PDA

View Full Version : Проблем или 2 в 1.

dimitar_vd62
26-11-2013, 19:17
Значи, ето какво стана.Миналата събота ми умря акумолатора.Смених го с нов.Обаче се оказа че дистанционното на алармата си е скъсило обхвата та реших да му сменя батерийката.Дотук нищо лошо, интересното стана след това, когато заключа колата и след време реша да проверя дали е заключена натискам копчето за заключване и талармата почва да свири, при повторно натискате на същия бутон би трябвало да се изключи сирената.Да, ама не.При повторно натискане на бутона алармата не спира ами се отключва колата и продължава да свири.Решението - натискам бутона за отключване и спира да свири и после пак я заключвам.Ипонеже ми е неудобно така, отидох до сервиза/САС инженеринг/ откъдето е закупена и монтирана алармата.Чесаха се по главите, препрограмираха но не става.Проблема си остава.Обаче за учудване на всички се оказа, че при демонтирана аларма, демек разкачена от куплунга, дистанционното управлява централното на колата.И така се наслагват двете неща едно върху друго.Въпроса е как се програмирало дистанционното към централното на колата.Алармата и Сатурн 5.Имам един ключ, червен, без копчета по него, нямам карта с пин код или не знам какво си.Другото дистанционн си командва само алармата, още не съм сменял батерията.

п.п.Обаче след напускане на сервиза, се оказа че не ми работят чистачките,мигачите, парното,управлението на огледалата и стъклата.Връщам се в същия сервиз и пак почват се чешат поглавите и да не доумяват - те не били пипали нищо друго.Щели да ми я оправят ма да чакам, и май и поръчка щели да ми пускат.Грабнах си колата и в дъжда без чистачки и фарове се добрах до фирмения сервиз, където се оказа че го няма предпазителя за съответните консуматори.НЯМА ГО! Не е изгорял, просто го няма.Сложиха ми друг и всичко си тръгна.Та надявам се че техника в САС инженеринг го е извадил за нещо и го е хванала амнезия.Не ми си мисли че по този начин си намират работа.

myato
26-11-2013, 19:30
Тая работа нещо не е баш така. Нещо те гъбаркат, като с предпазителя.

dimitar_vd62
26-11-2013, 20:02
Мне, лично ми връчиха блока на алармата в ръцете и пробвах - работи централното от дистанционното на алармата.После го сложиха, и алармата си заработи.И пак същия проблем д 2 в 1.

old alfist
26-11-2013, 20:52
Би трябвало преди да откачиш клемите на акумулатора да изключиш алармата от някакво място, което би трябвало да знаеш ти, или да я приведеш в сервизен режим чрез серия от действия и понеже не си го направил тя се шашка.
Отвори си упътването ако го пазиш и прочети, защото великите "специалисти" знаят само това което са правили те, а тази аларма е стара.
Имах сходен проблем с алармата на Малката Алфа и сам си го разреших след четене в книжката на алармата и малко размисъл.

dimitar_vd62
26-11-2013, 21:17
И какво значение има дали ще я изключа от тайно място или от акумолатора?При положение че няма собствено захранване.Пък и акумолатора съм го свалял много пъти и нищо не и е ставало.Проблема е в дистанционното.Че се е настроило само на честотата на централното, при смяна на батерията воже би, което си мислех че действа само при отключване с ключ, а се оказа че има /по-точно, имало някога собствено дистанционно или ключ с такова/.

old alfist
26-11-2013, 21:33
Не може да си сигурен дали няма някакво автономно захранване само за паметта на алармата с някаква малка батерийка, а всяко махане и слагане на акумулатора си е удар по електрониката на колата

Бобби
27-11-2013, 00:21
Аз нали Ви казвах, че има извънземни......манипулират ни:)))
п.п.Митак, кво се тормозиш нали всичко сега е ОК......в доста сервизи има марсянци....не с се сбъсквали с тая техника Алфа Ромео......

stelt
27-11-2013, 00:32
Алармите са гадно нещо. Остави я изключена, ползвай си само централното, щом работи.

kolev
27-11-2013, 06:34
няма такъв филм дистанционното ти да се настрои на честотата и командите на централното.
от друга страна алармата е вързана към централното и там идва объркването. или има проблем в алармата (залепнало реле) - или в модула на централното(слабо вероятно).

dimitar_vd62
27-11-2013, 20:19
няма такъв филм дистанционното ти да се настрои на честотата и командите на централното.
от друга страна алармата е вързана към централното и там идва объркването. или има проблем в алармата (залепнало реле) - или в модула на централното(слабо вероятно).

