на главата пуска и от там самото гнездо се пълни с масло.

Zafo_84
26-11-2013, 12:48
Гарнитурата на главата пуска и от там самото гнездо се пълни с масло.

Хайде да не го плашим с главата,нека да е от гарнитурата на разпределителните валове,а за оборотите аз залагам на МПХ-то!:noooo:

veo777
26-11-2013, 18:39
kolega kokvo МПХ?:noooo:

spellmaste
26-11-2013, 20:42
kolega kokvo МПХ?:noooo:

Ще цитирам колега от форума vlado_iv (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/member.php?u=4762):
""""""Моторчето се намира на дросела най отгоре,хванато е с 2болта и има букса включена в него.
Откачаш буксата и развиваш двата болта и внимаваш че има гарнитурка. И го чистиш с контактен спрей,до като започне да се движи свободно клапичката.Но не пипай вътре с метални интрументи."""""""

МПХ
http://photo-zona.net/images/user43385/album24515/preview/1284327353_mcjd9264_P1350853.JPG

ivailo rachev
26-11-2013, 22:47
ако правилно съм те разбрал колега, маслото е по корпуса на свеща. Гарнитурата на главата пуска и от там самото гнездо се пълни с масло.

Ммммм не,абсолютно нищо общо.Просто гарнитурата на капака най-вероятно си е заминала и има едни пръстени около свещите и пуска от там,по принцип това може да попречи на нормалната работа на мотора.Иначе за въздуховодите съм съгласен.Прегледай двата от кутията на въздушния филтър до дебитомера и от него до дросела.

Да допълня и колегите по-долу,освен стъпковия мотор свали и дросела и изчисти хубаво самата клапа.Ако правиш тази манипулация не сваляй тпс-а.

Xman
27-11-2013, 10:30
Хайде да не го плашим с главата,нека да е от гарнитурата на разпределителните валове,а за оборотите аз залагам на МПХ-то!:noooo:

Прав си колега. Неправилно се изразих. Капака имах предвид.:Suicide:

veo777
27-11-2013, 15:17
mersi kolegi za savetite:bg::bg:

flipz
27-11-2013, 19:06
Едва ли някой от тези съвети ще ти помогне. Аз имам същият проблем, значително по- осезаем стана след като смених дебитомера, но не мога да знам дали е от това със сигурност, защото карам на газ и не съм карал отдавна на бензин. При мен проблема може да е и от застоелият бензин около 3-4 месеца. И преди като студена придърпваше, но сега направо пафка през ауспуха ако и дам газ.
Ще карам на бензин повече време и ще сложа свеж :)
* Може и при теб да е от горивото, но чистене на моторчето и тн. надали.
Имам колата от 7 години, а тя е на 15 вече и никога не е чистено моторче, както и дроселова клапа и тем подобни.
Това изглежда си е специфично за алфите, докато загреят .. при мен може и да е от адаптацията ФРА =бензин/газ
А съм чел от колеги, че може да е и при намалено налягане на бенз.помпа.

vlado_iv
28-11-2013, 09:06
Помагат тези съвети колега,затова е форума.
Всеки да напише как се е справил с даден проблем.

По темата,виж колега как ти работи сондата,на много коли там е проблема ,включително и при мен беше така.Иначе най добре с нова УНИ.

veo777
30-12-2013, 10:32
v kraina smetka se okaza 4e klu4a mi za gazovata e preeban i kolata se e dvijela na dve goriva i za tva e glahnela za6toto imah dosta benzin i v edin moment iz4ezna a pak az karah samo na gaz,sled tova ot klu4a sprq da podava tok kam sve6tite i taka se osetih 4e e klu4a kabela na klu4a na gazovata be6e nagurql i go smenihme i kpolata tragna i ve4e ne preglahva za6toto raboti na edno gorivo.

flipz
30-12-2013, 10:56
Това се случва често да се смесят и да има проблеми, предимно заради клапана.
Ако проблема се прояви пак, пробвай така и изгори газта, която е в системата след бутилката.

v kraina smetka se okaza 4e klu4a mi za gazovata e preeban i kolata se e dvijela na dve goriva i za tva e glahnela za6toto imah dosta benzin i v edin moment iz4ezna a pak az karah samo na gaz,sled tova ot klu4a sprq da podava tok kam sve6tite i taka se osetih 4e e klu4a kabela na klu4a na gazovata be6e nagurql i go smenihme i kpolata tragna i ve4e ne preglahva za6toto raboti na edno gorivo.