View Full Version : нов акумулатор АР 1.6
Колеги, тази вечер май ме предаде акумулатора. Изгасна колата в задръстването. И след това й дадохме ток, но не запали, а чак след бутане. Като се прибрах я загасих и се опитах пак да запаля, но не стана. Та въпросът ми е - според вас акумулатора ли е заминал? За 1.6 каква мощност трябва да е? 45 или 55 ампера?
Можете ли да ми препоръчате марка? Варта, Бош, Искра или друг?
Благодаря на всички отзовали се, т.като ми е спешно!
Колега аз на мойта 146 бях с 55ah и беше екстра а за марка каквото си избереш.В момента съм с някакъв турски и 3-та година ме слуша
Ето какво пише в ръководството.
124513
nikolchoni
17-12-2013, 10:17
Светна ли ти червената лампичка на акумулатора? Провери ли как зарежда алтернатора? Не си отписвай акумулатора преди да сте проверили алтернатора.
Благодаря на вкючилите се. Не ми е светвала лампичката за акумулатора. Но вчера купих акумулатор и запали. За сега всичко е наред.
Не съм наясно с алтернатора. След като колата запали с новия акумулатор, означава ли, че пак е възмончжно да има проблем при алтернатора?
Искам да похваля момчетата от akumulatori.bg— много бързи, отзивчиви, точни. Докараха го веднага и даже го монтираха. Много любезни. Можете да им се доверите.
Тези отзивчиви и бързи момчета защо не са проверили дали зарежда алтернатора,или са бързали да ти продадат акумулатор набързо...
Кой ще продава акумулатор в събота вечер, бре? Нещо????
nikolchoni
19-12-2013, 12:29
Те трябва да ти го замерят за да ти заверят гаранцията, тъй че всичко е наред. Газ до дупка и безаварийна!
Кой ще продава акумулатор в събота вечер, бре? Нещо????
Има хора който продават бре
Има, бе. И добре, че има! Аз така загаснах в мола Сердика докато чаках жената да се натутка из магазините една неделя и акумулатора умрЕ на мЕсто. Бутане, дърпане, кабели - нъцки. Наложи се да тичам до бензинджийница да купувам по спешност МонБат. Предният беше АЦДелко с 5 г. гаранция и си замина точно като му мина гаранцията от раз. Не е зле все пак да минеш да ти замерят алтернатора за всеки случай, да си спокоен.
Въпреки, че е купен. Дори и 65А не е лошо да си запасен за зимата. В книгата пише, но за Италианският по- мек климат. Или ако ти дефектира нещо временно да пали по- лесно, както при мен бензиновата помпа. 62А си взех аз.
Въпреки, че е купен. Дори и 65А не е лошо да си запасен за зимата. В книгата пише, но за Италианският по- мек климат. Или ако ти дефектира нещо временно да пали по- лесно, както при мен бензиновата помпа. 62А си взех аз.
Принципно са изчислявани спрямо общата консумация и ампеража на алтернатора,но няма проблем както си написал да се вземе малко по-голям.