И аз не вярвах докато не откачиха алармата бутнаха ми я в ръцете и затвориха вратата.Осаза се че централното работи с дистанционното от алармата.С второто дистанционно централното не работи, може би щото не съм му сменил батерията и не е търсило връзка с централата.Па ти ако щеш вярвай.

RUNNING WILD
27-11-2013, 21:00
аз си отключвам с ключ от как имам кола изхвърлил съм оригиналните аларми с копчетата и 2 те,иначе монтирах 2 ра аларма да мина преглед за бул инс преди като не ползваш дистанционото и аларма не могат да ти запишат алармата с декодера да ти фраснат колата-това някога като са били интересни,нема да патиш с аларми да ти свират с паднали батерии да си забравиш ключовете вътре и да се заключи колата като си на майната си от вас и тн,аларма па изобщо не включвам за кво ми е да пада акумолатора и да буди хората то ключа ми седи на таблото на контакта понякога че ако го извадя блокира ти за аларма с се загрижил,не се занимваи с глупости само си усложняваш живота с това италианско мпс.

kolev
28-11-2013, 10:44
нещо те гъбаркат. все едно магически дистанционното на телевизора ти да почне да управлява микровълновата. все пак за дигитален код си говорим. или не са ти извадили алармата или имаш втора.
ако им вярваш, закарай я на екзорсист, може да помогне :D

ecotronic
28-11-2013, 10:53
Колкото и да звучи невероятно, все пак не е невъзможно.
Има един лесен и сигурен начин да се разбере каква е истината:

1 - Свяля се третия стоп.
2 - Откача се буксата на черната кутийка под него (това е приемника за централното)
3 - Пробва се дали работи централното с дистанционното на алармата.

myato
28-11-2013, 13:06
нещо те гъбаркат. все едно магически дистанционното на телевизора ти да почне да управлява микровълновата. все пак за дигитален код си говорим. или не са ти извадили алармата или имаш втора.
ако им вярваш, закарай я на екзорсист, може да помогне :D
Офертата ти ме разби. То верно че имаме коли с "дух", ма чак пък толкова ...:rotfl:

dimitar_vd62
28-11-2013, 17:34
Ми те хората ми казаха че ако го напиша във форума тяма ми повярват ама е факт.Как се самообучило тъпото дистанционно не знам.Казвам ви че пред мене извадиха алармата от колата и дистанционното управлява централното, вий не та не.Събота или нидиля ще сменя батерията и на другото дистанционно, което засега управлява само алармата и ще пиша какво се е получило.

ecotronic
28-11-2013, 17:40
Ми те хората ми казаха че ако го напиша във форума тяма ми повярват ама е факт.Как се самообучило тъпото дистанционно не знам.Казвам ви че пред мене извадиха алармата от колата и дистанционното управлява централното, вий не та не.Събота или нидиля ще сменя батерията и на другото дистанционно, което засега управлява само алармата и ще пиша какво се е получило.

Това, ако наистина се е случило.....Бах ти и скачащия код, бах ти и недодяланата работа това талянската сигурност.:brickwall:

dimitar_vd62
28-11-2013, 17:45
Ами ако не се е случило за къв уй ще го пиша.Всички се чудеха как е станало но е факт.И продължават да се чудят.Колегата Nimi работи там/в САС инженеринг/ ако го мернете из форума питайте го.

ecotronic
28-11-2013, 18:01
Ами ако не се е случило за къв уй ще го пиша.Всички се чудеха как е станало но е факт.И продължават да се чудят.Колегата Nimi работи там/в САС инженеринг/ ако го мернете из форума питайте го.

Аз не поставям под съмнение това, което казваш. Това, което поставям под съмнение е нещо, което може би и ти самият не знаеш и което не е добре за сигурността на колата ти.
Наистина е невероятно това даден приемник да се самообучи за да възприема команди от чуждо дистанционно. Поради това си мисля, че може в процеса на монтажа на алармата да е сложен друг приемник и изобщо да не се ползва оригиналния. Този друг приемник може да е отделен от алармата и поради това дистанционното до продължава да работи при откачена аларма.
Затова по-горе казах, че е добре да направиш пробата с откачането на фабричния приемник, за да се изясни ситуацията. Това е въпрос на 5 минути работа.

