PDA

View Full Version : Тампони двигател странно чукане



kudev
30-11-2013, 09:21
Здравейте колеги,

Ситуацията е такава смених долен ляв носач, тампони на стабилизиращата щанга, биалетки и като цяло сега колата не хлопа колкото преди, но остана едно почукване от страната на шофьора когато мина по нервности с по бърза скорост, когато мина с бавна скорост (2-ра скорост) по неравности това почукване го няма.
Това ме води на мисъта, че може да е от тампоните на двигателя (Тампон двигател заден - ляв или Тампон двигател преден).

Имали някакъв начин да разбера това чукане дали е от тези тампони,защото неискам да сменям на сляпо всичко.

ПП: Като дадох колата на майстор да ми провери предницата нищо не спомена за тампоните на двигателя, сменихме нещата които са описани по горе в темата.
Колата 156 2.4 JTD 136

tonov
30-11-2013, 10:47
Не ми се вярва да е от тампоните на мотора.. По-скоро горен носач, или амортисьор. А може и кормилната рейка да е.
Ако искаш да си сигурен, мини през дупките там където ти тропа, но на неутрална - така разтоварваш мотора, той само лежи на тампоните и няма как да тропа от тях. Ако тропането остане, се насочи към окачване и рейка.

kudev
30-11-2013, 16:55
Ами как ще се обесни факта, че от време на време когато запаля колата протропва от лявата страна

Това се случва точно когато запаля колата.
Ако не е от тампоните на двигателя от какво може да е??

metody72
01-12-2013, 23:20
Колега аз имах тампони за смяна и когато минех през неравност имаше едно леко потропване, това беше,че двигателя се опира в полуоската, прегледай си тампоните при някои майстор да потвърди. След смяната потропването изчезна. Успех.