dimitar_vd62
28-11-2013, 19:30
Ааа, не съм разбрал, ма в тоя студ не ми се рови изпод третия стоп.По скоро дистанционното се е самообучило.Нямам знания по въпроса.Обаче се чудя как да сменя батерийката на второто дистанционно че де не вземе да прихване и то тая болест, щото все още управлява само алармата.

nikolaaaay
28-11-2013, 23:13
Защо просто не я изхвърлиш тая аларма. Полза от нея никаква, само проблеми може да създаде. Аз си заключвам от години само с фабричното дистанционно и не ми трябват никакви пищялки.

ivan dimitrov
28-11-2013, 23:40
---

dimitar_vd62
29-11-2013, 23:40
Ми днес смених батерията и на второто дистанционно...Мига 10-15 сек. и почна за работи като другото демек командва и алармата и централното.Ходих при друг майстор, демонстрирах му как вадя алармата от буксата, затварям вратата и дистанционното управлява централното.Вадихме слагахме батериите, ма нищо не се променя.Итой се чуди как става тая работа.Чудя се кое-кое обучава и от къде какво трябва да се изтрие.

kolev
30-11-2013, 06:55
е пак добре, като не се е обучило второто да ти управлява радиото, тогава не знам какво щеше да правиш. що не си купиш още 10 дистанционни, да видиш за какво ще се самообучат. както казват големите майстори - някое мое фане дикиш :D :D :D

ти нали беше електричар. клекни при кабелаците и търси какво са омазали алармаджиите.

dimitar_vd62
30-11-2013, 22:07
Ми нищо не е омазано, обаче второто дистанционно е 3 в 1.Управлява и алармата на Фронтерата на комшията.:wallbash:Сигурно щото бях спрял до него, като сменях батерийкятя и е прихванало и неговия код.И той е с такава.Ся е с извадена батерия.Утре като ходя на гробищата, ще му извадя батерията и ще я сложа и се надавям да не вземе да стане някой умрял.

ecotronic
30-11-2013, 22:17
Това ще да е някое вълшебно дистанционно. Пробвай да го разцъкаш около някой банкомат. :grandpa:

dimitar_vd62
30-11-2013, 22:22
Дай някъв акъл.Може ли да се изключи приемника на централното на колата и като се извади и сложи батерията да прихване само алармата.После като закача приемника би трябвало да не го упрявлява и него.Къде е този приемник ако въобще е отделен блок.

ecotronic
30-11-2013, 22:27
Приемника на централното е под третия стоп. Черна пластмасова кутийка с една букса. Изключваш буксата и няма приемник. Централното така работи без дистанционно.

lordliness
30-11-2013, 22:27
Ми нищо не е омазано, обаче второто дистанционно е 3 в 1.Управлява и алармата на Фронтерата на комшията.:wallbash:Сигурно щото бях спрял до него, като сменях батерийкятя и е прихванало и неговия код.И той е с такава.Ся е с извадена батерия.Утре като ходя на гробищата, ще му извадя батерията и ще я сложа и се надавям да не вземе да стане някой умрял.
обяви го на търг, сигурно някои хора с интерес към колите ще проявят интерес, може да станеш богат :)

ecotronic
30-11-2013, 22:30
Митак, ако отключва Hummer-и - да знаеш, че съм ти намерил купувач за дистанционното:)

lordliness
30-11-2013, 22:31
Приемника на централното е под третия стоп. Черна пластмасова кутийка с една букса. Изключваш буксата и няма приемник. Централното така работи без дистанционно.

и на 156 ли е там, достъпа до третия стоп е от багажника, като махнеш една кора, която е отгоре на багажника, все едно тавана на багажника :)

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:30 ----------

а опита ли върху жена ти, примерно да не говори, ако действа го взимам

dimitar_vd62
30-11-2013, 22:34
Ми нали съм без работа още, вземам да се замислям...
http://bgflash.com/flash/667/

ecotronic
30-11-2013, 22:38
и на 156 ли е там, достъпа до третия стоп е от багажника, като махнеш една кора, която е отгоре на багажника, все едно тавана на багажника :)

Да, прав си - при 156 достъпът до дистанционното е през багажника, като се свали кората зад облегалката. Иначе пак се пада някъде под третия стоп.

lordliness
30-11-2013, 22:41
Да, прав си - при 156 достъпът до дистанционното е през багажника, като се свали кората зад облегалката. Иначе пак се пада някъде под третия стоп.

третия стоп се сваля надолу и не трябва да е под него защото ще пречи, може би е някъде около него

mordohy
30-11-2013, 23:11
Тъпите дистанционни действително се обучават!
Аз така с дистанционно за кран на Итова отварях джамовете на нашата 159-ка. Махнахме го и нещата се оправиха, до като не се случиха двете събития:
Ново дистанционно, което да си търси трансмитера и Алфата на Анжело в обхвата. Дистанционното се обучи с Алфата да и сваля пак прозорците и да и отваря задния капак!
В предвид на прогресията, свалихме дистанционното и го заменихме с много по-просто, дето престана да се прави на хакер!
Митак, темата до немай къде е за обединение с оная, за сервизите и дали можем сами да си ръчкаме по колите

dimitar_vd62
02-12-2013, 20:57
Фронтерата поне не я отключвам вече.

dimitar_vd62
17-12-2013, 20:45
Обаче не мога да намеря въпросния приемник на централното на колата.Няма го нито под, нито над третия стоп.Освен в някоя от задните колонки да е.Някой няма ли схема откъде взема захранвани въпросното нещо, щото не ми се вади наслука тапицерии, кори и прочие.

ecotronic
17-12-2013, 21:02
Обаче не мога да намеря въпросния приемник на централното на колата.Няма го нито под, нито над третия стоп.Освен в някоя от задните колонки да е.Някой няма ли схема откъде взема захранвани въпросното нещо, щото не ми се вади наслука тапицерии, кори и прочие.

Бушона му е F10:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/klz1387306863i.jpg

dimitar_vd62
17-12-2013, 21:17
Мерси.

Nimi
29-12-2013, 01:16
Сподели какво установи след всичките опити все пак.

Относно приказките за дистанционни и приемниците...

Дистанционно се обучава към приемник ( в случая автомобилен приемник за централно заключване) а не обратното. Приемника в устройството (в случая автомобилна система) само може да прихване кода на дистанционното.. няма как да му каже какво да излъчва.... просто защото е приемник, т.е. няма излъчвател в колата. Да не говорим, че и дистанционното няма приемник.

dimitar_vd62
29-12-2013, 19:33
Бе не знам кое как се обучава, факт е че след смяна на батериите на двете дистанционни така се обучиха че сега отварят и алармата и колата без алармата с нейното си централно.Свикнах му вече, на пролет ще се ровя, ся е студено и свинско.

ecotronic
29-12-2013, 19:48
Бе не знам кое как се обучава, факт е че след смяна на батериите на двете дистанционни така се обучиха че сега отварят и алармата и колата без алармата с нейното си централно.Свикнах му вече, на пролет ще се ровя, ся е студено и свинско.

....Ако не ти гепят колата до напролет. :tooth:

dimitar_vd62
29-12-2013, 20:15
С туй дистанционно ще си взема друга.

ivan dimitrov
29-12-2013, 21:47
---

dimitar_vd62
30-12-2013, 20:05
Има да, като бях със сони ериксон имаше някакъв модул/специално за телефони сони/ дето изпраща смс до телефона ако ти барнат колата и можеш да изпратиш до колата смс с който да блокираш двигателя.После загубих интерес.

Nimi
31-12-2013, 00:49
Има да, като бях със сони ериксон имаше някакъв модул/специално за телефони сони/ дето изпраща смс до телефона ако ти барнат колата и можеш да изпратиш до колата смс с който да блокираш двигателя.После загубих интерес.

GSM модули с такива функции и сега си има. И не само за Сони-та.

dimitar_vd62
31-12-2013, 16:07
И за кво ми е, като го оставя в другата стая или като го пъхна в джоба до мъдете наш кога ще го чуя.Тя вече ще е разфасована.Единствено за което се замислям е модул да ми вдига джама щото лятото често пренощува със смъкнат шоферски джам особено ако някой комшия или булка най-вече ме заприказва докато се паркирам.То от комший бираджии най съм си патил, веднъж докато им слушам простотиите като си сменях възд. филтър съм хвърлил и стария и новия и след 5-6 месеца се чудих де ми е филтъра, чак мислех да пускам тема възможно ли е да е всмукнат от мотора.От чуждите булки най-много да обеля бронята ама имам спрей в багажника и замазвам положението.

ivan dimitrov
02-01-2014, 19:29
---

pininfarina
03-01-2014, 08:22

Ми ти пак можеш да го блокираш - просто му точиш маслото и ако някой я гепи след няколко минути пак ще му блокира двигателя ;-)

dimitar_vd62
28-06-2014, 21:13
Оня ден изкарах всичко от задната част на колата/купето и багажника/.Е няма го тоя модул за централната и тва е.Предния собственик изглежда е бил супер хипер музикален маниак щото извадих невъобразимо количество кабели.Явно е имало ченджъри, усилватели и бог знае какво още.То предимно заради тях беше цялата драма, ма покрай тях реших да потърсия прословутия модул.Освен да му е пречил на музиката и да го е наврял някъде другаде.Обаче под/зад задната седалка го няма, под кората на задното стъкло също, под тапетите в багажника също...зад тапета на задната дясна колонка има една кутийка ама знам че е нещо за радиото, на другата колонка няма нищо.Някой има ли снимка на въпросното устройство че да знам какво да търся из останалата част на колата /освен ако не го е наврял под тапета на тавана или заводски да е монтиран другаде/.

ecotronic
28-06-2014, 21:22
Митак, понеже вече забравям а не ми се рови в миналото, моля те да припомниш кратко и ясно.

Това твое прословуто дистанционно - оригиналното на колата ли е (това в ключа) или е някакво друго?

dimitar_vd62
28-06-2014, 21:42
Не е оригиналното, алармата е поставяна допълнително - Сириус не знам какво си.Проблема стана като смених батерийките на дистанционните.По някакъв начин разчете и кода на централното на колата или централното разчете кода на дистанционите, не знам как е.Но сега се управлява и монтираната аларма и централното на колата и се бърка отключване/заключване.Като махна въпросната аларма, с нейните дистанционни командвам централното на колата.Алармата лесно мога да я елиминирам като я махна ,въпроса е как мога да накарам централното на колата да спре да реагира на дистанционните.Ако не бъркам май ми беше казал да махна един предпазител - F10 ако не се лъжа.Като го махна какво ще стане.Централното ще спре да реагира на дистанционните, но алармата ще командва отключване/заключвани или алармата няма да може да отключва/заключва и само ще алармира.
Е това са дистанционните, алармата е една кутийка с куплунг.Нещо подобно на втората снимка

ecotronic
28-06-2014, 21:51
При това положение съм 99% сигурен в това, че оригиналният приемник е дал фира и е премахнат и заменен с друг. Нещо, което много колеги са правили.
Поради това най-вероятно няма и да го намериш.

Трябва да намериш добавения приемник. Той най вероятно е монтиран някъде близо до модула за централното за да се направи лесно връзката с него. Т.е - някъде зад жабката. Евентуално антената му е изведена някъде около дясната страна на предното стъкло.

dimitar_vd62
28-06-2014, 22:08
И там рових като махах музикалните кабели ама не се сетих да огледам за някакъв приемник с антена.Пък и не знаех за такъв вариант.И ако го намеря какво следва - махам го и централното продължава да си работи но вече само с добавената аларма.Отзад не намерих кабели които да са отрязани/разкачени.Останаха само тези дето са банданжирани заводски.Тези които махнах съм внимавал да не са от колата, едно че си личаха и второ си имаха начало/зад мястото на касетофона/ и край отзад.Или е някаква заводска модификация или който го е махнал се е постарал доста.Явно ще ровя около таблото.

ecotronic
28-06-2014, 22:25
Най-добре намери модула за централното и тръгни от него:

http://snimki.be/store/1/881403983215.jpg

Той се води M40 на схемата и има 3 букси - А, B и C

Оригиналният приемник (М35) е свързан към М40 посредством пинове 6 и 15 от букса "C".

Допускам, че са свързали добавения приемник именно там.

Разбира се може да са го свързали и другаде, примерно направо към контактите към бутоните на някоя от предните врати.....

dimitar_vd62
28-06-2014, 22:30
А той къде би трябвало да стои /модула на централното/, явно аз отзад съм търсил приемника.

ecotronic
28-06-2014, 22:37
Някъде зад или под жабката или зад централната конзола. Там го дават в бумагите:

http://snimki.be/store/1/751403984245.jpg

dimitar_vd62
28-06-2014, 22:50
Аха.Зад централната конзола го няма.Там няма нищо, защото оня ден я свалях да сменям крушките на уредите със сини светодиоди и си присадих отдясно на бутона за аварийните едно usb захранване за телефони и други работи щото ми е неудобно да го пъхам и вадя в запалката.Явно е около жабката.Мерси, понеделник ще ровя.